Să interzicem orice altă sărbătoare în afară de sfânta sărbătoare a ortodoxiei

Răspândirea acestei sărbători e de neînţeles într-o ţară creştin-ortodoxă şi într-un spaţiu atât de bogat în sărbători tradiţionale, autentice, aşa cum este Dragobetele, o sărbătoare a iubirii populare româneşti. Cine are interes ca în şcolile din România să se oficializeze celebrarea morţii şi a întunericului? Ce legătură poate exista între procesul de învăţământ – axat pe instruirea şi educarea elevilor – şi o manifestare străină de identitatea poporului român, de valorile, cultura şi credinţa lui?

Asta înseamnă să suferi de retard religios. Spre mizerii de astea se îndreaptă societatea, trasă la edecul religiei, al îndoctrinării stupide cu zei atotsuficienți și tradiționali, care au nevoie de penitență zilnică, doar în materia lor de studiu.

Orice altă sărbătorire, orice altă distracție trebuie distrusă în fașă. Și nu, nu e glumă, unele școli deja au început să interzică pur și simplu orice manifestare care aduce aminte de Halloween, pe baza faptului că nu e tradițional româneasc. ATÂT de bătut în cap a ajuns acest popor mizer.

Semnatari?

Asociaţia Creştin Ortodoxă Mama Olga, Piatra-Neamţ

Asociaţia Învăţătorilor din Judeţul Neamţ

Asociaţia Medicală Concordia 2006, Piatra Neamţ

Federaţia Asociaţiilor Ortodoxe Pro-vita din România

Asociaţia Pro-vita Craiova

Asociaţia Pro-vita Gorj

Asociaţia Pro-vita Sibiu

Asociaţia Bucovina Profundă

Fundaţia Sf. Martiri Brâncoveni, Suceava

Asociaţia ProVita Bucovina

Asociaţia Simplu România

Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni Constanţa

Asociaţia Ieromonah Arsenie Boca Arad

Despre restul de asociații pro-vite, e ok, sunt vite. Dar remarc inteligența asociației învățătorilor. Oamenii care ar trebui să deschidă creiere, să educe copiii, să le deschidă orizonturi. Retardații își pun semnătura pe o mizerie incultă, Halloween-ul este, de fapt, o sărbătoare închinată Zeului Morţii, Samhain, căruia celţii îi aducea jertfe umane, existând mărturii că practica sacrificiului uman e încă folosită şi în zilele noastre. Vă dați seama ce fac animalele alea de celți? Drăguț e că cretineii de tipul acesta sunt și dacopați, dar trec elegant peste sacrificiile umane aduse lui Zamolxes, alea sunt sacrificii bune.

Iar pentru naivii ortodocși care cred asemenea mizerie, Halloween este echivalentul sărbătorii tuturor sfinților. Și, uimire!

În bisericile orientale, anume cele ortodoxe și cele greco-catolice, prima duminică după Rusalii este Duminica Tuturor Sfinților, echivalentul sărbătorii Tuturor Sfinților din calendarul apusean.

Citiți, analizați până unde merge degradarea umană.

După care delectati-vă cu intelectualii de calitate ai româniei.

retardati

După care să ne delectăm cu puțină nelegiuire celtică.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

73 comentarii

 1. #1

  nu stiu ce vezi tu gresit la comentariul lasat de Anca, are perfecta dreptate. salvarea noastra sta in Bafomedos

  • Din cate am inteles Lorin Fortuna candideaza, mai e o sansa. Combatantul exoteric corect si bine definit incheie transmisia…

  • #3

   @eddie Să fie ezoteric sau exotermic? :-))

 2. #4

  O trebuit tu sa vi tu sa ne spargi bula. Soros o cumparat acele ?

  • #5

   ‘ti-ar i-urile, niciodata nu le nimeresti. Sunt ori in plus ori in minus.

  • #6

   Is constant, care pica, pica, care nu, zic ca m-am grabit.

 3. Ce plm am citit?

 4. #8

  „celebrarea morţii şi a întunericului” Ei zic asta de parcă ar fi ceva diavolesc. Moartea e opera satanei mai nou? Dar ei când fac pomeni şi pomelnice nu celebrează moartea? Nu poţi erija în ortodox cu discursul ăsta. Doar dacă eşti cretin. Creştin cretin. Când a fost vreodată, în ortodoxism, moartea privită ca un fenomen necurat? Este trecerea spre redempţiune, spre veşnicie. Spre sfinţenie. Nu toţi sfinţii au trecut întâi prin moarte? Astea sunt crezurile ortodoxiei, nu le-am inventat eu. Auzi la ei… „celebrarea morţii’. E de rău celebrarea morţii, să nu mai facem! Ăştia n-au înţeles o iotă din ce predică. Creştin cretin, altă explicaţie nu există.
  Cutra asta de Timar cine mai e?

