Influența religiei merge mână în mână cu Olivia Steer

Procentul de acoperire vaccinală antirujeolică la copiii în vârstă de un an în județul Suceava era doar de 61% în cursul anului trecut, reprezentând cel mai mic procent înregistrat până în prezent, a declarat presei adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Ai zice, la prima citire, ah, iată, Olivia Steer este la post, a mai infectat o zonă a româniei cu prostia ei. Bine, nu neg, este posibil, deși acolo sportul preferat este alcoolul, nu datul pe net, în căutare de remedii pentru copii, copiii sunt ocupați cu munca.

Problema sucevei este că, în acea zonă, este foarte puternică o religie de asta de ciudați, cu femei cu basma care puiesc mulți copii, că așa a zis doamne doamne. Iar una din chestiile din mizeria asta este și spune nu vaccinurilor, transfuziilor etc. Pentru că de aia facem mulți copii, dacă ne ia dumnezeu unul, facem altul.

Când eram eu copil, începuturile lor în zonă erau destul de timide. Dar au avut ușor și rapid succes, pentru că au pedalat mult pentru întrajutorarea dintre membri, cu pachete de alimente și haine primite de la sediul social din străinătățuri, ba chiar și cu bani. Oamenii au avut de ales între sărăcia de zi cu zi sau promisiunile lor. Desigur, au ales ceea ce a fost bun pentru familia lor.

Iar o perioadă, chiar a fost ok, prostiile lor erau inofensive. Dar iată, devin din ce în ce mai mulți, iar existența lor pune în pericol însuși principiul de bază al existenței vaccinurilor, imunitatea de grup pentru persoanele nevaccinate.

Soluții? Nu avem. Pentru că statul nu face nimic, în afară de declarații tâmpițele

Adjunctul DSP Suceava a subliniat că este foarte important ca părinții să conștientizeze faptul că trebuie să-și protejeze copiii împotriva rujeolei și să accepte vaccinarea conform calendarului național de vaccinări, mai ales după decesele înregistrate în Vestul României la sugari nevaccinați care au făcut forme grave ale boli

Sigur. Ălora le spune dumnezeu direct, prin vocea pastorului, că nu trebuie să își vaccineze plozii, că cei ce mor pleacă la dumnezeu, înseamnă că au fost cei mai buni dintre noi, iar doamne doamne i-a luat în armata lui de îngeri, iar tu, în loc să dai lege că vaccinarea e obligatorie și, dacă nu vaccinezi, nu mai primești nimic de la statul român, le atragi atenția că trebuie să conștientizeze.

Dap, asta e soluția, o companie de conștientizare.

62 comentarii

 1. #1

  Vaccinarea obligatorie ramane solutia din pacate… Nu sunt de acord in general cu fortatul omului sa faca ceva ce nu vrea, dar sunt situatii in care e necesar..

  0

 2. #2

  Pai si de unde stii ca nu ajung direct la doamne doamne dupa ce mor? :)))

  0

 3. #11

  Eh cred ca in afara de procentul de penticostali, sunt si foarte multi oameni fara venituri, needucati din mediul rural care umplu acele procente.

  0

  • #12

   Asa-i. Suceava e un judet mare si populatia urbana e undeva la vreo 30-35%. La tara nici urma de doctori. Chiar in localitati care isi zic orase nu gasesti niciun cabinet. Solca e oras si nu este nici macar un cabinet stomatologic. Cred ca este un singur medic in tot orasul.

   0

  • #13

   După ce termin faculta, acolo merg!!!

   0

 4. #14

  multe chestiuni ar trebui sa fie obligatorii: vaccinarea, votul, munca, gandirea, logica

  0

 5. #18

  Dacă nu corelezi direct protestanţii cu rata de vaccinare, vorbeşti în stil olivia steer.

  Interesant asta după ce acele organizaţii de ajutorare care trimit ajutoare din „străinătăţuri” trimit câteodată gratuit şi vaccinuri şi ajutoare medicale…

  Ironic, nu?

