JESUS DE SUPERMARKET

Ştiţi care e tradiţia seculară românească? Nu este crăciunul, nu este paştele, nu este boboteaza. Nu.
Tradiţia româneascăi este călcatul în picioare la cozi.

Ne reculegem in ajunul învierii mântuitorului? Nu putem să o facem decât in faţa bucatelor tradiţionale, cum zilnic ne pisează tinerele cu 2 neuroni de la pupitrul ştirilor de la orice televiziune. Asa că ne imbarcăm, cu căţel, cu purcel, şi ne ducem să ne aşezăm la cozi la hypermarketuri.

Vine Crăciunul? Păi ce ar fi Crăciunul fără bucatele tradiţionale băgate la burdihan? Deci, supermarket.
Eu, ca orice om cu tendinte occidentale în cap, dau să intru in Real azi, să îmi iau o cola. Jesus, mi-a venit să o iau la fugă. Se alergau oamenii pe acolo, se călcau pe bătături cu cărucioarele, se aruncau pâîni in coşuri de la distanţă, răcnete cu indicaţii despre cate kile de caşcaval să ia consortul, bătaie pe ultima roşie sau ultimul castravete din coşurile de pe culoare.

Dar ce pioşi vor fi toţi, în sfanta noapte de paşti, cu lumânarea si oul în mâna. Cum îşi vor face ei cruce cu sfântă evlavie, şi cum vor muşca din bucata de cozonac, câstigata cu preţul transpiraţiei si înjurăturilor de pe culoarele magazinelor.
Şi-aşa mai bifăm o sarbătoare.

Românii sunt un popor pios şi ortodox prin excelenţă. La noi s-a inventat sfinţirea.
Sunt sigur ca daca Iisus Hristos ar fi auzit de Burebista, ar fi venit să fie răstignit in Dacia.
Şi in timp ce i s-ar fi bătut cuiele in mâini, ar fi suspinat:

Mânz, viezure, miere, pârş, barză, brânză….

15 comentarii

 1. Paste spiritual pe draq, e doar o vreme in care avem mai mult liber, facem ceva mancare in plus, avem mai mult de o sticla de cola, fanta in casa. Nimic special..
  p.s. ai grija ca poti atinge pe unii cu articole de genul asta :)

  0

 2. da, si probabil o sa am insomnii la noapte din cauza asta :))

  0

 3. Ai uitat „prunc” si „baci” :))

  0

 4. sunt mai multe, am gasit pe wikipedia o gramada:))

  0

 5. io cre’ca lipseste ceva cvilizatie la toata jucaria asta. ca nu cre’ca aia de la supermaket/hypermarket n-au stocuri s-ajunga la toata lumea, da cre’ca unora inca nu le-a intrat in cap faptul ca nu tre sa se bata pentru o bucata de salam ca sa ajunga la toti :))

  0

 6. parca nu tot o zi mananci..ca supermarketurile se deschid pe 29 iar

  0

 7. sunt unele care sunt deschise si de pasti

  0

 8. Mda, disperare si ipocrizie.

  0

 9. Partea proasta e ca nu mai exista magazine de cartier, majoritatea au fost inlocuite de banci si farmacii. Am la mine in zona intersectii cu cate 5-6-7 banci pe cate un colt, celalalt colt fiind fie Kaufland, Billa s.a.m.d.
  Iar daca-ti trebuie o apa plata si un biscuite tot la supermarket ajungi, unde te inghesui cu toti disperatii ce umplu cate 2 cosuri cu varf de nu le incap produsele pe banda. Si la sfarsit platesc in bonuri de masa :))) (Caz real, am stat dupa unul intr-o zi la casa pana a numarat 500 RON in bonuri!!!)
  Bine ca macar Realul e deschis non-stop pana dupa Pasti, sa vezi ce fain e sa te plimbi prin magazinul (aproape) gol pe la 1 noaptea :D

  0

 10. #10

  Dee, alataieri muream de sete la service-ul auto. am merspe jos un km sa gasesc un magazin sa imi vanda o cola…

  0

 11. fain articol, m`ai inspirat! cel mai rau imi pare de mancarea care se arunca. ma distreaza cum majoritatea se plang de bani dar de Paste si Craciun violeaza portofelul si cardul si plicul cu economii fara regrete, pe mancare. care`i faza? dai milioane (sute de lei noi) ca sa`i caci (scuze de expirmare) sau ca sa arunci la gunoi ca nimeni nu poate manca asa cantitati. si daca le mananca, sunt cei de la stirile de la ora 5, in spital cu indigestii si toxiinfectii alimentare.
  de ce naiba orice sarbatoare se traduce prin haleala? :(

  0

 12. poate sa aiba si o insemnatate deosebita Pastele, depinde de om si ce inseamna pt el

  0

 13. Eu nici acum nu am facut cumparaturile. Dar daca e program non stop la Real, merg dupa ora 00. Stai sa vezi in 28 si in 29 ce aglomeratie o sa fie. Ca vine 1 Mai. Sa-i vezi cum o sa se bata pe mici si bere. Norocul nostru ca vom fi departe de asa ceva.

  0

Citește și...

Comenta cineva la un moment dat că o femeie în jeanși și tricou are sex appeal cât o mătură. Femeia, continua omul meu, e femeie doar când poartă toculeț și rochițe. Ha! Maddame în pantofiori și fustiț cățărându-se pe elicopter. S-ar bucura inginerii de proiect, săracii, că singura cucoană pe care o văd e […]