Interviu: Case de lemn EcoKit (P)

În urmă cu câteva zile, mi-a ajuns pe la urechi cum că băcăuanii de la EcoKit construiesc case de lemn de calitate, mult mai bune decât cu ce suntem noi obișnuiți de către meseriașii cu care ne-am obișnuit că “merge și-așa”’.

Așa că m-am gândit să îi intreb mai multe și le-am luat un mini interviu, doar pentru voi.

A: – De ce susțineți că EcoKit fabrică case de lemn mai bune decât cele făcute de meseriașii tradiționali?

E: – Noi nu ne raportam ca standarde la piața din România, ci la cea din Franța, unde exportăm case de lemn la cheie încă din 2005. Pentru o construcție de calitate, este necesară respectarea etapelor și proceselor de prelucrare a lemnului. Lemnul folosit în construcția caselor EcoKit este de cea mai bună calitate și deține certificatul CE (semn că este în conformitate cu specificațiile Uniunii Europene privind siguranța și sănătatea consumatorului, dar și a mediului) ce asigură respectarea întocmai a celor 3 procese esențiale în prelucrarea lemnului: uscare, rindeluire-triere și tratare. Pe lânga acestea, în timpul procesului de rindeluire se elimină eventualele defecte ascunse ale materialului. Muncitorii necalificați sau meseriașii care nu au certificările noastre nu respectă întreg procesul de mai sus pentru prelucrarea lemnului.

A: – Și în afară de asta mai e vreo diferentă? Că pot să îmi iau lemnul de calitate și să îl dau la un muncitor să îl îmbine, că nu o fi mare filosofie.

E: – Da, există diferențe majore, noi avem un set complet de proceduri puse la punct pentru toate etapele necesare construcției unei case de lemn de calitate, nu sărim nicio etapă și nu facem rabat de la calitatea și cantitatea necesară pentru materialele folosite.

De exemplu, felul în care sunt îmbinate părțile componente ale casei. Atunci când nu este perfect îndreptat și când îmbinările între piese nu sunt perfecte, existând posibilitatea mobilității pieselor, o construcție de lemn poate crea zgomote neplăcute (scârțâit). De aceea toate construcțiile noastre Ecokit sunt montate după o schemă de montaj de la început stabilită, iar toate piesele și conectorii folosiți sunt de la producători omologați, piese galvanizate și cu marcaj CE. Fiecare element de lemn este repertoriat și numerotat, nimic
nu este lăsat la voia întâmplării.

De folosirea corectă și în cantități suficiente a tuturor elementelor de conectare depinde însăși verticalitatea clădirii. Am putea spune că acele construcții care acum doar “scârțâie” pot fi pe viitor chiar periculoase pentru locatari pentru ca aceste scârțâieli pot fi un semn
pentru probleme viitoare de rezistență a întregii construcții.

A: – Apropo de probleme de rezistență, eu personal mai am un dubiu referitor la o casa de lemn. La cutremur nu o să cadă pe mine?

E: -Casele de lemn ECOKIT,construite din lemn prelucrat (adică uscat, rindeluit și tratat) sunt pregătite pentru a rezista tuturor intemperiilor (cutremure, incendii, inundații) si pentru a avea o durabilitate maximă în timp. Elasticitatea naturală a lemnului este un avantaj important al unei case de calitate realizată pe structură de lemn, la standarde
europene, față de o structură din materiale inflexibile, în cazul unui cutremur. Pentru că acest subiect este un mit deseori întâlnit de noi, i-am dedicat chiar un articol pe blogul nostru.

Lemnul este în mod greșit considerat un material mai puțin rezistent decât altele, rezistența în timp peste sute de ani a unor case cu structură de lemn sau construite complet din lemn demonstrând contrariul.

Lemnul de calitate, pregătit corespunzator pentru construcție este un material rezistent la apa, foc, și agenți biologici în timp ce o structură corect proiectată și montată îi asigură verticalitate si rezistentă, inclusiv la cutremure.

A: – Am o intrebare care mă privește personal. Cât costă utilitățile pentru o astfel de casă? Nu de alta, dar am mai avut un șoc acum ceva timp când am verificat contorul de gaz.

E: – O casa de lemn este mai economică decât o casă de beton. Cheltuielile cu încălzirea unei case de lemn chiar și în varianta standard sunt de până la 4 ori mai reduse față de cele necesare pentru încălzirea unei case dintr-un material rece (beton , boltari, zidărie). În cazul unei case din lemn CCR (cu pereți din lemn mai groși, structura perete 22 cm, grosime totală a peretelui 39cm), diferența este și mai mare.

Așadar, casele de lemn EcoKit, pe care le puteți admira în galeria de mai jos, par o variantă serioasă de luat în calcul atunci când îți faci o casă. Vă invit să continuați interviul de mai sus cu intrebările la care așteptați răspuns. Cei de la EcoKit or să răspundă personal la comentarii.

Mai am un concurs pentru voi, iar premiul este o lampa solară multifunctionala. Pentru asta trebuie să-mi lăsați un comentariu în care plecând de la unul din proiectele EcoKit să-mi descrieți casa visată de voi. Să-mi spuneți ce design vreti, câte camere doriți să aibă, ce utilități (piscină, garaj, etc) si ce tehnologii vă doriți (panouri solare, becuri economice, prize programabile, uși cu telecomandă). Voi îmi descrieți casa ideală iar eu am să aleg câștigătorul lampei solare în funcție de felul în care îmi povestiți voi.

Iar dacă plănuiți să vă construiți o casă în viitorul apropiat, puteți câștiga un proiect de casă personalizat realizat de arhitecții EcoKit daca vă înscrieți în formularul de mai jos. Ținând cont că un astfel de proiect este 1000-2000 de euro, eu zic că este o șansă frumoasa.

100 comentarii

 1. #1

  Ratele pe care le prezinta pe site sunt pentru credite pe 2 sau pe 3 ani? 🙂

  0

  • Cateva articole in urma: Cere oferta de pret!!!

   Bai daca nici la casele deja facut nu dau un cost estimativ atunci ce sa mai zic?
   Sau poate conteaza daca ma duc la ei in adidasi si tricou sa cer oferta sau daca sunt la „4 ace”?

   0

  • Salut Bogdan! Ratele sunt calculate pe o perioada de 30 de ani si cu un avans de minim 15% din valoarea casei. Echipa EcoKit

   0

  • #4

   si unde scrie asta pe site?

   0

 2. #5

  mie imi scrie : „Nu se poate rezolva adresa DNS a serverului.”

  0

 3. Da Arhi, ia lemnul si cheama-l pe Zoso sa te ajute sa-l imbini.

  0

 4. #7

  cărămida e sfântă moshu’ 🙂

  0

  • Salut Vlad! Daca vrei sa afli mai multe detalii despre avantajele lemnului prelucrat ca material de constructie, avem cateva articole pe blogul EcoKit care le prezinta. Daca vrei, putem continua discutia acolo, pe oricare din ele: http://case-de-lemn.com/blog/ . Echipa EcoKit

   0

  • #9

   multumesc, am prieteni care chiar sunt interesati de o solutie mai „eco” 🙂 ii voi directiona catre voi.

