Haideți să o reclamăm pe Gabriela Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormafifost pentru folosirea copiilor în obținerea unor avantaje personale

Există dovezi peste dovezi că Firea și-a folosit copiii în campania electorală, obținând foloase în interes personal de pe urma lor. Dacă doamna Gabriela Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormaififost consideră că e ok să hărțuiască bucureștenii, hai și noi să o hărțuim pe ea, doar că noi pe bună dreptate.

Prin urmare, Autoritatea Națională Pentru Protecția Copilului are următoarele date de contact.

Adresa : Bulevardul G-ral Gheorghe Magheru nr. 7,

Sector 1, Bucureşti, Cod poştal 010322

Tel: 021-315.36.33, 021-315.36.30, 021-310.07.89, 021-310.07.90

Fax: 021-312.74.74

E-mail: office@anpfdc.ro

Plângerea să aibă acest format:

Către: Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului şi Adopție
Bulevardul G-ral Gheorghe Magheru nr. 7,
Sector 1, București, Cod poștal 010322
Ref.: Încălcarea dispozițiilor art. 22 alin. (4) din Legea nr. 272/2004 privind protecția şi promovarea drepturilor copilului
Obiect: Sesizare împotriva d-nei Primar al Mun. București – Gabriela Vrânceanu-Firea

În atenția d-nei Președinte COMAN Gabriela

Stimată Doamnă Președinte,

Subsemnatul [*], domiciliat în [*] (pentru cine vrea să transmită cererea în afara anonimatului; dacă nu, ștergeți paragraful)
Având în vedere:
prevederile art. 85 alin (1) din Legea nr. 272/2004 (denumită în continuare ”Legea”), în raport de care ”copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migraţiei ilegale, răpirii, violenţei, pornografiei prin internet, precum şi a oricăror forme de violenţă, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituţii de învăţământ, medicale, de protecţie, medii de cercetare a infracţiunilor şi de reabilitare/detenţie, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc.”
dispozițiile alin. (2) ale aceluiași articol, potrivit cărora ”orice persoană fizică sau juridică, precum şi copilul pot sesiza direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului din judeţul/sectorul de domiciliu să ia măsurile corespunzătoare pentru a-l proteja împotriva oricăror forme de violenţă, inclusiv violenţă sexuală, vătămare sau de abuz fizic sau mental, de rele tratamente sau de exploatare, de abandon sau neglijenţă”.
prezența, în spațiul public, a numeroase materiale foto și video care dovedesc faptul că Primarul Mun. București, în persoana d-nei Gabriela Vrânceanu Firea, a încălcat atât prevederile:
art. 22 alin. (4) din Lege: ”copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice” cât și cele cuprinse în
art. 87 alin. (1) din norma precizată, respectiv: ”copilul are dreptul de a fi protejat împotriva exploatării şi nu poate fi constrâns la o muncă sau activitate domestică ori în afara familiei, inclusiv în instituţii de învăţământ, de protecţie specială, reeducare şi detenţie sau în domeniul cultural, artistic, sportiv, publicitar şi de modeling, ce comportă un risc potenţial sau care este susceptibilă să îi compromită educaţia ori să îi dăuneze sănătăţii sau dezvoltării sale fizice, mentale, spirituale, morale ori sociale”.
prin faptul că, în campania desfășurată cu ocazia alegerilor locale din cursul anului 2016 pentru Primăria Mun. București, a folosit în repetate rânduri copii alături de care a fost fotografiată în scopul sensibilizării publicului și atragerii de susținători electorali, alături de materiale publicitare care definesc neîndoielnic interesul personal al acesteia;
Vă solicit să dispuneți cu celeritate efectuarea cercetărilor care se impun în vederea stabilirii răspunderii d-nei Primar în legătură cu faptele indicate.
Totodată, vă învederez faptul că, în acord cu dispozițiile art. 93 din Lege ”pentru verificarea sesizărilor privind cazurile de abuz, neglijare, expoatare şi orice formă de violenţă asupra copilului, reprezentanţii direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului au drept de acces, în condiţiile legii, în sediile persoanelor juridice, precum şi la domiciliul persoanelor fizice care au în îngrijire sau asigură protecţia unui copil. Pentru efectuarea acestor verificări, organele de poliţie au obligaţia să sprijine reprezentanţii direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului”.

