Ghid de bune maniere pe twitter

După ghidul de socializare, am zis că ar fi bine să facem și un ghid de bune maniere.

Nu da Bună ziua pe twitter, când decizi tu să te trezești. Nu da Bună ziua în general, nu da Bună ziua cuiva în mod special. E lame, ai șansa ca nimeni să nu îți răspundă, pentru că TWITTERUL NU E mIRC. Nu ești urmărit pentru că saluți politicos, ci pentru că ai ceva de spus. Dacă ai ceva de spus.

Nu mulțumi pentru că ai primit RT de la mine. Eu trebuie eventual să îți mulțumesc că ai venit cu o informație atât de initeresantă încât am considerat că e bine să o împărtășesc celorlalți. Mulțumește doar atunci când vrei să popularizezi ceva și când tu însăți ceri asta.

Nu abuza de twitter. 20 de twitturi pe zi este acceptabil. 20 de twitturi in 10 minute este stresant și ai șanse uriașe să primești unfollow, cel puțin de la mine. Pentru că eu urmăresc doar oameni care mă interesează ce zic, iar tu aglomerezi banda cu tâmpenii, pentru că nu te cheamă Einstein, să scoți genialități pe secundă.

Știu că ai impresia că ai creat un hashtag meseriaș, senzațional, la care nimeni nu s-a mai gândit. Dacă timp de câteva zile vei scrie doar cu acel hashtag, fii sigur că eu nu îl voi mai vedea.

Dacă tot abuzezi de online, blog și twitter, nu te mai lăuda la fiecare colț de internet că ție nu îți pasă de online, că nu te interesează twitterul, că totul este zero. Laudă-te prietenilor la o bere. Pentru că e ca și cum aș spune eu că nu sunt gay, în timp ce sunt înfipt în vreun onliner de succes.

Nu copia toate siturile de glume, după care să le servești pe twitter. Toți mai dăm câte o dumă găsită pe net, când merită. Dar dacă tu tot timpul îmi servești pastile de astea, mă vei plictisi. Toți suntem voiajori de online și știm și de 9gag, și de the chive, efukt, failblog etc.

Nu trăi din citate. Asta e boala pizdulinelor care nu au nimic de spus și cred că își îmbunătățesc imaginea cu mizerii din Paolo Coelho. Nu, citatele nu te fac mai deșteaptă, dimpotrivă, aș prefera să îmi spui câte pârțuri ai dat azi, decât să îmi explici că la râul piedra ai șezut și-ai plâns.

Acceptă că nu poți fi tot timpul interesant. Și taci, pur și simplu.

Nu te certa în timeline. Pentru asta s-a născut DM-ul, adică Direct Message. Înjură-te, zi-i de mamă și familie, dar fă-o în privat. Deși a te certa pe internet e o prostie. Eu folosesc cu succes block și report as spam. Dacă ai cojones, zi-mi în față, când mă vezi. Până acum nimeni nu a avut. :mrgreen:

Și ce e mai important. Nu, pământul nu se învârte în jurul tău. Nu scrie doar de tine, de cât de tare ești, de câte acțiuni ai făcut, ce marfă ai scris azi pe blog. Narcisismul e doar pentru cei ce au multe oglinzi în baie. Twitterul este oglinda ta online, nu o fă să crape de rușine.

Desigur, acest compendiu poate fi îmbunătățit.

20 comentarii

 1. Hai ca e porcarie ce zisei tu mai sus. De ce? Ca asa vreau eu.
  Sfaturile de sus sunt de bun simt, ca religia, dar nu se aplica decat la cei care vor sa faca cariera din asta. un simplu utilizator il doare fix in zero daca nu e normal sa dea buna dimineata, avand in vedere ca majoritatea sunt cunostinte si in offline. Si exemplele pot continua pana dimineata pe htagul #antiarhi. Mere?

  0

  • #2

   Cristi » pai lor ma si adresez. iar aia cu buna ziua…fii serios, cu toti ce ma urmaresc ma stiu si in real life si niciunul nu imi zice buna dimneata

   0

 2. #3

  M-am bagat la hindusi. Ma fac sadhus.

  Are cineva sa-mi dea si mie 1000 de euro? De pomana, nu imprumut. Bogdaproste.

