Ca să încheiem ziua cultelor

Vă ofer un mic citat din legea cultelor.

Art. 9. – (1) În România nu există religie de stat; statul este neutru faţă de orice credinţă religioasă sau ideologie atee.
(2) Cultele sunt egale în faţa legii şi a autorităţilor publice. Statul, prin autorităţile sale, nu va promova şi nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări faţă de vreun cult.

O favorizare de 500 milioane de euro cum sună? Catedrala Zvântuirii Fraierilor.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

sau în Cont: RO34INGB0000999907997658

27 comentarii

 1. Vreau si sa primesc macar 5000 de euro pentru cultul meu, cred in penisul meu si vreau sa promovez acest cult. Plus ca vreau sa fac un studiu sa vad cati sugativi se alatura.

  Thumb up 0
 2. Arhi, păi trimite o cerere, că dacă e egalitate, tre să primim şi noi 500 pentru Biserica Dudeistă!

  Thumb up 0
 3. #4

  Arhi, acea catedrala e necesara pentru a impinge fraierii incotro vor desteptii. Sigur, banii aia se puteau folosi in multe alte locuri, dar romanii intotdeauna au avut bunul obicei de a construi biserici, doara doara ne-o ajuta si Dumnezo…

  Thumb up 0
  • #5

   aha, spre deosebire de italieni, francezi, spanioli, nemti, greci,rusi si alte natii…right…ai asa vreo vaga idee cate biserici sunt la roma de ex?

   Thumb up 0
 4. Se face diferenta …dar se si castiga mult din asta….religie=afacere

  Thumb up 0
 5. statul da bani pentru toate cultele religioase recunoscute.
  in romania, spre 90% se declara ortodocsi.
  nu e asa greu de priceput, nu e discriminare, e cu multimi mai mari sau mai mici.

  e un moment cu totul naspa asta cu catedrala, dar sunt convins ca discutii de felul asta au existat dintotdeauna, peste tot.
  pai, la cat s-a bagat in Sagrada Familia de-a lungul timpului, scoteai din foame toata imigratia africana din spania.

  Thumb up 0
  • Ai idee cat s-a scos din Sagrada?

   Thumb up 0
  • #9

   Sagrada Famiglia a fost construita numai din donatii din ce stiu eu. Poate ma insel…

   Thumb up 0
  • Sarpele: si BOR tot din donatii construieste, numai ca la noi se numesc taxe si impozite….

   Thumb up 0
 6. Sean, pana sa inceapa Sagrada sa scoata bani ca obiectiv turistic, a trecut ceva.

  Insa propui o perspectiva interesanta.
  Ai idee cat a costat vizita papei in Spania, in 2011? Aia care s-a lasat cu proteste din partea stangii socialiste. A costat 50 de milioane de euro, zice France 24.
  http://www.france24.com/en/20110818-europe-pope-vatican-spain-demonstrators-protest-cost-spain-madrid-visit-youth-day-festival

  Dar stii si cati bani au intrat in economia spaniola cu ocazia aceleiasi vizite?
  Peste 120 de milioane de euro. Pai, sa vina papa si pe aci, zic eu.
  http://www.spainreview.net/index.php/2011/09/20/businesses-in-madrid-took-in-nearly-e168-million-during-world-youth-day/

  Desi am spus ca este un moment prost ales cu catedrala, hai sa vedem si beneficiile: investitia aia uriasa creeaza locuri de munca si sustine niste joburi.
  Ca la Rosia Montana.
  Eeeee? Nu-i frumos asa?

  Thumb up 0
 7. #12

  @Ciufutozaurus Plus ca Sagrada e o opera de arta. Neterminata, dar fantastica. Ma indoiesc ca vom putea spune la fel despre CMN.

  Thumb up 0
 8. Mai inainte dadeau la stirile ProTv actiunea vajnica a OPC in apararea credintei ortodoxe. Cum? Pai verificau daca produsele etichetate „de post” chiar sunt de post, si dadeau amenda daca nu erau. De parca exista o definitie legala a postului si vreo obligatie a statului de a impune respectarea acelei definitii.
  Sau de parca postul ar fi acelasi lucru pentru toti crestinii (de ex. au gasit cozonaci care contineau zer, care e de post pentru catolici). Stiu, in Ro 90% sunt ortodocsi, bla, bla, nu e cazul sa-mi amintiti.
  Cine vrea sa tina post sa citeasca eticheta (asta facea si OPC-ul, nu va imaginati ca facea analize de laborator). Pentru restul, exista saorma #cudetoate si ceafa de porc.

  Thumb up 0
 9. #15

  Sunt de acord cu Ciufutozaurus, indiferent de cati se declara azi atei, aproape toti au fost botezati de parintii lor in ortodoxism si ma indoies ca si-au batut capul sa se stearga din analele bisericii. Oricum habar nu am cum se face asta, insa oficial e scris ca botezat acolo, deci ortodox. E relativ justificabil ca statul baga bani in BOR.
  Altfel, e normal sa se duca bani acolo, pentru ca influenta BOR e mai mare si decat trustul Impact :).

  Thumb up 0
 10. Cand vei demonstra ca poti aduce la fel de multe voturi precum cei apartinand religiei mentionate mai sus, cu siguranta vei beneficia de o atentie sporita din partea celor ce detin fraiele puterii.
  Simplu, nu?

  Thumb up 0
 11. Ciufutozaurus: pe wikipedia erau declaraţi ortodocşi 87% în 2002. Ştie careva procentele de la recensământul din 2011? Tare curios sunt cu cât au scăzut…

  Thumb up 0
 12. E un fel de Sagrada Familia de Ferentari

  Thumb up 0
 13. E ciudat ca nu exista religie de stat. Atunci de ce marea majoritate a zilelor libere legale coincid cu sarbatori ortodoxe?

  Thumb up 0
  • Statele cu o religie majoritara dar care nu impun prin lege o religie oficiala se numesc seculare, laice.
   De numarul de zile libere de sarbatorile ortodoxe beneficiaza TOTI romanii, indiferent de religie. Aici nu intra cei care lucreaza la negru. 🙂

   Thumb up 0
 14. Nici Educatia nu favorizeaza decat cateva icoane puse prin clasa… Ai luat 10? Doamne ajuta maica, Doamne ajuta! Ai luat 4? N-ai invatat destul.

  Thumb up 0
 15. Da salariile la popi de ce le plateste statul ? ca sa nu mai zic nimic de catedrala bantuirii neamului

  Thumb up 0
 16. Pai atunci nu ar trebui sa beneficiem de concedii de sarbatorile ortodoxe? nu?

  Thumb up 0
 17. Nu scrii un post despre candela OFICIALA la suprapret ?

  Thumb up 0
 18. Pingback: Bula zilei