Precizez că încălcările drepturilor copiilor sunt sancționate atât în dreptul intern cât și internațional, respectiv prin Convenția nr. (r1) din 20/11/1989 Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 314 din 13/06/2001 cu privire la drepturile copilului – care stabilește în art. 32 că ”statele părți recunosc dreptul copilului de a fi protejat împotriva exploatării economice și de a nu fi constrâns la vreo muncă ce comportă vreun risc potențial sau care este susceptibilă să îi compromită educația”.

Cu stimă,

Sunt obligați să vă răspundă la sesizări, în termen de maxim 30 de zile de la depunerea sesizării. Hai să vedem cum arată câteva mii de sesizări pe numele parașutistei pesediste.

71 comentarii

 1. #1

  Trimis!

  0

  • #2

   Buna ziua,

   In urma ultimelor informatii din presa in care am aflat ca Protectia Copilului investigheaza parintii care si-au dus copiii la protestele de zilele astea, am realizat ca astfel de cazuri s-au intamplat si in trecut in spatiul public insa nestiind ca astfel de comportamente se investigheaza, am evitat sa fac o reclamatie.

   Drept urmare, as vrea sa fac o sesizare privind folosirea copiiilor pe post de „momeala emotionala” in campania electorala a doamnei Gabriela Firea Pandele Vranceanu dar si la alte evenimente politice.

   Nu mi se pare normal ca acei copii sa fie adusi in frig, prezentati multimii si camerelor doar pentru a creste imaginea candidatului si a partidului.

   Drept urmare doresc sa reclam acest fapt si am incredere ca veti investiga aceasta delicata problema a tratarii copiiilor intr-un mod ce contravine Drepturilor Omului.

   In asteptarea raspunsului dvs, va doresc o zi buna in continuare.

   p.s: in atasament o imagine destul de doveditoare.

   Cu stima,

   0

  • #3

   @ costica .. multumim pentru reclamatia gata facuta. Trimisa si pe mail si pe formularul de contact… asteptam investigatia acum…cu MARE INTERES! 🙂

   0

  • #4

   Amin

   0

  • #5

   Trimis! 🙂

   0

  • #6

   Ideea geniala, aceasta institutie deja da inapoi. Sa mergem mai departe. Cine ma poate ajuta cu o reclamatie la primaria Bucuresti? in ce priveste abuz in serviciu a doamnei firea, privind demiterea managerului de la Colentina, ea specificand ieri ca poate numai sa numeasca. Va trimit niste link-uri , poate o sa mai stopam din aroganta acestei individe. http://cetd.ro/doamnei-doctor-si-manager-silvi-ifrim/ https://www.facebook.com/activenewsro/posts/914529098650118 https://www.petitieonline.com/demitere_abuziva_sau_eroare Imi pare rau ca nu am salvat ordinul de demitere de pe site-ul priomariei, dar se paote gasi
   Multumesc.

   0

  • sunte-ti prosti rau……..

   0

  • #8

   la miting e interzis, in campanie electorala hai ca merge :)) ca e spiritul civic de partid 😀 ! Cand copilul tine drapelul in mana si canta imnul, Desteapta-te romane, atunci nu e educatie civica ! Ca sa stiti si voi cum e cu educatia copiilor din legea 272/2004 cu completarile din 2014 la sectiunea 4, art 51. alin.2 🙂

   0

 2. Ai un model de sesizare? Altfel, fiecare scrie ce il taie capul, altii vor sesiza lipsa hartiei igienice in toaleta din ParkLake, altii alocatiile mici ale copiilor etc.

  0

 3. Done! vezi ca sa fie sesizare oficiala trebuie date ca adresa , nume, in sesizare.
  gen semnat ghita gheorghe, adresa de corespondenta, email,

  0

 4. #11

  Pai stai putin, ok, vreau sa o reclam acum, dar in baza a ce? Ce spun in reclamatie, ca exista dovezi clare…?

  0

 5. #16

  Se poate si un model de sesizare pentru cei care vor sa faca, dar nu au timp? 😀
  Sa fie primit!

  0

 6. Dude, daca nu e ok ca si-a folosit copiii ca sa obtina avantaje, nu ar trebui sa piarda si functia de primar – avantajul – daca se dovedeste ca a folosit mijloace incorecte?

  sa se refaca alegerile in Bucuresti, sa vedem ce parere are lumea despre prestatia lui tanti.

