Dacă întoarcem preţurile, sigur veţi cumpăra

Am observat o practică foarte kinky la magazinele de bijuterii, care practică mi-a sărit în ochi mai mult la bulgari.
Adică bijuteriile din vitrine au toate etichetele cu preţul întoarse în jos. Pur şi simplu nu poţi să vezi nici un preţ, trebuie să chemi vânzătorul şi să întrebi.

Ok, înţeleg ideea, să zicem că atunci când e vorba de bijuterii de câteva zeci de euro, hai maxim 200, merge ca strategie. Vine vânzătorul, o laudă, vede ce vrei, te îndrumă spre altceva mai scump sau, dacă nu ai bani, spre ceva mai ieftin.

Dar Hesus, cum era la un magazin de gen din Bulgaria, era o vitrină cu preţuri care nu coborau sub 5-6000 de leva, astea fiind cele mai ieftine. Păi cine are de dat 2500 de euro pe un ineluş, stă să cadă la mingicăreli de astea de magazin ieftin?

E greu să găseşti o cale corectă. Mi-e dor de vremurile vechi, cu bijutieri distinşi, mirosind a Patchouli.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

17 comentarii

 1. E si asta o strategie, daca ai intrebat probabil ai oarece intentii, iar restul tine de vanzator…cat e el de capabil sa te aburesca ca nu iti vinde doar tri grame de aur ci iti vinde un ,,stil de viata”…..sa folosesc limbajul lor 😀

  Thumb up 0
 2. Cred că nu vor ca alegerea pe care o faci să fie influențată de preț: vine amanta cu tine de mână în magazin și îți arată un ineluș de 4000 de para: ” uite ce frumoooos !” și tu ca prostu’ scoți cardul și plătesti inelușu, că așa îți spune „ăla micu”. Dacă toate bijuteriile ar avea preț, amanta ar fi nevoită să arate spre una mai eftinache, să nu-i lase impresia „fraierului” că e pe interes !!!

  Thumb up 0
  • #4

   apoi nu ii fain sa pui botu la ce vrea amanta…platesti frumos si spui vanzatorului sa ti-l trimita prin curier la camera de hotel…explici amantei ca asa e mai cu stil…nu iesi cu tinicheaua din magazin, asa pur si simplu…sa vina valetul sa ti-l aduca.
   dupa 5 min dai telefon si spui sa iti inlocuiasca piatra (daimandu) cu un zirconiu….si ni ca nu te-a costat mult „jnitzelu'” (metoda era practicata de americani de prin anii ’30 cred…futeau, fraiereau mai des si mai ieftin)..:))

   Thumb up 0
 3. pentru ca 999 devine 666, e lucru’ dracului, pararea mea

  Thumb up 0
 4. In ritmul in care creste pretul la aur, oamenii nu vor mai cumpara verighete pentru nunta si astfel nu vor mai trebuie sa mearga la bijuterie ci probabil le vor imprumuta de la cunoscuti.

  Thumb up 0
 5. pentru un comerciant, afisarea preturilor e cel mai mare rau. din mai multe puncte de vedere nu numai asta cu preluarea clientului… de multe ori sunt tradusi de vecinii de peste drum care vayand preturile pot vinde cu 2 poli mai ieftin

  Thumb up 0
 6. #8

  ideea e sa te momeasca in magazin. in felul asta si daca bijuteria vazuta de tine in vitrina e prea scumpa, poate poti fi convins sa cumperi ceva mai ieftin.

  Thumb up 0
 7. #9

  @arhi Intrebarea e daca au si bulgarii legea asta…

  Thumb up 0
 8. Sunt multe astfel de „politici” de marketing pentru a păcăli LEGAL clientul. Eu acum 2 zile am văzut asta http://bit.ly/pa4EzH la un magazin de pantofi de la noi din oraș.

  Thumb up 0
 9. La fel e si la ceasurile scumpe 🙂

  Thumb up 0
 10. #12

  Am vazut o practica similara pe la toate marile magazine de bijuterii de la americani. Nici unul nu afiseaza preturi. Ti le arata, au rabdare, iti arata altele care li se pare ca ti se potrivesc, etc. Uneori te intreaba de buget si iti spun ca sunt mult mai scumpe, dar iti arata o gama mai ieftina.

  Nu face nimeni ca la noi: „daca nu ai bani sa cumperi acum pe loc lasa-ma ca eu n-am chef”. Te lasa sa te atasezi emotional de zdranganeaua aia pentru ca asa sunt sanse mari ca, daca nu ai bani, ai sa economisesti si ai sa vii peste 2-3-6 luni sa o cumperi.

  Thumb up 0
  • #13

   nu-i nici-o strategie de marketin… Lanturile mari de magazine vand un produs in mai multe tari si prin urmare pe aceeasi eticheta trec mai multe preturi. Acelasi lucru se intampla si la H&M etc… verifica si-ai sa vezi ( cate-odata sunt 5-6 preturi in 5-6 monede)

   Thumb up 0
 11. poate ti-o dadeau si pe manechina:)) la pachet

  Thumb up 0
 12. doamne cate teorii de marketing pentru a pacali omul legal..multe se mai inventeaza,poate maine poimaine vom vedea ca pun un pret si cand ii intrebi ,dar totusi e mai mult cu nush cat lei..

  Thumb up 0
 13. Eu am patit la noi o treaba in genu: erau afisate niste etichete mari si rosii cu preturi de ziceai: gata il iau! Numai ca aia nu era eticheta cu pretul, era doar eticheta cu reducerea care se aplica la pretul de pe cealalta etichetuta ascunsa bine in produs..:))) M-a luat inima degeab! Nici chinezoaica nu mai eram la ochi, ma facusem japoneza instant!

  Thumb up 0
 14. #17

  Cine ii tipa din poza?

  Thumb up 0