Invidia, bat-o vina

Ieri, la pescuit pe canalul Dunare-Marea Neagra. Prin fata mea trece un impingator bulgaresc. Sus la comanda, un nene capitan, intolit la patru ace, mandru nevoie mare.

Eu pe mal, tocmai scoteam din apa doi guvizi odata. Si in clipa in care ii scoteam din ac, ma uitam inspre dom`capitan, cu asa o invidie, gandindu-ma ca el are in fata toata marea, libera, el liber..

Si, in acelasi timp i-am surprins privirea lui, care se uita la mine cu asa o pofta de a sprijini si el cu curul pietroiul ala unde stateam eu, si sa prinda vreo doi guvizi, sa uite de responsabilitati, de oameni, de termene.

Doi nefericiti, invidiind fericirea celuilalt.

[tags]pescuit, momente[/tags]

2 comentarii

  1. asa sa ne-ajute dumnezeu, amin!:))

    0

  2. Brrr… Misto tablou.

    0

Citește și...

În jurul anului 1900, doi băieți s-au jucat cu fizica și au stricat-o. A fost nevoie ca omenirea să-și cumpere altă fizică, și de un creier ca al lui Einstein ca să facă ordine în lume după aia. Pe cei doi băieți îi chema Lord Rayleigh și Sir Jeans, chestie pe care probabil […]

Știu că abia așteptați articolul cu fizica (not), dar cum ieri am avut creierul praștie, a rămas pe weekend toată munca, deci fizica stă la coadă după viața fizică de data asta. Poate mâine… Acum povestiți-mi voi ceva. Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-ați făcut din dragoste? V-ați pierdut […]