De ce impostorii noștri sunt mai buni decât ai lor, cazul Emilia Șercan

Pentru rândurile acestea, e nevoie să explicăm 2 lucruri necunoscătorilor.
Emilia Șercan este un jurnalist foarte bun, care a rupt totul cu niște anchete despre doctoratele false ale politicienilor români.
Eugenia Vodă este o mizerabilă politrucă din TVR.

Emilie Șercan, în urmă cu ceva vreme, a scris o serie de articole împotriva lui Vântu, cu acuzații grave. După care, subsecvent articolelor, a fost angajată, unde altundeva decât în trustul lui Vântu, de la care a încasat salarii babane.
Eugenia Vodă a invitat-o pe Șercan în emisiune, după care a intrat în ea și a atacat-o vizibil cu întrebări despre familie și despre episodul cu Vântu. Șercan a cedat nervos și a plecat plângând din emisiune.

Până aici, nimic neobișnuit. Un jurnalist care, ca toți ceilalți, s-a vândut, la un moment dat, are o criză nervoasă. Se întâmplă, uitați-vă la cei de la Cațavencii, nici ei nu mai țin minte exact cui s-au vândut și cu cât și ia uite ce deontologi sunt. Faptul că Șercan a făcut asta, în viață , nu îi șterge niciunul din meritele jurnalistice și umane pe care le are. Societatea o judecă și este alegerea ei dacă se poate ridica și merge mai departe sau nu.

Problema vine de la colegii jurnaliști și de la chibiții din presă.
Pentru că, dacă nu știați, dacă vinovatul este de-al nostru, din tabăra noastră, nu mai e vinovat. Șercan e anti PSD, deci greșeala ei este, TREBUIE să fie minoră și complet ignorabilă.

Prin urmare, s-a umplut internetul de mesaje de susținere pentru ea. Bravo, Emilia, felicitări pentru demnitate. Capul sus, Emilia, respect pentru tot. Felicitări, Emilia, bravo!

Alo, oameni buni, v-ați tâmpit?
Din acțiunile ei, reiese că, la un moment al vieții, femeia a șantajat un patron de presă pentru a obține foloase materiale din asta. Nu este NIMIC de respectat, nu este nicio urmă de demnitate, nnu este NIMIC uman sau de lăudat. NIMIC.

Faptul că femeia se găsește, temporar, în tabăra voastră, nu o face mai bună sau mai rea decât alții. Nu faceți decât să vă compromiteți, personal și profesional, când susțineți acest gen de comportament, pe baza lacrimilor îndurerate ale persoanei respective.

Cu ce este mai bună Șercan decât Turcescu, în cazul acesta? L-ați lăudat pe Turcescu vreunul? Bravo, Robert, felicitări că ai avut curajul de a recunoaște că ești ofițer acoperit, respect pentru putere, capul sus, bravo pentru demnitate. Serios, ați făcut asta?

Dacă nu, atunci încetați să vă căcați pe voi, pentru că miroase. Urât. Gestul femeii nu este de lăudat, așa cum nu e de lăudat nici intruziunea porcească a Eugeniei Vodă într-un subiect care nu are legătură cu nimic și amestecarea familiei unui invitat doar de dragul de a pune tunurile pe el.

Asta în timp ce Tolontan,încă proaspăt cu radiațiile mai mari cu 200 000 de la cernobâl, evident servite de cineva și neverificate nici măcar la nivel caligrafic, plătit regește din banii unui condamnat la închisoare pentru devalizare și cu afaceri provenite din banii securității lui Ceaușescu, zâmbea relaxat de pe margini, pentru că el nu era în pericol, tunurile erau, clar, pe altcineva.

Bunul simț, ca și umorul, sunt flori rare.

18 comentarii

 1. Sunt (jurnalistii) toti niste mizerabili platiti regeste pentru a ventila rahatul dintr-o cpcietate. Se mai intampla uneori ca rahatul aruncat de acest ventilator sa fie redirectionat catre moaca lor. Cine nu devine mizerabil si nu gusta din nectarul compromisului pe bani frumosi la un moment dat, se lasa de meserie si face altceva, este simplu.
  Cand aud cuvantul jurnalist ma cuprinde o stare normala de voma.