  0

  • #19
   Arhi

   cat timp religia interzice, ma indoiesc ca trimit vaccinuri. acestea sunt organizații religioase, ce functuoneaza dupa percepte foarte stricte

  • #20

   Eu sunt penticostal, şi religia nu interzice deloc, chiar încurajează, şi n-am auzit niciodată să fie interzis.

   Nu vreau să fac pe apărător, nu sunt din suceava, nu ştiu ce fac pe-acolo şi în ce cred, dar dacă e vorba de penticostali mă îndoiesc să fie anti-vaccin, din contră, ştiu că era când se primea şi ajutoare medicale inclusiv vaccinuri în anii 90 când era chiar jale.

   Cei care au interzis dpdv religios sunt martorii lui iehova, care sunt contra transfuziilor, care sunt o sectă mai extremă. Ei nu cred în conceptul de ţară, nu luptă în armată, nu depun jurăminte patriei, nu sunt pro-imn din câte ştiu, şamd. De la unii adventişti de exemplu vine curentul vegetarian, dar nu toţi sunt vegetarieni.

   Nu neg că ar putea fi, pe ici pe colo câte-un deştept care se crede mai deştept ca toţi, dar ca idee vaccinurile sau orice fel de intervenţie medicală chiar nu sunt interzise, ci de obicei încurajate înainte de toate.

   Nu uita că orice crez, religie, etc, se mulează de obicei pe obiceiurile şi cultura locală, deci dacă există antivaxxers pe-acolo, poate că nu au venit odată cu religia, ci religia doar s-a adaptat la ce era deja…

   0

  • #21
   Arhi

   imi cer scuze daca te-ai simtit jignit. am scris acele denumiri doar exemplificatoriu, fara sa stiu exact care este. le-am sters, ca sa nu mai existe confuzii

  • #22

   Emanuel?

   0

  • #23

   Manolache?

   0

  • #24

   „dacă există antivaxxers pe-acolo, poate că nu au venit odată cu religia, ci religia doar s-a adaptat la ce era deja…”.
   Pai cam asa s-a intimplat din pacate la ortodocsi. Anumite asociatii ortodoxe sprijinind aparitia unor lucrari antivaccin. Ei sustin mai degraba medicina traditionala decit vaccinarea de provenienta „vestica”.
   A nu se intelege ca as fi impotriva medicinii traditionale. Sunt de acord cu ea, pina la un punct.

   0

  • #25

   Eu stiam ca sunt baptisti acolo.

   0

  • #26

   Nu m-am simţit deloc jignit, nu m-am convertit din cauza ajutoarelor, a fost alegere personală şi îmi asum, ştiu că peste tot există uscături şi câteodată că eşti ateu, că eşti ortodox sau alteva, vei fi asociat cu ei şi gata.

   Aşa cum există ortodocşi care pupă moaşte şi cred că le face vreun bine, mă gândesc că sunt penticostali sau baptişti sau orice altă religie ar fi care au ciudaţii ei care duc în extrem crezând că ei sunt mai deştepţi ca restul.

   Cum era vorba aia, mai catolic decât papa.

   0

  • #27

   Confirm cele spuse de manu144x, deși nu sunt penticostal. Protestanții in general, la nivel de organizare, instituție, sunt provaccinare, transfuzii și altele de genul. La nivel de individ/familie sunt altele discuții. Exista in fiecare cult, la fel ca și la ortodocși sau atei sau orice altceva, diverse persoane care cred că stiu mai multe despre vaccin și medicina decât doctorii. Împotriva acestor lucruri sunt Martorii lui Iehova. Țineți minte cazul de la Timișoara în care o fata ar fi trebuit să primească o transfuzie de sânge iar familia a refuzat din motive religioase.

   0

  • „pocaitii”. Dar nu stiu sa iti zic care neam, ii aveam si eu la tara, si erau anti prostii d-astea medicale

   0

 6. #29

  Eu cred că are mai degrabă legătură că pur şi simplu nu se găsesc vaccinuri, şi nu toată lumea are bani să le obţină prin alte căi mai comerciale.