   0

 5. #10

  Vrem sa vedem si galeria. La mine pe Chrome si Windows 8 nu se vede.

  0

 6. #11

  Știi articolu’ tău de acum vreo 2 zile, ala cu siturile și preturile. Exact. E greu sa pui acolo la fiecare model, la „Vezi preț” ceva de genu: toate lemnele = xxxxx mărci, montaj = yyyy franci în atîta timp + cazare și alea alea la meșteri și calfe prin tara unde e treaba. Poate nu ma interesează nici o rata(care nu e clar pe ce perioada e), vreau cu banu jos și vreau sa am idee de un preț fără sa contactez pe nimeni pentru abur.

  0

  • #12

   Bine punctat. Asta nu mi-a placut nici mie. Eu chiar ma interesez in perioada asta de preturi la casele din lemn si ma interesa cu banu’ jos, nu reclama la BCR.

   0

  • #13

   corect

  • #14

   Plecand de la reclama BCR si preturile la rata eu am facut asa un mic calcul, o casa pleaca de pe la 30 k si se opreste pe la 60k , la cheie ( ce o insemna si asta in conceptia lor sua la francezi, ca la noi poate insemna multe daca ne luam dupa diverse experiente ) .
   Dar da, mai multe info pe site ar fi uanderful.
   +1 pentru promovarea lor, eu am un fin plecat in suedia care lucreaza in constructii, cazi jos daca iti povesteste ala cat de repede face o casa , o terasa, o ce vrei tu…. si toti au case din lemn, in Suedia. deci mith busted cu caldura iar uragane ca la americani nu prea vezi pe la noi/.

   0

  • #15

   hai n-o mai ardeti aiurea.

   0

  • Salut Borg! Multumim pentru comentariu. Referitor la rate, ele sunt calculate pentru o perioada de 30 de ani, minim 15% avans si pentru variantele standard. Insa fiecare casa e personalizata atat dupa dorintele clientului cat si dupa situatia din teren, asa ca odata cu personalizarea, variaza si pretul final. De aceea site-ul nostru are preturi de pornire pentru variante standard iar dupa ce fiecare client ne da toate detaliile, ii calculam costul final. Pretul depinde de factori precum situatia din teren – e terenul in panta? E subsolul moale? Ce fel de finisaje vrei? Pentru o oferta sau o discutie despre un anume model, ne poti scrie la comercial@case-de-lemn.com si iti raspundem cu mare placere. Daca vrei sa vezi un cost calculat pentru anumite conditii tehnice, poti consulta cataloagele noastre noastre pentru fiecare gama aici: http://case-de-lemn.com/cataloage/ insa pretul final variaza in functie de conditiile si dorintele tale.

   0

  • @maniak Multumim pentru feedback. Noi am prezentat pe blogul EcoKit avantajele lemnului prelucrat ca material de constructie: http://case-de-lemn.com/blog/ Dupa cum am zis si mai sus, nu putem da un pret final fara sa cunoastem anumite detalii din teren (daca este terenul in panta, pe ce tip de sol se va face constructia, si, nu in ultimul rand, ce modificari/completari/finisaje doreste clientul fata de varianta standard). Echipa EcoKit

   0

 7. #18

  Cum spuneai zilele trecute ca nu iti place cand un hotel nu afiseaza preturile si cer sa fie contactati?

  Nu stiu unde se incadreaza afisarea preturilor in rate/luna (putem doar sa ghicim pe cati ani sau sa ii „contactam” sa ne surprinda cu durata ratelor) si daca vrei sa „vezi pret” esti directionat la pagina de contact.

  Zic si eu…nu dau cu parul 😐
  Legat de calitatea constructiei nu pot sa ma pronunt dar daca sunt din 2005 pe piata din Franta e de bine.

  p.s. pop-up cu „case in rate prin BCR” pe fiecare link de pe site e dementiala! Apreciez.

  Ca sa nu arunc doar asa cu critici sa le facem si constructive:
  – popupul ala putea sa apara de max 2 ori (la ficecare click sa apara e iritant)
  – preturi in lei/eur diferentiat (cash/rate)

  0

  • #19

   ai perfecta dreptate la faza cu preturile

  • #20

   vad ca si „borg” a scris despre acelasi lucru putin mai sus (probabil in timp ce „compuneam” si eu).
   Daca aparea inainte nu mai comentam si ii dadeam doar +1

   0

  • Salut Dan! Multumim pentru feedback. Dupa cum am raspuns si mai sus, am preferat sa afisam un cost de rata estimata pentru o constructie in regim “la cheie”, in conditii standard, pentru a ilustra accesibilitatea achizitiei. Referitor la ratele estimate pe site pentru variantele standard, ele corespund unui calcul pe 30 de ani, cu avans minim 15% din valoarea constructiei. Iar daca vrei sa vezi un cost, poti consulta cataloagele noastre noastre pentru fiecare gama aici: http://case-de-lemn.com/cataloage/

   0

 8. #22

  cum se pupa casa de lemn cu un beci corespunzator situat sub casa ? eu nu concep sa am casa, si sa nu am beci.
  nu am proiectul in fata, dar parca beciul la mine e ceva de gen 7×5 m.
  care e durata de viata a unei case de lemn ? daca tin minte e de 50 de ani garantat, tratata corespunzator. cuvantul e tratata. e munca de intretinere mult mai mare decat la o casa de caramida.
  inertia termica a lemnului este mica. o casa de caramida are inertie termica mediu spre mare depinde de caramida. o data peretii incalziti, este greu de racit. asta se vede foarta clar la aerisire iarna.
  rromania. daca lemnul nu este tratat si izolat cum trebuie ceea ce duce la costuri mai mari, umditatea/soarele/variatiile de temperatura il omoara.

  cand m-am apucat de casa am stat sa ne gandim casa clasica, vs casa lemn. o casa de lemn corespunzator facuta ajunge cam la acelasi pret ca o casa caramida, dar in schimb, eu personal stiu ca as dormi mai bine intr-o casa de caramida. in principal din motive de rezistenta (+motivele de mai sus), nu stau sa ma gandesc daca imi cade acoperisul acoperit cu tigle de beton in cap.
  in plus pentru beci trebuia o fundatie solida. aveam in plan si o terasa, care a fost simplu de turnat din beton, decat sa tot intretin o terasa de lemn. iar daca tot aveam fundatie solida pentru beci, platforma de beton pentru graj si terasa, alegerea a mers catre structura clasica cu caramida de 40 si izolatie de vata minerala.

  alt motiv pentru care nu am vrut casa din lemn, e pentru ca romania.
  beton, ob, caramida -> certificate de calitate, rezistenta.
  lemn -> trebuie sa fie corespunzator uscat, sa nu aiba hide .. da, pe hartie toti iti ofera asta, dar patesc ca la wc. am luat scandura „uscata”, si dupa 3 luni de stat la soare, pot sa imi bag un deget in spatiul aparut intre ele.
  tot respectul daca puteti garanta ca lemnul e 100% inert si corespunzator tratat, dar eu nu am incredere.
  pentru mine:
  casa de locuit -> caramida.
  casa de vacanta -> lemn.

