Haideți să o reclamăm pe Gabriela Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormafifost pentru folosirea copiilor în obținerea unor avantaje personale

Există dovezi peste dovezi că Firea și-a folosit copiii în campania electorală, obținând foloase în interes personal de pe urma lor. Dacă doamna Gabriela Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormaififost consideră că e ok să hărțuiască bucureștenii, hai și noi să o hărțuim pe ea, doar că noi pe bună dreptate.

Prin urmare, Autoritatea Națională Pentru Protecția Copilului are următoarele date de contact.

Adresa : Bulevardul G-ral Gheorghe Magheru nr. 7,

Sector 1, Bucureşti, Cod poştal 010322

Tel: 021-315.36.33, 021-315.36.30, 021-310.07.89, 021-310.07.90

Fax: 021-312.74.74

E-mail: office@anpfdc.ro

Plângerea să aibă acest format:

Către: Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului şi Adopție
Bulevardul G-ral Gheorghe Magheru nr. 7,
Sector 1, București, Cod poștal 010322
Ref.: Încălcarea dispozițiilor art. 22 alin. (4) din Legea nr. 272/2004 privind protecția şi promovarea drepturilor copilului
Obiect: Sesizare împotriva d-nei Primar al Mun. București – Gabriela Vrânceanu-Firea

În atenția d-nei Președinte COMAN Gabriela

Stimată Doamnă Președinte,

Subsemnatul [*], domiciliat în [*] (pentru cine vrea să transmită cererea în afara anonimatului; dacă nu, ștergeți paragraful)
Având în vedere:
prevederile art. 85 alin (1) din Legea nr. 272/2004 (denumită în continuare ”Legea”), în raport de care ”copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migraţiei ilegale, răpirii, violenţei, pornografiei prin internet, precum şi a oricăror forme de violenţă, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituţii de învăţământ, medicale, de protecţie, medii de cercetare a infracţiunilor şi de reabilitare/detenţie, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc.”
dispozițiile alin. (2) ale aceluiași articol, potrivit cărora ”orice persoană fizică sau juridică, precum şi copilul pot sesiza direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului din judeţul/sectorul de domiciliu să ia măsurile corespunzătoare pentru a-l proteja împotriva oricăror forme de violenţă, inclusiv violenţă sexuală, vătămare sau de abuz fizic sau mental, de rele tratamente sau de exploatare, de abandon sau neglijenţă”.
prezența, în spațiul public, a numeroase materiale foto și video care dovedesc faptul că Primarul Mun. București, în persoana d-nei Gabriela Vrânceanu Firea, a încălcat atât prevederile:
art. 22 alin. (4) din Lege: ”copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice” cât și cele cuprinse în
art. 87 alin. (1) din norma precizată, respectiv: ”copilul are dreptul de a fi protejat împotriva exploatării şi nu poate fi constrâns la o muncă sau activitate domestică ori în afara familiei, inclusiv în instituţii de învăţământ, de protecţie specială, reeducare şi detenţie sau în domeniul cultural, artistic, sportiv, publicitar şi de modeling, ce comportă un risc potenţial sau care este susceptibilă să îi compromită educaţia ori să îi dăuneze sănătăţii sau dezvoltării sale fizice, mentale, spirituale, morale ori sociale”.
prin faptul că, în campania desfășurată cu ocazia alegerilor locale din cursul anului 2016 pentru Primăria Mun. București, a folosit în repetate rânduri copii alături de care a fost fotografiată în scopul sensibilizării publicului și atragerii de susținători electorali, alături de materiale publicitare care definesc neîndoielnic interesul personal al acesteia;
Vă solicit să dispuneți cu celeritate efectuarea cercetărilor care se impun în vederea stabilirii răspunderii d-nei Primar în legătură cu faptele indicate.
Totodată, vă învederez faptul că, în acord cu dispozițiile art. 93 din Lege ”pentru verificarea sesizărilor privind cazurile de abuz, neglijare, expoatare şi orice formă de violenţă asupra copilului, reprezentanţii direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului au drept de acces, în condiţiile legii, în sediile persoanelor juridice, precum şi la domiciliul persoanelor fizice care au în îngrijire sau asigură protecţia unui copil. Pentru efectuarea acestor verificări, organele de poliţie au obligaţia să sprijine reprezentanţii direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului”.

