Întotdeauna alții sunt vinovați pentru greșelile noastre

Ieri, imediat după anunțul primului exit poll oficial, oamenii au găsit RAPID vinovatul pentru eșecul USR-ului la vot. Nu au ieșit tinerii la vot, domnule, tinerii sunt de vină, de ce nu au ieșit tinerii la vot?

Graficul ăsta e analizat de colegul nostru Ștefan:
Stefan

M-ai făcut curios, așa că am căutat puțin niște date. Am luat piramida populației (estimare de 19 mil.) și datele despre voturi de pe site-ul BEC.

0-18 avem cam 3,45 mil. cetățeni

18-24: ~1,35 mil. cetățeni, au votat ~675k, deci cam 50%
25-34: ~2,3 mil. cetățeni, au votat ~1,25 mil., deci cam 54,5%
35-44: ~2,8 mil. cetățeni, au votat ~1,6 mil., deci cam 57%
45-64: ~5,5 mil. cetățeni, au votat ~3,3 mil., deci cam 60%
65+: ~3,6 mil. cetățeni, au votat ~1,9 mil, deci cam 52,5%
total 18+: ~15,55 mil. cetățeni, au votat ~8,7 mil, deci cam 56%

Deci pe numerele actuale, au votat 50% din tineri. Dacă ducem mai sus vârsta, sunt chiar mai mulți. Dar în numere clare, 50% din tinerii care sunt așa zis contabilizați de institutul de statistică. Adică peste medie.

Dar voi realizați că, de fapt, în românia, nu mai sunt, conform estimărilor oficiale, între 4-5 milioane de oameni, votanți, oameni cu putere de muncă, da? Adică toate raportările, toate listele electorale, to’i banii care merg la partide sunt pe niște liste despre care știe toată lumea că sunt false, dar ce să facem, asta e legea, nu?

Nu, nu tinerii sunt de vină. Nu tinerii trebuie să ne salveze, dimpotrivă, NOI suntem cei ce ar trebui să salvăm tinerii. NOI ar trebui să fim cei ce ar trebui să îi protejeze, prin orice, chiar și prin vot.

Primul pas spre vindecarea unui organism este acceptarea existenței unei boli. Căutarea de vinovați altundeva decât la noi este complet contraproductivă.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

16 comentarii

 1. #1

  Pentru mine acest rezultat a venit ca o ghioaga in cap mai ales ca eram cu un boost mare de incredere dupa votul din 26 mai.Acum ce sa mai cred, ca ne place sa fim comozi si doar sa ne plangem.Va iesi ficusul cu 75% in turul doi din pacate.Nu o vad pe proasta satului sa faca ceva notabil va avea acelasi discurs tamp despre pensii si salarii.

  5

  • #2

   ma tu esti prost… alegerile euro au avut circumstanta tradarii factiunii antiDragnea din PSD plus faptul ca sunt alegeri nonnecesare pentru baronii locali PSD… la locale se va reveni pe fagasul normal 🙂

   8

 2. Daca Ionica si Costica vorbesc la cafea ca ce tare e Barna si cum va sparge el pisica in doua, asta nu inseamna ca Gigel de la Cucuietii din Deal a auzit de Barna si-l va vota. Lectie, coitze, lectie se cheama asta. Bula-i bula si cam atat.

  31

  • Barna, Caramitru si Ghinea trebuie sa zboare din USR. Barna a luat mult sub scorul partidului. Sa se intoarca la fondurile EU daca este atat de bun. Caramitru si Ghinea la fel, mergeti tata la privat, ne descurcam mai bine fara voi.

   Vreau sa vad oameni ca Drula, Voiculescu, Benga, Gotiu, Coliban etc nu smecheri si baieti destepti.

   22

 3. Si cred ca trebuie sa se termine prostia aia cu „taranii needucati voteaza cu psd”. Inteleg ca pe cifre ruralul a votat la greu cu Iohannis…..

  7

 4. Si in plus, barna ia sub scorul partidului la europarlamentare si logic ar fi sa plece din functia de presedinte usr. Trage partidul in jos

  10

  • #7

   Scorul partidului de la europarlamentare nu e de fapt scorul real al partidului. Eram sigur ca acel scor umflat de emoție le va face mai mult rau.