  0

  • nu vad care ar fi problema beci + casa de lemn. Oricum, beciul este structura separata. Presupun ca si casele de lemn au nevoie de o fundatie sanatoasa.
   Rezistenta nu vad dece caramida ar fi mai rezistenta. in fond, caramida nu are rol in rezistenta casei. Asta presupunand ca nu esti indeajuns de cretin sa iti faci in Romania o casa fara stalpi.

   Faza cu lemnul uscat -> mare dreptate.

   0

  • #24

   caramida si rezistenta : fara sa pun poze mii cam greu sa explic.
   scara interioara la mijloc sta pe o grinda de beton. oarecum separata de structura de rezistenta principala, grinda care sta pe caramizi. (la o scara de lemn banui ca nu trebuia, da numai cand ma gandesc la o scara de lemn scartietoare ma apuca dracii)
   ferestrele/usile au buiandrugi de beton, separate de structura de rezistenta in sine, la fel stau in principal pe caramizi.
   am carat un dulap greu din lemn de nuc plin pe scari la etaj, a scapat priza de pe el, a alunecat pe scari vreo 5 m (pusesem niste scanduri ca plan inclinat sa fie mai usor de tras) si s-a infipt in perete. caramida nu a avut nici pe dracu, dar nu stiu daca lemnul nu ar fi oftat putin in cel mai fericit caz.

   cat despre cretini, sunt destui. vecinul meu care din fericire sta la o distanta mai mare, a facut 3 case, 2 le are la vanzare, in 1 sta el.
   se lauda ca nu a bagat ob/pc deloc in stalpi si fundatie doar a turnat beton. ca asa se face mai nou.
   la a mea parca am bagat 9 tone, iar pc-ul e de rezistenta mare, cu striatii in v. daca tot mi-a fost cineva dator si am putut sa iau la un pret bun, mi-am facut de cap.

   0

  • #25

   dar da, rezistenta lemnului e combinata in principal cu paranoia personala. nu imi cade acoperisul in cap ca peretii sunt de lemn. la cum e facut proiectul, acoperisul poate sa stea bine mersi pe structura de rezistenta, cu goluri in loc de pereti.

   0

  • #26

   Bunică-mea are o casă din lemn, tencuită cu argilă, care pe un beci din piatră. Casa are peste 150 de ani, iar lemnul a fost doar uscat, că nu făcea nimeni tratamente pe vremea aia.

   0

  • mda. tare intr-o zona seismica sa iti faci casa fara structura de rezistenta solida. In fond…ce se poate intampla?

   ratza: lemn. Nu placaj.

   0

  • Salutare! Multumim pentru comentariu. Simpla uscare naturala(“la soare”) nu are nicio legatura cu procesele certificate de prelucrare ale lemnului de calitate. Noi, la EcoKit, prelucram lemnul conform unor proceduri industriale, mai exact il trecem prin trei procese foarte bine controlate: atat uscare in conditii speciale, cat si rindeluire si tratare. Avem si un articol pe blog care detaliaza procedurile noastre, daca esti interesat de mai multe detalii: http://case-de-lemn.com/blog-post/cum-ajunge-lemnul-un-material-de-constructie-rezistent/ Doar respectarea unor standarde de specialitate ne-a permis sa obtinem toate certificarile pe care le avem si sa exportam case de lemn pe piata franceza inca din 2005. Echipa EcoKit

   0

 9. #29

  @arhi, asta nu e comentariu de aprobat, ci sa rezolvi problema cu formularul de la finalul articolului:

  http://intodns.com/standout.ro

  http://mihai.standout.ro nu e accesibil.

  0

 10. new entry harmonie. Nici nu m-am uitat la plan si am vazut deja 3 dormitoare si un living. Bine, nu are bucatarie separata, dar…
  peretele cu bucataria GEAM. Numa geam. Doar geam. Si genul asta de hota: http://www.contractservicessouthern.co.uk/images/boraextractionsystem.jpg

  Dotari:
  – dus ploaie
  – controler pentru intreaga casa. Daca nu se poate altfel m-as trece si pe Apple. La genul: schimbat culoarea din camera din telefon, inchis prize din Austria etc
  – piscina si gratar profesional.
  Restul sunt amanunte

  0

 11. #32

  Am niste prieteni al caror vis a fost sa plece din Bucuresti, sa stea la curte, aer curat, etc, etc.
  Si-au cumparat teren langa Otopeni si acolo si-au facut o casa din lemn.
  Parerea mea, evident ca ma pricep si la constructii in general si la case de lemn in special, a fost ca fac o mare tampenie, incendiu, putrezeste lemnul, il mananca furnicile, isi fac cuib rozatoarele, etc.
  Acum au trecut 5 ani si se pare ca , paradoxal, m-am inselat si daca iti faci o casa din lemn cu materiale tratate cum trebuie, e o varianta ok.

  0

  • Furnici, viespi astea sint la ordinea zilei. La orice tip de casa trebuie sa faci de macar doua ori pe an tratament cu instecticide. Costa 5 lei sticluta si ajunge lejer pentru un an de stropit.
   Rozatoarele sint o problema aparte. Toamna spre iarna trag la caldura. Indiferent de tipul casei pentru rozatoare trebuie masuri de protectie tot anul. Astea vor neaparat sa-si faca culcusuri prin izolatie. La casele de lemn e mai nasol ca iti rod din structura.
   Cit despre inertia termica inca cred ca o casa de bca/caramida tine caldura mai bine (daca e si izolata exterior). La astea problema mai mare e umiditatea crescuta.
   Plus ca unii izoleaza cu polistiren si pe interior si apoi se pling ca nu mai scapa de mucegai.
   Orice casa de lemn scirtie. Se aseaza dupa ceva ani si nu mai e atit de nasol, insa izolarea fonica e aproape praf fata de o casa de bca/caramida.

   0

  • @jules Salut, multumim pentru comentariu! Incercam sa raspundem pe rand la subiectele aduse in discutie de tine. La casele Ecokit lemnul este tratat si rozatoarele nu agreeaza acest tratament.Plus ca posibilitatile ca ele sa patrunda in structura sunt relativ reduse, exista profile antirozatoare iar ca sa intre prin termosistem care are la exterior o tencuiala minerala le este destul de dificil daca nu imposibil. Da, este adevarat, daca din intimplare in etapa de constructie vreo rozatoare intra in izolatie este neplacut, dar ele nu vor rezista din cauza tratamentului si a izolatiei. Trebuie acordata o mare atentie in aceasta etapa cind izolatia este inchisa cu folie bariera de vapori.

   Este corect, casele de zidarie au o mai buna inertie termica,nu negam acest lucru, problema este ca tocmai aceasta intertie termica mai mare devine o problema! Pentru a incalzi niste pereti de zidarie se consuma de n ori mai mult agent termic decit la o casa de lemn, iar in sezonul estival, cind inertia termica este foarte importanta, pentru a contracara acesta inertie termica relativ scazuta folosim pentru casele de lemn materiale izolante cu o mai buna inertie termica (vata bazaltica, vata de lemn) si recomandam placarea macar partiala in zona de living si obligatoriu in bai cu materiale ceramice care au o intertie termica mai mare. Pentru rezultate si mai bune in acest sens putem placa anumiti pereti cu lut (da, cu lut!) sau cu piatra ameliorind considerabil inertia.

