De la început țin să precizez că îl consider pe Liviu Alexa unul din puținii mei prieteni în viață. Și că avem opinii politice diferite, la fel cum am și cu celălalt prieten de-ai mei în viață, și anume Vali Petcu, un băsist notoriu.

Mai exact Alexa e completamente anti Raed Arafat, pe care îl suspectează de tot felul de mafiotzlâcuri, iar eu sunt fanul lui Raed, fără nici un fel de reținere. Dar, deși sunt fanul lui, nu pot accepta pumnul în gură băgat presei, sub amenințarea proceselor de sute de mii de euro și închisori.

Tribunalul Cluj a respins, astazi, pretentiile medicului Raed Arafat, seful Departamentului de Interventii pentru Situatii de Urgenta (DISU), care a cerut daune morale de 100.000 de euro jurnalistului clujean Liviu Alexa.

sursa

Rețeta e simplă, nu îți convine ce a scris un ziarist, îl dai în judecată, pentru că tu ai bani de avocați scumpi (ahem, Gheorghe Mateuț) și procese, iar amărâtul de ziarist are probabil 1500 de lei rupți de la gura copiilor, bani cu care ar trebui să se înfrunte cu sistemul.

Din fericire, Alexa are avocați suficienți și s-a descurcat. La fel cum se descurcă și Tolontan, în fața Udresei și a lui Băsescu. Dar amărâții ceilalți, cei ce nu au cum să își permită procese cu avocați costisitori, cum să își mai facă meseria?