Precizez că încălcările drepturilor copiilor sunt sancționate atât în dreptul intern cât și internațional, respectiv prin Convenția nr. (r1) din 20/11/1989 Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 314 din 13/06/2001 cu privire la drepturile copilului – care stabilește în art. 32 că ”statele părți recunosc dreptul copilului de a fi protejat împotriva exploatării economice și de a nu fi constrâns la vreo muncă ce comportă vreun risc potențial sau care este susceptibilă să îi compromită educația”.

Cu stimă,

Sunt obligați să vă răspundă la sesizări, în termen de maxim 30 de zile de la depunerea sesizării. Hai să vedem cum arată câteva mii de sesizări pe numele parașutistei pesediste.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

71 comentarii

 1. #1

  Trimis!

  Thumb up 81
  • #2

   Buna ziua,

   In urma ultimelor informatii din presa in care am aflat ca Protectia Copilului investigheaza parintii care si-au dus copiii la protestele de zilele astea, am realizat ca astfel de cazuri s-au intamplat si in trecut in spatiul public insa nestiind ca astfel de comportamente se investigheaza, am evitat sa fac o reclamatie.

   Drept urmare, as vrea sa fac o sesizare privind folosirea copiiilor pe post de „momeala emotionala” in campania electorala a doamnei Gabriela Firea Pandele Vranceanu dar si la alte evenimente politice.

   Nu mi se pare normal ca acei copii sa fie adusi in frig, prezentati multimii si camerelor doar pentru a creste imaginea candidatului si a partidului.

   Drept urmare doresc sa reclam acest fapt si am incredere ca veti investiga aceasta delicata problema a tratarii copiiilor intr-un mod ce contravine Drepturilor Omului.

   In asteptarea raspunsului dvs, va doresc o zi buna in continuare.

   p.s: in atasament o imagine destul de doveditoare.

   Cu stima,

   Thumb up 200
  • #3

   @ costica .. multumim pentru reclamatia gata facuta. Trimisa si pe mail si pe formularul de contact… asteptam investigatia acum…cu MARE INTERES! 🙂

   Thumb up 58
  • #4

   Amin

   Thumb up 23
  • #5

   Trimis! 🙂

   Thumb up 26
  • #6

   Ideea geniala, aceasta institutie deja da inapoi. Sa mergem mai departe. Cine ma poate ajuta cu o reclamatie la primaria Bucuresti? in ce priveste abuz in serviciu a doamnei firea, privind demiterea managerului de la Colentina, ea specificand ieri ca poate numai sa numeasca. Va trimit niste link-uri , poate o sa mai stopam din aroganta acestei individe. http://cetd.ro/doamnei-doctor-si-manager-silvi-ifrim/ https://www.facebook.com/activenewsro/posts/914529098650118 https://www.petitieonline.com/demitere_abuziva_sau_eroare Imi pare rau ca nu am salvat ordinul de demitere de pe site-ul priomariei, dar se paote gasi
   Multumesc.

   Thumb up 19
  • sunte-ti prosti rau……..

   Thumb up 0
  • la miting e interzis, in campanie electorala hai ca merge :)) ca e spiritul civic de partid 😀 ! Cand copilul tine drapelul in mana si canta imnul, Desteapta-te romane, atunci nu e educatie civica ! Ca sa stiti si voi cum e cu educatia copiilor din legea 272/2004 cu completarile din 2014 la sectiunea 4, art 51. alin.2 🙂

   Thumb up 0
 2. Ai un model de sesizare? Altfel, fiecare scrie ce il taie capul, altii vor sesiza lipsa hartiei igienice in toaleta din ParkLake, altii alocatiile mici ale copiilor etc.

  Thumb up 28
 3. Done! vezi ca sa fie sesizare oficiala trebuie date ca adresa , nume, in sesizare.
  gen semnat ghita gheorghe, adresa de corespondenta, email,

  Thumb up 26
 4. Pai stai putin, ok, vreau sa o reclam acum, dar in baza a ce? Ce spun in reclamatie, ca exista dovezi clare…?

  Thumb up 12
 5. #16

  Se poate si un model de sesizare pentru cei care vor sa faca, dar nu au timp? 😀
  Sa fie primit!

  Thumb up 12
 6. Dude, daca nu e ok ca si-a folosit copiii ca sa obtina avantaje, nu ar trebui sa piarda si functia de primar – avantajul – daca se dovedeste ca a folosit mijloace incorecte?

  sa se refaca alegerile in Bucuresti, sa vedem ce parere are lumea despre prestatia lui tanti.