  Ar trebui tras la răspundere sistemul de sănătate mai degrabă cred.

  0

 7. #31

  Aceasta Olivie Steer trebuie admirata! De ce? Pentru ca, in mod total involuntar, promoveaza selectia naturala :)

  0

  • #32

   Pe total au mai multi copii decat ceilalti asa ca-s campionii selectiei naturale.

   0

  • #33

   selectia naturala poate ca e ok dar in momentul in care te afecteaza pe tine nu mai e fun.

   0

 8. #34

  Și pe mine au încercat să mă racoleze niște sectanți d-ăștia la pârnaie. Chiar și în închisori fac un prozelistim dezgustător. Nea Diță nu se băgase la ei că i-au dat un costum. Niște jigodii.

  0

  • #35

   Da, tin minte cand au venit la noi. Tu erai in celula cu Nea’ Caldararu’ pe sectia 4.
   Au racolat pe multi cand au zis ca-i vindeca de SIDA.
   Sa nu inteleaga cineva gresit… Daca nu-ti place sa o iei sau sa o dai, nu esti homo.

   0

 9. #36

  Stau în Suceava. Asta ca sa clarificam de la început. :-)
  Pocăiții la care te referi sunt Martorii lui Iehova – ăștia sunt cei care își lasă copiii sa moara fără sa accepte o banala transfuzie de sânge care le poate salva viata.
  Sa îți mai spun de o secta în care se aduna toți și si-o trag în grup mai ceva ca în cluburile de swingeri? Și asta e o chestie ce tine de religie pentru ei.
  Ceilalți sunt mult mai cu mintea acasă și în afara baticului purtat de femei și a lipsei de bijuterii purtate de acestea, de multe ori nu ai putea sa ii deosebești. A! Mai sunt acele fuste clasice pe care le poarta tot femeile, gen fusta de babete. Bărbații se îmbracă fix ca oricare alt om normal de pe strada.

  0

  • #37

   aia cu secta de swingeri m-ar interesa si pe mine. Link, ceva?

   0

  • #38

   Și eu sunt din Suceava. Ai putea să-mi spui unde se adună și și-o trag? Pentru un prieten care vrea sa se pocăiască.

   0

  • #39
   Arhi

   e aproape de zona mitocu dragomirnei, ca am un drum in zona:)))?

  • #40

   Magarilor! Numa’ la f**ut vă stă gândul!

   Așa, și zi Cetin, cam pe unde în zona Mitocu Dragomirnei?

   0

  • #41
   Arhi

   era cu semnul intrebarii, moldovene:))))

  • #42

   Damn! Îl așteptăm pe Cristi atunci, cu mai multe detalii, eventual site și adresă pentru sectanții ăștia nenorociți!

   0

  • #43

   Am auzit si eu de astia, swingerii lui iehova sau cum ii cheama, cu multi ani in urma. Cred ca-i mai mult un mit. Au oamenii mai multi copii si logic, se fut ca iepurii toti in grup.

   0

  • #44

   Tot ce pot sa va spun este ca astfel de intalniri se petrec in localitati aflate intre Suceava si Radauti/Gura Humorului (cunoscatorii isi pot forma rapid in minte o zona) iar aceste secte difera de „pocaiti” ca si denumire/organizare.
   Ma rog, imaginati-va ca este cam ca la mormoni numai ca astia se intalnesc toti odata si se rezolva pe loc.

   0

  • #45

   In sfarsit am gasit motivatia sa ma intorc acasa!

   0

  • #46

   Asta cu babardeala in grup, la gramada, fara nicio regula era adevarata pana acum cativa ani. Au observat insa ca, in ingramadeala aia, pastorii luau cam des muie si au inceput sa se organizeze mai bine.

   0

  • #47

   cine n-ar da o muie unui pastor bland si bun? Gadea gen.

