49 comentarii

 1. Raspuns de copil inocent: cichi cian

  0

 2. Nimic, ca nu avem nici o sursa de lumina :-)

  0

 3. #6

  lumina, daca este vreo sursa, ce sa se reflecte? :)

  0

 4. Lumina?

  0

 5. #8

  Dacă e în România, prafu’, paianjenii, câțiva căcați de muscă și-un calorifer cu vopseaua scorojită.
  Și oricum, se vede hâțânat,, că vibrează. A băgat vecinu’ bormașina.

  0

 6. să vezi ce iese dacă ai o cameră sferică!

  0

 7. #10

  lasa naibii ce se reflecta, important e ca transforma 2 țâțe in mai multe țâțe :D

  0

  • #11

   Corect… si daca e barbat o sa fie poreclit mai nou Hidra…:P

   0

 8. #12

  Dacă e luminată, vei obţine o cameră vag verzuie. http://www.livescience.com/34427-what-color-is-a-mirror.html Cred. :))

  0

  • #14

   nu asa, pentru ca se vad sursele de lumina, cea care de fapt se reflecta.

  • #15

   Daca nu ai sursa de lumina, nu e nimic, punct.

   Si nici nu e Schrodinger’s mirror room, ca poti observa folosind 1 way mirros. Doar ca o sa observi intunericul.

   0

  • #16

   nu exista nimic, ca si concept:)

  • #17

   Cu sursa de lumina se observa niste reflexii exemplificate mai sus, fara sursa de lumina nu ai ce sa observi, strict din punct de vedere al luminii vizibile(definita ca radiatia vizibila cu lungimea de unda intre ~400-700 nanometri – intervalul variaza).

   Asta ca sa clarific „nimic”-ul de mai sus.

   0

 9. #18

  Nuanta colorata depinde in functie de sticla. Dar da, cu o sursa de lumina se va vedea (pe fiecare perete) un degrade de la luminos la inchis, dinspre exterior spre interior, plus reflexia luminii in functie de pozitia ei. Chestia asta poate fi verificata in 3Ds Max, sunt curios ce rezultat ar avea.

  0

 10. #25

  Schrodinger’s cat, intr-un fel. Adica lumina daca ne uitam sa vedem ce e si nimic daca nu ne uitam.

  0

  • #26

   da, cam asta e definitia nimicului:) si o demonstratie a faptului ca intotdeauna, prin observare, observatorul afecteaza obiectul observat

  • #27

   Ecuatile lui Schrodinger nu pun in discutie „exista vs nu exista” in cazul in care tu stii sigur ca ai sau nu ai sursa de lumina in interior, pun in discutie pozitia si momentul unei particule de care esti sigur ca exista. Conform principiului lui Heisenberg e imposibil sa cunosti simultan pozitia si momentul (de aceea nu exista repaus in univers) unei particule, iar ecuatiale lui Schrodinger rezolva probabilistic pozitia atunci cand cunosti functia undei descrisa de moment si celelalte functii ale undelor cu care interactioneaza.

   0

  • #28

   iar acum, asteptam specialistii care sa iti explice cat de prost esti si ca de fapt habar nu ai pe ce lume traiesti

 11. photoshop sau timp de expunere mai mare.

  0

 12. #30

  2000 de abdomene, doar nu 2000 de flotari.

  0

 13. #31

  nu stiu sigur dar poti intreba o blonda, sau o poti intreba pe udrea..

  0

 14. #32

  E, daca nea Vici astepta parerea Anielei la postu’ cu Rapiduletu’, eu abia aici astept sa ne lumineze. Pe noi, nu camaruta cu oglinzi.

  0

 15. #33

  Dupa cum s-a spus si mai sus, ai nevoie de o sursa de lumina. Modul in care o amplasezi va influenta ceea ce se reflecta. In principiu, vei vedea acea sursa de lumina reflectata de multe ori, de fiecare data scazand in intensitate, pana cand nu va mai fi vizibila.

  O explicatie fizica aici: http://skullsinthestars.com/2011/07/30/infinity-is-weird-even-in-infinity-mirrors/

  Niste nemti au facut asta: http://www.solderlab.de/index.php/misc/infinity-mirror. Una din laturi este o oglinda cu una din fete transparenta, astfel incat sa poti sa vezi prin ea ce e inauntru.

  La o scara mai mica (o cutie, nu o camera), vezi aici: https://www.flickr.com/photos/ronbrinkmann/sets/72157628242004349/detail/

  0

 16. #34

  fundul tau, intr-o infinitate de exemplare.
  apropo de asta, recomand citirea cartii Moebius dick. exista.

