Grecii sunt îndemnați să își aducă banii la bănci

„Băncile sunt absolut de încredere”, a declarat Louka Katseli, preşedintele Asociaţiei Băncilor din Grecia într-o intervenţie pentru postul elen Mega TV invocând garanţia Băncii Centrale Europene. Fostă ministru din partea partidului vechii stângi PASOK, Katseli i-a invitat pe greci să constituie depozite odată ce băncile au redeschis porţile după trei săptămâni de „vacanţă bancară”.
„Hai să ajutăm economia!”, îi încurajează Katseli pe greci si adaugă: „Dacă vă luaţi banii din cufere şi din case – unde oricum nu sunt în siguranţă – şi îi depozitaţi în bănci, aceasta va îmbunătăţi lichiditatea”

Prin urmare, grecii au reacționat, s-au mixturat pe ei de râs și și-au văzut de treabă. Practic, un oficial din cei ce i-au falimentat, unul din cauza cărora au făcut foamea pentru că nu își puteau accesa banii din bănci, le zice că la bancă e în siguranță. Deși unii ar prefera să le fie furați de hoți reali, care chiar au nevoie de bani, nu de hoți cu costume.

Între timp, în grecia e bine…

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

36 comentarii

 1. #1

  Si Arhi era bine!

  Thumb up 0
 2. #2

  Un tătar cu o bărcuță sub pavilion grecesc …

  P.S. Micționat parcă-i zice, nu mixturat …

  Thumb up 0
  • #3

   Poate mixturat e cand ies ambele treburi in acelasi timp. Sau cand e stricat la burta.

   Thumb up 0
 3. Hai sa incurajam economia pe banii vostrii fraierilor :> de greci, bineintles. Greci au ma, nu ca la noi, noi ce sa depunem in banci, ce a taiat base si cu boc?

  Thumb up 0
 4. #9

  depinde care noi, Boc si Base nu pot sa taie cat are comunitatea arhiblog, abia daca am simtit.

  Thumb up 0
  • #10

   ba, spuneti la sefi ca nici boc nici base nu mai sunt in functie. sa va redeseneze sarcinile. vezi ca acu e neamtu ala care mananca copii

   Thumb up 0
  • #11

   Ii vinde, nu ai fost atent.

   Thumb up 0
  • #12

   da, bre, ii vinde in Canada, pentru organe, a zis si firea (si aia nu minte), in loc sa-i tina aici pentru vasluienii nostri.

   Thumb up 0
 5. #13

  “Dacă vă luaţi banii din cufere şi din case – unde oricum nu sunt în siguranţă – şi îi depozitaţi în bănci, aceasta va îmbunătăţi lichiditatea” – si dupa aia facem noi o nationalizare a valutei ca in 1991 in Romania ca sunteti la fel de fraieri ca si romanasii :
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-20275420-breaking-news-financial-times-guvernul-grec-pregateste-nationalizeze-parte-din-depozitele-peste-8-000-euro.htm

  Thumb up 0
 6. #14

  Astea nu-s poze de anul trecut?

  Thumb up 0
 7. “Băncile sunt absolut de încredere”.
  Spusă oriunde, dar mai ales în Grecia acum, asta sună cam ca aia cu „Stai liniştită că nu-ţi fac nimic! Bag puţin, doar capul!”

  Thumb up 0
 8. #17

  Zakynthos ? Fain , fain.

  Thumb up 0
 9. #18

  Te înșeli, n-a făcut absolut nimeni foamea, plățile cu cardul au funcționat fără probleme, doar retragerea de numerar a fost restricționată. Ceea ce înseamnă că vînzătorii la negru au avut mai puține încasări, fiind mai puțini bani lichizi pe piață și, drept urmare, statul a încasat mai mulți bani din impozite și taxe, ca urmare a creșterii vînzărilor fiscalizate (cu cardul).

  Thumb up 0
  • #19

   well, eu stiu cel putin un om de aici de pe blog care nu avea bani sa isi ia apa. iar platile cu cardul au fost sistate in majoritatea locatiilor, cand bancile au prelungit inchiderea.

   Thumb up 0
  • #20

   In prima saptamana nu puteai plati nimic cu cardul. Lidl, par example, nu a acceptat plata cu cardul la niciuna dintre locatiile lor (le-o dau grecii acum, nu mai merge nici naiba pe la ei). In continuare, si in ziua de azi, nu se poate face absolut nicio plata in strainatate (Facebook, Paypal, companii aeriene, Amazon…etc) daca ai card grecesc.
   Situatia a fost nasoala deoarece toata lumea s-a ingramadit la atm-uri, acestea ramanand goale dupa cateva ore, implicit cine nu s-a grabit (moi) a ramas fara bani…de apa :)) Pe 37 de grade caldura, well…a fost cam aiurea.

   Oricum, a fost surprinzatoare regruparea greceasca: transport gratuit in primele doua saptamani, toate companiile de telefonie au dat minute/internet gratuite, toate magazinele au sarit cu reduceri de alea adevarate, lanturi de brutarii au dat paine gratuita celor nevoiasi, magazine care dadeau alimente gratuite studentilor sau strainilor ramasi fara bani pe aici.

   Thumb up 0
  • #21

   Facem pariu ca Lidl-urile din Halkidiki sunt pline de cumparatori?
   Il doare pe managementul de la Lidl de „boicotul” grecilor de numa-numa…

   Thumb up 0
  • #22

   @dufu, well…sezonul tine doar 4 luni 🙂

   Thumb up 0
  • #23

   @roxani: hmmm (pardon). Daca stai in Atena stii ca nu e chiar asa…

   Thumb up 0
 10. #24

  Si grecii au ascultat. Isi duc banii in banci. Din Israel!

  Thumb up 0
 11. #25

  Mi se pare un anunț ok. E la fel cum îți cere un politician român să-l votezi și tu îl votezi, ca sa fie bine.

  Thumb up 0
 12. #26

  Frumoase posterioare. 🙂

  Thumb up 0
 13. Arhi, tu i-ai photoshopat bicepsul in poza nr. 2 ? :))

  Thumb up 0
  • #28

   Ce ochi fin. Dar raspunsul cred ca este nu, observa faptul ca-i mana stanga. 😀

   Thumb up 0
 14. 😛

  Thumb up 0
 15. În antichitatea vieții mele, circula un film sovietic, „Pirații secolului XX”.
  O atmosferă apropiată cu ce e-n poze.

  https://www.youtube.com/watch?v=WGLwVmel8ds

  Thumb up 0
 16. Ce bună ar fi lumea dacă ar dispărea banii….

  Thumb up 0
 17. #35

  Eu nu ma uit. Nu înțeleg ce scrie sub ele

  Thumb up 0
 18. Eu am citit un articol despre un grec care isi vinde niste apartamente ca sa puna banii la banci , sa le ajute.

  Thumb up 0