Am fost la shopping la Carrefourul din Mega Mall și am găsit, la intrare, o insuliță cu un joc pentru copii, Ariciu Securiciu. S-au jucat ai mei pe acolo, au câștigat niște cărticele, nu am dat cine știe ce atenție. Ca idee, jocul este și online.

După ce am plecat, mă întreabă fi-mea, tam nisam:
– Tati, tu ai hateri?

Mi-a înțepenit piciorul pe pedala de accelerație, stai, ce?

– De unde știi tu de hateri?
– Păi ne-am jucat jocul cu ariciul, spunea acolo de hackeri și seamănă cu hateri. Și pe tik tok sunt hateri ai lui (insert nume de vedetuță de aia de carton) care toarnă orez pe ea. Să știi, că dacă ai avea și tu hateri, noi te-am apăra!

Am încercat să îi explic că hater reprezintă suprema admirație pe care o poți obține de la cineva, pentru că înseamnă că însemni cu adevărat ceva în viață, după care am căzut puțin pe gânduri.

I-am învățat pe ai mei toate chestiile posibile despre internet, scris, jocuri pe internet și altele. Dar am neglijat la modul serios să îi învăț regulile de comportament online și cum poți să te ferești de oamenii care nu îți vor neapărat binele, cum să nu fie țintă a cyberbullyingului, cum să nu își ia vreun virus și ce e ăla virus, de ce să nu își dea parola altor sau cum să își facă o parolă decentă. Iată, a fost nevoie de un joc într-un hypermarket ca să îmi dau seama de eroare.

Voi v-ați învățat copiii regulile de bună purtare online? Sunt chiar foarte curios cum stați voi și le explicați copiilor chestii, eu am încercat întotdeauna să o fac văzând și făcând, dar se pare că, de fapt, ar fi trebuit să o fac și la modul scolaire.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.