Mulți dintre cei ca mine luptă zi de zi pentru eliberarea spirituală a oamenilor din capcana religiei, făcându-ne un crez în viață din asta, încercând să luminăm homo erectusii și să îi aducem la nivel de homo sapiens.

Din păcate, zi de zi remarc că toată această luptă este de fapt pierdută din start. Nu vreau să dezvolt și doar să spicuiesc niște rânduri, de pe situl creștinilor ortodocși.

Cu Gigi Becali, romanii sunt totusi mult mai ingaduitori pentru ca, vorba aceea, tara noastra colcaie de vipere, serpi si dinozauri mult mai rai si mai periculosi și, din pacate pentru tinerii Romaniei, astfel de personaje au devenit exemple si modele de urmat.

Cu toate viciile sale, pacate pe care le purtam cei mai multi dintre noi, crestinul Gheorghe se numara printre putinele persoane din Romania care pastreaza o traditie romaneasca si anume, din cele mai vechi timpuri, crestinii ortodocsi bogati au ajutat Biserica cu bani si la construirea de biserici ortodoxe. De pilda, marii boieri obisnuiau sa faca fapte bune, facand donatii considerabile Bisericii si, nu numai. Continuand aceasta traditie, Gheorghe Becali a ajutat multe biserici din tara si strainatate. Numai calugarilor de la Muntele Athos, generosul politician le-a donat cateva milioane de euro, bani cu care monahii si-au reparat chiliile si din care, practic, isi duc viata de zi cu zi.

Zilele acestea, au sosit in Romania cativa calugari de la Muntele Athos pentru a sta de vorba cu credinciosul ortodox Gigi Becali si a se ruga impreuna. Fapta calugarilor este laudabila, acesta constituind si raspunsul monahilor la generozitatea omului de afaceri atunci cand au avut mare nevoie. Se si spune faptul ca adevaratul prieten se cunoaste la necaz. Cum orice fapta buna se face cu mare greutate si multe ispite, nici calugarii de la Muntele Athos nu au fost neglijati in aceasta privinta, intampinand diferite obstacole, dar in cele din urma, au reusit sa ajunga la binefacatorul lor.

Ați crede că aceste rânduri sunt scrise de către un preot habotnic, pentru care , așa cum e și normal în sânul preoțimii, banii sunt cei mai importanți și răscumpără orice păcate, nu?

Greșit.
Autorul, Ștefan Popa, este el.

Absolvent al Facultatii de Management in domeniul aviatiei din cadrul Academiei de Inalte Studii Militare, promotia 1994, Bucuresti;Absolvent al Colegiului National de Aparare, Universitatea Nationala de Aparare, Bucuresti;
Masterat in Managementul Fortelor Aeriene, Universitatea Nationala de Aparare, Bucuresti;
Masterat in Managementul Afacerilor, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca;
Masterat in Managementul Afacerilor si Antreprenoriat in mediul rural, FNTM, Bucuresti;
Absolvent al Scolii Superioare de Ofiteri de Aviatie „Aurel Vlaicu”, Boboc, Buzau;
Absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa – Sectia Pastorala, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca;
Functii de conducere in managementul Fortele Aeriene Romane:
– Sef de birou, sef de sectie, sef de stat major, comandant si director;
– Redactor-sef la Revista Fortelor Aeriene Romane;
– Director la Muzeului National de Aviatie;
Participant la misiuni militare nationale si internationale.
Ofiter superior cu grad de comandor.
Autor a zece carti si peste o mie de articole in reviste si publicatii militare si civile.
Colaborator la mai multe ziare, reviste si publicatii religioase: Ziarul Lumina, Vestitorul Ortodoxiei, Lumea Credintei, Lumea Monahala, Glasul, Glasul Adevarului etc.

Oamenii ăștia ne conduc. Oamenii ăștia devin primari și manageriază bugete, bugete dedicate cu dărnicie bisericii. Oameni ăștia decid intoxicarea minților tinere cu mizeriile religioase gen Ana a căzut de pe scară și și-a rupt piciorul pentru că nu și-a spus rugăciunea.
Oamenii ăștia fac viitorul.