Învățăm și noi ceva din evenimentele la care participăm?

Cred că aș putea să le ofer o idee organizatorilor de evenimente online de la noi. La finalul evenimentului, să dea o lucrare de control, ca la clasa a 4 a, participanților, cu scop de verificare a cunoștințelor obținute și aprofundate în cadrul evenimentului.

De fapt, ideea mi-a venit uitându-mă la panelul de vorbitori de la Social Media Summit București. Exceptând-o pe omniprezenta Bogdana Butnar, care își va împrăștia flatulențele de google, as usual, ai de invatat de la toti, inclusiv de la chinezu, care daca va lasa la o parte chestia aia cu oamenii faini si lucrurile faine intalnite peste tot, chiar ar avea ceva de spus. Și, spre deosebire de zoso, mie chiar îmi place de Alexandru Negrea, atunci când vorbește despre specializarea sa, facebook.

Dealtfel, cu ocazia articolului de mai sus, am înțeles de ce, deși sunt posesor de Ford și relativ celebru în online, nu am primit niciodată vreo invitație la un eveniment Ford. Prietena mea, Adrian Ciubotaru, lucrează acolo :mrgreen: și, desigur, își face treaba cu profesionalism, iar eu nu fac parte din targetul Ford, nu sunt tânăr, sub 30, ci peste 30, gras și cu o droaie de copii. Așa înțelegem și testele de mașini cu păsărici pricepute și nu ne mai chinuim neuronul, în căutarea unor răspunsuri fără întrebări.)

Și totuși, deși evenimentele de online, social media, pr, marketing, aduc oameni care chiar sunt buni în așa ceva, știu ce vorbesc, prezintă interesant totul, multe din absolventele de asemenea evenimente ies la fel de pregătite ca atunci când au intrat. Adică cu un strop de salivă în colțul gurii. După care se reîntorc la joburile lor, folosind, ca amortizor de zgomot, platitudini obosite si de bun simt, plus punga de aer dintre urechi.

În fine, nu știu de ce, presimt că nici după acest articol, lumea nu va fi răsturnată din fundamentele sale, soarele va răsări tot de la est, iar oamenii vor fi la fel de bine pregătiți în munca lor.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

20 comentarii

 1. just for the record, sunt singurul care crede ca (,) chinezu-i sinistru? :S

  Thumb up 0
 2. #4

  Mie chiar nu imi place deloc de Alexandru Negrea. Are un blog total necitibil daca nu esti blogger sau nu te intereseaza despre blogging/Facebook sau alte chestii plictisitoare despre care scrie el acolo.

  Iar companiile pe Facebook ma lasa total rece, nu intru pe Facebook sa ma futa la cap cu reclame si promotii si aplicatii/joculete tampite.

  Deci are un blog foarte nisat si plictisitor si nu am nicun respect pentru munca lui.

  Thumb up 0
  • #5

   blogul, prin definitie, e un jurnal personal. cand incepi sa scrii numai despre ceea ce faci (si ce se face in domeniu), practic nu mai scrii, esti un Uroboros (google).
   +1 perkele

   Thumb up 0
 3. #6

  Ne vedem pe acolo.

  Thumb up 0
 4. #7

  Nimeni nu invata nimic pentru ca toti deja stiu totul mai bine decat cel care vorbeste. E un fenomen universal valabil. Chiar si prin corporatii se gaseste cate un expat care-si sufleca manecile camasii prin sedinte: „Let me show you how to do this”

  Thumb up 0
 5. prima data cand am vazut pozele am crezut ca e ceva articol cu urmariti general din US

  Thumb up 0
 6. #9

  fix the typo: în căutarea unor răspunrui fără întrebări.

  Thumb up 0
 7. #10

  Prietena ta Adrian Ciubotaru? WTF?!!! :))

  Thumb up 0
 8. dupa acest articol sigur ca se va schimba totul. nu ai teama!
  relativ, ce?
  ma rog, astept comentariile altor articole dupa seismul din online-ul blog-etc-ist.

  Thumb up 0
 9. #12

  Daca tot te-au pacalit si ti-ai cumparat Ford, de ce sa te mai invite la prezentari, test drive, etc ?
  Ca sa te auda cum te plangi de alegerea facuta ?

  Thumb up 0
  • #13

   ford e cea mai buna masina

   Thumb up 0
  • @Arhi Gresit, Dacia Duster e cea mai cea 🙂

   Thumb up 0
  • #15

   PS. Sper ca s-a inteles ca am batut şaua ca sa priceapa prietenul tau 🙂

   Thumb up 0
  • #16

   lolici, acum, cand am aflat cine e acolo, mai bine mi-o tai si o dau la caini

   Thumb up 0
 10. asa, alb-negru, arata a necrolog…

  Thumb up 0
 11. #18

  nu il citesc pe tip, dar voi parca sunteti din desene animat. ati descoperit voi definitia blogului :))

  Thumb up 0
 12. #19

  off topic: http://www.cetin.ro/sopcast/ nu mai merge. l-ai mutat prin alta parte?
  multam

  Thumb up 0