  0

 7. Așa, pe lângă întâi-născătoarea pesedeului poate ar trebui anchetată și madam Gorghiu, cu clipul ei în care sună la ușa unui apartament de bloc și intră în dialog cu un copil.
  Și, de ce nu, chiar Donald Trump: https://youtu.be/4chsf_8v0xk?t=78

  0

  • #20

   Corect. Dar doamna Burghiu nu tine in prezent propaganda asta legata de copiii prezenti la proteste.

   0

 8. #21

  Oare se poate afla cate reclamatii s-au facut pe numele lui firea? 2 sigur sunt…a lui costica si a mea 🙂

  0

  • #22

   +1

   0

  • #23

   din ce am vazut aici si pe fb la cei care au distribuit, probabil numarul sesizarilor trece bine de 100, probabil mult mai multe decat sesizarile „anonime” facute in legatura cu parintii protestatari.

   0

 9. #24

  Cred ca si Ponta ar trebui reclamat:
  http://static.sursazilei.ro/wp-content/uploads/2014/11/Ponta_Daciana_vot_SZ.jpg

  Sa folosesti copiii ca sa-ti bage tie votul in urna mi se pare exploatare pe fata. Macar copiii protestatarilor se jucau, suflau in vuvuzele si scandau dar astia chiar presteaza munca de sclavi.

  Inacceptabil!

  0

 10. #26

  Primarul municipiului Bucuresti este l-a luat de sotz (de motz) pe primarul metropolei Voluntari.
  Conform legii erectorale, primarul trebuie sa aiba domiciliu in localitatea pentru al carei fotoliu candideaza (probabil si dupa ce e uns primar, banui eu).
  Daca sotii Firea-Pandele locuiesc impreuna, inseamna ca cel putin unul din ei incalca legea.
  Daca nu locuiesc impreuna, nu este benefic pentru copiii respectabilului cuplu si se incalca Legea Familiei, care dracu o mai fi si ea.
  Deci, reclamatia asta unde o fac? La Zgarda de Mediu?

  0

 11. #27

  Daca iti trimit un model de reclamatie, e ok? Nu stiu unde anume sa il urc.

  0

 12. #30

  Trimis. Hahahaha, ce ma mai distrez.

  0

 13. ” parașutistei pesediste” … asta-i doar parasuta.

  0

 14. #32

  Ponta, nici mai mult nici mai putin, il pune pe fi-su minor, sa introduca in urna buletinul de vot, in locul lui.
  Eu nu am gasit, dar nu trebuie sa existe pe undeva o prevedere, care sa interzica minorilor prezenta in sectia de votare ?

  0

  • #33

   Nu. A lua copilul cu tine in sectia de votare inseamna a ii face educatie electorala.

   0

  • #34

   Nu e educatie, e munca in folosul adultului. A dori sa stiu daca i s-a facut instructajul de siguranta inainte de asta, cine era vinovat daca acel copil se taia in hartie? In plus, trebuie remunerat pentru munca depusa, altfel este abuz.
   Si daca a fost platit, trebuie sa stim daca si-a declarat apoi veniturile, ca doar suntem oameni seriosi, nu?

   0

 15. +1 de la mine

  0

 16. #37

  Rezolvat!

  0

 17. #38

  acest specimen vopsit nu se califica nici pentru conditia de om ….oameni ca ea si ca victor viorel si alte scursori ma fac sa ma stafidesc de rusine ca suntem aceiasi rasa
  !!!!!

  0

 18. #39

  Putem oare trimite și cei din provincie ?

  0

 19. #41

  I am cerut și număr de înregistrare pentru sesizarea mea.

  0

 20. #42

  Bãã! Cum sa faceti asa ceva??? Bravo!
  Trimis!

  0

 21. #43

  Trimis

  0

 22. :)) hai ca incepe sa-mi placa…
  Hm…

  0

 23. #46

  aici unde este protectia copilului sau se sesizeaza numai cind le convine psd-istilor?

  0

 24. #47

  Trimis.

  Ar trebui ca in lipsa de raspuns oficial sau raspuns neconform sa-i sunam toti sa le inrosim liniile, sa simta si ei ce inseamna disconfort.

  0

 25. #48

  Io n-am atasat poze mail-ului dar vor avea destule de la ceilalti care or pus. Io cred ca cine se va ocupa de caz va cauta si verifica dovezi pe internet, media.

  0

 26. #50

  I-auzi ce zice lia ciocarlia olguta prostuta: ca e ok sa te duci cu copiii la vot si in campanie daca e nevoie dar nu la manifestatii…..bai, de pe tarlaua cui se crede asta?