  Thumb up 78
 7. Așa, pe lângă întâi-născătoarea pesedeului poate ar trebui anchetată și madam Gorghiu, cu clipul ei în care sună la ușa unui apartament de bloc și intră în dialog cu un copil.
  Și, de ce nu, chiar Donald Trump: https://youtu.be/4chsf_8v0xk?t=78

  Thumb up 14
  • #20

   Corect. Dar doamna Burghiu nu tine in prezent propaganda asta legata de copiii prezenti la proteste.

   Thumb up 21
 8. #21

  Oare se poate afla cate reclamatii s-au facut pe numele lui firea? 2 sigur sunt…a lui costica si a mea 🙂

  Thumb up 33
  • +1

   Thumb up 17
  • #23

   din ce am vazut aici si pe fb la cei care au distribuit, probabil numarul sesizarilor trece bine de 100, probabil mult mai multe decat sesizarile „anonime” facute in legatura cu parintii protestatari.

   Thumb up 12
 9. #24

  Cred ca si Ponta ar trebui reclamat:
  http://static.sursazilei.ro/wp-content/uploads/2014/11/Ponta_Daciana_vot_SZ.jpg

  Sa folosesti copiii ca sa-ti bage tie votul in urna mi se pare exploatare pe fata. Macar copiii protestatarilor se jucau, suflau in vuvuzele si scandau dar astia chiar presteaza munca de sclavi.

  Inacceptabil!

  Thumb up 47
 10. #26

  Primarul municipiului Bucuresti este l-a luat de sotz (de motz) pe primarul metropolei Voluntari.
  Conform legii erectorale, primarul trebuie sa aiba domiciliu in localitatea pentru al carei fotoliu candideaza (probabil si dupa ce e uns primar, banui eu).
  Daca sotii Firea-Pandele locuiesc impreuna, inseamna ca cel putin unul din ei incalca legea.
  Daca nu locuiesc impreuna, nu este benefic pentru copiii respectabilului cuplu si se incalca Legea Familiei, care dracu o mai fi si ea.
  Deci, reclamatia asta unde o fac? La Zgarda de Mediu?

  Thumb up 94
 11. #27

  Daca iti trimit un model de reclamatie, e ok? Nu stiu unde anume sa il urc.

  Thumb up 2
 12. #30

  Trimis. Hahahaha, ce ma mai distrez.

  Thumb up 29
 13. ” parașutistei pesediste” … asta-i doar parasuta.

  Thumb up 13
 14. Ponta, nici mai mult nici mai putin, il pune pe fi-su minor, sa introduca in urna buletinul de vot, in locul lui.
  Eu nu am gasit, dar nu trebuie sa existe pe undeva o prevedere, care sa interzica minorilor prezenta in sectia de votare ?

  Thumb up 14
  • #33

   Nu. A lua copilul cu tine in sectia de votare inseamna a ii face educatie electorala.

   Thumb up 8
  • #34

   Nu e educatie, e munca in folosul adultului. A dori sa stiu daca i s-a facut instructajul de siguranta inainte de asta, cine era vinovat daca acel copil se taia in hartie? In plus, trebuie remunerat pentru munca depusa, altfel este abuz.
   Si daca a fost platit, trebuie sa stim daca si-a declarat apoi veniturile, ca doar suntem oameni seriosi, nu?

   Thumb up 22
 15. +1 de la mine

  Thumb up 12
 16. #37

  Rezolvat!

  Thumb up 17
 17. #38

  acest specimen vopsit nu se califica nici pentru conditia de om ….oameni ca ea si ca victor viorel si alte scursori ma fac sa ma stafidesc de rusine ca suntem aceiasi rasa
  !!!!!

  Thumb up 11
 18. #39

  Putem oare trimite și cei din provincie ?

  Thumb up 13
 19. #41

  I am cerut și număr de înregistrare pentru sesizarea mea.

  Thumb up 22
 20. #42

  Bãã! Cum sa faceti asa ceva??? Bravo!
  Trimis!

  Thumb up 20
 21. #43

  Trimis

  Thumb up 11
 22. :)) hai ca incepe sa-mi placa…
  Hm…

  Thumb up 4
 23. #46

  aici unde este protectia copilului sau se sesizeaza numai cind le convine psd-istilor?

  Thumb up 10
 24. Trimis.

  Ar trebui ca in lipsa de raspuns oficial sau raspuns neconform sa-i sunam toti sa le inrosim liniile, sa simta si ei ce inseamna disconfort.

