Indicații austriece

Azi voi fi prin austria, cu niște treabă, la zona de graniță cu nemția. Fac trafic de Marlenka. Ce e de văzut interesant pe aici?

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

50 comentarii

 1. #5

  Dacă poți, trage o fugă prin Salzburg. E superbă și zona și castelul.

  Thumb up 0
  • #6

   +1 pt Salzburg. La L’Osteria am mancat una din cele mai bune pizza ever

   Thumb up 0
  • #7

   De ce ai merge in Salzburg pentru L’Osteria, cand sunt 3 in München?

   Thumb up 0
  • #8

   @gecko mai citesti o data articolul?

   Thumb up 0
  • #9

   L-am citit. Tot nu are sens comentariul tau.

   Thumb up 0
  • #10

   e ca si cum i-ai recomanda sa mearga in Mc Donalds ul de acolo :)))

   Thumb up 0
 2. #11

  Depinde care granita.
  În est ai Salzburg de văzut în Austria, iar în Germania Eagle’s Nest, Lacul Konigsee și Berchtesgaden
  In sud ai toate castelele de pana în graniță

  Thumb up 0
  • #12

   Berchtesgaden…. Ein tschuss fur Onkel Dolphi un tante Eva von mir.

   Thumb up 0
 3. #13

  Haus der Natur: Salzburg. Ideal si pentru copii, sunt o gramada de obiective hands-on.

  Thumb up 0
 4. #14

  Nu stiu cum stai cu timpul. Cum zice cineva mai sus Salzburg. Si imprejurimile. Mai la vara Hallstatt si Bad Ishl. La Bad Ischl n-am reusit niciodata sa vizitez Keiservilla, resedinta de vara unde FJ a semnat intrarea Austro-Ungariei in primul razboi mondial.
  Tot la vara ar fi interesant sa te duci la Wolfgangsee. Exista un vaporas care face tutul lacului, si opreste in toate „satucurile” de pe malul acestuia.
  La Hallstatt exista o salina unde am inteles ca se urca cu un trenulet si se coboara pe un tobogan de lemn (si asta de mai mult de 100 de ani). Tot acolo am inteles ca exista si ramasitele unui om conservate intr-un bloc de sare. Din pacate, nici salina n-am ajuns sa o vad.

  Thumb up 0
  • #15

   Pentru nostalgici ar mai fi si Braunau am Inn…

   Thumb up 0
  • #16

   Mai, e cum sa spun … o salina ! Te dai intr-adevar pe tobogane din lemn de cateva ori, te dai si cu pluta pe un lac subteran si da, circuli stand in fund pe barna (pasamite vagonas) remorcata de un minitrenulet, e distractiv, haios, dar mai mult ghidul isi lungeste vizita cu povestirile lui, ai putea la fel de bine termina in 15 – 20 de minute. Da, poti sa-ti consumi astfel o dupa-amiaza de concediu in mod placut, dar nu te astepta sa cazi pe spate.

   Thumb up 0
  • #17

   Ma gandeam ca ar fi interesant pentru copii… Si in fine, pentru mine motivele ar mai fi fost si altele, dar ma rog… Nu e locul aici de lamentari.

   Thumb up 0
  • #18

   Uite ca mi-ai dat o idee ! Arhi, vezi ca-n Robinigstrasse e o frumoasa biserica romaneasca, de curand construita, ortodoxa, fireste, da’ incearca acolo intr-o duminica. 🙂

   Thumb up 0
 5. #19

  Alpii !
  Altfel nimic nu se schimba in arhitectura locurilor si de nu te-ar anunta anunta providerul de telefonie mobila ca ai iesit din Germania, nici nu ti-ai da seama. Incearca Thermele din Bad Reichenhall. intr-o zi insorita te simti foarte bine acolo … azi nu-i una ! 🙂

  Thumb up 0
  • #20

   Misto Bad Reichenhall . Poti sa vizitezi si salina din zona – f misto…

   Thumb up 0
  • #21

   Stii ce ma mira ? Ca toti baga mana-n foc pentru Salzburg ! N-o sa zic acum scarbit, iacs, ce urat e, dar ce e atat de frumos in el, copiat dupa stilul renascentist italian, Mirabellplatz & Schloß, reprezinta doar o micuta farama din el. Recomand si eu fara retinere Salzburger Residenz daca tot esti pe acolo, dar nu ca pe ceva unic. Intr-un mic orasel de tranzit din Italia, precum Udine, regasesti inzecit mai mult renascentism decat in tot Salzburgerlandul si Tirolul la un loc (e si firesc sa fie asa !). Iar in privinta Altstadt-ului, comparabil cu cel al Brasovului, sub al Bucurestiului, nici vorba de vreo comparatie cu cel al Vienei sau macar a Linzului.

