Igor Dodon și Mihaela, dragostea mea

Ieri au fost alegeri în Moldova. Tot ieri, pe la 23.00, Igor Dodon dansa un kazaciok, cu mare foc și împărțea interviuri despre cum e normal ce s-a întâmplat, s-a văzut opțiunea realistă a poporului moldovean, iar acum ne așteaptă multă muncă etc. Pentru că avea vreo 53% din voturi, ceea ce îl făcea președinte din primul tur.

La 00.30 s-a trezit Igor în postura lui Mircea Geoană, pentru că zisese prea devreme Natașa mea, ia liubliu tibea. Pentru că a scăzut sub 50% și asta înseamnă că intră în turul 2.

Se vede aici cât de împărțită este scena politică a Moldovei. Și se vede și cum orgoliile celorlalți candidați au primat în fața interesului public. Nu au dorit să se retragă din cursă, pentru a susține un singur candidat și au făcut ca Predoiu la primăria capitalei.

chrome_2016-10-31_01-16-35

Problema este că voturile lui Leancă și Ghimpu nu fac, în acest moment, cât voturile lui Dodon și CIubașenco, candidații rusofoni declarați proruși. Adică, dacă moldovenii nu se mobilizează în turul 2, de la anul vor face partea din uniunea vamală cu belarus, rusia, kazahstan și cine mai e ân kibuțul lui Putin.

Iar dacă echipa de campanie a Maiei Sandu va mai da dude precum cea de săptămâna trecută, când a dat un șut din voleu tuturor alegătorilor candidatului retras, Marian Lupu și nu se va ocupa cu scosul nehotărâților la vot, înseamnă că pur și simplu, asta e soarta și nu au de ce să se streseze.

E ca în București. Degeaba ne-am agitat noi, dacă majoritatea a dorit-o pe doamna Pandele. Pandele ați vrut, Dodon să aveți.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

18 comentarii

 1. #1

  Se vede aici cât de împărțită este scena politică a Moldovei. Și se vede și cum orgoliile celorlalți candidați au primat în fața interesului public.

  Oh, da, zici ca sunt romani. Oh, wait. :)

 2. #2

  Am presimtit ca o sa-i mai scada procentele. Oricum si daca iesea din primul tur, si daca printr-o minune iese in al doilea tur, atunci se rezolva totul cu un maidan si un scut anti-racheta care sa protejeze europa de coreea de nord.

 3. #3

  Mi se par normale rezultatele. Procentul ruşilor din Basarabia seamănă cu procentul pesediştilor din România. Ruşi autentici, mutaţi din Rusia în Basarabia. Şi e evident pentru toată lumea că basarabenii, în integritatea lor, au mai multe în comun cu Rusia decât cu UE şi NATO. Au multe în comun şi cu noi, doar că noi nu contăm.

  • Cam aia e .ca om care a fost in Rep Moldova si la sat si la oras, ma pufneste rasul cand o aud pe aia cu fratii de peste Prut sau alte fantezii cu Neamul Soimarestilor. sunt mult prea multi oameni acolo pentru care mami sau tati nu se trag din fratii Jderi, ci s-au nascut asaa, vreo 3000 de km mai la est, prin Tyumen sau pe aiurea.
   Vai, cum fortele de dreapta nu reusesc sa coalizeze populatia pro-euuropeana
   . Ce sa coalizezi? nu, nu-i niciun blestem ca de aproape 3 decenii au avut numai comunisti sau rusofili/rusofoni la butoane. Asta le doreste fratele mai mare, asta isi doresc si ei.

  • #5

   50% au participat la vot. Din astia 50% au votat cu Dodon. 25% din total. Asta in conditiile in care 30% sunt minoritati si 50% sunt rupti de foame. Rezultatul e bun. Daca in Romania erau 30% unguri din ’90 incoace numai udmr-ul facea guvernul in romania.

  • daca nu se schimba procentul de participanti la vot, situatia e rosie cu secera si ciocan

  • 50% din cat?? Ca si in RO BEC-ul se raporteaza la 18.5 M alegatori cu drept de vot…. ya right…

  • #8

   Nici nu prea conteaza daca-s 25 sau 30%.Daca in turul 2 vin cu 5% mai multi la vot probabil dodon va fi pisat.
   Ideea era ca si la noi cu putina propaganda gasesti oricand 25% pro rusi. La ei dupa atatea guvernari de dreapta si cu pensii de 800 lei moldovenesti (160 lei rom.) e putin mai greu s-o dai cu democratie si ue. Totusi, si asa mai sunt sanse.

  • #9

   Mie-mi place de Ghimpu ca e cu unirea. Cred ca exerseaza unirea zilnic cu asistenta lui
   http://sputnik.md/images/109/71/1097125.jpg

 4. #10

  Prostia e un cerc plat, cum zicea Radu Alexandru.

 5. #11

  lasa ca s-au mai vazut cazuri de candidat care sa recupereze peste 10% in turul 2, daca se ocupa cine trebuie de treaba, o sa iasa dna Maia

  PS: in caz ca nu v-ati prins, e o gluma

 6. Ce mobilizare :D
  Daca si in Romania l-au votat in procente mari pe Dodon … si acum chiar s-a iesit, s-a iesit mult
  Prognoza mea in turul doi, rup aia tot, ca nu se va mai iesi atat pe afara ca in primul tur, si nici gagauzii n-au prea votat iar urmatorii doi cotati, mult peste ailalti, sunt prorusi

 7. Basarabia: reputatia Romaniei < reputatia Rusiei.

  Pana nu rezolvam asta, o frecam pe uscat.

  Un inceput ca sa rezolvam problema is alegerile din noiembrie. Daca reusim sa avem Johannis presedinte si Ciolos PM, transmitem un mesaj ca stim ce vrem ca popor si nu ne sucim odata pe an.

 8. Astia au bagat o a doua Maia sa fure voturi. No joke

 9. #17

  Maia a fost totusi candidata a 3 partide, deci unii au avut bun simt.

 10. #18

  I mean, WTF? Iurie Leanca la 3,2%?!? Ala de-o fost shef shi shtie shi maghiara? Adica e ungur de-al nostru european.

Citește și...

Poate ați observat că nici presa nu prea să bășicat pe subiect și toată lumea o ține ușor low key, fără să insiste prea mult. Răspunsul e simplu. La ultimul sondaj pe bune pe care și l-au comandat, UDMRiștii au aflat că sunt sub pragul electoral ca opțiune de vot, datorită asocierii cu […]

Eu, locuind la țărănoaia, printre noroaie și construcții, am o problemă. Am mașinile pline de praf non stop. Bine, praf, noroi, ciment, aburi de căcat de la fosa septică deschisă a selgrosului, care împute tot pantelimonul și nimeni nu zice nimic, și ce se mai nimerește. Iar problema care survine este că, deși […]