   E adevarat nici noi nu recomandam izolarea cu polistiren pe exterior ci cu vata bazaltica de fatada, dar din pacate multi clienti ne aduc spre acest produs datorita pretului mai mic.
   Nu suntem de acord cu afirmatia ca orice casa de lemn scirtie. Daca lemnul este uscat corespunzator, sortat astfel incat sa nu existe deformatii ale acestuia sau defecte, daca se folosesc elementele de fixare ( conectori metalici, coltare, saboti de grinzi, tije filetante, placute multicui etc.) in cantitatea si de calitatea adecvata nu scirtie. Pentru plansee se calculeaza interaxul grinzilor de planseu ( daca nu sunt deschideri foarte mari acesta este de aproximativ 40 cm, dar poate fi si mai mic), astfel incat sa nu existe vibratii in plansee, se pot utiliza benzi fonoabsorbante sau se pot monta dale flotante . De asemenea panourile de lemn sunt montate pe o masa speciala, astfel incat acestea sunt asamblate la unghi de 90 grade, imbinate cu cuie striate cu ciocanul pneumatic iar OSB – ul le rigidizeaza foarte bine, dar de mare importanta este si montajul acestora pe santier.

   0

  • @ecokit apreciez raspunsul. Nu imi spuneti nimic nou. Polistirenul are un raport pret performanta corect.
   Vata bazaltica e inca scumpa si nici nu ofera mare lucru in plus fata de polistiren. Plus ca la asta apar alte semne de intrebare. Tencuiala, masa pe metru patrat etc.
   Rozatoare: opinia mea sincera e ca poti trata lemnul cu orice pentru ca soarecii de cimp nu sint deloc pretentiosi. Si in plus efectul tratamentului dureaza maxim 3-4 ani.
   Eu as fi mai pesimist in privinta lor.
   Nu vreau sa intru in discutii legate de inertia termica. Fiecare cu avantajele ei.
   Izolarea fonica in schimb e ceva ce poate fi deranjant uneori.
   De obicei sapa izoleaza relativ bine etajul de parter, insa daca am in fata casei un tractor il aud cam tare.
   Scirtiiala. Dupa 5 ani pot spune sincer: orice casa de lemn are zgomotele ei. Indiferent de cit de bine marketati. Mai ales in perioadele de primavara si toamna.
   Oricum utilizarea unor conectori meatalici destept proiectati mai reduce din problema.
   Oricum eu nici potential client nu sint. Dar multumesc pentru raspunsuri.

   0

  • #36

   @jules: eu stau intr-o casa „clasica”, adica beton si caramida. Din cauza incalzirii in pardoseala (facuta corespunzator, cu sapa speciala), are si ea „zgomotele” ei. Nu stiu daca mai multe sau mai putine decat una de lemn, dar cand se plimba gresia de colo-colo se aud niste pocnituri de-ti sare inima din piept.

   Pe de alta parte, ma tot duc de ceva timp la un amic in US, unde toate casele pe care le-am vazut sunt exclusiv din lemn (pereti OSB). Chiar nu am constatat nicio problema la ele, nici macar zgomote.

   0

  • @alex1 sper ca adezivul de gresie folosit se numeste CM17. Altfel degeaba ai sapa speciala (se adauga nus ce solutie care face sapa sa fie usor flexibila).
   In plus pe conturul sapei/camerei se pun niste bureti de vreo 5mm grosime, gen neopren care sa preia din dilatarea sapei.

   Am si eu IC si niciodata, dar niciodata nu am auzit zgomote la gresie. Si crede-ma ca sint putin turbat cind e vorba de zgomote dubioase si nu ma las pina nu le identific sursa.
   Cit despre US vorbim de alte lucruri.
   1 Traditie in asa ceva.
   2.Garantie pe lucrare. Nu cred ca isi face cineva in regie proprie pe acolo.
   3.Lemnul folosit este cel corect pentru asa ceva si se gaseste fara probleme si in parametrii corecti. La noi e mare problema pe partea asta.

   0

 12. #38

  E atat de enervanta reclama aia la BCR ca-ti vine sa te futi in ea casa de lemn si sa-ti ridici singur una de caramida. Plus ca ma asteptam sa vad un pret final pentru fiecare model de casa.

  0

  • #39

   da, asta urasc si eu maxim. iar raspunsurile va putem raspunde punctual la fiecare ma potenteaza si mai tare. nu e deloc greu sa spui Casa asta, in aceasta varianta, costa X

  • #40

   bai, nu inteleg cum n-au putut pune linkul asta in bara de meniu…

   0

  • Salut Kj0r! Consideram ca afisarea unor preturi fara a avea acces si la elementele ce formeaza acele preturi, este un demers neprofesionist. La fel cum nu putem vinde o masina premium la acelasi pret cu o masina din gama economica, consideram ca pentru a putea fi relevante preturile trebuie sa reflecte calitatea proiectului, a materialelor si a prestatiilor efectuate. In acest domeniu al caselor de lemn, circula pe internet tot felul de preturi (unele extraordinar de mici, asa ca ne intrebam ce materiale sunt folosite) incit noi preferam ca vizitatorul site-ului sa aiba acces la informatii legate de materiale, de calitatea lor, de elementele care compun pretul. De accea ii directionam catre cataloage unde gasesc aceste informatii. Consideram ca realizarea unei case este o investitie prea importanta si poate unica in viata, astfel incit sa neglijam ce vom avea pentru banii investiti. Preturi orientative poti vedea in cataloagele de la linkul http://case-de-lemn.com/cataloage/

   0

  • #43

   @Ecokit: nu poti vinde o masina premium la acelasi pret cu una economica. Nu a cerut nimeni asta. Insa pe toate site-urile care vand masini eu cam vad asa:
   Masina X. Caracteristici bla bla bla.Pret Y
   Masina Y. Caracteristici bla bla bla / 2. Pret Y /2

   Cam asa ceva se poate face si pentru casele alea cred eu.

   0

 13. #44

  Avem si noi o casa planuita, proiectul este facut, structura de beton si caramida. Chiar m-ar interesa daca acelasi proiect se preteaza si la lemn, si care ar fi costurile, daca ar fi mai mici pentru casa la rosu (ca la cheie conteaza mult ce materiale bag eu in casa). Viitoarea noastra casa va avea: la parter: hol, baie mica, pe dreapta garaj, birou, camera tehnica (centrala+spalatorie), pe stanga: living cu zona de luat masa, bucatarie, terasa. Etaj: dormitor mare matrimonial, cu dressing si baie proprie, inca 2 dormitoare si o baie pe hol, mansarda open-space (va fi terminata si amenajata ulterior), si inca o baie.

  0

  • #45

   o sa te chinui la casa cu etaj. copiii, scarile, urcat coborat cu rufele spalate, ca banuies ca nu tii sifonieurl in living

  • #46

   Asa este, cu scarile e cam problematic, insa si terenul e scump, si limitat, si prefer sa fie cu iarba verde. Eu as fi renuntat la mansarda, dar insista sotul, va fi sancuarul lui, cu mese de biliard si pingpong si ce mai viseaza barbatii.

