Gheorghe şi Sofica

Când eram mic, aveam 2 vecini, pe palier cu mama. Soţ şi soţie, pe el îl chema Gheorghe şi pe ea o chema Sofica. Doi oameni de aur, cu nişte inimi uriaşe.

Absolut de fiecare dată când îi vedeam, aveau la ei bombonele, acadele sau cine ştie ce fel de nuga sau alte dulciuri pentru copii.

Nu uitaţi că era vorba de vremurile epocii de aur, când găsirea la vânzare a unor bomboane împuţite de mentă, cleioase şi vechi, consta într-o uriaşă victorie.

Nenea Gheorghe şi tanti Sofica aveau o singură problemă. Nea Gheorghe bea intens şi cu metodă, iar tanti Sofica doar bea. Ca să scape de gura lui Gheorghe.
Ce se întâmpla de fiecare dată când Gheorghe se îmbăta? Era circ pe hol.

Pentru că nea Gheorghe avea nevoie de martori. În momentul când o lua la bătaie pe tanti Sofica. Motivul? irelevant. L-a înşelat în tinereţe, era curvă, nu era mâncarea perfect de caldă sau nu găsise borviz care să fie destul de rece.

În acele momente de maximă greutate pentru el, nea Gheorghe o scotea pe tanti Sofica pe holul blocului, cărându-i şuturi în cur şi urlând:

Na fă, să avem martori! Să vadă şi vecinii ce curvă nenorocită am sub uşă! Ce janghină mi-a dat mă-ta, nenorocito care eşti tu nenorocită!

Nea Gheorghe a murit. Şi tanti Sofica a murit. Ba şi mai mult, a murit şi copilul lor, un nene sexy care se purta cu părul dat cu zahăr pe spate şi lins cu peria de damă.

Mi-am adus aminte de ei, urmărind recentele certuri pe bani din online. Pentru că bunica mea avea o vorbă.
– Dacă nu vrei să râd şi cu curul de tine, spală-ţi rufele în familie.

Mdeh…

13 comentarii

 1. #1

  N-are legatura cu subiectul dar se pare ca esti vedeta :))

  0

  • #2

   Alexandru C » nu, se pare ca un lake mi-a luat un film si si-a pus watermarkul pe el. atat.

   0

 2. Poate ca sotii aveau bombonele ca sa profite de copilasi 😛

  0

 3. Se pare ca era un cuplu de genul asta pe fiecare scara de bloc…si este si in zilele noastre. La mine pe scara era Stan…nu ala din Emminem

  0

 4. #5

  Eu am un bilet care sa confirme, din pacate incepe sa-mi para rau ca….chiar nu mai are rost.

  O seara buna in continuare.

  0

 5. sub mine e un cuplu perfect de 50 si de ani care locuiesc cu ‘copilul’ lor de 30 ani. toti 3 beau, toti 3 se ceata. cu baga-mi-as, sa mori fa, cel putin de 3 ori pe saptamana se cearta si ii apreciez ca tot timpul gasesc injuraturi noi.

  dupa 5 min de cearta bagam rock intens la blana (si alta muzica). cred ca nu ii mai aud nici vecinii de la 2.

  0

 6. Deh… referitor la spălatul rufelor în familie ţin să vă aduc aminte de ştirile de top a lunii martie: Irinel vs. Monica + Pepe vs. Oana…
  PS: Am avut şi eu vecini scandalagii – el bea şi o înşela, ea bea dar n-o înşela, ambele specimene urlau zi şi noapte la copiii care se jucau în faţa blocului, făceau scandal (implicau câteodată şi poliţia) şi se certau cu mine pentru că al meu junior umbla prea zgomotos la el în cameră.
  N-am fost eu care m-am mutat 😀

  0

 7. Dă mama cu biciu-n mine
  Că n-am ascultat de tine!

  0

 8. „Rău era cu „der, die, das”
  Da-i mai rău cu „davai ceas”
  De la Nistru pân’ la Don
  Davai ceas, davai palton
  Davai ceas, davai moşie
  Haraşo, tovărăşie”

  0

 9. #10

  Refresh ? 🙂

  0

 10. #11

  Mei, cum se speli rufele în famiglie, dache maşina a stricat şi numa’ la ghirle se poa’ să speli rufele, se baţi la piatră, se primeneşti, clăteşte şi apoi usci la soore?
  Apăi unnii farmecu’ se comentezi che ui la budigăii lu’ Cutare a’ lu’ Cutărescu, ce pată faină o pus pe iee! Şi se numeri şoseturile lu’ Nu-ştiu-cine, că poote-poote descoperi că-s numa’ noo, deci s-o pierdut una şi amu’ să-l videm pe Nu-ştiu-cine ăsta cum să-ncalţă vineria – tot cu ălea de joi sau punie şi albe?

  0

 11. a, asta era articolul pe care il cautam.

  0

 12. Eu cred ca respectivul cuplu isi pusesera in gand sa te imbogateasca cu un diabet…

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Am încercat ieri să merg la cumpărături la Auchan, că e mai aproape de casă, ceva lejer și era să rămân blocat în trafic. Cred că și acum zăceam undeva, pe o stradă, tânjind să ies la libertate, la aer, la viață. Sfat: Carrefour are una din cele mai mișto chestii. Aplicația lor, […]

M-am uitat ieri sau alaltăieri la unul din ultimele episoade din Southpark, în care cable guys se revoltau împotriva serviciilor de streaming. Bine, cred că e o reclamă deloc mascată la DIsney+, că l-au menționat de 100 de ori, plus cât de mult place The Mandalorian tuturor. Azi, de curiozitate, am apăsat iconița […]

Am pe facebook o tipă așa și-așa, nici prea prea, nici foarte foarte, nici prea tânără, nici prea bătrână, aurea mediocritas. Și, din când în când, bagă câte un rant despre cum pe ea, ca să o impresionezi, trebuie să fii nuștiu cum, să vorbești nuștiucum, să te porți nuștiucum, să să fii […]