Ce mi-am mai instalat pe Hondă: Sistem de securitate Viper 5906V

Problema mea cu mașinile Diesel este încălzirea, iarna. La toate pe care le-am avut, am trecut prin aceiași chestie. Iarna stai vreo 10 minute până se face cald în mașină. Dacă nu ai chef să ieși cu un sfert de oră înainte afară, ca să dai la cheie, mașina se încălzește când îți lași copiii la școală sau amanta la metrou. Nu mai zic de zilele alea cu chiciură, când îngheață toate și parcă ai fi vrut să fie căldură în mașină vreo 20 de minute, înainte de a ieși.

Așa că mi-am pus sistem de pornire de la distanță. Bine, el e sistem de securitate, cu alarmă și ce e necesar, dar pe mine mă interesa mia mult pornirea de la distanță. Ceea ce am și făcut.

Așa cum vedeți în filmuleț, își face treaba. Pornește și se oprește singur, inclusiv din casă. Sistemul are 2 modalități, pentru mașini automate și cele manuale. Mie mi-au montat-o pentru manuală, având manuală, dar mi-era lene să tot fac mișcările alea de fiecare dată când voiam să o armez, așa că am trecut-o pe automat. Pericolul, aici, este că, dacă ai uitat-o în viteză, iar frâna de mână nu ține bine, o să cam plece mașina. Ca sistem de siguranță, dacă îți place să o bagi în viteză, dar nu tragi frâna de mână, nu mai pornește.

E un sistem mișto și e foarte simplu, îl recomand cu 2 mâini pentru cei care stau, ca mine, la Găunoaia din deal, expuși la frig și vânt. Parcă altfel ți se urcă copiii în mașina gata caldă, nu?

23 comentarii

 1. #1

  La.mine ajunge Honda. Am zis!

  0

 2. #2

  Numai bine ca ți-ai pus ca am întrebări (și eu ma gândesc de ieri la același model de alarma) : prețul include și montaj? Dacă nu, unde ai montat și cât a costat?

  5

 3. #3

  Noi ăștia cu Honde automate pe benzină ne-am oprit aici doar ca să îți spunem că suntem sufletește alături de tine. 😀

  11

 4. #4

  Am inteles ca trebuie scos cip-ul dintr-o cheie si montat undeva unde trebuie sa il citeasca? Sau se poate si mai simplu?

  0

 5. #7

  De ~ 2 saptamani mi-am instalat si eu pe Tucson, tot Viper, dar varianta fara display la pager, doar butoane. Am mai instalat si modulul cu SIM, astfel o pot porni din aplicatia lor de oriunde din lume, sa o vad unde este, etc . Astept iarna sa gasesc masina dezghetata cand cobor…
  La mine a costat 4000 LEI cu totul la Falcon Electronics, pe langa Vitan. Primul an de abonament pentru date este inclus, incepand de la al doilea an este de 120 USD pe an.

  1

 6. #8

  La Ford-urile automate, fabricate dupa 2015, exista o cheie originala care face fix asta. La cele fabricate dupa mai 2019 e o aplicatie pe mobil 🙂

  1

 7. #12

  motorul porneste si daca maneta schimbatorului nu este in pozitia P ?
  (la a mea nu porneste din cheie daca nu este in P).

  0

 8. #14

  Deh, daca nu ti-ai luat o nemtoaica cu Webasto…

  1

 9. Arhi, vezi ca e problemă cu site-ul. Imaginea nu se vede decat in modul portret. Altfel nici nu se poate da play. Pe telefon, desigur.

  1

 10. Stiu ca unele diesel-uri au un radiator electric intitulat PTC. Daca sunt sub 4 grade afara si dai temperatura pe maxim porneste acel radiator. Daca nu prea l-ai folosit, e posibil sa se duca ceva lipituri si sa nu mai mearga. Trebuie doar sa te duci pana la un electrician si se rezolva repede.

  Alternativ, la Skoda Octavia 2 a mea am luat o grila de iarna care vine peste masca din fata si nu mai lasa aerul rece sa intre asa mult.

  1

 11. #18

  Si uite asa, cu alarma asta si sistemul multimedia ti-ai dublat valoarea masinii :))

  3

 12. Masinile cu motor diesel se incalzesc mult mai repede in mers. Webasto eventual?

  0

  • #20
   Arhi

   da, o sa dezinstalez tot si pun webasto, mersi de idee

  • #21

   Eh, nu fii rautacios, nu e foarte deplasat.
   Un webasto cu aer cald (nu modelul care incalzeste si motorul) costa in jur de 2200 lei. Nu foarte departe de sistemul tau.

   0

 13. La Tucsonul meu cu cutie manuala trebuie obligatoriu sa apas ambreiajul ca sa porneasca, chair daca e scoasa din viteza. Oare sistemul de pornire de la distanta se poate monta pe asa ceva? Ma gandesc (sper) ca poate exista un bypass electronic pentru functia aia.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Una din ocupațiile favorite ale celor de peste 35-40 de ani este să râdă de educația, școala celor mai tineri decât ei și cum Pe vremea lor se făcea școală. Asta vorbind oameni care nu au prins note în clasa 1, ci doar FB-uri. Băi, școala de pe vremea noastră a fost un […]

Ieri m-a pus Luna sa cumpar hartie igienica. Mai aveam nevoie de niste apa, hai sa comand de la Bringo. Doar ca m-am pierdut in aplicatie, uitandu-ma dupa diverse, asa ca, la final, am luat apa, ghiudem, babic, salata de peste si inca ceva. Fara hartie. Plin de nervi, dupa ce ajunge curierul […]