Jurnalismul care piere în românia

Andrei își pune niște întrebări pertinente, legate de faptul că jurnaliștii de la conferința de presă a hoțului național nu au pus decât întrebări servite, conforme cu notițele șmenarului. Și ar fi vrut să pună întrebări de genul:

 • Domnule Dragnea, cum comentați că inflația a ajuns la 5.2%? Era în planul de guvernare?
 • Domnule Dragnea, cum apreciați că euro a ajuns la 4.6 lei? Era tot în plan?
 • Domnule Dragnea, cum susțineți familia tradițională când dumneavoastră trăiți în concubinaj cu o femeie cu 30 de ani mai tânără?
 • Din păcate, Andrei e tânăr și nu știe că toate redacțiile ziarelor aparțin unor distinși oameni de afaceri, care și-au luat trust de presă pentru a-și susține afacerile și relațiile lor cu politicul.

  Prin urmare, niciun jurnalist sănătos LA CAP nu ar pune asemenea întrebări la conferințele de presă, pentru că nu l-ar mai acredita nimeni la ele, iar patronul lui l-ar da afară în secunda 2, pentru că i-ar strica relațiile cu PSD-ul.

  Gândiți-vă că, la televiziunea națională, care ar trebui să fie complet echidistantă, cap de porc Doina Gradea, șefa pesedistă a televiziunii, dă ziariști afară în funcție de ce întrebări i se adresează lui Firea.

  Da, băbăeț, chiar aici s-a ajuns.

  30 comentarii

  1. #1

   Mda. Si apropo de titlu, s-a dus si Cristian Topescu….

   0

   • #2
    Arhi

    daca citesti apelul de ieri din presa al Cristinei Topescu, îți vine sa te tai pe lung

   • #3

    A murit? Pacat…

    0

   • #4

    deviezi discutia, ce scrii n-are nicio legatura.

    0

  2. #5

   Eu ultima intrebare as reformula-o un pic: Domnule Dragnea, cum susțineți familia tradițională când dumneavoastră trăiți în concubinaj cu o femeie cu 30 de ani mai tânără, iar fosta amanta ati numit-o ministru de interne? De doua ori? (bine, denaturez un pic sensul intrebarii, dar nu ma pot abtine…)

   0

   • #6

    1 Toate relatiile lui Dragnea pana acum se incadrează ca forme de familie traditionala romaneasca. A nu se confunda cu familia ortodoxă.

    2 Tot ignoranța face populatia care opineaza sa confunde un referendum despre definitia casatoriei (baiat cu fată only) cu un referendum despre definitia familiei. Poa sa fie familie si fara sa aiba la bază o casatorie. Dar nu asta e obiectul referendului, ci strict definitia familiei

    0

   • #7
    Arhi

    in romania nu exista definita amanta. cred ca tu esti ignorant. dimpotriva, totul se invarte in jurul definitiei familiei ca fiind compusa EXCLUSIV dintr-un barbat si o femeie. exemplu https://republica.ro/zs-a-ntamplat-ceva-si-nu-mai-este-un-raspuns-domnului-senator-breaz-care-sustine-ca-o-mama-singura-cu
    TOATA activitatea Cpf se bazeaza pe definirea FAMILIEI ca fiind formata dintr-un barbat si o femeie. nu mai raspandi idei false, aici nu e ziar, nu o sa ti le permit

   • #8

    *ci strict definitia casatoriei

    0

   • #9

    in fine :)) mai sunt si alte subiecte :))

    0

  3. #10

   Ala o vrea sa-i futa femeia sau faţa aia de infractor? Dileme.. dileme.. eu as alege-o pe gagica-sa. 😀

   0

  4. #11

   nici cu iohanis nu mi’e rușine, care a obținut o casă prin fals și uz de fals, iar cu veniturile din închirierea ei a cumpărat alte 3 case
   ȘI LULUȚA KOVEȘI SE FACE CĂ PLOUĂ

   cât despre băsescu el a fost primu’ golan care’a păcălit poporu’, cu zeci de curve ministre, prefecte, directoare, parlamentare și alte sinecuri, doar pentru c’au fost curvele lu’ băsescu

   cât despre presă, cum dracu’ antena3 e verificată la ultimu’ leu de taxe către stat, mutată, confiscat sediu, în timp ce realitatea este’n insolvență de 8 opt ani, cu datorii de 24 milioane €, dar care emite fără probleme

   eu sunt neutru și consider că viitoru’ este al celor care cred în Alah, iar astea sunt câteva din observațiile mele

   0

   • #12

    Iohannis a obtinut o casa legal, cu banii jos. Problema a fost una de succesiune. Adica aluia care i-a vandut casa i s-a contestat dreptul la proprietate de catre succesorii celui caruia statul i-a confiscat casa. A fost un proces civil in care puteam fi implicati oricare dintre noi care am cumparat vreodata un imobil. Sau o masina. Sau alt bun de valoare mare care a avut mai mult de un proprietar . Ah, ca ziarele de cancan au rastalmacit-o pe gustul partidului e altceva, dar te rog eu nu mai cita din cotidianul…

