La actuala editie, desfasurata la Chicago, au participat peste 6.000 de sportivi din 103 tari. Printre acesti sportivi, sunt unii din tari cu adevarat bananiere, tari sub limita saraciei, tari in care a poseda o pereche de manusi de box este echivalent cu a fi bogat.
Dintre toata aceasta mare de sportivi, care au fost prinsi la furat? „SPORTIVII” ROMANI. Intai au fost surprinsi de camerele de supraveghere din magazine in timp ce plecau lejer cu materiale sportive, fara macar sa se gandeasca sa plateasca. Reactia antrenorului lor a fost ilara: oricine are dreptul la prezumtia de nevinovatie, sa ii iertam, ca sunt copii.
Urmatoarea actiune a „sportivilor” din romania? Au furat ghetele delegatiei ruse. Reactii? „Sa ii iertam, ca sunt copii”.
Stiti de ce se intampla astea? Pentru ca marea majoritate a practicantilor de box sunt tigani. Delegatiile romaniei la asemenea campionate sunt reprezentativ alcatuite din seful federatiei, Rudel Obreja, tigan de tigan, si restul ciorilor. Macar Obreja a avut o cariera sportiva de exceptie, si nu i se poate reprosa absolut nimic.
Dar restul ciorilor nu au cum sa isi uite originea. Si atunci, indiferent de locatie sau de ocupatie, ciordeles deles frate, ca sa nu ne pierdem antrenamentul.
Din cauza unor asemenea japite nu pot eu sa spun, daca trec granita, ca sunt roman. Pentru ca voi fi asimilat cu ciorile ciorditoare. SI pentru ca mi-e rusine. Si mi-e rusine ca sunt roman.
Zboara cioara, zboara…