Grindina nu este fenomen natural

De-abia ce scriam zilele trecute despre inundații și blamam țăranii că nu vor să își facă asigurare, când zbang, vine grindina.

Peste 500 de familii din județul Iași sunt la mila guvernului. Chiar dacă au casele asigurate nu primesc despăgubiri pentru acoperişurile sparte de grindină: poliţa nu acoperă acest gen de pagubă. Asigurare obligatorie a locuinței, riscuri acoperite prin contract: cutremur de pământ, alunecări de teren sau inundații. Ca fenomene naturale. Deci grindina nu e.

Nu știu cum arată o poliță de asigurare PAD. Dar sunt profund convins cum s-au desfășurat vânzările de astfel de polițe. A venit agentul și le-a zis Bade, cumpără, că te asigură contra fenomenelor naturale. Și badele a cumpărat, crezând că e asigurat.

Se pare că grindina nu este fenomen natural, venind de la dumnezeu și pedepsindu-l pe necredincios pentru credința sa.

via Digi24

24 comentarii

 1. #1

  Daca era asigurat si veneau inundatiile, ii ziceau ca nu, e asigurat doar pentru inundatii cu apa sarata.

  0

 2. #2

  Afara ploua.

  0

 3. #3

  Asa arata portiuna din polita PAD referitoare la riscuri:
  http://imgur.com/JO7Xjg6
  E un printscreen din oferta primita de mine la inceputul anului de la Allianz. Nu ma intreba ce inseamna „riscuri socio-politice” ca si eu m-am intrebat acelasi lucru si n-am reusit sa aflu.

  0

  • #4

   Acel screenshot nu este de pe o polita/oferta PAD. Este de la o oferta de asigurare facultativa. Pe toate politele PAD la sectiunea riscuri acoperite apare textul:

   „ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINŢEI ÎN BAZA LEGII NR.260/2008
   Riscuri acoperite prin contract: cutremure de pământ, alunecări de teren şi inundaţii, ca fenomene naturale”

   Repet, este specificat pe toate politele PAD indiferent de societatea emitenta si textul este destul de clar. Acum ca exista si rauvoitori care vand aceste polite si iti zic ca ai asigurate si pe mama si pe tata e alta poveste.

   Prin riscuri socio-politice se inteleg greve, revolte, manifestatii si sunt acoperite daunele produse in cazul in care imobilul a fost deteriorat de participantii la aceste miscari. Razboiul e exclus in general.

   0

 4. #5

  Probabil irelevant, dar ma lamureste si pe mine careva ce diferente sunt intre PAID si PAD? Sunt convins ca polita este PAD…

  0

  • #6

   Same shit. PAID = PAD

   0

  • #7

   Asa este, polita se numeste PAD iar PAID este POOL-ul de asigurare impotriva dezastrelor naturale, practic beneficiarul primelor de asigurare in baza politelor PAD si totodata cel care despagubeste in urma daunelor survenite pe politele PAD. Asiguratorii care emit polite PAD (Groupama, Allianz, Carpatica etc) sunt doar intermediari pentru PAID. E drept ca in caz de dauna instrumentarea initiala a dosarului de dauna se face de catre asiguratorul emitent ceea ce ar recomanda alegerea unui asigurator intermediar serios, avand in vedere costurile identice ale politelor.

   0

  • #8

   Multam!

   0

 5. #9

  Grindina e fenomen paranormal. Pai altde cum ingheata apa pe caldura asta?

  0

  • #10

   De la minciuni. De aici şi zicala „Minţi de îngheaţă apele”
   N-aţi observat când bate grindina? Când sunt alegeri, când câştigă PSD-ul; sunt nişte paşi fatidici. Aşa se numesc.
   Ţăranul nostru nu ştie din astea cu profeţie, cu fizică, meteorologie. El votează PSD-ul. Şi PAC, grindina! A rămas fără porumb şi fără pătlăgele.

   0

  • #11

   Ai vazut ce piatra a dat la sarbi ?
   Aia cred ca l-au votat direct pe Tito.

   0

 6. N-am crezut că o să pui, dar tot respectul că ai pus :)

  0

 7. #13

  Grindina este fenomen natural, doar ca nu este acoperita de polita.
  Cum nu te acopera polita daca te inunda vecinul de la etaj, cu multa apa, cat de o inundatie. Ca nu e inundatie ca fenomen natural, desi poate vecinul tau te-a inundat cu naturalete.

  0

 8. #14

  Să ne apere Dumnezeu de ploaie, că mulți se vor scălda în propria casă. :))

  0

 9. #15

  Asigurările obligatorii sunt niște glume proaste, inventate de alții, care din foame de bani, au găsit de bun că ar fi bine să mai inventeze încă o taxă pe idioțenie.
  Orice gospodar responsabil își face asigurare la casă și își include cât mai multe riscuri.

  Mai circula acum ceva ani o asigurare bonus, oferită la încheierea unei polițe RCA, ce asigura locuința la taifunuri, uragane și asteroizi.