 5. Ce mi-a atras atenția a fost acel ”Cine are interes ca în şcolile din România să se oficializeze celebrarea morţii […]”. Și nu știu dacă se refereau la tipul bătut în cuie pe care-l celebrează ei de Paști…

  • #11

   Cretinismul ăsta m-a pălit şi pe mine. Mă duc să mă împărtăşesc cu o litru de sânge dumnezeiesc. M-am umplut de draci!

  • #12

   Eu nu pot intelege de ce tot se duc astia tot timpul in cele mai macabre chestii. Plecati de la satana si veniti la dumnezeu care e iubitor, dar daca nu veniti va rupem capu. Cam asa mai reusesc eu sa o potolesc pe bunicamea cand o apuca criza ca nu se spun destule rugaciuni in casa, uneori percuteaza la faptul ca ea e aia care face scandal si arata mai degraba a necredincios decat a om cu frica de dumnezeu si uneori se potoleste.

 6. #13

  Don’t stick your dick in crazy.

  Cine cacat mai umbla cu paganisme din astea banale, Samhain, cand il avem pe maretul Cthulhu!

 7. #14

  La semnatarii aia, totul e pe baza de „fund” si „vita”. Io inca astept articolul Iuliei cu evenimentul de la metroul din Frankfurt. Din pacate astazi e luni.

 8. De pe wikipedia
  „Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.”
  Adevarat ca se sarbatoreste moartea. Ca doar toti sfintii aia is morti!

  • #18

   Și la ortodoxi e sâmbăta dinainte de Sf Mihail și Gavril. Da no la suedezi e mai interesant…

  • Da bine, nu contest asta, am vrut doar sa arat ca e o aberatie ce zic ei ca se sarbatoreste moartea, lucifer sau alte cacaturi!

  • Zi și tu în gând de trei ori „ortodoxi, ortodoxi, ortidoxi”. Nu ți se pare ceva ciudat?

  • #21

   A scris fără diacritice – ortodox̧i e greu de bătut pe o tastatură standard.

  • #22

   V-aţi gândit că poate-i omul sâsâit? Răilor!

  • #23

   Pe de alta parte, propozitia „doi ortodocsi si doua ortodoxe faceau sex in grup” e corecta. E ciudatel cuvantul. Probabil a fost introdus in limba romana direct de preacredinciosi.

  • #24

   Noi in copilarie (deci inainte de 89, inainte de preluarea de sarbatori de la americani) ciopleam dovleci de Luminatie (1 nov.), nu mai stiu sigur daca in seara precedenta sau chiar de 1 Nov. Oricum, se ciopleau dovlecii, se bagau lumanari in interior, se puneau dovlecii undeva pe terasa casei sau pe stalpii de la poarta, sa ii vada toata lumea, copiii ieseau toti pe strada dupa ce se lasa noaptea si ideea era sa ne speriem unii pe ceilalti cat mai tare. Si ne provocam reciproc, care dintre noi are curajul sa mearga in cimitir atunci, noaptea :D Ne alergam ca nebunii pe strazi si prin cimitir si urlam si chiuiam ca toti dracii…. Era fain tare. :D

 9. Eu am rămas șocat la „Dacă va câștiga Hillary (…) va conduce America”. Plm, INCREDIBIL, nu m-aș fi gândit niciodată la asta!!!

  • esti invidios

  • #27

   Da, doar ca nu zice asta. Zice ca Soros (ea scrie cu mic, ca si numele lui Iohannis si Ciolos, ca de, oculta…) va conduce America prin ea. Serios, dupa ce ca a scris fata o comedie involuntara de text, te iei fix de partea asta? :D

 10. #28

  Am intrat pe pagina de fb a minunatei fapturi de mai sus. E o minunatie…le are pe toate. E, bineinteles, crestinopato-habotnica, asta-i clar. Apoi: admiratoare Noua Dreapta si Antonescu, anti-soros, anti ONG-uri, anti vaccin, anti America si occident, homofoba, dacofila, adepta protocronismului si a originii romane a tuturor figurilor importante din stiinta (Tesl(e)a…etc), Putinofila si rusofila, nostalgica dupa comunism si ceasca, crede in oameni energofagi, parapsihologie, para…orice, asculta Mihai Traistariu si Fuego, crede ca cardul de sanatate e unealta satanei, ca Vlad Tepes a fost salvatorul Europei…si mai mult n-am mai avut rabdare sa citesc. Iar dupa poze pare destul de tanara. E tragic bai, e tragic !

  • #29

   un CV impresionant!

  • #30

   Multumiri pentru sacrificiul facut si timpul economisit de altii datorita gestului tau altruist.

