Instantanee pascale

– Orice credincios care se respectă, merge la biserica din cartier cu mașina.

– Orice credincios care se respectă și merge la biserica din cartier cu mașina, dorește să parcheze neapărat în fața intrării în biserică.

– Orice credincios care se respectă și merge la biserica din cartier cu mașina și dorește să parcheze neapărat în fața intrării în biserică, ascultă manele la maxim, pe boxele din gioarsa aducă din germania, cu care se deplasează.

– Dacă nu faci gluma cu aprinsul lumânării de la bricheta proprie, cu 5 minute înainte de înviere, ca să vezi câți fraieri iau lumină de la tine, ești degeaba.

– Dacă ești polițist, rolul tău e să te uiți la hoții de buzunare cum acționează și să ai grijă ca nu cumva să pățească ceva, din cauza vreunui cetățean mai vânjos. Eventual amendează-l pe păgubaș, pentru tulburarea liniștii publice. De aia avem poliție, nu ca să ne facem dreptate singuri.

– Toți suntem total interesați de pozele pe întuneric pe care le faci luminii de la lumânare. Da, ești o artistă, nimeni nu a mai pozat până acum așa ceva cu telefonul. Like and share!

– Dacă după ce iei lumina, nu te duci cu ea la restaurant sau în club, ești total degeaba. Ia cu tine ouă și cozonac de casă. Comesenii vor muri de invidie, cozonacul cu care au venit ei e mai urât, iar ouăle lor nu au culoarea aia care ți-a ieșit ție.

– Agheazma its a must și se consumă pios, în fața ouălor, mielului și cozonacului. După ce te-ai muit cu alți 1000 de retarzi ca tine, ca să ajungi să o smulgi din mâinile reci ale preotului.

– După ce ai primit vestea învierii, dacă stai la curte, eventual în pantelimon, e obligatoriu să dai drumul la muzică și să chiui fericit. Așa ar fi vrut și Isus. Claxonul de la mașină e opțional, dar binevenit.

Completări?

moise

32 comentarii

 1. oualor* :D

  0

 2. Daca esti credincios care se respecta bagi un mic in cimitir.

  0

 3. #8

  Arhi, in ce zona a Pantelimonului stai?
  Eu locuiesc in spate la Selgros (Intr. Campului mai exact) si pot spune ca este o zona linistita, chiar daca majoritatea vecinilor sunt ca cei descrisi de tine mai sus.

  0

  • Adica chiar daca e muzica si fac aia gratare toata ziua e o zona linistita.

   0

 4. hahahahahaahahahahaahhahaha

  mai era si:

  *Neaparat trebuie sa iei lumina de la popa. Daca iei de la fraierii din jurul tau esti degeaba, ca nu e lumina ariana cum e aia de la popo, pardon, popa !
  *Daca nu discuti legile si conduita din noul testament in timp ce astepti lumina nu esti credincios ! Nu te duci la biserica cum te duci la mall, trebuie sa-ti faci temele inainte. Sa stii viata lui Hristos, sa stii toate sarbatorile pe de rost, sa stii cand ala de langa tine pacatuieste si sa dezaprobi si sa te simti mai sfant ca toti in minutele alea !
  *Si, sa nu uitam, SA FIM MAI BUUUUUUUUUUUNI pentru ca maine putem sa fim ca dracu, dar azi sa fim mai buni ba !

  0

 5. #11

  Pai biserica ar trebui sa dea lumina si binecuvantari la BOR-Drive . Tragi la primul ghiseu, spui ce pacate ai iar la al doilea t-i se da ietarea.
  Un credincios adevarat si-a aprins tigara exact cand slujea popa, bine ca nu i-a dat prin cap sa dea lumina de la ea.
  Un credincios adevarat, a luat lumina beat lemn (pe vremea liceului), a lasat pasca, ouale, cozonacii si a trecut direct la alte cele (de asta sbsemnatul nu cred ca a mai avut noroc in dragoste), alta data a luat lumina si apoi s-a asezat cu ceata de moldoveni pe marginea drumului si a bagat bere ca sa-l imbuneze pe unul din ei care se supararse ca acel credincios adevarat din povestea noastra a vrut sa-l faca unchi chiar in noaptea de inviere.