  0

 27. #51

  La proteste pot fi dusi copiii dar fara a-i pune in pericol. Acum orice parinte sanatos la cap in noaptea in care or inceput violente la Bucuresti si-o lua copilul si o plecat acasa. Ei interpreteaza o lege care se aplica foarte bine in cazul campaniei electorale a blondei de la Bucuresti si fac abstractie de unele articole de la capitolul drepturi ale copilului unde scrie negru pe alb ca poate particpia la intruniri publice respectiv proteste.

  Am gasit si pagina Olgutei poze din campania electorala, mai exact 1 iunie zi care coincide cu ziua copilului. Am salvat vreo 3 sa apara si data. Alegerile or fost pe data de 5 iunie. Ar merge o sesizare si pe numele acesteia?

  0

 28. #54

  Trimis cu nume si prenume – multumesc cui a facut textul.

  0

 29. #55

  done. Acum imi pot bea berea linistit.

  0

 30. #56

  Trimis si eu, amin!

  0

 31. Este cea mai mare lichea pe care am intalnit-o. A fost coada de tor a lui Filix motanul,iar acum este a lui Draga. În acest fel suntem conduși numai de scursura societății, care sunt votați de oameni fără educație și care sunt manipulați ca niște roboti
  Vaide capul nostru a celor de peste 50 _ din populație,care suferă.

  0

 32. #58

  Done. Din Galati. Desi nu am fost pusa in situatia de a o vota sau nu, ma revolta sa o vad pe aceasta ţată la butoanele capitalei. Si copiii mi-i iau in continuare la proteste. Copii care deja stiu ca „psd- ciuma rosie”.

  0

 33. #60

  Am mai trimis una. Sa fie, maica, sa nu duca lipsa!

  0

  • #61
   Arhi

   daca nu le trimiti cu numele real, adresa etc, le trimiti degeaba

  • #62

   Pai am inteles ca si ceilalti le-au trimis pe majoritatea anonime.

   0

 34. #64

  Cetin, trebuie facut un articol peste cateva zile cu feedback pe chestia asta. Sa vedem daca o sa primeasca cineva raspuns.
  NU trebuie sa o lasam asa, caci astia probabil vor ignora sesizarile noastre si o vor da inainte cu investigarea parintilor protestatari.
  Trebuie sa cerem feedback, sa ne spuna daca au inceput investigatia si toate cele.

  Probabil ca sunt spre 500 de sesizari cu privire la exploatarea copiilor in campanie de catre Firea, Ponta, Olguta si altii.

  0

 35. #65

  Trimis

  0

 36. #66

  Vezi ca poate te si condamna astia dac-o denunti acum…ca or trecut 30 de zile 😀

  0

 37. #67

  trimis. acum 1 min. atasat si poze.dam si share pe facebook

  0

 38. #68

  Acum am trimis reclamatia !

  0

 39. #69

  Intrebare: madam Firea a iesit intr-o seara la Antena 3 si a zis ca are informatii ca se pregatesc chestii violente la cele doua manifestatii(mie mi s-a parut ca ne zici: stati acasa). De unde avea informatiile? Nu putem sa ii facem si ptr asta o sesizare? Ca mie mi se pare ca e dezinfomare voita din partea unui functionar public. Nu o prindem in vreo lege si cu asta? Sa ii dam sesizari sa se sature.

  0

 40. #70

  Am primit răspuns la reclamatie…[url=https://postimg.org/image/6rkzyatnh/][img]https://s14.postimg.org/d5a31jyjl/fir.jpg[/img][/url][url=https://postimage.org/]upload image online[/url]

  0

 41. #71

  Am primit raspuns la sesizare, au trimis cazul la M.I pentru investigatii. Acum sa vedem ce ancheteaza ministresa de la videle :))

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Am pe facebook o tipă așa și-așa, nici prea prea, nici foarte foarte, nici prea tânără, nici prea bătrână, aurea mediocritas. Și, din când în când, bagă câte un rant despre cum pe ea, ca să o impresionezi, trebuie să fii nuștiu cum, să vorbești nuștiucum, să te porți nuștiucum, să să fii […]

Doar mie mi se pare că mobile.de a ajuns un fel de autovit? Prețurile săltate, stai și te uiți, de exemplu, eu, mașini de 6000. Beton, există. Bifezi recuperare tva, gata, nu mai există. Taxiuri cât cuprinde, valuri valuri de Smarturi și cam atât. Vorbim turkce, araba, rusa si romana. FML.