Înjurăturile electorale

hereinhell.jpgDe când a început campania asta electorală îmi pun numai întrebarea asta. De ce unii oameni, altfel absolut normali, când e vorba de campanie electorală, o iau razna la modul total.

Adică, pur şi simplu nu ai voie, nu ţi se permite să ai o altă opinie politică. Şi nu, nu se încearcă să ţi se interzică prin argumente, doamne fereşte. Ci din start eşti înjurat.

În mod normal, o discuţie în contradictoriu la români începe aşa:

Părerea mea este următoarea:…

Răspunsul:

Nu este adevărat!

Şi de aici discuţia se rupe şi începe partea cu

Ba pe-a mătii!

Am ajuns să mă familiarizez cu acest gen de discuţii şi nu mă mai formalizez.
În schimb, când e vorba de politică, nu există nici măcar acel stadiu incipient al schimbului de idei. Dacă un posesor de blog, ziar, revistă, sau de ce nu, un comentator de pe un blog, ziar, revistă, îndrăzneşte să spună cu glas tare ce părere are despre cutare candidat sau formaţiune politică, mişcarea imediat următoare este

Slugă, trădătorule, lingăule, ne faci de râs, (gama întreagă de înurături terminate în mă-ta sau mă-tii), ameninţări cu moartea, religie, dumnezeu care a pogorâ şi o să aibă rijă de tine şi familia ta de nenorociţi

De ce domnule, încrâncenarea asta? De ce nu poţi avea, politic, o altă părere, fără să ţi-o iei, fizic sau moral, în mufă?
Eu cel puţin, am noroc. În afară de doi cretini care au ca scop zilnic înjurarea mea, nu prea am avut norocul de a vede specimene de genul.
Dar mă uit la ciutacu sau la alţi jurnalişti cu blog. Dumnezeule, ce se revarsă la gura tembelilor comentatori. Sau pe site-urile ziarelor. Indiferent de culoarea politică, automat are comentatori care nu trăiesc decât pentru injurii.

Să fie politica motorul dejecţiilor minţii umane?
Mă depăşeşte…

15 comentarii

 1. esti depasit demult, ma ;)

  0

 2. Nu e numai politica, e si fotbalul, si religia, si sexualitatea, si muzica, aproape orice discutie in contradictoriu se transforma la romani in cearta. Problema cred ca e in incrancenarea cu care ne traim viata. Eu asa imi explic toate atitudinile astea „limitate” (moldovenii sunt mai prosti ca ceilalti, homosexualii sunt niste bolnavi; ortodoxia e mai buna decat catolicismul etc). Chiar aseara radeam cu o colega de vechiul obicei patriarhal: femeia nu trebuie sa treaca prin fata barbatului si trebuie sa mearga la un pas in urma acestuia. Cat de ridicole ni se par noua acum aceste idei preconcepute, la fel li se vor parea si urmasilor nostri multe din ideile in care credem noi acum cu atata incrancenare.

  Oricum, Intel e clar peste AMD!

  0

 3. #3

  de cand am CoreDuo, sunt de aceeasi parere

  0

 4. Arhi, daca esti de acord cu ce zice lumea prin comentarii nu faci trafic! :))

  0

 5. #5

  heh, grija altuia si drumul lung ne omoara:)))))))))))))))))))))

  0

 6. Mai mult drumul lung si fumatul la mine. :D

  :))

  0

 7. #7

  La noi, violenta este un mod de a exista. O sa curga multa apa pe Dambovita, pana o sa inteleaga si poporul de la Romanica lucrul asta.

  0

 8. La noi se merge dupa modelul ” asa face toate „. Cum il vezi pe unu ca isi baga si isi scoate , incepi si tu, fara sa ai o parere formata despre acel caz.
  Nu vezi ca multi stau si balesc cand il vad pe Vadim sau pe Becali la posturile tv ? :)

  Articolul este excelent.

  0

 9. #9

  d3m3ntzial, dar vezi ca daca am scris direct de problema, nici un retardat nu a venit sa injure?:)))) strategie de succes

  0

 10. #10

  recomanda-le articolul de la Paul Graham: How to Disagree :lol:

  0

 11. corect, dar poate ca inca nu s-au trezit ciumpalacii ;)

  0

 12. Arhi, cred ca e vorba de sustinerea PSD-ului, nu de politica in general. Unii dintre noi sunt atata de scarbiti de socialisti incat put si simplu nu mai pot concepe cum cineva ii poate inca sustine pe comunistii care ne-au furat de ne-au sarit capacele pana nu demult.

  0

 13. #13

  la fel injura si ceilalti, nu e deosebire de vederi politice.

  0

 14. da-mi voie sa cred ca politica a devenit mult mai murdara, atat in randul politicienilor cat si a alegatorilor, de cand a intrat Basescu in administratie.
  El a impus stilul „daca imi dai o palma, iti trag un scaun in cap” .

  0

 15. sunteti nashparlii cu toții, nu vedeți evidentul:
  Vadim este mână în mână cu Gușă si-l sprijină pe Johanes să nu iasă Mazăre
  aștept contrazicere :D

  0

Citește și...

sâmbătă 17 august, în jurul orei 3,00, şoferul de 27 de ani al unui autoturism ce rula pe DN 22, dinspre cariera de piatră Sitorman către localitatea Lumina, la km 280+700 m, a accidentat o trotinetă electrică, fără elemente de semnalizare, condusă în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 43 […]

Vorbeam cu un prieten pe facebook despre filmele proaste pe care le-am văzut de-a lungul vieții. El zicea de Zohan și de Cool as Ice, eu, fiind mai bătrân și lejer sclerozat, nu reușesc să îmi aduc aminte de filmele foarte proaste ale vieții mele. Dar îmi aduc aminte că Hellboy 3 și […]

Mă uitam pe NEtflix la ultimul film cu zombie apărut, ceva prequel la The walking dead, Black Summer. Frumușel făcut, dacă ești fan al genului și nu te deranjează unele îndoituri ale legilor fizice, recomand. Nu sunt vreun fan, dar am văzut și TWD, și FTWD, știți cum e, nu e ușor, nu […]