  • e platita de soros. ca si cetin.

  • #32

   Tragic e ca articolul ala cu oamenii de stiita romani era de fapt la misto. Nu stiu de ce, dar sunt sigur ca vacuta a ratat amanuntul asta. Daca nu te prindeai la Goțlib Daimlăr macar la Maria Curista se putea aprinde becul.

 11. #33

  Ce-i special in poza 18 cu brazii si ceata?

 12. #34

  Saraca, e batuta-n cap cu pla !

  • Ar vrea ea, dar ma indoiesc. Pla scoate din cap o gramada de gargauni si isterii feminine. De aia in hinduism i se zice sfanta pla.

 13. Am pe facebook cativa care posteaza chestii din astea. Astia sunt aia care n-au prea iesit din tara.

 14. #37

  Anul trecut de Halloween ne-am lamurit 100% despre parintii unei fetite de varsta fiului meu. Le-am spus sa costumam copiii, sa le facem poze, sa ne intalnim sa cioplim niste dovleci, sa distram piticii.
  Raspunsul lor a fost halucinant:” Noi nu sarbatorim asa ceva ca e sarbatoare pagana”
  Pareau oameni normali la mansarda initial….

  • #38

   Sau poate va trolau finutz… N-aveau ei timp de cioplit dovleci fix in seara cu mega-swing-party.

  • #39

   Nope. Am descoperit dupa aia ca in fiecare duminica duceau fetita de 2 ani la biserica la slujba.

 15. #40

  Parcă am mai citit şi anul trecut tot aici ceva de genul, că nu i-a lăsat pe copii să facă serbare la şcoală. Păi nu ăsta e unul din scopurile reale ale bisericii? să deţină controlul, în politică, familie, să impună oamenilor să facă cât mai mulţi copii. Problema e că de ce li se dă voie, să le dea peste gură.

 16. Astea deja sunt copilarii la care ne radem in fiecare an. Legat de probleme mai serioase, insa, ma bucur ca si anul asta s-a rezolvat problema incalzirii Bucuresciului si nu o sa fac frigul
  http://bit.ly/2f58LpQ

  • iti dai seama de cand e.lucrarea aia, vreo 5 ani si nu are inca autorizatii..m

 17. #43

  ba io nu stiu cu limbile, ma rog, cel putin nu cu alea care se vorbesc, mai ales alea moarte, asa ca intreb si io ca omu’: am vazut o gramada de „pro vita” pe la semnatari, asta inseamna ca sunt vite sau cum?

  • #44

   Inseamna ca prefera carnea de vita, sa se omoare vitele pentru placerea noastra.
   Si nu salate sau bebelusi (parca cu de afise de astea erau, nu?)

 18. ortodocsii sarbatoresc decapitarea celui care l-a botezat pe jeesus, ce vrei mai mult?

 19. #46

  La Moaste
  Dupa Mihai Eminescu

  La moastele ce-au rasarit
  E-o coada atat de lunga,
  Ca mii de prosti au poposit
  Cu teama sa n-ajunga

  Poate de mult au putrezit
  Prin asezari sihastre
  Aroma lor s-a tot simtit
  In vremurile noastre

  Dar catedrala ce-au dorit,
  Incet spre cer se suie
  Iar patriarhul aurit,
  Din Mercedes da…cuie?

  Si astfel un preasfant sobor,
  Cu o credinta adanca
  Arunca moaste-ntr-un popor
  Ce ii suporta…inca.

 20. #47

  Stiu ca s-a mai zis, dar cred ca omenirea secolului XXI chiar are nevoie de un sistem de permis de folosire a internetului. Nu ai macar 90 IQ? ( ca sa fim cat de cat permisivi) Atunci nu ai ce cauta la butoane.. Ca prostia e mult prea contagioasa.

 21. #49

  Hă hă, în Piatra Neamț făcut eu liceul. Și altele

  • #50

   Ai fost colega cu Mihaela?

  • #51

   Nu, eu sunt mai tinerică. Singura viitoare vedetuță pe care am prins-o e o regizoare (scenaristă, vizionară, pseudo-rebelă) care era varză la franceză. Inadmisibil

 22. #52

  Handicapații ăștia nu au auzit de „sâmbăta morților”, sărbătoare ortodoxă?

  • #53

   N-are legătura sambata mortilot cu haloven. Nu se costumeaza si nu se maimutareste nimeni de sambata Mortilor, cum fac depravatii astia cu hallowen stafii vrajitoare. De sambata mortilor se aduce un omagiu celor morti si atat. se pomenesc cei morti si atat. halowen e o maimutareala dezgustatoare si kitsch

  • niste depravati, care incalca morala crestina. doamna Creștina, cum se scrie corect futu-vă-n gură de retardați?

