Țața Gabriela Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormaififost a anuntat marti ca vrea sa faca un „sondaj” pentru a intreba bucurestenii daca sunt de acord ca Primaria capitalei sa cheltuiasca „cateva milioane de euro” pentru a darama Cathedral Plaza, turnul construit langa biserica Sfantul Iosif de Millennium Building Development si pentru care exista o decizie definitiva de demolare inca din 2013.

Știți cum e, când ești de la PSD și ai câștigat primăria, citez, cu votul majorității bucureștenilor (să mai stați acasă, boilor), hotărârea unui tribunal este așa, ca și cum nu ar fi. Facem referendum, dacă poporul nu vrea, aia e, nu vrea.

Îmi aduce aminte cum au câștigat socrii mei în instanță la CEDO, după 20 de ani, procesul pentru retrocedarea terenurilor și, când s-au dus cu decizia să fie pusă în aplicare, baronul de călărași, am uitat cum îl cheamă, am un lapsus, dar e un mare mizerabil în PSD, a zis Ei na, uite că nu vi le dau, să vedem ce faceți. AȘa a fost, nu au avut ce să îi facă. Între timp au murit. Aia e.

Ca idee, totuși, pentru cei cei mai țin minte ce s-a întâmplat. De fapt, episcopia și-a dat acordul pentru construcție, la început. După care și-au dat seama că doresc să intre în posesia unui etaj din clădire, pentru că au oferit acest acord. Și când nu li s-a dat etajul, și-au retras acordul. Serios, este foarte posibil, la casa de la Măgurele, vecinul meu a dat în scris că e de acord să construiesc casa la mai puțin de 1.5 metri de gard și, după ce casa a fost construită, s-a dus, și-a retras acordul și a făcut reclamație la primărie că nu respect legea.

Deci se poate.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/myrecorder/videos/1270781429704397/” width=”650″ height=”400″ onlyvideo=”1″]