  0

  • Vîrfurile, „vedetele”, nu toți ziariștii sînt, cum spui, „plătiți regește”, majoritatea rup pingica pentru un salariu obișnuit spre mic…

   0

 2. Eu zic ca a fost blat… Relansarea Emiliei Sercan. In loc de Gicu Grozav puneti Emilia Sercan.

  0

 3. #5

  … si dupa ce ca-s rare, le polenizeaza-n gura toti mogulii.

  0

 4. #6

  Eugenia Vodă este o tanti care a citit multe cărţi fără să le înţeleagă. Nu ştiu cum a fost în tinereţe, pentru că am văzut-o pururi bătrână. Acum este o băbuţă iritant de preţioasă care împachetează banalităţi ori aberaţii în cuvinte pretenţioase.

  Avea mai demult (pe vremea când aveam şi eu televizor) emisiunea „Profesioniştii”. De-abi aştepta să invite un „om de cultură” şi să înceapă rafala de băşini elitiste. Nu spunea nimeni ceva interesant sau inteligent (de unde şi audienţa 0), dar aveau un accent, o gravitate, un miez de înţelepciune; transpirau deşteptăciunea numai când se scremeau căutând cuvinte mari. Le curgea erudiţia pe cur: lacrimi, lacrimi. Zeiţa cunoaşterii absolute, plătită, bineînţeles, din bani publici.

  Într-un interviu (cu Pleşu parcă) a spus Vodă încinsă de convingere că dacă ai avut numai medii de 10 în liceu, ar trebui să fii admis din oficiu la orice facultate. Serios, indiferent de liceu, indiferent de facultate. Atunci m-am convins ce tocilară inadaptată şi obtuză e băbuţa Vodă.

  0

  • #7

   Presupun ca tu ai avut numai medii de 10 in liceu si stii ce usor e. De astia sunt 1,2 sau 5 intr-un liceu bun, si da, ar putea face fata la absolut orice facultate pentru ca au probat asta. Daca as avea de ales intre unul cu 10 pe linie fara nicio experienta in domeniu si unul mediocru de 6-7 care are ceva experienta eu pe tocilar merg. In cateva luni il fac mult mai bun decat o putoare cu ceva experienta.

   0

  • #8

   Experienţă în ce? Vorbim despre admiterea la facultate. Tu ai impresia că nota 10 are aceeaşi valoare, indiferent de liceu? Uitându-ne la învăţământul românesc preuniversitar, câtă încredere putem avea că elevul de 10 nu este vreun copil de inspector, de director (chiar şi de profesor, dacă părintele şi odrasla merg la acelaşi liceu)?
   Facultatea nu este o continuare naturală a liceului, unde se studiază generalităţi. Aptitudinile diferă, nu au legătură cu toceala liceală. Tocmai din acest motiv, facultăţile care se respectă dau EXAMEN DE ADMITERE, nu merg orbeşte pe simulacre ca media din liceu şi bacalaureatul.

   0

  • #9

   Este o tâmpenie, o idee cât luciul bălţii de adâncă. Hai să facă Facultatea de Teatru orice tocilar cu 10 la biologie, chimie, mate şi restul materiilor care n-au vreo legătură cu teatrul. Iar la Arhitectură să intre toţi tocilarii care nu ştiu să deseneze. N-au viziune, n-au talent, dar au tocit aprig la istorie şi latină. Cum ar fi?

   0

  • #10

   Big0ne vorbesti prostii, zecele din liceu la filo te trimite victima sigura la Politehnica. Mai sunt si licee si facultati vocationale. Hai sa nu generalizam, nu e cazul.