  • #55

   Creștina, vezi că ai o literă în plus la nume.

 23. bine ca pe 14 februarie urlati ca de ce sarbatorim valentines day ca altii si nu sarbatorim pe 24 dragobetele ca stramosii nostri:)))))

  • adica urlati, mai exact cine?

  • #58

   Pleacă trenul din Ploiești. În scurt timp controlorul trece prin vagoane să anunțe prima oprire:

   – Urlați 5 minute!

 24. Eu zic ca au voie sa sarbatoreasca Halloween aia care inteleg un text usor in engleza si vor sa se simta cetateni universali.

 25. #60

  Dacă n-ai văzut tu cum Bianca Drăgușanu, această gonflabilă ambulantă, este mai nou drept-credincioasă și nu participă la sărbătoarea diavolească occidentală și neortodoxă…

  https://www.facebook.com/BDragusanu/photos/a.233324930053846.71674.232743090112030/1034410316611966/?type=3&theater

  Ea e iubitoare de Dumnezeu și româncă autentică :)

  • #62

   Ah, deci sunteți fan. Eu am aflat de postare de la unul din lista de prieteni, care se strica de râs la comentarii.

   Și… v-a răspuns românca autentică? O să fie și la ea Black Friday? Sau nu, că e tot cu draci. Da’ dacă-i spunem că e cu negri, oare ar fi de acord?

 26. #63

  Halloween este o sarbatoare pagana iar sarbatorirea ei ar trebui pedepsita prin lege in orice tara care se afla in afara spatiului geografic al desfranatului Vest. Sustin ceea ce au semnat acesti oameni !

  • #64

   Ai putea adăuga pe aceeași listă și colindele noastre, mascații (ursul, capra și alte animale)… Pedepsiți exemplar, tunși și trimiși la Canal!

  • Capra nu, ca ii place prietenei mele!!

  • #66

   Mai putin ursul. Ursul trebuie impuscat. Poate deveni oricand periculos.

  • #67

   Ursu’ devine periculos prin ricoseu numai atunci cand ii imprumuta mertanu’ consoartei, in rest e pasnicia personificata.

 27. #68

  Hail Santa ?

 28. daca halouin asta ar produce ceva paralale ptr bor si amploiati ar deveni oficiala in maxi vreo 3 min …maxim am zis! s

 29. #70

  Religia pacii produce teroristi.
  Religia tolerantei produce extremisti.
  Despre evrei nu am voie sa zic nimic ca nu e PC.

  Abraham ce plm ai facut mah ?!?

 30. #72

  Sincer, cred ca oile se simt bine atunci cand vad ca stapanii, ciobanii lor au mai putin neuroni functionali. Pentru ca asta e impresia care mi-o dau acei oameni. Nu e vorba atat de indobitocire religioasa cat faptul ca oamenii aia nu pot sa-si puna in functiune 2 neuroni. Nu pot face o simpla deductie logica asupra faptului ca traditiile vin si pleaca, doar unele din ele raman sau se adapteaza vremurilor.

  Vopsesc OO de pasti dar nu realizeaza ca treaba asta nu are nici cea mai mica legatura cu sacrificarea unui prieten imaginar pe cruce. Ofera copiilor cadouri de Mos Craciun in conditiile in care aceasta modificare a aparut abia in istoria recenta si este, wait for it, de origine pagana! :D Nu pot procesa faptul ca partea de vrajitoare, stafii si alti monstri in Halloween e mai mult ca urmare a marketingului din ultimul secol, in timp ce in continuare mai pastreaza ceva din ideea sarbatorii originale.

  Vor ca traditiile lor sa fie batute in cuie? Mars inapoi la geto-daci si traditiile lor. Nu acceptati nimic strain, depravat venit da la romani, turci, tatari, evrei etc.

  Pentru oricine altcineva care isi poate folosi creierul, Halloweenul e bine-venit. Cat de mult va tine si cat de mult il vom adapta noi asta ramane de vazut. Dar refuzul ca e „sarbatoare pagana” este cel mai ipocrit si lipsit de inteligenta raspuns care poate veni din partea lor.

  Cat despre respectul romanilor pentru morti, in conditiile in care sunt cimitire unde restaurantul pentru pomeni este construit fix deasupra casei mortuare, acesta este ca si inexitent. Mi se pare infinit mai sinistru sa profiti intr-un asemenea mod de moartea unui om si de familia lui pe perioade indelungate de timp. In comparatie, monstrii din filmele horror par mielusei pe langa astia din punctul meu de vedere. :D

 31. #73

  Daca n-a semnat Mama Omida, degeaba … votam tot, ca oile!

Citește și...