Ghidul pescarului amator 2

Continuarea de aici.
Înainte de a începe, să mă laud că astăzi i-am sters unui lamer aripa Volkswagenului pe care îl parcase pe mijlocul falezei. Nova mea, ca deobicei, nu a avut nimic, ci doar a lăsat o lungă dâră roşie pe caroseria tipului.
Probabil că de acum se va gândi de 2 ori înainte de a lăsa maşina aiurea pe dig.

Să revenim. Rămăsesem la gută.
Marea Neagră e neagră. La propriu. Culoarea apei pe digul exterior este de un verde închis superb. Nasol este că guta, sau meşina, cum vreţi să îi spuneţi, dacă este transparentă, cum e by default, nu se va vedea nici de-o culoare. Criticii ar putea spune că asta e şi ideea. Nu neapărat. Pe mare ai nevoie să vezi unde ţi-e firul, pentru că altfel rişti sa ţi-l rupi în stabilopozi de fiecare dată când faci o lansare, mai ales dacă e vânt, cum a fost astăzi.

Că tot veni vorba, asta fuse captura familiei Arhi pe ziua de azi. Cine se căţăra ca o căprioară sprinţară pe stabilopozi, având în picioare pantofiori de 3 milioane, cu fundiţă în vârf? Nevasta, desigur.

Revenind la oile noastre. Eu folosesc gută de un frumos verde fosforescent, de 0.8. Preţurile la aşa ceva variază între 4 lei şi 140 de lei, depinzând de calitate. La articole de pescuit, în mod excepţional, preţul chiar reflectă calitatea. Spre deosebire de primul ghid, unde vă explicam că o mulinetă ieftină este relativ ok, la gută nu trebuie să vă zgarciţi. Nu pentru că aţi prinde peşti uriaşi si s-ar rupe. Nu. Ci pentru că se freacă de pietre, şi dacă e de proastă calitate, cum am eu, se rupe repede. Nu sunt un capăt de ţară cei 15 lei daţi pe ea, iar cei 100 de metri de pe rolă vă vor ajunge fără îndoială pâna la finalul sezonului.

Voiam să scriu şi de ace şi monturi, dar le-am uitat în maşină şi nu le pot face poze.
Aşa că, rămâne pe data viitoare.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

10 comentarii

 1. „Cine se căţăra ca o căprioară sprinţară pe stabilopozi, având în picioare pantofiori de 3 milioane, cu fundiţă în vârf? Nevasta, desigur.”

  Cata atentie pentru detalii si cata intelegere ! :))) Daca-i julea ii luai altii pentru ca a fost draguta si a venit cu tine ? Sau iesea la suprafata latura ta mai.. putin simpatica sa zicem :D?

  0

  0

 2. #2

  nu ma deranjeaza lucruri marunte de genul acesta. sunt doar lucruri, sunt doar bani. cui ii pasa, atata timp cat fata mea s-a simtit bine??

  0

  0

 3. Raspuns corect. Aplauze… sunt mandra ca recunosti cat iti iubesti nevasta ! Si-acum „sac-sac” rautaciosilor care spuneau ca nu mai exista oamenii ca tine… :)

  0

  0

 4. #4

  laura, daca iubesc o femeie nu inseamna ca nu le dispretuiesc pe celelalte. tot misogin raman, sa stii:D

  0

  0

 5. Nu cred ca dispretuiesti femeile. Pentru ca daca e asa, te-ai contrazis singur in vreo cateva posturi… Sau ma insel ?

  0

  0

 6. noduri pescaresti nu ne inveti arhi?:)

  0

  0

 7. #7

  ba da. in ghidul urmator:D

  0

  0

 8. da mai vreau cu poze si tot, poti face si video tutoriale :D

  0

  0

 9. ceva captura pe azi arhi?:D

  0

  0

 10. Eu mereu imi iau lanseta cu mine cand merg la mare, si dau de pe stabilopozi, era sa-mi rup si gatul de cateva ori ca ma batuse soarele in cap, da’ mai mult de la bere.
  Vreau si eu sa vin la C-ta sa dam la peste, mi-ai facut chef!!! MA PRIMESTI?????

  0

  0

Citește și...

Vești bune! Clever are de acum mai multe mașini pentru tine. Guvernul României a votat astăzi, 25 iunie, reglementarea serviciului de ridesharing pentru ca tu să poți beneficia în continuare de aplicația noastră și ca toți șoferii CleverGo să poată funcționa fără frica amenzilor. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul […]