ICANN a aprobat extinderea domeniilor de internet la companii

ICANN a aprobat extinderea domeniilor de internet la companii. Ce înseamnă asta? Că vom putea vedea situri gen http://www.sex.rds, http://www.android.apple sau de ce nu, http://www.bani.m$

Într-un fel, e o măsură bună, pentru că deja piaţa e foarte aglomerată, iar a găsi un nume ok devine mai mult decât greu, aproape imposibil. Plus că vei şti tot timpul că dacă vrei să înjuri windows sau OSX, situl unde o vei face va fi sigur cu terminaţia apple. Un alt avantaj va fi că spoof siturile vor fi lovite mortal, va fi greu să mai faci spoof cu ING, dacă toată lumea va şti că siturile ING se termină desigur, în .ing.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

24 comentarii

 1. http://www.bank.ing ? Asta ar fi fatality pentru glumele „tu cu cine faci banking?”.

 2. Eu zic ca-i buna treaba. Oricum, dotcom tot pe acolo se invartea (commercial). Asa mergi la sigur!

 3. huh, ce bine. imi faceam griji deja.

 4. Sursa. Da un link si pentru noi! Curios lucru ca treaba asta nu este pomenita pe Mashable sau TechCrunch.

 5. Nice 🙂

  Ia sa cumpar si eu cateva, repede, repede pana nu se face coada 😛

 6. Sa vezi acum batalie pe domenii iar speculantii vor face o gramada de bani. Este o masura buna care liberalizeaza piata de domenii si ofera oamenilor sansa sa aleaga dintr-o multime de posibilitati.

  • Nu o sa existe nici un speculant, trebuie sa dovedesti ca detii marca respectiva

  • Nu stiu cati bani vor face speculantii, findca marile companii mai mult ca sigur ca isi vor rezerva numele si nici nu cred ca va permite ICANN altei firme sa cumpere domeniul .google. Chiar mi se pare ca e o decizie luata doar ca ICANN sa faca mai multi bani, findca toate companiile mari vor fi fortate sa plateasca 185.000 USD pentru domeniul lor.

   Daca scoteau doar tld-urile generice, gen .bank sau .hotel, atunci da, puteai sa spui ca e o decizie luata pentru a liberaliza piata domeniilor.

 7. #15

  ICANN, nu ICAAN.

 8. Arhi cred ca supraestimezi oamenii , pana acum nu i-a impiedicat sa isi bage datele si pe http://www.ing.ro.com.net.tk :)) nu o sa aiba nici pe viitor probleme sa arate cat sunt de buni .

 9. Eu cred ca ar fi de real succes un TLD – xulescu.blog. Il iei, faci platforma de blogging, oferi servicii de hosting, niste premium packs pe niste multi bani, calculezi numarul minim de useri necesari pentru profit si dupa aia cauti banii de investit. Numa zic 🙂

 10. Geniala ideia, cand vor fi disponibile?

 11. #24

  Matei, Ana, bune idei.
  Ar mai fi http://www.troll.ing 🙂