  0

 17. #35

  Lumina

  0

  • #36

   daca ai si bec :))

   0

  • #37

   Fotonii sunt eliberati prin radiatie electromagnetica chiar si de corpul tau, doar ca sunt distributi in diferite cantitati discrete in functie de frecventa undei corelate. Eliberam fotoni si la frecventa spectrului vizibil dar intr-o cantitate infima pe care retina noastra nu o poate transforma in impulsuri pentru ca nu contin energie suficienta. Nu exista intumeric in adevaratul sens al cuvantului, intumeric e doar pentru retina noastra care accepta o plaja dinamica de cam 18 stops, un senzor foto foarye bun pleaca de la 14 stops si se duce aproape de 18 (fara HDR)

   0

 18. #38

  astea-s intrebari din ciclul „de unde stii ca s-a stins becul din frigider cand ai inchis usa?”

  0

  • #39

   Vrei să spui că nu te-ai închis niciodată în frigider să afli adevărul?

   0

 19. Se vede un post de-a lui Deby cu sute de likeuri

  0

 20. #41

  Intrebarea ta e tricky. Minimalistic si generalist vorbind se reflecta fotoni care nu au fost supusi absorptiei de catre materia prezenta in camera). De exemplu o bluza verde absoarbe lumina de orice cloare, mai putin verde. Un corp negru (black body) absoarbe relativ egal tot spectrul luminos, deci nu reflecta nimic. Oglinda nu absoarbe lumina de nici o frecventa (relativ vorbind, pentru ca absoarbe si ea) adica reflecta cam tot ce primeste.

  0

 21. #42

  bun. hai ca vin si eu cu o intrebare. daca, ipotetic, gaurim pamantul de la noi pana in honolului, adica perpedndicular pe ceea ce e sub noi, si apoi lasam sa cada o piatra, ce se va intampla cu aceasta? va „izbucni” la celalalt capat, va ramane la mijloc?

  0

  • #43

   Daca, ipotetic, videzi gaura, pentru a elimina frecarea, piatra ar trebui sa oscileze ( ipotetic) continuu intre suprafata pamantului din Honolulu si suprafata de la „noi”. Pendul Gravitational Ideal. Ipotetic pentru ca depinde si daca distributia densitatii pamantului este simetrica de-a lungul sectiunii celor doua jumatati. SI daca distanta fata de centrul pamantului in Honolulu e aceeasi ca si la „noi” ( diferenta de elevatie).

   Daca nu videzi gaura , frecarea va impiedica piatra sa ajunga la suprafata pamantului in Honolulu. Dupa mai putin de 10 secunde si 3000 m , piatra va ajunge la viteza limita ( un pic mai mult de 50m/s) la care gravitatia e egalata de forta de frecare ( vector care variaza cu viteza ) . Mai mult, aproape de centrul pamantului gravitatia trebuie ca scade , deoarece e sensibil mai multa masa in „spatele” pietrei. Prin urmare si viteza limita scade. Dupa trecerea de centrul pamantului forta gravitationala ( infima initial, dar in crestere + frecarea cu aerul sa opreasca piatra inainte de a iesi la suprafata, si sa o intoarca in directia opusa. Efectul va fi de pendul gravitational real. In final piatra se va opri in centrul Pamantului.

   Presupunand ca nu s-ar topi cu mult inainte de a ajunge macar acolo.

   0

  • #44

   @fox murder
   Nu știu ce se va întâmpla cu piatra dar mai mult ca sigur va fi prima rocă observată de intratereștri.

   0

 22. #45

  indepartezi putin unul din pereti bagi o raza de lumina (sursa la alegere) si inchizi repede la loc peretele respectiv… lumina petru zile intunecoase…

  0

  • #46

   da, practic e imposibil sa nu prinzi niste fotoni captivi:)))

 23. #47

  OFF TOPIC:
  Vine soacra la mine intr-o zi ploioasa.
  O intampin bucuros la intrare :
  – Mama soacra, da’ nu sta in ploaie…du-te dreacu acasa.
  :)))
  Trebuia sa-l zic.

  0

 24. #48

  se refracta :)))

  0

 25. #49

  Ma intreb ce ai observa dacă ai o cameră perfect pătrată, cu pereții, tavanul și podeaua făcute din cel mai negru material cu putintă?

  0

Citește și...

Futu-i. S-a terminat noaptea, și eu n-am terminat de dormit. Măcar am timp să-mi beau cafeaua. Poate și scriu două rânduri. “Când încălzim un filament de wolfram până la incandescență…” – Mama! – Da, puiule. Bei cacao sau cafea? Iar e frig în mașină. Mâine e musai să pornesc motorul mai devreme, să […]