HELP!

Am nevoie de un sfat legat de hardware.

Imi merge calculatorul ca moartea. Orice task i-as da, foloseste procesorul 100%, iar la RAM nu trece de 160. Totusi, placutele RAM functioneaza, luate fiecare in parte. Deci nu e RAMU-ul.

Eu cuget ca ar fi hard diskul, mai ales ca din cand in cand scoate un mic pocnet. Dar nu as vrea sa risc, si sa iau HDD degeaba.

So, pareri?

PS: Care ai un HDD de vanzare, foarte foarte ieftin?

LE: Pentru ca m-a intrebat un inteligent pe messenger ce inseamna ca merge calculatorul ca moartea, raspund aici:

INSEAMNA CA MERGE INCET SI INEXORABIL!
[tags]HDD, help, hardware[/tags]

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

16 comentarii

 1. daca iti ingheata pe o aplicatie ca firefox in 100%, de cele mai multe ori e posibil sa fie hardul. Ce temperatura are? Ce curent are? Si … acuma … trebuia sa zici si ce hard ai, iti ziceam dinainte daca crapa sau nu. Cu pacanit mie imi mere laptopu si mere perfect. Si sistemul de acasa, dupa un low format la unul din harduri , dar cu racire corespunzatoare

  Thumb up 0
 2. firefox e scos demult de la mine. nu accept ca un browser sa consume 200 de mega de ram doar ptr ca e firefox.
  nu, nu imi ingheata in stilul freeze, ci pur si simplu merge criminal de greu. daca vreau sa dezarhivez un film imi ia in jur de 15 minute.
  mi-e lene sa desfac carcasa sa iti zic ce hard e, dar dupa 3 ani si ceva de folosire intensa, isi merita si el odihna vesnica, daca e hardul. Eu vreau doar sa fiu sigur ca despre el e vorba, ca sa nu dau banii aiurea, si de fapt sa fie placa video sau ceva

  Thumb up 0
 3. a nu … incearca si tu o defragmentare, o&o defrag isi face treaba foarte bine 🙂 … si … eventual … un format full cu schimbat dimensiunile partitiilor.

  Totusi … calculatorul ala trebuie curatat de praf daca e de 3 ani de zile 🙂

  Thumb up 0
 4. 90% e de la virusi. Hardul daca e busit, merge comp greu, dar nu tine procesorul sus.
  Curatat de praf trebuie, insa asta face sa urce temperatura la procesor si sa mearga greu, eventual sa se blocheze, nu sa munceasca pe rupte.
  Procesorul nu depinde de placa video, si nici de ram (ca folosire)
  Placa video defecta creeaza aiureli pe ecran sau nu pleca, ram defect da ecrane albastre
  Daca hardul pacane e de rau. E posibil ca mufa de alimentare sa nu faca contact bine iar la incalzire sa taie curentul. Sau placa de pe el da rateuri sau sunt erori la citire. Ori intra in stand-by din cauza vreunei aplicatii care il opreste (vezi scrensaver/power/turn off harddisk)

  Thumb up 0
 5. sa stii ca e o idee. una mare
  ca eu am formatat din motiv de virus, dar am formatat doar C, D-ul fiind cu filme.
  Gata, rad hardul:)
  Multzam fain de ajutor

  Thumb up 0
 6. #6

  Dezactiveaza automatic update
  Foloseste procexp_NT.exe pentru a vedea ce proces mananca atat cpu si ce anume servicii sau dll-uri sunt utilizate. Daca nu gasesti programelul sau nu te descurci da-mi mail.

  Thumb up 0
 7. nu e vorba de un anumit proces. Pur si simplu, in loc sa foloseasca ramul, foloseste procesorul, care intra in 100% si daca deschid my documents

  Thumb up 0
 8. Schimb? sursa de alimentare. Orice merge prost din calculator e de la surs?

  Thumb up 0
 9. N-are nici o legatura sursa cu utilizarea procesorului. Eu as paria pe un virus. Dar ai mai putea verifica si daca modul de transfer al datelor de pe HDD e Ultra DMA.

  Thumb up 0
 10. Of, of!
  Cum a mers pana acum cu sursa aia, ar trebui sa mearga si in continuare, mai ales daca Arhi nu a adaugat ceva hardware nou sau nu a facut overclock. Incearca cu HDD Thermometer, ca sa vezi ce temperatura are HDD-ul, iar cu PC Wizard 2007, vezi la cat sta procesorul. Daca e Intel si e destept, are thermal throtheling, ceea ce inseama ca atunci cand ajunge la temperaturi pericoloase, scade frecventa (se decelereaza multiplicatorul, parca). Cauzele pot sa fie multiple si chiar de-aia e bine sa le iei gradat. Dupa ce verifici temperaturile, uita-te dupa condensatori scursi pe placa de baza (mai ales in zona unde se afla socketul), inspecteaza tabela de partitii cu Partition Table Doctor si fa un reinstall pe curat la nevoie.
  Ca tot zicea careva de sursa, vezi cat scoate pe railurile de 5v si 12V (te uiti din BIOS, sau folosesti un multimetru digital conectat la molex -mufa aia cu 4 pini, cum e si la HDD sau CDROM). Alte idei nu mai am pe moment, dar daca ei nevoie de ajutor, iti stau la dispozitie prin mail. Bafta!

  Thumb up 0
 11. bre, am formatat, reinstalat. nu am overclockat, nu nimic. pur si simplu brusc s-a auzit o data poc, si de atunci merge ca crima. cred ca imi iau hard nou si gata, si il tin pe asta slave..

  Thumb up 0
 12. Poc-poc. Vezi ca, de obicei, condensatorii fac poc. 😀
  Sunetul se mai aude?

  Thumb up 0
 13. din cand in cand. eu am impresia ca vine din hard, dar nu pot sa bag mana in foc

  Thumb up 0
 14. si m-am uitat acum la condensatori, nu`s umflati, nu nimic, sunt absolut in regula…

  Thumb up 0
 15. da, si daca nu cu MB, si intr-un final cu placa video. Pai daca aveam toate piesele astea, nu imi faceam alt computer??:)))

  Thumb up 0