  0

  • #12

   Stai să pricep: liceean fiind, in noaptea de Înviere ai futut-o pe sora unui bun prieten, pe care l-ai îmbunat cu bere?

   0

 6. Mai adauga si ca daca nu te faci muci dupa slujba de inviere si iti iei nevasta la omor, sau un vecin care ti-a ocupat locul de parcare o data, parca nu e Pastele. Sau daca nu injuri minim alti doi soferi in trafic, pe drumul de la biserica acasa, evident dupa ce ai devenit mai bun de la lumina sfanta.

  0

 7. Daca nu stai trei zile in coma alcoolica, sarbatoarea e banala.

  0

 8. #15

  Daca te duci a iei lumina si stai cuminte intr-un colt iarasi esti degreaba. Trebuie sa fi cu un grup cat mai mare, cat mai galagios si sa zbieri cat poti, altfel nu te aude Dumnezeu.

  0

 9. #16

  daca-n gunoiul tău nu e măcar o folie goală de Triferment sau Colebil, ai postit degeaba!

  0

 10. La mine pe strada n-a claxonat nimeni. Am auzit doar voci pioase de oameni care se intorceau piosi de la biserica. Si radeau.

  In schimb a doua zi… :)))

  0

 11. Daca nu mormai „Cristosaaainviiaaatdinmooorti” doar pentru tine, de rusine ca te aud aia de langa, atunci esti degeaba. :D

  0

 12. #20

  Niste artificii ar mai merge…

  0

 13. #21

  Daca nu trimiti Lampioane Zburatoare catre Dumnezeu in noaptea de Inviere tot asa, esti degeaba !

  0

 14. Daca nu arunci macar o petarda de noaptea invierii nu esti credincios deloc.

  0

 15. dacă nu te îmbraci în cele mai bune haine (cele noi, că de paşte trebuie să te înoieşti, parcă aşa se spune) să te duci să iei lumină tot degeaba.

  0

 16. #25

  tu stii macar ce inseamna agheasma? sa nu mai spun ca e cu „s” nu cu „z”…dar deja astea sunt detalii. macar ai avut curiozitatea sa dai dracu un search pe google inainte sa faci referire la ceva despre care habar nu ai ce e? ce debandada o fi si in capul tau numai al de sus stie.

  0

 17. #27

  Numai la noi a fost paștele plictisitor. Nu tu lumânări aprinse – din cauza ordonanței 137/1988 / Lehigh Valley County care interzice umblatul cu foc deschis pe drumurile publice, nu tu claxoane din cauza ordonanței 81/1972 Upper Macungie Township care interzice claxonatul după ora 9 seara, și nu tu nicio credincioasă cu craci lungi din cauza prea târziei ordonanțe a FDA din 2014 care interzice grăsimile din fast-food și astfel au devenit craci lați. Foarte lați.

  0

 18. #28

  -si se consuma mielul cu o nara
  -daca nu ajungi acasa cu lumanarea aprinsa, esti degeaba. batzul ala din ceara cu o sfoara aprins.
  am fost la o manastire si am facut lumanari. cred ca 99% din cititori habar nu au cum se fac lumanarile.
  Christos a-nviat!
  „cui crede. care nu, -pofta buna”
  cum se spune in japoneza ‘hristos a inviat’ ?? :))))))

  0

 19. #31

  Orice credincios care se respecta isi duce telefonul la inviere. Si orice credincios care se respecta nu si-l pune pe silent. Mai rau, mai si raspunde si are conversatii in timpul slujbei cand popa spune Christos a Inviat si el raspunde „da mai, haideti si voi sa bem” …

  0

Citește și...

-M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! E roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: n-a trecut. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, ci […]

Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]