   0

  • #47

   Mda, pai puteai sa-i impui sa-si faca „pestera de barbat” in beci. Adica ce dracu, pentru biliard, benoclat la meci si baut bere nu-i nevoie de lumina naturala, ba din contra as zice.

   0

  • @ Arhi: ce te opreste sa pui o masina de spalat/uscat intr-una din baile de la etaj?

   0

  • #49

   pentru ca sus ai dormitoarele si nu vrei umezeala respectiva la copii.

  • d-aia folosesti masina de uscat.
   Acum ca nu prea stau pe acasa nu mai folosesc una si deja nu inteleg: cum am putut sta atata timp fara.
   Speli si usuci atat de comod. Basca: hainele miros mai bine, nu mai ai scame

   0

  • #51

   u-me-zea-la. eu am ariston pe care am dat 1900 de lei. fa un test si ia o cutiuta de aia cu desicant, care strange umezeala din casa, are la Jumbo si pune-o aproape de masina de uscat, in timpul functionarii. dupa aia mai zi-mi despre uscator:)

  • dubios. Eu nu am simtit nimic. exceptand caldura.

   0

  • Io stiam ca pentru copii aerul uscat e mai rau decit umezeala. Altfel n-ar exista pe piata produse de genul: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=en&scy=gb&ctn=SCH580/20
   Plus ca o grila de aerisire cu ventilator face minuni in gemuletul de la baie.

   0

  • #54

   umezeala-i la fel de rea ca aerul prea uscat.

   0

  • #55

   @mircea
   Mașina de spălat nu se pune în baie. Condens. Dacă faci duș rar, o poți pune acolo.

   0

  • @Sandu: centrala termica e interzis a se monta in baie, masina de spalat n-are nici pe dracu.

   0

 14. Imi plac casele din lemn, chiar am inceput sa studiez ofertele si voi merge pe mana unor meseriasi. Daca cauti unde trebuie poti gasi pe cineva priceput, ceea ce voi construi va fi o cabana din lemn rotund si piatra. Iar pana acum pretul cel mai bun la rosu e undeva la 150 euro/m2. Dupa etapa ,, la rosu’’ bagi cat te tine punga.

  0

  • Salutare! Ne bucuram ca ai luat in calcul posibilitatea de a iti construi o casa de lemn, avantajele sunt multiple. Iti recomandam sa verifici atent meseriasii cu care vei lucra. Constructia unei case este o investitie importanta iar o casa de lemn, daca este facuta de meseriasi nepriceputi, poate avea diferite probleme de la scartait pana la probleme ale structurii de rezistenta.

   0

  • Multumesc de sfaturi, am vazut cateva lucrari reusite, dar si cateva nereusite. O constructie din lemn poate fi o mare problema daca lucrarea e ,, fusarita”, sper ca a mea sa iasa bine.

   0

 15. Am navigat un pic pe site-ul lor. Nu inteleg daca o casa la cheie este cu tot cu acoperis, usi, geamuri si tencuiala sau doar montajul panourilor de lemn. De asemenea, nu inteleg daca este inclusa sau nu fundatia. De altfel, o casa de 180 de MP pe care am pus ochii, la 15000 EUR mi se pare chiar de bun gust.

  0

  • O casa la cheie presupune in mod normal acoperis, tamplaria, tencuiala. Dar din ofertele primite pentru casa de lemn la cheie, mai toti nu au inclus fundatia.

   0

  • #62

   eu prin casa la cheie inteleg casa in care te poti muta direct.

  • Asa stiam si eu, insa toti cei care m-au ofertat cu preturi pentru casa din lemn nu au inclus fundatia in varianta la ,, cheie’’. Poate si din cauza ca eu vroiam casa din lemn rotund, iar aceasta se construia la ei iar dupa o mutau, finisau, etc. In fine cati producatori atatea variante, e important sa fie prinse toate acestea in contract si sa nu te trezesti ca nu ai inteles ca e fara fundatie.

   0

  • Salutare, casa la cheie include fundatia, tamplarie PVC, usile, gresie, faianta parchet, instalatie electrica, termica, sanitara.

   0

 16. #65

  Mi-ar fi placut sa vad un configurator gen vreau 2 dormitoare si juma’ de baie si sa imi ofere variantele care le vad ca le au…

  0

  • Salut Danihel, din pacate nu am automatizat inca acest proces. Daca iti doresti insa o oferta personalizata, te rugam sa iei legatura cu noi la comercial@case-de-lemn.com si te ajutam cu cea mai mare placere.

   0

 17. #67

  Nu vreau să fac anti reclamă, era ceva firmă rotarex parcă, ei făceau pe structură metalică, şi mi-a plăcut la ei că au costurile explicate foarte bine, în funcţie de fiecare nivel de finisare.
  Mi s-a părut foarte profesional şi transparent:
  http://www.rotarex.ro/proiecte-case/casa-mica-2001/

  Fiecare din kit-urile alea e un nivel de finisare, aşa ştiu şi eu ca şi client la ce să mă aştept şi să nu visăm cai verzi pe pereţi că ieşim la un preţ şi de fapt e altul.

  Repet, nu sunt asociat cu ei, dar mi-a plăcut că au preţurile la toate modelele.

  0

 18. #68

  Buna!
  Arata superb toate cele 4 case dar cea care se apropie de „casa visurilor” este a 3-a, cea cu piscina.
  Piscina, desi stiu ca nu este practica pentru zona climaterica in care traim si cere multa atentie in intretinere, dar asta este, nu te pui cu visele omului! Desigur, piscina va fi incalzita si va avea o prelata care sa o acopere cand nu este folosita.
  Casa vreau sa fie simpla, doar parter, cu 3 dormitoare decomandate, sufragerie, bucatarie si 2 bai. Vreau sa fie cu dusumele (lemn de esenta tare, nu brad) pe jos si incalzire in pardoseala (fara calorifere la vedere) astfel incat sa-mi fie cald si bine ca intr-o lume a copilariei (au niste prieteni si functioneaza fara probleme). Sa miroase a lemn si fructe uscate, sa fie luminoasa si primitoare. Sa nu am covoare si sa pot merge desculta (nu atat eu cat cei doi copii). Gadgeturile sa fie discrete (lumini cu senzor in holuri si bai, camere de supraveghere ascunse in lemnele aparente). Panourile solare sa fie pe acoperis astfel incat reflexiile din ele sa se joace in piscina. Vreau toata tamplaria, inclusiv usile, sa imite lemnul natural – asta in cazul in care nu gasesc pe cineva care sa le faca chiar din lemn de stejar la o calitate si un pret acceptabil. Lipsa semineului din sufragerie este de neconceput. O muzica de jazz si nu numai sa se auda surround. Centrala si toate celelalte acareturi aferente (puffer, cazan, etc) sa fie intr-o constructie separat de casa si de foarte buna calitate.
  In jurul casei sa avem gazon, flori si arbusti fructiferi iar in curtea din spate straturile de legume si pomii fructiferi.
  Lampa solara sa o tin langa mine in hamac cand stau afara in serile de vara ca sa citesc si sa ascult greierii iar sotul meu sa-si poata fuma pipa in liniste numai la lumina stelelor.