  Thumb up 12
 25. #48

  Io n-am atasat poze mail-ului dar vor avea destule de la ceilalti care or pus. Io cred ca cine se va ocupa de caz va cauta si verifica dovezi pe internet, media.

  Thumb up 2
 26. #50

  I-auzi ce zice lia ciocarlia olguta prostuta: ca e ok sa te duci cu copiii la vot si in campanie daca e nevoie dar nu la manifestatii…..bai, de pe tarlaua cui se crede asta?

  Thumb up 15
 27. #51

  La proteste pot fi dusi copiii dar fara a-i pune in pericol. Acum orice parinte sanatos la cap in noaptea in care or inceput violente la Bucuresti si-o lua copilul si o plecat acasa. Ei interpreteaza o lege care se aplica foarte bine in cazul campaniei electorale a blondei de la Bucuresti si fac abstractie de unele articole de la capitolul drepturi ale copilului unde scrie negru pe alb ca poate particpia la intruniri publice respectiv proteste.

  Am gasit si pagina Olgutei poze din campania electorala, mai exact 1 iunie zi care coincide cu ziua copilului. Am salvat vreo 3 sa apara si data. Alegerile or fost pe data de 5 iunie. Ar merge o sesizare si pe numele acesteia?

  Thumb up 12
 28. #54

  Trimis cu nume si prenume – multumesc cui a facut textul.

  Thumb up 11
 29. #55

  done. Acum imi pot bea berea linistit.

  Thumb up 12
 30. #56

  Trimis si eu, amin!

  Thumb up 5
 31. Este cea mai mare lichea pe care am intalnit-o. A fost coada de tor a lui Filix motanul,iar acum este a lui Draga. În acest fel suntem conduși numai de scursura societății, care sunt votați de oameni fără educație și care sunt manipulați ca niște roboti
  Vaide capul nostru a celor de peste 50 _ din populație,care suferă.

  Thumb up 6
 32. #58

  Done. Din Galati. Desi nu am fost pusa in situatia de a o vota sau nu, ma revolta sa o vad pe aceasta ţată la butoanele capitalei. Si copiii mi-i iau in continuare la proteste. Copii care deja stiu ca „psd- ciuma rosie”.

  Thumb up 7
 33. #60

  Am mai trimis una. Sa fie, maica, sa nu duca lipsa!

  Thumb up 3
  • daca nu le trimiti cu numele real, adresa etc, le trimiti degeaba

  • #62

   Pai am inteles ca si ceilalti le-au trimis pe majoritatea anonime.

   Thumb up 1
 34. #64

  Cetin, trebuie facut un articol peste cateva zile cu feedback pe chestia asta. Sa vedem daca o sa primeasca cineva raspuns.
  NU trebuie sa o lasam asa, caci astia probabil vor ignora sesizarile noastre si o vor da inainte cu investigarea parintilor protestatari.
  Trebuie sa cerem feedback, sa ne spuna daca au inceput investigatia si toate cele.

  Probabil ca sunt spre 500 de sesizari cu privire la exploatarea copiilor in campanie de catre Firea, Ponta, Olguta si altii.

  Thumb up 5
 35. #65

  Trimis

  Thumb up 3
 36. Vezi ca poate te si condamna astia dac-o denunti acum…ca or trecut 30 de zile 😀

  Thumb up 1
 37. #67

  trimis. acum 1 min. atasat si poze.dam si share pe facebook

  Thumb up 3
 38. #68

  Acum am trimis reclamatia !

  Thumb up 2
 39. Intrebare: madam Firea a iesit intr-o seara la Antena 3 si a zis ca are informatii ca se pregatesc chestii violente la cele doua manifestatii(mie mi s-a parut ca ne zici: stati acasa). De unde avea informatiile? Nu putem sa ii facem si ptr asta o sesizare? Ca mie mi se pare ca e dezinfomare voita din partea unui functionar public. Nu o prindem in vreo lege si cu asta? Sa ii dam sesizari sa se sature.

  Thumb up 2
 40. #70

  Am primit răspuns la reclamatie…[url=https://postimg.org/image/6rkzyatnh/][img]https://s14.postimg.org/d5a31jyjl/fir.jpg[/img][/url][url=https://postimage.org/]upload image online[/url]

  Thumb up 2
 41. #71

  Am primit raspuns la sesizare, au trimis cazul la M.I pentru investigatii. Acum sa vedem ce ancheteaza ministresa de la videle :))

  Thumb up 0