   5

  • #8

   E simplu, vezi cat a luat PMP la euro si vezi cat a luat acum Paleologu. La fel si la PNL.
   Multic are voteaza cu usr au votat Paleologu si Iohannis

   1

  • #9

   newsflash – alegerile se castiga mereu, intotdeauna, pe emotie. daca barna nu produce nicio reactie, nicio emotie, trebuie sa plece.

   4

 5. #10

  Sărutmâna pentru mențiune.

  Aș mai face o precizare: până acum, scorurile PSD-ului erau puse pe seama pensionarilor și asistaților de la țară. Uite că 18-34 și 65+ au prezență similară raportată la grupa de vârstă și prezența în mediul rural a fost jalnică, cu 30% mai mică decât în mediul urban. Județe fruntașe au fost Ilfov, Cluj, Sibiu, Brașov, cu Bucureștiul și el pe un neobișnuit loc 7. Astfel, rezultatul Vioricăi – peste exit-poll și bine de tot peste estimările din sondajele premergătoare – este cu atât mai interesant.

  6

 6. #11

  exista ceva pentru tineri ? vreo discutie, vreo semi promisiune, vreun plan, orice, prezentat de vreun partid ?

  ceva despre reformarea ghetoului numit sistem de invatamant, ceva remuneratii sau suport pentru studii pentru cei nevoiasi dar cu rezultate bune, ceva despe necesitatea de renovare masiva a scolilor si facultatilor care in marea majoritate, mai ales cele din afara Bucurestiului, n-au de niciunele ? ceva programe, planuri pentru a sprijini tinerii absolventi sau viitori absolventi si meseriasi cu planuri salariale care sa le si ajunga lunar pentru mai mult de o Cola la 1 Litru si o shaorma, in afara de intretinere si eventuala chirie ?

  ceva oameni competenti care sa ofere un plan pentru investitii in viitor bazate pe fonduri Europene, asa cum fac cu extrem de mult succes tari precum Polonia, Cehia ori Slovacia ?

  de ce plm ar baga tinerii in seama toata chestia asta, daca pe ei nu ii baga in seama nimeni ?

  31

 7. Usr trebuie sa i dea viteza lu caramitru, urgent

  8

 8. #13

  Eu sunt sigur că de ani de zile suntem mult, mult mai puțini decât se zice.

  Eu sunt convins că se știe asta dar nimeni nu va recunoaște pentru că astfel ar mai trebui redus niște parlamentari, niște instituții, niște bugete, și multe altele.

  Iar asta înseamnă pierdere de influență. Și dacă e un lucru de care putem fi siguri pe lumea asta, e că cei de la butoane nu vor accepta să piardă influență ușor.

  Știu oameni și familiii întregi plecați din țară de ani de zile și încă apar pe liste, deși au făcut demersurile legale și au domiciliul legal. Ce să zic de ceilalți care au domiciliu și buletin încă dar sunt plecați de mult, mult timp.

  Cei mai multi în situația de a fi plecați dar de care statul nu știe și îi consideră ‘fără ocupație’ sunt tinerii care au buletin încă la părinți și care n-au călcat în nici o instituție a statului de când și-au făcut buletinul.

  Și nu îi învinovățesc la ce proceduri și instituții avem.

  9

 9. #14

  Sincera sa fiu nu sunt nici pe departe la fel de dezamagita ca a iesit Dancila cat m-a dezamagit prezenta la vot. Speram ca ultima perioada sa ne invete macar un singur lucru daca nu altceva si anume sa nu ratam niciun vot niciodata ca sincer nu prea avem multe alte unelte la dispozitie impotriva lor. Da, ieri a fost o zi trista si pentru mine.

  2

 10. #15

  Eu din datele astea inteleg ca femeile au fost cele care ne-au nenorocit…

  3

 11. #16

  De asemenea pentru cine tot compara procentele cu europarlamentarele exista o problema: au disparut 700.000 de oameni de atunci si pana acum de pe liste.

  1. „Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 28 februarie 2019 este de 18.937.258”

  2. „Astfel, după efectuarea tuturor actualizărilor, situația numărului de alegători valabil pentru alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie 2019 este următoarea: Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este 18.217.156 de cetățeni;”

  http://www.roaep.ro/prezentare/stire/numarul-total-de-alegatori-inscrisi-in-registrul-electoral-la-data-de-28-februarie-2019/

  https://www.roaep.ro/prezentare/stire/numarul-total-de-alegatori-valabil-la-alegerile-prezidentiale-din-data-de-10-noiembrie-2019/

  1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.