Cum încearcă les bosgors să impulsioneze UDMR

UDMR este în poziția fericită ca anul acesta să nu poată intra în parlament. Pentru că, după 25 de ani, s-au gândit mai mulți că ar putea deveni și ei lideri de partide importante, prin urmare s-au mai creat câteva partidulețe de bozgors, care și-au dat în cap unul altuia până anul acesta, când le-a venit directivă de la ungaria mamă și prietenă că bozmeg, nu e bine, ce facem, alegeri, alea, guvern, influențăm.

Din nefericire pentru ei, analfabetismul și lipsa informării a funcționat de data asta în dezavantajul lor, pentru că mesajul Dar stați, știm că i-am înjurat pe ceilalți până ieri, dar de azi, gata, suntem prieteni, nu a mai apucat să ajungă și în teritoriu, unde deja cuțitele s-au ascuțit pe coaste de minoritari, pari s-au rupt în ritmuri de ceardaș și, în general, s-au stricat prietenii.

Așa că, atunci când citiți mesaje precum cel de mai jos:

Dacă e să ne punem întrebarea dacă diplomaţia ungară are vreo responsabilitate în deteriorarea relaţiilor româno-ungare, trebuie să spun cu conştiinţa curată că nu are. Întodeauna am fost îngăduitori cu românii şi niciodată nu am exacerbat lucrurile. Dar acum am ajuns să fim puşi la zid.

Eu cred că dacă ar fi să reproşăm ceva diplomaţiei ungare din orice punct de vedere, atunci ar fi că nu am dat cu pumnul în masă mai devreme, a spus Zsolt Semjen, vicepremier ungar.

nu vă alarmați prea tare. Ungurii știu prea bine că, dacă ne grăbim, în 2 ore suntem la Budapesta. Doar încearcă și ei să inflameze presa cea avidă de orice scandal, și astfel să ajungă informația și la votanții lor cu neuroni maghiarosag.

După 11 decembrie o să vedeți iarăși ce relații frumoase vor să aibă mâncătorii de carne de sub șa cu marele lor vecin de la sud. Sau în fine, ce punct cardinal o fi.

32 comentarii

 1. #1

  „s-au gândit mai mulți că ar putea deveni și ei lideri „: de unde reiese ca ungurii conlocuitori tot romani sunt si ei :)

  0

 2. #2

  Poblema e ca până la graniță ajungem noi mai greu. Că de acolo ungurii cât sunt ei de răi au făcut autostrăzi.
  ps.
  Așa îi doare pe ungurii din Ungaria de România cum îl doare pe bou când naște vaca.

  0

 3. #4

  Cum să ajungi în două ore la Budapesta? Păi îți ia o oră și ceva numai să ieși din București, în 12 ore nu ajungi nici la graniță, bașca cât stai la vamă, nicio șansă.

  0

 4. cand am zis io ca n-am treaba cu ungurii, s-a gasit un prost de la Budapesta sa semnalizeze, sa aflam toti.

  Si ce e naspa e ca nu singurul din zona aia.

  0

 5. #10

  Pe mine oricum m-au scos din sarite cu tupeul lor nemarginit…poate ar fi cazul sa devenim putin mai fermi in „relatiile bilaterale”

  0

  • #11

   Daca o sa-l vezi pe johannis putin mai ferm inseamna ca e mort.

   0

 6. #12

  Adica exista o tara pe care o putem face parte-n parte?
  Misto.

  0

  • #13

   Exista mai multe, dar daca faci asa ceva, intri in grupul violatorilor de patrie mama, si brusc ramai fara „spate”.

   0

  • stiu ca e la moda sa ne pisham pe romania, dar romania chiar nu are o armata de cacat (in zona, sa nu avem discutii).

   0

  • #15
   Arhi

   oricum, mult peste bozgori

  • in zona ne fac polonezii.
   Ucrainienii…aparent, da nu prea cred.
   Cehii…sunt dati peste noi, dar nu prea inteleg cum
   sarbii..nu stiu ce mai au :)

   0

  • #17

   Macar in Balcani suntem o superputere. Daca n-ar fi grecii si turcii am fi cei mai tari.

   0

  • Chef, nu ma pis pe ea.
   Dimpotriva,ma bucur ca suntem tari in brand.
   Nu stiam ca suntem o forta bruta;) Atata tot.