  PS Formularul de la final nu exista 🙂

  0

  • @iais: podelele din lemn tare si incalzirea in pardoseala nu merg una cu cealalta. De fapt nici casa de lemn cu incalzirea in pardoseala nu prea merge fiindca nu cred ca vei gasi in oferta lor un pret pe metrul patrat de tras șapă…

   0

  • @iais Buna! In cazul caselor de lemn, incalzirea in pardoseala se face cu agent termic, in sistem uscat. Fara nicio sapa sau alte elemente care sa ingreuneze structura casei.

   0

 19. #71

  Eu locuiesc intr-o casa de lemn, construita acum vreo 7 ani, mesterii au fost asa si asa, lemnul a fost intr-adevar uscat intr-o uscatorie moderna si tratat, m-am asigurat de asta, dar nah, prelucrarea barnelor nu a fost chiar perfecta, ceea ce a dus la mici probleme de imbinare. Nimic grav, cu atat mai mult cu cat eu am izolat casa pe interior si pe exterior cu vata bazaltica, in interior pereti de rigips, in exterior tencuiala peste vata bazaltica, plus ceva folii speciale de aluminiu in interior si in exterior, care se folosesc la constructiile de lemn.
  Avantaje: casa este incredibil de calduroasa, deci efectiv platesc pentru incalzire cam un sfert din ce platesc vecinii mei cu case de caramida pt suprafete asemanatoare. Dar ce-i drept asta nu se datoreaza doar faptulului ca e din lemn casa, ci si faptul ca am izolat cu 15 cm de vata in interior si 15 cm in exterior si am pus geamuri care si ele izoleaza bine. Alt avantaj: in interior aerul e foarte placut, nu e niciodata umezeala, peretii si podelele sunt calde, poti sa stai sprijinit de perete si descult ca nu simti frig sau diferenta de temperatura. Constructia a durat cu totul vreo 5 luni de la turnarea fundatiei pana ne-am mutat, in plus nu am ramas cu o gramada de deseuri din constructii cum au patit vecinii nostri. Fundatia si placa au costat putin, pt ca casa de lemn e usoara. De costat, a costat cam jumate din cat ar fi costat o casa de caramida/beton, in principal pt ca la o casa de lemn nu platesti manopera pt zidarie, adica de banii de care am cumparat-o au venit oamenii si au si montat-o.
  Dezavantaje: sunetele in interior se propaga mai pare decat intr-o casa de caramida, desi maj. peretilor interiori sunt din lemn plin placat cu rigips. Si nu poti face prea multe artificii arhitecturale, in sensul ca a trebuit sa sacrific un pic ideile mele despre cum ar trebui impartit interiorul pe altarul functionalitatii. De ex. in living am un stalp de lemn care sustine una dintre barnele de rezistenta, eu nu-l prea voiam acolo, estetic vorbind, dar ma rog, n-am avut incotro, idem cu impartirea dormitoarelor, nu a fost chiar cum am vrut eu, ci cum a zis inginerul de rezistenta ca trebuie. Daca faceam casa din caramida/beton, aveam mai multa flexibilitate la designul interior.

  0

  • Multumesc pentru detalii.
   Stiu ca nu va fi relevant raspunsul dar un cost final si pe ce suprafata s-a construit ?

   Da, imi dau seama ca daca folosesti x sau y materiale costurile difera… fiecare cauta sa-i fie cat mai bine de aceea ma gandesc ca s-a ales o solutie de mijloc (si da, cei care ar folosi doar materiale premium nu au vreme de arhiblog 🙂

   0

  • #73

   Pai, cum ziceam, toata chestia s-a intamplat acum vreo 7 ani, deci nu stiu in ce masura mai sunt relevante costurile. Oricum, a costat 100 euro pe mp structura de lemn, fara fundatie, cu acoperisul si podele interioare de lemn inclus in pretul asta.
   Fundatia, geamurile si usile, izolatia interior/exterior si finisajele le-am platit/facut separat de cei 100 euro pe mp. A costat vreo 30ooo de euro in prima faza, dar cu finisaje interioare minimale in momentul in care ne-am mutat (in sensul ca erau montati peretii de rigips, gletuiti si dati cu un strat de var, podelele erau date cu un strat de lac si o singura baie era functionala). De atunci, am mai investit probabil inca cel putin alte 15 000 de euro in finisaje mai de calitate.

   0

 20. #74

  Din experienta mea casele de lemn necesita o intretinere mult mai scumpa decit cele de caramida. Dar asta o vezi dupa 10-15 ani. Vad pe pagina web ca folosesc OSB in loc de placaje. Sincer sa fiu eu nu as pune asa ceva in casa. OSB e mult mai ieftin decit placajul dar rezista mult mai putin la umezeala.

  0

  • Despre ce placaje e vorba?
   OSB-ul sau placajul daca e tinut neizolat se duce la umezeala. Elementele de lemn la vedere trebuie tratate din cind in cind. Indiferent de tipul de casa.

   Si va rog sa-mi explicati si mie la ce va referiti cind spuneti intretinere? Pe bune! Ce faceti? Dati jos peretii si ii curatati si apoi ii montati la loc? Sau datul cu aspiratorul e mai rar intr-o casa de caramida?
   Sint gica contra caselor de lemn, desi detin una, dar pur si simplu nu inteleg ce e cu intretinerea asta de care tot vorbiti?

   0

  • #76

   Casa de lemn are nevoie de intretinere doar daca lemnul ramane aparent la exterior. Daca se izoleaza si se tencuieste, intretinerea pe termen lung (ca si aspectul exterior, de altfel) e la fel ca la o casa din caramida.

   0

  • si tot nu s-a raspuns.. ce inseamna intretinere ?

   Lacuiere ? Dau cu ulei ars ? Vine popa si da cu apa sfintita ?
   va rog seriozitate.
   stima.

   (troll)

   0

  • #78

   depinde de constructie si cum e lemnul inclus in ea.
   trebuie tratat ignifug, anticarii …
   fiecare operatiune ar trebui repetata la 4 ani, pentru ca isi pierde eficacitatea in timp. daca la o casa de caramida te limitezi la acoperis cu tratamentul asta in linii mari, la o casa de lemn tre sa o faci complet.
   e amuzant cand te apuci sa muti mobila si ce mai ai pe acolo sa o dai cu chimicale. eventual te muti si tu din casa cata vreme se actioneaza.

   repet, depinde din ce lemn e facuta casa.

   0

  • Salut Mihai 007, noi la EcoKit lucram cu OSB clasa 3 – conform standardelor din constructii – are rol de susţinere şi rigidizare a construcţiilor pe structură de lemn, creaza un plan ermetic cu rol de barieră de vapori pentru acoperişuri şi pereţi, iar placile de OSB nu se deformeazala la aer, ca in cazul placilor de lemn sau a altor produse pe baza de lemn, si in plus are un coeficient de umflare foarte scazut la influenta umiditatii. OSB clasa 3 are si rol de contravantuire si este omologat in acest sens (nu toate tipurile de placi sunt omologate pentru contravantuire). In plus OSB – ul nu are contact cu umiditatea dupa ce este finalizata constructia deoarece la exterior peretele este placat cu termosistem iar la partea de interior petetele este acoperit cu folie bariera de vapori. Pentru alte detalii referitoare la materialele cu care lucram, ne poti scrie la comercial@case-de-lemn.com . O zi frumoasa! Echipa EcoKit.