  0

 10. #16

  sunt arme meteo rusesti nu e fenomen natural

  0

 11. #17

  Obligatoria asigura doar alea 3 chestii. Grindina, fulger, vecinul de sus etc. sunt la cea facultativa. In functie de ce vrei sa asiguri, marci banu’. Si e destul de ieftin.

  0

 12. #18

  Vezi? Pai omul ala care a dat 20 de euro crezand ca e asigurat „contra fenomenelor naturale”, sigur nu-si mai face PAD la anul.

  Insa ar trebui aliniati si batuti cu parul varguta peste degete toti vanzatorii de polite PAD care nu le-au spus asiguratilor riscurile acoperite: cutremur, inundatii (ca fenomen natural, nu ca a uitat Vasile de deasupra ca a dat drumul la apa in cada sa faca baie) si alunecari de teren. Atat si nimic mai mult. Niet grindina, niet tornade (ca am vazut ca sunt „la moda” zilele astea), in general „niet”.

  NUMAI DIN ACEST PUNCT DE VEDERE astept un cutremur cu locuinte distruse, sa vad cum vor ridica din umeri asiguratorii cand vor veni asiguratii PAD sa le ceara 10 sau 20.000 euro pentru distrugerile provocate de seism. Sa vad cum le vor cere acte doveditoare de la INFP ca intr-adevar a fost cutremur (deja au experienta la asa ceva, vezi Galati), cum vor trimite ei specialistii pe teren sa evalueze pagubele, in speranta ca merge ca la RCA, „asta e zgariata, iese la polish, nu se schimba” sau „geamul asta il aveati crapat de dinainte, recunoasteti”. Va fi distractiv… not!

  0

  • #19

   „vezi Galați”. adică?

  • #20

   „Despagubirile ce urmeaza sa fie platite in urma cutremurului din data de 22 noiembrie vor fi acordate asiguratilor care au incheiat Polita de Asigurare impotriva Dezastrelor naturale (PAD) dupa ce PAID va primi un raport oficial din partea Institutului National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP). Acest raport atesta faptul ca la data respectiva a avut loc un cutremur. Mai mult, actul ofera informatii despre intensitatea seismului in functie de regiune.
   Acest document este obligatoriu pentru inchiderea unui dosar de dauna, conform Legii 260/2008, care reglementeaza activitatea PAID.”

   Sursa: http://goo.gl/oRDs7r

   0

 13. #21

  Da, pedeapsa pentru pacate.
  Era prin Basarabia un preot mai scolit vreo suta de ani in urma. Si cand era seceta, veneau taranii la el sa se roage sa iasa cu icoana in camp ca sa vina ploaia. Popa se ducea la coltul casei se uita la barometru pus acolo, vedea ca inca va tine seceta si le zicea taranilor sa mai astepte cateva zile. Cand veneau iarasi, iar barometru arata o presiune ridicata, lua popa si , genul, hai, of, sa iesim cu icoana. Peste cateva zile ploua si lumea se minuna de puterea parintelui.
  La fel, pentru el mancarea de post de fasole se facea asa: iei o oala mare, fierbi bine o gaina, strangi toata carnea din oala si fierbi fasolele acolo.
  Un pic off topic, dar bun pentru un zambet :)

  0

  • #22

   Nu mai tin minte care explorator a foat prins de canibali si cand isi astepta intrarea in meniu i-a venit ideea sa se dea mare vrajitor care va face luna sa dispara. In saptamana aia a fost eclipsa de luna si au ajuns canibalii sa il venereze. Fiind navigator pe apa evident cunostea fazele lunii si miscarea planetelor.

   0

  • #23

   Asta cu eclipsa de lună e din „Un Yankeu la Curtea regelui Arthur”

   0

 14. #24

  Cam greu cu intelesul, partea „ca fenomene naturale” se refera ca cele dinainte (cutremur, inundatie, alunecari de teren) sunt acoperite daca sunt fenomene naturale, nu daca se darama baraju sau daca alunecarea de teren e cauzata cumva de om.

  0

Citește și...

Pentru că știm cât de greu este să sincronizezi timpul tău cu cel al copilului și pentru a te elibera de grija transportului celui mic, am creat KidsCab, un serviciu special la care poți apela pentru transportul copilului de acasă la școală, de la școală către casă sau către after school. Șoferii […]

Circulă chestia asta pe facebook, de la URS-PLUS, legat de votul din diaspora. Și nu e rău, dacă statul român nu face nimic pentru informarea cetățenilor săi, facem noi. Și, din ce mailuri am mai primit și mi-au făcut inima cât china, facem bine. Doar că, din ce am citit noi, din feedbackul […]

Ca în fiecare an, am plecat, exultând de fericire, să cumpăr, din nou, de toate pentru toți copiii, pentru că știi tati, ghiozdanul cu care am terminat anul trecut, vechi deja de vreo 5 luni, nu mai e ceea ce trebuie, da? Și nici penarul și nici nimic. Așa că avem, desigur, ghiozdan […]