intrebare pentru medici

Peritonita asta este rezultatul loviturilor intense in zona burtii, nu?

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/cauza-mortii-barbatului-imobilizat-cu-spray-lacrimogen-de-jandarmi-in-vatra-dornei-1164009

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

15 comentarii

 1. #1

  Cheag de sânge=> infarct mezenteric=> perforație intestinala=> peritonita

  6

  • #2
   Arhi

   deci bătut

  • #3

   a dat cu spitzul. daca dadea plasat, cu latul, omul apuca sa povesteasca cum e cu agresiunea.

   4

  • #4

   Dacă ziceau de helicobacter sau pancreatită (pietrele de colecist), cred că îi credea lumea.

   0

 2. #5

  Nu neaparat batut

  6

 3. #7

  Un profil mai putin pe strada.

  6

 4. #10

  Peritonita este inflamatia cavitatii abdominale (peritoneum este foita ce imbraca aceasta cavitate, pe interior, precum si organele din cavitate). Desi poate acea cauze aseptice (adica fara agent patogen, sunt autoimune-f rar), cea mai mare parte (covarsitoare) sunt septice (adica exista bacterii acolo). Sursa bacteriilor este in cea mai mare parte intestinala sau peritonitele prin perforarea peretelui abdominal . Cela mai des peritonitele sunt complicatii ale apendicitelor, si mai pot fi consecutiv ulcerelor, pancreatilelor. Traumatismele puternice (bataia) poate declansa peritonita prin multe mecanisme: rupturi de organ, ischemii, hemoragii. Un pumn in abdomen se poate solda cu peritonita. E drept, rar, dar se poate. Autopsia insa poate spune cu exactitate daca in cazul de fata traumatismul este sursa peritonitei. Acuma, avand in vedere spray-ul, se poate suspiciona si o reactie sistemica la spray … ma gandesc ca rupturi de organ erau si ele trecute in raportul medicului legist…sau nu?

  17

 5. #11

  bag seama ca „presupusii” criminali sunt incă in libertate.

  0

 6. #12

  e o greseala comuna sa confunzi jandarmii cu oameni. daca il mancau cainii nu mai era nimeni atata de uimit.

  5

 7. #13

  peritonita aia e de la infarctul mezenteric.

  Infarctul Mezenteric poate fi si de la spray-ul jandarmilor …. acuma spre deosebire de inima intestinele au circulatie in bucla… asa ca e mult mai greu sa fac un infarct intestinal decat unul la inima…. ca fiecare sectiune are minim 2 surse de alimentare. deobicei astea sunt mecanice…. ori se innoada intestinele si stranguleaza mecanic, ori bride… ori reactie la medicamente ori coagulopatie adica multe cheaguri deodata.

  ori in cazul asta poate fi o reactie minunata la spray-ul jandarmilor, reactie de vasoconstrictie.

  3

 8. #14

  sa incepem cu inceputul. infarct inseamna o intrerupere brusca sau cronica a circulatiei sanguine intr-un organ. In cazul mesenterului poate sa fie arterial sau venos. Mai sunt si cazuri mai rare , de exemplul in cazul unei arsuri puternice sau un soc in care circulatia este redistribuita spre alte organe mai importante gen inima, si matzul nu mai este irigat cum trebuie insa nu e cazul aici. Un infarct venos inseamna o obstructie a circulatiei venoase dar de obicei asta nu se manifesta asa de acut, are cateva ore pana la o zi la dispozitie. asa ca ma gandesc la un infarct arterial. Intestinele sunt in mare irigate de 2 artere- a.mesenterica superioara si inferioara. Cea superioara iriga cam tot intestinul subtire si o mare parte din cel gros. Cand apare asa ceva matzul nu mai este irigat si intr-un timp foarte scurt de cateva minute pana la ore urmeaza o ischemie profunda, practic tot intestinul moare, apar dureri groaznice, presiunea in peretele matzului creste pana se rupe si da in peritonita. Cauzele cele mai frecvente sunt o embolie acuta pe fond de ateroscleroza, adica un cheag de sange astupa artera pe fondul unor modificari deja avansate ale peretelui vasului de sange (calcificari, subtierea si eventual hemoragia unei parti din perete). E un cacat de boala, mortalitatea e foarte ridicata iar cei care supravietuiesc raman fara o portiune de matz si au o gramada de complicatii. Acuma e posibil ca nenea ala sa fi avut deja antecedente, ma gandesc ca avea niste placi babane din alea de ateroscleroza si numai bine ce a primit o doza din sprayul ala, la randul lui sprayul ala determina o constrictie a vasului de sange si cu ocazia asta o portiune mica din peretele deja partial distrus al vasului s.a rupt, a ajuns in torentul sanguin si a astupat artera. Ati inteles ceva? De obicei nu comentez da acum am cateva beri la bord si mi-am facut curaj.
  Sanatate

  2

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.