   0

  • @user Salut! Dupa finalizarea constructiei nu se mai aplica tratamente suplimentare pentru lemn deoarece structura este inchisa etans, la exterior exista termosistem cu polistiren iar la interior structura peretelui este inchisa cu folie bariere de vapori, nepermitand lemnului sa aiba contact cu mediul inconjurator. Tratamentul aplicat lemnului se realizeaza in fabrica , ulterior nu se mai pot realiza alte tratamente deoarece nu se mai justifica decopertarea peretior, tocmai de aceea noi acordam o importanta deosebita tratarii corespunzatoare a lemnului conform standardelor.

   0

 21. #81

  casa in care locuiesc eu este din lemn si are 38 de ani vechime.

  este drept ca dusumelele si scarile scartaie, dar pe langa ca nu ma deranjeaza, astea sunt chestii care se pot rezolva relativ simplu (am sa le rezolv in momentul cand schimb mocheta si parchetul). ceea ce voiam sa spun este ca nu am probleme cu structura de rezistenta a casei.
  fundatia si subsolul sunt din beton si mai sunt niste grinzi metalice de care banuiesc ca se „agata” restul structurii din lemn.
  casa e calduroasa iarna si relativ racoroasa vara – nu am probleme cu temperatura, dar cand umiditatea aerului uneori este 97%, e cam greu de suportat 25 de grade.

  0

 22. #82

  Nu am vazut, posibil ca am sarit peste, dar astia lucreaza pe tot teritoriul tarii?! Vor ai mei sa-si faca la tara in viitor un fel de cabanuta (bucatarie de vara) si asta ar fi numai perfecta.

  0

  • Salut cosso, livram case in toata tara. Te asteptam pentru a iti face o oferta personalizata.

   0

 23. #84

  citind prin comentarii realizez ca e un pic de confuzie aici: ecoKit se refera la case „construite pe structura din lemn” si nu la case „din lemn” gen cabana/cotet/baraca.

  pe casele construite pe structura din lemn le poti „inveli” la exterior cu ce vrea muschii tai: tencuiala, tabla de aluminiu, caramida aparenta, etc. prin urmare, nu ploua si nu nige pe lemn, fiindca nu este direct expus la intemperii.

  in ciuda pozelor, unde se arata si ceva lemn expus, ala are rol mai degraba estetic.

  0

 24. #86

  Casele de lemn sunt faine. Am facut 15ani case de clasice si de 3 lucrez doar la case de lemn. Cele de lemn sunt trecutul si viitorul si doar cretinismul conducatorilor din comunism si imbratisarea dupa ureche a conceptelor lui Corbusier au facut sa stam majoritatea in ghetouri mai mult sau mai putin spalate si nu in case cu structura de lemn.
  Inertia termica se poate rezolva cu cateva artificii ca tencuitul cu lut, mortare pe baza de var hidraulic, placari de teracota sau carmida a unor pardoseli, un perete central prin casa ce include si structura unui semineu…. Nu uitati ca in mod normal la casele traditionale din lemn incalzirea se facea cu sobe de teracota asa ca inertia era rezolvata.
  Cei ce raspund in numele EcoKIt nu incercati sa fiti pe placul tuturor ca sfarsiti ca expertul din filmuletul cu cele 5 lini perpendiculare. Asa ca nu mai incercati sa convingeti lumea ca materialele izolatoare au inertie termica. Au dar tinde spre zero , deci nu mai insistati cu vata bazaltica ca agentul de inertie termica, mai ales ca il montati pe exterior…
  Cei ce comapara polistirenul cu vata bazaltica si le considera similare au dreptate la fel cum dacia 1310 si jaguar xf sunt similare fiind masini ce te pot duce in A in B.

  0

  • @andrei: ai dreptate la faza cu vata minerala si polistirenul: nu se compara! Ia zi drept: tu ai dormi linistit pe furtuna cu fulgere si trasnete intr-o casa de lemn izolata cu polistiren? Sau cam ce instalatie electrica ti-ai trage in casa? 2 x 0,75 litat tras prin flexibil de pvc si doze de plastic? Si eu am construit (aproape) o viata cladiri din beton si caramida, mai mici sau mai mari, dar am si avut ocazia sa asist la repararea unor case cu foarte mult lemn in structura in America. Si am ramas mut cind am vazut ce standarde de protectie la foc sint acolo: instalatia electrica in flexibil metalic, dozele metalice, conductorul din cupru masiv, nu litat, polistirenul interzis, pina si tevile de scurgere se accepta doar din fonta (in New York, in alte state unde nu e asa aglomerat cica e voie si PVC totusi). si tousi, cind e un incendiu ard si cite 10 case in linie…

   0

  • #88

   si ca sa evitam cacatul pe noi discutiile inutile, zic eu din start ca mircea e inginer constructor.

  • Salut Andrei! Ne bucuram ca esti, ca si noi, un adept convins al caselor pe structura de lemn. Raspunsul nostru intentiona sa arate multitudinea de variante pe care le avem la dispozitie, din care, de fiecare data, recomandam solutia optima pentru fiecare client, in functie de conditii, dorintele acestuia, si, evident, in functie de buget. Despre motivele pentru a alege o varianta in defavoarea alteia, la modul general, putem vorbi la infinit. Daca vrei, o putem continua pe email la comercial@case-de-lemn.com

   0

 25. #90

  In Canada o casa tipica arata ceva de genul: schelet de lemn, izolatia R14, folie de plastic, rigips. Pe exterior ai OSB, o folie speciala si siding de vinil sau se placheaza cu caramida. Fundatie de boltari sau beci, depinde de anul de constructie si model.
  Un aspect foarte importand care se omite in Romania este modul de incalzire al acelor case de lemn. In nord america se foloseste aerul fortat, asta inseamna ca ai niste tuburi pe care circula aerul si altele de retur, desigur. Marea diferenta este ca datorita tehnologiei ai si aerul conditionat unitar in casa, pe langa caldura, permitand o temperatura constanta.
  Am vazut case de 100 de ani construite asa care nu au nici o problema si nici nu isi arata varsta, insa personal nu mi-as cumpara/face asa ceva in Ro din 2 motive: piata si tehnologia.
  In nord america te duci la magazin gen Practiker, iti cumperi toate materialele si sculele si iti faci casa, asa cum in ro ai face din caramida. In Romania nu stiu cat de perfectionate sunt proiectele, sculele, materialele, tinand cont ca momentan nr de astfel de case e infim, procentual vorbind.
  Piata – risti sa nu iti scoti banii pe ea pentru ca oamenii se feresc sa cumpere asa ceva. Se numeste stigma – omul stie ca e proasta si se fereste, desi ea e f buna.

