Internetul de la UPC

Când m-am mutat aici, se băteau furnizorii de internet între ei, care să mă refuze primul de la instalare. Serios, eram disperat, mă gândeam că am reușit să mă mut în fundul lumii, unde voi da minim 100Euro lunar doar ca să am internet pe mobil, lucru cu care m-aș fi înșelat, pentru că, practic, într-o săptămână, până mi-a venit mie netul, am cheltuit 40 de euro numai pe internet pe mobil.

Da, singurii care au zis sigur că da, venim, au fost cei de la UPC. Și au venit, marți am vorbit cu agentul de vânzări, miercuri erau la mine la poartă. Bine, a fost o fază foarte amuzantă, eu locuind într-un duplex, iar doamna vecina, soția italianului ce locatează temporar locația de lângă mine pur și simplu s-a încuiat în casă și nu a vrut să deschidă ușa. Iar cablul nu mergea tras decât prin curtea lor. Norocul meu a fost că atunci a venit un angajat de-al italianului și a fost obligată să iasă. Dar vai, cum, ați bătut și nu v-am auzit? Doamne, ce ciudat, eram chiar în living, trebuia să bateți mai tare. Noi bătusem practic la ușă și la toate geamurile, inclusiv cu o pietricică, dar na, aparențele trebuie salvate.

Prin urmare, de 6 luni am internet și cablu de la UPC. Cablul TV vine cu card CI, chestie foarte, foarte misto, se baga in spatele tv-ului si nu mai ai probleme cu top tv, 2 telecomenzi, setări separate și altele.

Iar internetul, ceea ce mă interesează pe mine, nu a căzut niciodată, deși sunt practic, în fundul lumii, am trecut prin furtuni tropicale, ploi diluviene, mi-a căzut curentul de am trecut pe genrator, dar internetul a mers tot timpul. PLUS am download din librăriile de specialitate cu 9-10 MBps fără să mă doară capul și asta pe wireless, de pe un modem cu cablu CATV înfipt în…spate.

E o schimbare mare, dacă stau să îmi aduc aminte de vremurile de acum 5-6 ani, când aveam UPC și descărcam cu 25 kbps, pentru că cineva s-a gândit că ar fi frumos să îmi filtreze downloadul. Sau îmi pica internetul 2-3 zile, până se decideau domnii de la reparații să vină pe teren și să schimbe siguranța arsă sau mai știu eu ce probleme minore apăreau. UPC-ul a evoluat frumos față de anii trecuți.

De ce scriu asta?

România pe harta digitală a Europei: UPC stabileşte un nou record prin lansarea Internetului cu viteză de până la 200 Mbps.

București, 28 august 2013 – Evoluţia Internetului în ultimii 5 ani în România a arătat nu doar creşteri semnificative la nivelul numărului de utilizatori, cât mai ales o transformare a modului de utilizare. Varietatea şi multitudinea de activităţi pe care românii le desfăşoară astăzi online necesită viteze din ce în ce mai mari de download. După ce, în 2011, UPC a lansat cel mai rapid Internet din România – Fiber Power 120 Mbps – iar un an mai târziu a lansat viteze de 150 Mbps, compania anunță un nou record prin lansarea vitezei de 200 Mbps. În prima fază, cel mai rapid serviciu de Internet, Fiber Power 200 Mbps, va fi disponibil în 9 oraşe (București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Ploiești, Timișoara și Sibiu), care acoperă peste 60% din zona în care UPC oferă servicii de Internet. Prin lansarea celei mai mari viteze de Internet din România – Fiber Power 200 Mbps – UPC poziţionează ţara noastră nu numai în topul european al vitezelor maxime de download, ci și în cel al gradului de acoperire a conexiunilor de peste 100 Mbps. Conform celui mai recent studiu al Comisiei Europene la Internet fix cu o viteză de peste 100 Mbps, media națională (de 3,1%) fiind de 3 ori mai mare decât cea europeană (1%). Baza de clienţi UPC care beneficiază de conexiuni cu viteze de peste 100 Mbps a înregistrat în perioada iulie 2012 – iulie 2013 o creștere de 230%, numărul acestor clienţi ajungând să reprezinte peste un sfert din totalul clienților de Internet ai companiei.
La începutul lunii iulie 2013, UPC avea un număr total de aproximativ 340.000 de clienți de Internet.