   0

  • #19

   vin rusnacii si ne iau pe toti la pachet

   0

  • #20

   Cehii pot să ne facă la buzunare și cam atât. Bulgarii sunt trupe auxiliare pentru români și americani, neamuri proaste care făceau trafic de orice prin Bosnia și i-a dat afară în șuturi NATO.
   http://www.politics.hu/20120808/new-zealand-pm-blasts-hungarys-afghanistan-contingent/ Ungurii dau cu avioanele de pământ și fug de gloanțe ca să nu mai spun că au o armată mai mică decât LAPD. Sârbii, aviație canci, tancuri ruginite, infanterie sub noi.
   Ucraina stă mult mai bine la echipament dar are nevoie de mentenanță serioasă și reparații capitale la unele piese de armament. Disciplină, corupție, hoție, agenți infiltrați mult peste ce avem noi.
   Să nu ne-o luăm în cap, România are nevoie de investiții masive în ORICE înseamnă armată, suntem pământ de flori dar în zona asta toți sunt mai râioși. Exceptând Grecia care a beneficiat de ajutor american printre altele iar acum vor cu Putin și Turcia care e deja într-un top 12 mondial când vine vorba de putere militară. Asta dacă nu-i rezolvă kurzii, americanii și armenii, poate și azerii că tot au început să-i sâcâie turcii. De ce nu și grecii, așteaptă de mult și la ce armată au chiar e momentul. Au și pretext, la facultățile unde cuvântează, Erdo numai pământuri visează, multe grecești.
   Noi am semnat cu Rheinmetall și vom avea transportoare noi făcute la Moreni iar corvetele fabricate la Galați e posibil să nu mai vină din cauza lui Trădiceanu.Chiar, n-am văzut nicio dezbatere pe aici pe tema jegului ăsta.Inclusiv Ponta e împotriva,cum dom’le să cumpărăm noi corvete de la firme ne-romanesti? Să luăm jeguri la mâna a treia să iasă șpaga. Ca în cazul F16, unde în loc să luăm cateva zeci de F-uri C/D noi cu OFFSET am luat 12 F-uri A/B third-hand fără fără fără și s-ar putea cu astea să rămânem că altele A/B-uri de vânzare nu mai sunt iar de întreținut avioane de tipuri diferite e costisitor și e un chin logistic.MApN rullzzzz!
   Polonezii sunt exemplu pentru noi din toate punctele de vedere.Ei au făcut după revoluția de catifea tot ce trebuia să facem noi după lovitura,au, revoluția în stil balcanic, cu sânge mult și cafteală după să se dreagă sângele.
   Militar, au tot ce ne trebuie, economic ne depășesc fluierând, iar faptul că fac parte din Visegrad iar e un avantaj.

   0

  • #21

   La comentariul anterior: Disciplina sub noi, hotie, coruptie etc mult peste noi. La fraza despre Ucraina vorbesc.

   Han Cetin, fă-te înspre şarlatanii ăştia.Nu de alta, dar ultima data cand i-au suparat pe tătari, ungurii s-au confruntat cu o scădere demografică de au zis că a venit Apocalipsa. Piramidele de capete dintre ce flancau drumurile între oraşele ungureşi nu mint. S-ar putea să dea înapoi.

   0

 7. #22

  Ironic, dar orban e pe val. E un fel de lider regional dupa alegerea lui trump. Chiar se si lauda ca asa influienti in Europa n-au mai fost de la dinastia arpadiana acu vreo 700-800 de ani.
  La fel de penibil e si razboinicul basescu care nu rata nicio scoala de vara de la balvanyos (imi place cum suna) cu orban si tokes.

  0

 8. #23

  „Întodeauna am fost îngăduitori cu românii şi niciodată nu am exacerbat lucrurile.”

  Da, au fost ingaduitori cand au luat ajutoare sociale de la statul romani.

  0

 9. #24

  Băi, voi bateți câmpii despre război chiar și în glumă??? Credeți că eu un fel de derby Steaua-Dinamo în care ne îmbrâncim puțin și după mergem acasă? Ai de …

  0

 10. #25

  Sa nu-si rupa mana hunguru cand o sa dea cu pumnu in masa.Si apropo pe urma cu ce isi mai face……..

  0

 11. #26

  daca UDMR nu intra in parlament o sa fie pentru ca ei au fost la fel de hoti si de curve ca si romanii si, desi sunt un partid al maghiarilor, n-au facut prea mult pentru maghiari, fiind mai ocupati sa se imbogateasca si sa taie paduri

  0

 12. #27

  Un motiv în plus să ieșim la vot. O prezență sporită le mai știrbește din procente.

