Ai grijă de securitatea online a copiilor tăi?

Am fost la shopping la Carrefourul din Mega Mall și am găsit, la intrare, o insuliță cu un joc pentru copii, Ariciu Securiciu. S-au jucat ai mei pe acolo, au câștigat niște cărticele, nu am dat cine știe ce atenție. Ca idee, jocul este și online.

După ce am plecat, mă întreabă fi-mea, tam nisam:
– Tati, tu ai hateri?

Mi-a înțepenit piciorul pe pedala de accelerație, stai, ce?

– De unde știi tu de hateri?
– Păi ne-am jucat jocul cu ariciul, spunea acolo de hackeri și seamănă cu hateri. Și pe tik tok sunt hateri ai lui (insert nume de vedetuță de aia de carton) care toarnă orez pe ea. Să știi, că dacă ai avea și tu hateri, noi te-am apăra!

Am încercat să îi explic că hater reprezintă suprema admirație pe care o poți obține de la cineva, pentru că înseamnă că însemni cu adevărat ceva în viață, după care am căzut puțin pe gânduri.

I-am învățat pe ai mei toate chestiile posibile despre internet, scris, jocuri pe internet și altele. Dar am neglijat la modul serios să îi învăț regulile de comportament online și cum poți să te ferești de oamenii care nu îți vor neapărat binele, cum să nu fie țintă a cyberbullyingului, cum să nu își ia vreun virus și ce e ăla virus, de ce să nu își dea parola altor sau cum să își facă o parolă decentă. Iată, a fost nevoie de un joc într-un hypermarket ca să îmi dau seama de eroare.

Voi v-ați învățat copiii regulile de bună purtare online? Sunt chiar foarte curios cum stați voi și le explicați copiilor chestii, eu am încercat întotdeauna să o fac văzând și făcând, dar se pare că, de fapt, ar fi trebuit să o fac și la modul scolaire.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

13 comentarii

 1. #1

  Ariciu securistu’… pfff la asta m-a dus cu gandu’…

  9

 2. #2

  Ai mei inca-s mici, toate la timpul lor.

  0

 3. #3

  Al meu are 12 ani si trebuie sa-l invat mai multe despre Cariciu Supuriciu, ca e timpul.

  20

  • #4

   Multa bafta, o sa ramai surprins de cat stie 🙂

   6

  • #5

   ai câştigat internetul pe ziua de azi. felicitări!

   3

  • #6

   Poate te invata el pe tine…

   3

  • #7

   Same here, noi suntem la povestea cu „cand mi se rupe ața?”. Probabil acum incepe sa contribuie de mai multe ori pe zi la ruperea ei.

   7

  • #8

   Tinand cont ca a fost campion national la Micii Sanitari, s-ar putea intr-adevar sa am surprize. Cine stie ce i-au facut studentele la proba practica?

   0

 4. #9

  nu stiu cine e dubiosu’ ala cu chiloti galbeni, mai lat in solduri decat in umeri, dar e dubios :))

  5

 5. #10

  A mea-i prea mica dar prevăd ca peste câțiva ani o sa recitesc articolul și mai ales comentariile. Mie si acum îmi e teama sa „apăs cu încredere”

  1

 6. #11

  A mea-i prea mica dar prevăd ca peste câțiva ani o sa recitesc articolul și mai ales comentariile. Mie si acum îmi e nasol sa „apăs cu încredere”

  0

  • #12

   Hai ca ti-ai facut curaj din a 2-a incercare…

   1

 7. #13

  Cad, poa’ sa șteargă Cetin un comentariu. A fost la dublu. Am apăsat cu incredere

  1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.