Fiber Power de 200 Mbps. Sună destul de periculos. Există posibilitatea ca unele HDD-uri de model mai vechi să cedeze.
În cazul în care sunteți speriați, testați-vă viteza voastră de internet, versus viteza de la Fiber Power 200, în bannerul de sus din sidebar.

39 comentarii

 1. Banner din sidebar care, cel putin la mine, nu reactioneaza in niciun fel la click. :)

  0

 2. La mine a ajuns la 200 si a ramas asa. Probabil n-ar fi trebuit sa incerc de pe Gigabitul de la munca. :))

  0

  • Da, e amuzant, si la mine ramane blocat la 200. :D

   Era mai tare reclama daca facea un test pe bune.

   0

 3. 97% As zice ca e chiar decent :)

  0

 4. Muhaha, intr-un apt de kkt, inchiriat cu ziua, in Buc.

  http://i.imgur.com/VnPScgE.jpg

  0

 5. #8

  Undei,fundul lumii?

  0

 6. 61% de acasa din pat printr-un router wireless… cel mai ieftin de pe emag acum 3 ani :)). decent… eu pe internetul mobil de la digi am 2-3 MB lejer din poanier :))

  0

 7. #10

  la mine nu trece de 50 :)))

  0

 8. #11
 9. #12

  „Există posibilitatea ca unele HDD-uri de model mai vechi să cedeze”. Hai ca e tare asta!

  0

 10. #13

  Cre’ca e stricat defectu’ la banneru’ ala. Am Fl1 de 50 si sunt la trei camere distanta de router, bloc cu pereti de beton armat, prin wi-fi n de 150.
  http://i.imgur.com/QAez1KA.png

  0

 11. #14

  http://sdrv.ms/1bEl9rd

  si HDD-ul rezista…

  0

 12. Tocmai m-am mutat, definitiv, in Tenerife. Civilizatie, tata! Internet la 500kps cu 6 eur/zi. La wifi-ul din rezidential. Ma duc la vodafone: 35 eur/luna/5 gb. Ma duc la muvistar: 20 eur/500mb. WTF? Schimb rezidentialul si ma mut intr-un complex in care un roman e inventiv si da net cu 3 eur/zi, 4 eur/doua zile sau, la cei care se dovedesc chiriasi de lunga durata, cu 20eur/luna. (Italia, vodafone: 25 eur/luna/7 gb)
  P-ala care-l aud ca se plange de conditiile de net in Romania il trimit in ma-sa. Wireless.

  0

 13. #16

  – Chiar din fundul lumii?
  – Ei, nu chiar… din Arad…

  http://www.business24.ro/administratie/administratia-locala/care-sunt-cele-mai-bogate-si-mai-sarace-localitati-din-romania-1528890

  Nu te mai plange. Se poate doar mai rau.

  0

 14. vreau si eu sa descarc pe wireless cu 9-10 MBps. ce router folosesti?

  0

 15. Ummmm… librării de specialitate = Pawrn Trrents ?

  0

 16. Eu am cel mai tare rezultat: 104% din viteza UPC-ului :))) Asta din pat, pe un router vechi care nici în visele lui umede nu ar rula la viteze de 54mbps cu criptare WPA2. Bun testul ăsta, sau.. poate internetul RDS e chiar așa bun? :)

  0

 17. Eu am cel mai tare rezultat: 104% din viteza UPC-ului (http://goo.gl/CcmWYS) :))) Asta din pat, pe un router vechi care nici în visele lui umede nu ar rula la viteze de 54mbps cu criptare WPA2. Bun testul ăsta, sau.. poate internetul RDS e chiar așa bun? :)

  0

 18. Dacă n-ar suferi și ăștia de mania limitării uploadului la niște valori absolut nesimțite, aș mai zice.

  Și în plus, mai acu juma de an când vroiam sa ma mut de la RDS, încercam sa aflu informații de la ei și pe ei ii durea fix în cur.