    0

   • #13

    succesiunea a fost pe jumătate de imobil, s’a făcut cu acte false și instanța a anulat’o
    pentru cealaltă jumătate a plătit, după ce a făcut succesiunea, 5000€ pentru jumătate de imobil P+E
    5000€? bani pe care i’a amortizat într’o lună, pentru c’a închiriat imobilu’ unei bănci pe fix 5000€/lună
    cu banii din chirie pretinde că și’a cumpărat alte 3 case
    iar după ce a pierdut imobilul, banca care stătea în chirie de ani de zile s’a mutat de tot, nedorind să plătească 5000€/lună proprietarilor de drept
    iohanis REFUZĂ SĂ PLĂTEASCĂ 320 000 € cât a’ncasat din chirie
    iar SRI si DNA n’au nicio problemă

    0

   • #14

    esti prost radicalizat. acreditezi ca doar latrinele sunt controlate fiscal, ca este singura care si-a mutat sediul si ca i-a fost confiscat sediul pentru neplata obligatiilor fiscale. besi in pulile musulmano-psdiste!

    0

   • #15

    antena3 este controlată și i’a fost confiscat sediu’ pentru că a fost ÎMPOTRIVA LU’ BĂSESCU ÎN 2012 LA REFERENDUM ȘI A DAT ÎNREGISTRĂRI CU MIRCEA BĂSESCU CU ȚIGANII CU ȘPAGA
    plecați dracu’n occident că v’așteaptă câini cu colaci în coadă :)))
    mai aveți puțin și’o să vă beșiți pe voi de frică
    are Alah grijă de voi!

    0

   • #16

    Chill ca e troll. Troll prost, dar tot troll

    0

   • #17

    Daca esti neutru fa o comparatie intre veniturile declarate de pro tv ( cu o istorie de dosit banii) si antena 1. Cota de piata e apropiata pentru cele doua. Fabrica umanista transformata in Alde declara profit sub farmaciile Donna. Dar vai ce controlati sunt cand isi platesc cota mica din profitul mincinos.

    0

   • #18

    Tu esti un nou tip de neutru, din ala de la PSD.
    Numazic

    0

  5. #19

   Prin 2004 – 2005, o fundație de interes național a primit o substanțială donație și un loc de întâlniri într-o clădire aproape de fostul CC.
   La sediul ăsta de întâlniri erau chemați pe rând jurnaliști și angajați din toate redacțiile.
   Întâlnirile erau conduse de către un fost greu din PSD care prezenta fiecăruia nu doar un set de headline-uri ci și întrebări pentru conferințele de presă, direcții de investigare, modalități de exprimare, tot setul.
   Așadar, în plin mandat Băsescu, PSD începuse cucerirea presei cu aceste liste prefabricate de articole și întrebări.
   Toți cei care acceptau lista primeau și „sponsorizări” pentru publicația la care lucrau. Cei care refuzau sau aveau dubii erau fie concediați, fie lăsați fără acreditare.
   În cazul jurnaliștilor grei li se prezenta mai întâi toate sponsorizările, tot pachetul de beneficii care uneori includea vacanțe pentru familie, apoi erau prezentate aceste hint-uri pentru investigații – unele din ele chiar adevărate și cu date foarte exacte.
   Nu știu cât din mașinăria pe care a creat-o a rămas în funcțiune fiindcă omul care a condus această campanie de acaparare a presei a căzut ceva mai târziu – parte din cauza greșelilor lui, parte din cauza unor conflicte interne PSD. Nu știu să precizez dacă acțiunea lui a fost ilegală însă după experiența asta am început să mă întreb serios dacă mai are rost să rămân în presă. Am rămas cu un gust amar, m-am reorientat, am plecat din țară.
   Acum lasă-l pe Andrei să mă întrebe de ce la conferințele de presă nu se pun întrebări incomode.

   0

   • #20
    Arhi

    domnul Hrebe se va intoarce mai puternic decat a fost:)))

  6. #21

   Exact in acelasi mod s-a ridicat si Hitler si Ceaușescu. Toti i-au lins in cur in speranța ca le pica si lor ceva. Asa e si acum. Toti lung cururi si spera sa le ramina si lor ceva firimituri din cacat. Tara trista cu oameni trisiti fara coloana vertebrala. O turma exemplara. Trist dar deja e tirziu, obsa fie si mai rau iar EU si NATO o sa ne-o traga iar cum ne-au mai traso si inainte pentru ca nu sintem o tara cu un popor unitar si cu coloana vertebrala.

   0

   • n-ai idee cum lingeau cururi in perioada interbelica.

    Mai intai le pupau picioarele legionarilor, pentru ca poate le dau un post, ceva. Doua luni mai tarziu ii pupau picioarele lui Antonescu pentru ca i-a scapat de legionari.

    De aia Carol I si Antonescu au ramas in istorie, ca erau singurii cu integritate din zona.