  0

 3. #4

  La mine e mai simplu. Bai-bai Twitter, cunosc mai mult de 140 de caractere :)) Dar cine mai stă pe el, din motive legate de social-media sau de „nu am luat bacalaureatul, stau pe Twitter că, na, atâtea cuvinte cunosc”, sfaturile de mai sus sunt chiar bune :)

  0

 4. 20 tweet-uri pe zi? Si daca ai media de 26? :D

  0

 5. #6

  Tu dai peste 60 de tweeturi pe zi din care aproape jumatate sunt tweeturi de conversatie…tweeturi pe care le-ai putea comasa in cateva minute de vorbit la telefon sau in cel mai rau caz prin DM.

  0

  • #7

   mihai » te inseli, eu am o medie de 23 de twitturi pe zi. iar eu imi permit, eu am 6000 de followeri. sunt un ninja

   0

  • doar 26, cel putin asa zice tweet-deck-ul ;)

   0

  • faceti ce zice popa, nu ce face popa =))

   0

  • #10

   intre 60 si 26 e o diferenta mare. mihai voiculescu, trollezi in continuare. devii asa, putin indezirabil

   0

 6. #11

  Da, eu m-am uitat doar la ziua de ieri si ce ai scris azi.

  0

 7. #12

  „Dacă tot abuzezi de online, blog și twitter, nu te mai lăuda la fiecare colț de internet că ție nu îți pasă de online, că nu te interesează twitterul, că totul este zero”

  Cunoști vreun blogger care obișnuia sa critice Facebook-ul si sa explice cum este cea mai mare porcărie inventată vreodata?

  0

  • #13

   Andrei Grigoras » da, si in continuare e de aceeasi parere.

   0

 8. Bine, dar odată cu legarea conturilor de contul de Twitter, e deja ciudat, cel putin pentru mine, să il folosesc direct. Dacă am ceva de impărţit cu lumea, e suficient să mă loghez pe cel mai apropiat cont, fie el MySpace, FB, YouTube, PatruPătrat ş.a.m.d. şi Twitterul trimite mai departe în celelalte.
  Momentan nu simt nevoia să îl folosesc direct, fie pentru status, blog sau amuzament. Singurul motiv pentru care mă loghez regulat e pentru ştiri şi noutăţi.

  0

 9. super tare ghidul tau de bune maniere! totusi,nu crezi ca esti destul de infricosator ca cineva sa iti zica in fata ce are de zis?:)) poate ii dai o bucata dinaia care il bagi in spital:D

  0

 10. „Nu copia toate siturile de glume, după care să le servești pe twitter. Toți mai dăm câte o dumă găsită pe net, când merită. Dar dacă tu tot timpul îmi servești pastile de astea, mă vei plictisi. Toți suntem voiajori de online și știm și de 9gag, și de the chive, efukt, failblog etc”

  O spune tipul care rescrie glumele de pe 9gag, desi ele au un buton de tweet this.

  0

  • #17

   acsel » Toți mai dăm câte o dumă găsită pe net, când merită. eu le traduc, nu le rescriu. y u so mad?

   0

 11. #18

  „Nu te certa în timeline. Pentru asta s-a născut DM-ul, adică Direct Message. Înjură-te, zi-i de mamă și familie, dar fă-o în privat. Deși a te certa pe internet e o prostie. Eu folosesc cu succes block și report as spam. Dacă ai cojones, zi-mi în față, când mă vezi. Până acum nimeni nu a avut. ”

  Perfu Power ?

  0

 12. plm…

  amu tre sa renunt la celebrul meu „buna dimineataaaaaaaaaaaaaaaa” :D :)

  dar merci :)

  0

 13. Chestia cu „buna dimineata” este cel putin discutabila. In rest, agresivitatea din curtea ta din fata la fel de fel de intrusi ar putea fi acceptata (cateodata, dimineata?). Numa’ generalizarile si concluziile definitive parca imi dau putin de gandit. Zic

  0

Citește și...

În jurul anului 1900, doi băieți s-au jucat cu fizica și au stricat-o. A fost nevoie ca omenirea să-și cumpere altă fizică, și de un creier ca al lui Einstein ca-i facă rodajul, după aia. Pe cei doi băieți îi chema Lord Rayleigh și Sir Jeans, chestie pe care probabil o veți uita […]