Invidia, bat-o vina

Ieri, la pescuit pe canalul Dunare-Marea Neagra. Prin fata mea trece un impingator bulgaresc. Sus la comanda, un nene capitan, intolit la patru ace, mandru nevoie mare.

Eu pe mal, tocmai scoteam din apa doi guvizi odata. Si in clipa in care ii scoteam din ac, ma uitam inspre dom`capitan, cu asa o invidie, gandindu-ma ca el are in fata toata marea, libera, el liber..

Si, in acelasi timp i-am surprins privirea lui, care se uita la mine cu asa o pofta de a sprijini si el cu curul pietroiul ala unde stateam eu, si sa prinda vreo doi guvizi, sa uite de responsabilitati, de oameni, de termene.

Doi nefericiti, invidiind fericirea celuilalt.

[tags]pescuit, momente[/tags]

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

2 comentarii

  1. asa sa ne-ajute dumnezeu, amin!:))

  2. Brrr… Misto tablou.

Citește și...

Sunt un tip foarte răbdător și un adept de-al lui Sun Tzu, care te sfătuiește să păzești malul râului, ca să admiri cadavrul dușmanului tău cum trece. Recunosc, am admirat multe. Online, desigur. Nu îmi place să mă uit la seriale care nu s-au terminat, pentru că urăsc să rămân în limbo, așteptând […]

Atunci când politicienii noștri vor păți așa ceva, nu coregrafii șmechere în piață, după care să ne lăudăm ce mișto a fost. PE NET! Dar momentan nu se va întâmpla așa ceva. Momentan încă suntem bine, încă proporția de bine hrăniți versus rupți în cur e bună. Trebuie să înceapă să plece corporațiile […]