  0

 19. #22

  103% tot de pe UPC, tot cu router cu CATV, doar tara difera.

  0

 20. #23

  http://fiberspeedtest.ro/

  E testul de viteză de la ei.

  0

 21. In 40 minute vin sa imi instaleze si mie internetul. Am cedat nevos cu RDS in momentul in care au refuzat un deranjament din cauza ca nu am vrut sa resemnez contractul cu ei, in ultima luna de abonament.
  – Aââã nu vreti sa continuati ?
  – NU!
  – Ok, nici internet nu o sa mai aveti.
  – Pai eu platesc aceasta luna …
  – Nu ne intereseaza.

  Revin cu feedback.

  0

  • @aurel>> te-as ruga pe viitor sa nu mai arunci cu cacat aiurea decat atunci cand este cazul

   RDS si nici o alta firma nu iti poate taia netul ptr ca ai refuzat prelungirea, asta e vrajeala crunta

   plus ca, din ce stiu eu (dar hei, as putea sa ma insel), toti agentii RDS sunt monitorizati. o astfel de adresare ar fi aspru taxata si penalizata

   0

 22. Daca nu ar avea intelegera aia jegoasa cu impartirea pe zone…

  0

 23. 200 Mbps la tot cetățeanul, să vezi tu atacuri DDoS de pe la anu’!

  0

 24. http://i.imgur.com/XM5Rf2y.jpg

  bineinteles, „gigabitul de la munca”

  0

 25. #30

  Lucrez in TM de 3 ani insa locuiesc in AR. In Arad UPC-ul n-a intrat agresiv pe terestu astfel cei de la EERDESH n-au concurenta si daca vrei CATV sau net trebuie sa treci pe la ei.. Eu insa am renuntat la serviciile lor si am trecut pe satelit de la UPC (focus sat) de 10 luni si sunt foarte multumit.. Astept ziua cand vor intra si pe piata aradeana doar asa pentru a fi inca un cui batut in insolventa celor de la RCS & RDS. Partea proasta e ca aradenii care defapt majoritate nu mai sunt aradeni ci vinituri se multumesc cu putin si cu câcaturi (scuza-mi expresia) care le sunt varatre sub nas de catre un vecin sau altul pentru ca nu au capacitatea si un sistem de valori dupa care sa se ghideze singuri.

  0

 26. interesant, 40% desi si eu sunt pe UPC. LOL

  0

 27. #35

  Hai ca e comic. Eu am contract de 20 mbs si testul tau arata 82%.

  0

 28. Revin cu un update: ESTE FENOMENAL!!! Descarc diferite „librarii” de pe site-urile de profil cu … cat platesc – 12.5 MB / secunda :)
  Ca minus – upload – 4Mb (cu b mic) / secunda platesc, 4Mb primesc.
  Ieri am aplicat online, azi la 10:00 a sosit, la 10:30 a plecat pe usa.

  0

 29. Cu Fiberlink-ul meu am 96% din viteza oferita de UPC 200, comod, pe laptop si wireless de 5GHz. Chiar nu am de ce sa ma deranjez.

  0

 30. #39

  astia de la upc ma amuza putin.
  in apletul de pe site, am 22% viteza :)).
  daca ma duc la ei pe site la http://fiberspeedtest.ro/
  dwn ajunge aproape de 250 (gigabyte, fibra, sediu munca). si stiu ca se poate si mai mult.

  Last Result:
  Download Speed: 190603 kbps (23825.3 KB/sec transfer rate)
  Upload Speed: 91771 kbps (11471.4 KB/sec transfer rate)
  Latency: 3 ms
  Jitter: 0 ms

  0

Citește și...

A trecut o lună de când m-a dat prima oară voievodul acestui blog la gazetă. Acum vreo două săptămâni am avut o discuție care începea cu „puii mei, pe tine te citesc doar bărbați, unde sunt toate doamnele?” Seniorul mi-a indicat atunci un procent estimativ de cititoare, pe care eu, bineînțeles, nu l-am […]

-M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! E roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: n-a trecut. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, ci […]

Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]