    0

   • Legionarii n-au avut o asa mare influenta in clasa politica romaneasca. Cat au fost la guvernare cu Antonescu au incercat sa acapareze intreaga putere, dar n-au reusit fiindca maresalul le-a dat-o peste nas.

    Spre deosebire de Carol I, Antonescu a rămas cunoscut în istorie datorită basarabenilor care-l idolatrizează fiindcă a fost cel care a eliberat Basarabia …

    0

  7. #24

   Nu numai jurnalismul, cam toata românia piere in românia. La inceput (’89-90-91) era speranta/o-sa-facem-dregem, dupa aia a fost doar hais-cea, presarat cu distractie (Catavencu/etc). Acum nu-ti mai arde nici sa razi cat de prosti is astia. Nu stiu altii cum sunt dar R. e in intregime plictisitoare, irelevanta.

   Imi amintesc de o lectie prin ’97 de la un american, eu ii explicam ca-s din R iar el:
   – Great! When can I have this done and how much will it be?
   Mi-am zis uite bre de ce astia-s la un nivel asa ridicat de civilizatie si noi toot facem laba-n cerc de 2mii de ani. Americanii-s practici si directi, ii doare fix in kr de unde/cine esti.

   Noi nu. Noi alegem javre PSD dupa care iesim in strada sa ne jeluim ca ne-am impuscat singuri in picior. Sau vrem LCK sa faca rahatul praf ori sa fie jurnalism de martiraj. Normal in plmea ca si aia-s oameni si nu vor sa doarma sub un pod doar pt ca l-au intrebat pe mustacios ceva necomfortabil.

   0

   • #25

    dobitocii care ”s-au pisat pe el de vot” au votat implicit proportional cu cei prezenti la vot, adica pentru guvernare psd cu larga majoritate parlamentara.

    0

   • #26

    @daddy: Bineanteles, cu fiecare ne-dus la vot, s-a facut mai puternic votul pesedist. Inteleg sa fim asa prosti in ’90, hai inca 2 ture. Dar 2016? Mi se pare de neiertat. Suntem irmediabil tampiti. Intre timp ma omoara kkturi de astea pe fb:

    https://www.facebook.com/groups/1284449021586947/permalink/1967778546587321/

    Deci disperari de-astea agramate. Bai nene, nu mai bine NU MAI VOTATI BOI? Decat sa ti-o bagi singur in dos si dupa aia sa te plangi ca doare? Over and over again.

    0

  8. #27

   Ce noutate, jurnaliştii se vând pe bani celor care dau mai mult. Când a fost altcumva şi cine a fost independent 100% ?

   0

  9. #28

   Hai ca sunteti niste labagii, cu totii!

   Pai a alergat vreunul, vreodata, cu berile intre frigider si terenul de tenis, o dupa-amiaza intreaga, sa vedeti cat e greu? Va place sa criticati din gura aia…

   0

   • #29

    eu SIGUR sunt labagiu!
    și mă mândresc cu asta

    0

  10. De fapt, problema e mai ampla. Sunt diverse entitati de presa si site-uri anti-psd si anti-dragnea. Nu-s ele acreditate? Nu are voie un ziarist de la hotnews, g4media ori mai noul newsweek sa vina la conferintele de presa ale lui dragnea? M-as mira.

   De fapt, problema este ca jurnalismul, in lipsa de fonduri, se face din birou. Dai doua telefoane sa afli informatia, dar nu-ti misti fundul din biroul tau. Preferi sa te uiti la tv la conferinta de presa. Esti mai eficient. Daca te duci la sediul psd, pierzi mult timp si n-are cine sa-ti faca treaba.

   De ce nu-i pune nimeni de la Adevarul, ditamai ziarul, intrebarile corecte? Ori de la Digi24? Ori de la Realitatea? Adica ma refer la entitati care, altfel, se lauda cu anti-psd-ismul. Astea-s intrebarile corecte. Nu cred ca psd-ul va interzice vreodata accesul ziaristilor de la Digi, asa cum nimeni nu a interzis vreodata ziaristii rtv/antena 3 la conferintele de presa ale usr, pnl ori de la Cotroceni.

   0

  Adaugă un comentariu

  Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

  Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

  Citește și...

  Pentru că vă tot întrebați unde umblu și vai, cum îmi permit să nu scriu chestii, pentru entertainul maselor, uite umblu prin lume. Iar decembrie e luna mea liberă, în care scriu ce vreau eu, când vreau eu, dacă vreau eu.

  Daca v-a trecut prin cap ca, de Craciun, sa faceti cadou celor dragi un PC sau un laptop, inseamna ca vreti sa il oferiti si cu o cheie de Windows originala. Asa ca prietenii nostri de la goodoffer24 au pregatit acea oferta speciala pe care o astepta toata lumea inainte de finalul […]

  Am încercat ieri să merg la cumpărături la Auchan, că e mai aproape de casă, ceva lejer și era să rămân blocat în trafic. Cred că și acum zăceam undeva, pe o stradă, tânjind să ies la libertate, la aer, la viață. Sfat: Carrefour are una din cele mai mișto chestii. Aplicația lor, […]