   0

 10. #49

  Fiecare are dreptul sa isi aleaga religia care o vrea, totusi cand religia iti pune viata in pericol, ar trebui sa iti dea de gandit. Mai ales ca religiile astea cer si o contributie lunara de 10% din venitul tau.
  In alta ordine de idei- poliomelita. Aproape eradicata, dar inca prezenta. Unde? Pai… cam in Pakistan. Ce bine ca nu vin studenti din Pakistan sa invete in Romania.

  0

  • #50

   Erata: ce bine ca nu MAI vin studentii din Pakistan…

   0

  • #51

   ce bine ca ortodoxia nu iti cere bani. oh, wait!
   ce bine ca ortodoxia nu iti pune viata in pericol. oh, wait!

   0

 11. #52

  Aia care nu și-au vaccinat copiii sunt regățeni

  0

  • #53

   Ma tem ca singura problema cu vaccinul e ca-i injectabil.
   Daca vaccinul s-ar minca, toti oltenii ar fi vaccinati.
   Daca s-ar bea, toti moldovenii ortodocsi.
   Iar vaccinul s-ar da la ajutoare …

   0

 12. #54

  Suedia, Norvegia, Anglia, Danemarca, Germania. Islanda. Mazăre. Triunghi. Foaie. Bazin. 100$.

  0

 13. #56

  Cetin, am rude și cunoștințe care au trecut la religii de alea cu basma. În zonă predomină, din câte știu, baptiștii și penticostalii, dar nici una din acestea două nu e împotriva vaccinurilor.

  Singurii de care știu eu (și știm toți, probabil) sunt martorii lui iehova. Ăia sunt contra vaccin, contra transfuzie, contra tot. Dar n-am prea detectat de ăștia prin zonă. Probabil în zonele rurale sunt comunități unde a prins îndobitocirea asta.

  0

 14. #59

  Cum zicea şi Edgal Allan Poe: „He who sleep with itchy bum, he will wake with smelly thumb.”

  0

 15. #60

  Vaccinare obligatorie sa fie! Lege sa fie! Sa-i obligam pe toti!
  Dar ce ne facem cu noi, astia care vrem sa ne vaccinam copiii? Ca nu exista vaccinuri! Am depasit deja termenul de vaccinare cu aproape 1 luna si vaccinurile de la mult iubitul Stat nu apar…
  Si nici in farmacii nu exista, sa le cumperi la aprox 300 lei.
  Mai e mult pana departe…

  0

 16. #62

  La origine creștinismul se trage din India, din extremul orient. Este mai asemănător cu budismul, hinduismul decât cu iudaismul. Forma creștinismului este iudaică pt că Isus s-a născut acolo, dar fondul, esența nu este iudaică, dimpotrivă.

  De-aia eu sunt mai degrabă yoghin ascet, nu mă pot numi creștin chiar, pentru că crestinismul actual e prea iudaic. Deci Isus a fost un mare sfant, yoghin cu puteri supranaturale care poate chiar a fost în India. Oricum el reprezinta opusul a tot ceea ce este iudaic. Creștinismul are o formă iudaică, dar esența sa nu este iudaică. Creștinismul nici măcar nu este monoteist, ci este politeist, dacă e s-o luăm in sensul ăsta. Chiar jidanii si mahomedanii le reproșează creștinilor doctrina trinității. Mahomedanismul fiind de fapt, cum spunea și Tolstoi- prima religie protestantă. Deci orice s-ar spune, creștinismul are în trup sânge indian și de aceea o aplecare constantă de a se dezbăra de iudaism.

  Dar repet, eu prefer să merg la esență, la yoga sutra, și să nu mă ating, să mă feresc de tot ce este jidovesc.

  0

Citește și...

În jurul anului 1900, doi băieți s-au jucat cu fizica și au stricat-o. A fost nevoie ca omenirea să-și cumpere altă fizică, și de un creier ca al lui Einstein să-i facă rodajul, după aia. Pe cei doi băieți îi chema Lord Rayleigh și Sir Jeans, chestie pe care probabil o veți uita […]