   Thumb up 0
  • #22

   Toata lumea ii spune de Salzburg care e la 1h 30 de Munchen( a intrebat de ceva aproape de granita) , iar tu sugerezi chestii care sunt la 250 respectiv 450 dekm de Munchen. Sau Udine la 450 km .

   Thumb up 0
  • #23

   Ahahaha … da, uite, i-am recomandat chiar si Brasovul si Bucurestiul la vreo 1400 km distanta … ahahaha.
   Dupa tine daca faci o comparatie (bine ca n-am facut-o cu Lisabona, la vreo 3500 de km distanta) ii si recomanzi locul respectiv ?

   Thumb up 0
  • #24

   Mnu, doar ca tu te mirai de ce toata lumea ii recomanda Salzburg , si eu ti-am explicat. Pe lamga asta, Salzburg-ul chiar e un oras misto, si daca esti cu cineva care il cunoaste, are o gramada de locuri de vizitat, locuri care nu sunt neaparat pe „harta turistica”

   Thumb up 0
 6. #25

  Salut,
  stiu ca este departe tocmai la granita cu Slovenia in Klagenfurt dar merita Minimumdus
  https://www.minimundus.at

  Thumb up 0
  • #26

   – Bai, sunt in Austria, langa granita cu Germania, ce e de vizitat?

   – Stii, 300 de km mai la sud, la granita cu Slovenia, e ceva misto.

   Sfaturi date de rumani.

   Thumb up 0
 7. #27

  Salzburg e dragut. sa nu mergi la casa in care s-a nascut Mozart ca e pierdere de timp. mai bine la aia in care a crescut daca tii neaparat. Si daca ai timp de vizite sa iti iei pass d-ala de turist ca iesi mai ieftin.
  tot pe langa Salzburg am fost la un lac din munti, nu stiu cum ii zicea, dar era ceva legatura cu un rege de-al lor. Pe drum spre el am mancat fischerstick genial si langa lac cel mai bun strudel ever.

  Thumb up 0
  • #28

   Sunt vreo 4 lacuri acolo in zona… Halstatter See, Wolfgangsee, Monsee, Attersee…. E drept ca din ce imi aduc aminte, Wofgangsee e cel mai aproape de Salzburg.
   Undeva pe langa Bad Ischl am mancat si eu un pastrav pe gratar minunat. O chestie pe marginea drumului unde un nene ii scotea din galeata, ii curata si ii facea pe gratar (e drept ca era vara). Ti-l servea impaturit intr-un ziar daca vroiai sa-l iei la pachet. Dar de gustos, a fost extraordinar de gustos.
   Spre deosebire de un pastrav luat de la Carrefour acum ceva vreme, normal ca de import (Turcia cred) si care avea gust de oua clocite.

   Thumb up 0
  • #29

   Am stat odata intr-un satuc de pe malul lacului Attersee. Nussdorf am Attersee se numeste. Bai, apa mai limpede ca a lacului ala nu am vazut in viata mea.

   Thumb up 0
 8. #30

  Afghani cutitari, ar zice Iulia

  Thumb up 0
 9. #31

  Inca nici o aventura cu polizei in de/at cu numerele de ro?

  Thumb up 0
 10. #37

  putin mai la est , cca 1500km , gasesti cei mai buni mititei din romania , LA COCOSATU !

  Thumb up 0
  • #38

   bine scris baciule

   Thumb up 0
 11. #39

  Cel mai mult mi-a placut in Austria cand am dat o fuga sa vizitez Cehia. Minunat. Oh wait…
  Altfel in Linz ai putea pierde vremea, daca tot zici ca te invarti pe la frontiera. cochet oras.

  Thumb up 0
 12. #40

  Zona de langa Salzburg, Bad Ischl pana la Hallstatt, 5 fingers sau ghetaru de la Dachstein

  Thumb up 0
 13. #42

  Carburantul e sensibil mai ieftin in Austria, de altfel e cam singurul lucru mai ieftin acolod decat in Germania. Si daca esti prin apropiere, mergi si vezi Cuibul Vulturilor 😉

  https://en.wikipedia.org/wiki/Kehlsteinhaus

  Thumb up 0
 14. #43

  sa nu uiti sa-ti iei vigneta

  Thumb up 0
 15. #44

  Dacă ești îm Salzburg, nu rata Mozartkugeln. Face bine la dietă. Și vezi că am un prieten austriac acolo care înjură bine în românește.

  Thumb up 0
 16. Hallstatt , e SUPERB

  Thumb up 0
 17. #49
 18. #50

  fa o vizita la famila van trapp
  https://imgur.com/a/YOlDV
  mi-a zis un prieten ca le au cu cantarile
  austriacul ala batran ia premii si acum

  Thumb up 0