  0

 26. #91

  Mircea cred ca nu m-ai inteles, vata bazaltica este ceea ce trebuie pus pe case chiar si cele de caramida.( polisitrenul era dacia 1310) Polistirenul are avantajul pretului dar in rest e bun de ambalaje nu de pus pe case. Cat despre o casa de lemn imbracata in polistiren , cred ca glumesti, e mai sigur sa o stropesti cu motorina ca macar ai idee cum se propaga focul si nici nu ai gazele la fel de toxice.
  Recunosc ca prefer mult mai mult casele din lemn integral nu cele framing si ca am vazut destule case de caramida arse de la o priza ca sa nu inteleg foarte clar cat de problematic e focul in general nu doar la casele de lemn.
  Arhi, Mircea nu e singurul inginer constructor :).

  0

 27. #92

  Intrebare pentru cei care se pricep: a folosit cineva pluta ca material izolator – exterior si/sau interior? Daca da, poate da mai multe detalii – avantaje si dezavantaje?

  Multumesc frumos si anticipat.

  0

  • Salut MM! Pluta este 100% ecologica, are cele mai bune proprietati de izolare, este produsa prin aglomerarea naturala a granulelor in propria rasina. Placile de pluta, cu capacitatea lor unica de izolare, sunt potrivite pentru orice mediu si clima. Avand caracteristici unice, placile de pluta sunt un produs adesea utilizat in constructii ca izolare termica, fonica si anti-vibratii, si reprezinta o solutie ideala pentru cei care cauta un produs practic care este usor de montat.

   0

  • Multumesc de raspuns EcoKit – bine de stiut ca e usor de montat, era unul dintre lucrurile in legatura cu care aveam ceva rezerve.

   0

 28. #95

  Intrebare pentru cei care se pricep: ce stiti despre folosirea plutei ca material izolator, atat pentru exterior, cat si pentru interior? Avantaje, dezavantaje?

  Multumesc frumos pentru raspunsuri.

  *Unde se duc comentariile ‘apasate cu incredere’ cand se duc si nu mai apar? 🙂

  0

 29. #97

  Eco my ass. Câte păduri ați tăiat ca să construiți toate acele case?
  Nu zic, nu am absolut nimic împotrivă cu casele construite din lemn, ba chiar aș vrea și eu una, dar a numi construirea lor ca a fi ecologică e cam de o nesimțire de-aia parșivă.

  0

  • Sgt. Pepper, ma gandesc ca lemnul e material regenerabil si care se si descompune mai usor. De exemplu, unul din motivele pentru care eu vreau izolare cu pluta si nu cu polistiren e faptul ca e regenerabila si nu-s probleme de mediu cu reciclarea ei.

   0

 30. #100

  Casa de lemn de 100 de ani+:
  Caracteristici : 1 Nivel , Acoperis de tabla aplicata peste sindrila acum vreo 40 de ani .
  Tehnologie de constructie fara materiale moderne/ tratate , DAR, structura este din stalpi de 40 cm in grosime( trunchi de copaci intregi , finisati usor), peretii si plafoanele sunt din bârne de 15cm grosime. Interior si exterior casa este tencuita.

  Plusuri : Nu a capatat nicio crapatura de la niciun cutremur
  Casa are un aer de vechi dar nu prinde igrasie desi sta in principiu nelocuita. Dac’ar fi renovata interior, aerul de vechi s-ar schimba.
  Podeaua nu este la fel de rece ca in cazul celor din gresie , parchet laminat subtire turnat peste sapa. Vorbim de cazurile fara incalzire in podea.
  Casa este foarte racoroasa vara. Iarna nu este excesiv de friguroasa.
  Nu sunt rozatoare.

  Minusuri
  Furnici apar moderat , in principiu pe prispa exterioara.Viespile isi mai fac cuib in pod, doar pentru ca nu le deranjeaza nimeni . Nu stiu de ce e asa mare caz . Furnicile si viespile „baneaza” alte insecte care ar deranja mai tare gen : gandaci de bucatarie , pleosnite .etc.
  Instalatia electrica e subdimensionata si prost aplicata ( cabluri electrice de aluminiu prinse direct pe barne ( veche)
  Lipsa izolatiei termice se traduce prin formarea de curenti atunci cand nu toata casa e incalzita iarna , ci numai o camera. Dar as putea paria ca se intampla in orice casa unde incalzirea nu este centrala/ omogena.

  In general majoritatea aleg constructiile din caramida/ beton/bca pentru trainicia lor. Fac o casa care sa ramana si nepotilor – nepotilor mei . Adica , sa le fie foarte greu cand vor vrea sa o darame pentru ca pentru vremurile lor casa e un muzeu ineficient si <>.
  Americanii se gandesc doar la ieftin si repede, motiv pentru care prefera lemnul. Eu ma gandesc doar la faptul ca lemnul NU E ignifug indiferent cu ce l-ai trata. Sigur lemnul tratat nu ia foc el in mod direct . Dar daca iti ia foc ceva in interiorul casei si o camera arde din interior , casa ta capata brusc rezistenta la foc a unei capite de fan .Tratamentele sunt penetrate si lemnul se aprinde oricum la temperatura potrivita , dupa ce „expira” timpul in care poate sa il protejeze tratamentul.

  Problema care ma apasa pe mine este urmatoarea. Ma astept la preturi semnificativ mai mici pentru o casa din lemn. Din cate vad sunt asemanatoare celor constructiei din zidarie.

  Avantaje sunt , compensate de neajunsuri si complicatii si alegerea e subiectiva. Motiv pentru care prefer zidarie unde lucrurile sunt clare , este relativ simplu sa evaluez si supraveghez calitatea constructiei prin priceperea proprie ( by the way – nu dau doi bani pe valoarea inscrisurilor CE, pe produsele fabricate in Romania , tara care nu are capacitatea de a-si impune renumele de quality control). Inspectori care verifica respectarea normelor cred ca sunt din Romania .

  Asadar, prefer sa imi „cumpar” o casa de lemn de la unii care o vand „la jumate” cu acceptul si din considerentul ca durata de viata o sa fie scurta – pe masura investitie , in ideea in care nu visez ca stranepotii mei sa locuiasca tot in casa construita de mine.

  0

Citește și...

A mai remarcat cineva că, odată cu iarna, se pune în mișcare justiția noastră atât de bună și de apărată? Fix în noiembrie încep citațiile și deschiderile de dosare pentru revoluție, fix în noiembrie încep audieri în forță, deloc demonstrative, în dosarul crimei de la colectiv. Știi cum e, se sărbătoresc legat, lumea […]

Poate nu știați dar, în românia anului 2019, puteai să publici poze nud, filme porno sau ce voiai tu cu o persoană iar legea avea un singur răspuns pentru tine: trebuie să îl dai în judecată pe civil. Si atat. Umilinta, bataie de joc, tot tacamul, după care și un proces, unde totul […]

Din categoria VEKA NU E TERMOPAN, am mai fost o fugă și am mai tras o filmare, împreună cu niște băieți și doamne, încercând, care mai de care să fim mai smart și mai pe fun. Ce a ieșit, vedeți mai jos. Concluzia e una singură. Sistemele de tâmplărie VEKA, cu durată de […]