   0

  • #11

   Bebito, de ce ai tu impresia ca unul de 10 pe linie la filologie ar vrea sa se faca inginer? Sa fii inginer nu-i chiar asa greu. Uita-te putin in jurul tau si o sa vezi rezultatul muncii inginerilor din Romania adica mult cacat.
   Corbane, 6:6 mi-ai dat mat. Daca esti de 10 pe linie nu poti fi stela popescu. Nici macar arhitect nu poti fi. E stiut ca daca esti de 10 la biologie si latina nu poti trage linii drepte si nu ai nicio vedere in spatiu. E un defect al tocilarilor, nu vad 3D.
   Vorbiti prostii pentru ca voi credeti ca a fi de 10 pe linie e o chestie de alegere personala sau pur si simplu de noroc. Nu e asa. De fapt aia cu 10 pe linie in liceu sunt mult mai putini decat aia cu IQ de 150+.

   0

 5. #12

  Daca mediile de 10 sunt pe bune.

  0

 6. #13

  A fost vreodata alt fel? Noi mereu ne omoram intre noi si ceilalti din afara se uita si-si zic ”Ce prosti sunt aia, se dau pe langa noi si ei se omoara/santajeaza intre ei ca ticnitii. Propun sa nu facem ca ei”.

  Bolnavi, bolnavi, bolnavi… ”Familia mi-e asigurata, copii la fel, de restul nu ma intereseaza”… bolnavi…

  0

 7. #14

  overrated. toti trei.

  0

 8. #15

  Totusi sa nu uitam toate anchetele. Nu conteaza sursa lor, dar sunt singurele anchete serioase de presa. Si sincer, pt mine asta e lucrul important in activitatea ei. Desigur, mai dai gres cateodata, asa e cand incerci. Dar mi se pare ca ii minimalizezi meritele.

  0

 9. #16

  Acum, logic, orice subiect de genul asta genereaza ori opinii pro, ori contra. Nu cred ca exista un al treilea gen de opinie. Daca nu esti nici pro, nici contra, si te doare-n pux, evident nu iti pierzi timpul scriind despre subiect. Asa ca eu nu sunt surprins, indignat sau whatever despre subiect. De-aia exista presa, ca sa scrie pareri despre subiecte. Cat despre jurnalista lu’ peste, duca-se-n chizda mă-sii…
  A, aș fi doar curios sa stiu daca e ruda cu Shere Khan din Cartea Junglei…

  0

 10. #17

  Salut, ai scris un articol frumos. Nu sunt de aceeasi parere cu tine in privinta Eugeniei Voda, dar iti inteleg punctul de vedere. Ii urmaresc emisiunea de copila si aproape intotdeauna isi intreaba invitatii despre familie, incepand chiar cu strabunicii. Cred ca s-a facut prea mare caz cu plecarea Emiliei din emisiune, cred ca ea a gresit cu articolul scris ulterior (transmis de pressone) si mai cred ca nu s-a obtinut injosirea ei – adica Eugenia Voda nu a cautat asta. Nu e vina ei ca femeia respectiva nu e in echilibru. Plus ca minte, nu a cerut doar o pauza, a spus clar ca nu are ce cauta la Profesionistii cand ea a facut acel mare compromis.

  0

  • #18

   Deci EV e ok iar ES „nu e in echilibru”, „mai si minte” si mai face si compromisuri. Foarte „profesionist”!

   0

Citește și...

Atâta am de căpșunărit azi, și tocmai azi mi-am lăsat cuvintele acasă. Și o parte din cap, exact aia de care am nevoie, că-mi vine NADCAP-ul în audit într-o lună și trebuie să revizuiesc documentația din paleolitic. Am gândurile împrăștiate prin tot internetul. Dacă nici Paul de Seneville nu ajută, nu știu cum să […]

Bine, știu, specialiștii internetului se vor ofusca și nu vor înțelege ce văd eu bun la ea. Aia e, îmi place mie, condamnați-mă la bice pe spinare. Cred că e o reclamă bună, care atinge exact obiectivele propuse și nu stă în reach și exceluri. GGul merge către băieții și fetele de la […]