  0

 13. Am comentat la un aticol pe digi24.com precum ca Ungaria e in fiinta din cauza faptului ca Romania inca nu s-a hotarat sa-i stearga de pe harta:)) pe ei, pe hunguri , pac-pac ban :) asa ceva… Bine am mai zis si nasoale de ungurii din ro si despre digi ca nu ar trebui sa existe pe piata media din ro :)) , ai dreaq hunguri :D :))) .
  Asa e Arhi dar , ne sar in cap celelalte popoare daca e sa ajungem in 2 ore la Buda-Pesta… dar asa ca idee, inteleg ce vrei sa zici…

  0

 14. #29

  Diplomația ungurească să lămurească ce făcea Atanasie-stanculescu înainte de așa zisa revoluție pe malul lacului Balaton. În scop recreativ? Tare mă îndoiesc.
  Bozgorii, cea mai nazistă și șovină nație din Europa au prins glas pentru că au sprijinul Rusiei (ca întotdeauna) iar mai nou și pe al Americii prin Trump.
  Diplomatic, nu putem tempera rușii după ce ne-am mușcat de cur ani de zile și s-a lăsat cu amenințări voalate cu bombardiere acum vreo 4 ani. Pe americani iar nu-i putem apropia cu exemplare de felul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primaria-din-brezno-a-decis-podul-unde-a-murit-poetul-erou-ion-siugariu-nu-ii-va-purta-numele/
  Diplomația românească e îngropată la 2 metri sub pământ de mult.
  Ei visează la Transilvania și au o ciudă foarte mare că bulgarii au Cadrilaterul, ucrainenii și rușii Basarabia, parțial Bucovina, Bugeac iar ungurii au…..1919 opinca în vârful parlamentului. Au colaborat cu rușii intens de-alungul istoriei pentru destrămarea noastră și nu văd de ce nu ar face-o în continuare.
  Manipularea, diversiunea, jegul și minciuna abia acum încep. Au pregătit terenul ani de zile cu retrocedări ilegale prin care ungurii au primit FĂRĂ nici un drept terenuri în Ardeal http://m.mediafax.ro/social/fnrp-acte-ce-atesta-ca-urmasii-optantilor-maghiari-au-facut-revendicari-ilegale-date-in-premiera-14676042 sau cu achiziții de teren agricol. Mulți agricultori unguri au terenuri în deosebi în zona de graniță.
  Șeful serviciilor ungurești, școlit de KGB. CIE Brănești pregătea oamenii capabili să afle tot ce pun la cale pseudo-hunii și ciolovecii. Siguranța Statului executa cu sânge rece iredentiștii criminali și complotiștii înainte de WW1 și în perioada interbelică.Acum, MRU, UNATC-ist care ținea tabloul Anei Pauker pe pereții din instituții publice, a condus până acum o lună spionii României. PSD pe pâine din Decembrie. Am zis!

  0

 15. #30

  ” Dacă dăm drumul la toți caii din Ardeal, fără călăreți, în două ceasuri se pișă în Budapesta. ”
  Petre Țuțea

  0

 16. Moama ce viteji suntem…cum ne pisham noi cu bolta pe sarbi, bulgari, unguri, cehi…imediat si pe rusi, ce deh, avem LEZARUL cu care le-am topit tancul si au fugit de-au rupt pamantul ! :)))
  Ce armata avem noi !!! tremura Balcanii cand borasc racanii !!!

  Hai bre Cetine….

  0

Citește și...

Aseară FRF a făcut cea mai mișto chestie pe care o puteau face și, având terenul suspendat, au adus 30 000 de copii suporteri la meci. Un moment mișto, mult prea superb de redat în cuvinte. Dar alta e treaba. Știți când scriam eu despre cum eu, dacă merg la stadion, sunt căutat […]

Și dacă tot am scris azi de PNL/PDL, să închidem ziua politică tot cu ei. Azi s-a votat în senat legea alegerilor locale în 2 tururi de scrutin. A fost respinsă cu surle și trâmbițe cu 44-31. De ce? Pentru că aleșii PNL au binevoit să iasă din sală la vot. Mai exact, […]

Vă scriu de pe patul spitalului, sunt în mare suferință, vă rog să aveți milă de data asta, că n-am avut nici hârtie de ciornă, am scris direct așa, pe blog. Vacanță la țară, la Constanța. În mod normal mă duc acolo să mă refac. M-am trezit cu o migrenă de genul feminin. […]

Acest text apare peste tot, cu apendicele preluat. Am săpat după autor, am găsit aici pe cineva care nu a menționat dacă e scris de el sau și el l-a preluat. Am decis să îl public pentru că este mult prea bun și mult prea bine structurat ca să rămână ascuns pe […]