Cred din inimă că se fac prea multe topuri. În loc să muncim, să ne vedem de treburile noastre, ne ocupăm cu lansatul de topuri. În fine, chestie de gust, cine sunt eu să mă pronunţ?

Revenind la topul prezentat ieri pe internet, răstălmăcim în asemenea hal înţelesul sensului de influenţator, încât până la urmă nici cei de la Academia rRomână nu o să îi mai ştie sensul. Deci influenţa, în topul respectiv, înseamnă

prezenta activa in principalele social media care genereaza interactiune cu alti oameni din acelasi mediu, colportand astfel mesajul initial catre o audienta mai mare.

Ce înseamnă influenţa, conform dicţionarului explicativ al limbii rromâne?

INFLUÉNT ~tă (~ți, ~te) Care poate influența (pe alții) prin situația sau autoritatea sa; cu pondere; important. Care are trecere, influență; puternic. – Din fr. influent. [Sil. in-flu-] /

Da? Indiferent de cum o redenumim noi, influent înseamnă tot om cu putere, autoritate.
Mă îndoiesc maxim că eu, de exemplu, am mai multă influenţă sau autoritate decât Bobby Voicu, Orlando sau Dragoş Stanca, sau mulţi alţii, care pur şi simplu dacă vor, mâine închid internetul din rromânia. Ori că Dan Lucian Ştefancu e peste un Comănescu, Simona Tache sau Victor Kapra.

Nu asta înseamnă influenţă şi nu asta înseamnă putere. Pe bune. Şi e bine să ne ştim fiecare locul său în societatea unde activăm. Pentru că altfel ajungem să ne lăudăm cum suntem noi cei mai buni din curtea şcolii.
Cu burta goală.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.