Justiția română, la preț de o sacoșă

Una din discuțiile preferate ale tipilor cu care ieșeam în adolescențele mele, era despre cum să facem bani precum aleșii poporului, furând în stil mare, fără să ne prindă nimeni. Iar soluția finală era gen Dude, la urma urmei, dai un milion judecătorului și te scoți, oricum rămâi cu bani pentru tot restul vieții.

În mintea noastră de copii, cam cu atât era echivalată incoruptibilitatea unui judecător, cea mai înaltă treaptă a incoruptibilității, în ochii noștri. Problema e că acum, la vârsta senectuții, încep să mi se distrugă miturile copilăriei. După Stan Mustață, care șantaja din proprie inițiativă deținuții, cu scopul de a le lua câteva mii de euro, pentru sentințe mai ușoare (respect Meme Stoica!), avem alții:

Astfel, Mircea Moldovan a primit sume de bani (3.000 — 4.000 lei) direct, prin Western Union (8.000 lei) sau direct pe cardul de salariu, produse alimentare (pește, carne de vită/miel), cherestea și aproximativ 90 de metri pătrați de lambriuri, în valoarea totală de 6.652 lei, TV color.

Ion Stanciu a primit suma de 10.000 lei reprezentând „rata de vacanță” și obiecte vestimentare achitate de un practician în insolvență, pentru soția judecătorului.

Elena Rovența a primit ca mită suma de 10.000 lei, care a fost remisă prin mascarea plicului într-o revistă; o parte din suma de 174.000 euro, reprezentând onorariul unui practician în insolvență; iar Ciprian Viziru suma de 10.000 lei și o sacoșă cu produse (în vederea soluționării în favoarea unui practician în insolvență a unor dosare de insolvență)

Serios, îmi dau lacrimile. Un judecător de la tribunalul București, poate fi cumpărat cu o sacoșă de produse?
O SACOȘĂ?

Via

20 comentarii

 1. Eu socul l-am avut cand un ministru (remes) a luat spaga niste carnati. Acum nu ma mai mira atat de mult. Au ajuns de fura sau iau spaga din inertie.
  Eu cred ca astia daca rateaza vreo oportunitate de a lua spaga (fie si un pachet de Kent) se scuipa seara in oglinda.

  0

  • #2

   Maniuc, mai bine nu spuneai de Remes. Presimt un „ardeleans” imediat :))))

   0

  • #3

   ardeleans… :)))

 2. #4

  In alte tari un fost parlamentar este acuzat de frauda pentru ca a folosit cartea de credit a unui „client”.
  http://www.montrealgazette.com/news/Tony+Tomassi+expected+plead+guilty+fraud/9859695/story.html

  0

 3. mă gândesc că marile tunuri s-au dat, acum, ce-a mai rămas sunt găinării. dat fiind faptul că e o piaţă liberă judecătorii s-au orientat. decât nimic e bun şi un lambriu la casa omului. asta e, dacă nu avem nici un reper solid în viaţa publică, oamenii fac şi ei ce pot.

  0

 4. #6

  Asta cu sacoşa e pungăşie curată.

  0

 5. La sentinte mai usoare nu primeau si tv alb-negru?

  0

 6. #9

  poate erau de la avon/oriflame/amway, ce stii tu? :lol:

  0

 7. #10

  Voi va dati seama ce concurenta mare e la luat spaga daca au scazut preturile in halul asta?

  0

  • #11

   #amin

  • La cât or fi dat ei sa ajungă pe funcțiile alea este si normal sa „își amortizeze investiția” cu orice.
   Au facut oamenii milioane de euro si sa vezi cum scapă cu arest la domiciliu…

   0

 8. #13

  Cea mai tare a fost judecatoarea care, cand s-a trezit cu DNA-ul la usa, si-a sunat repede ghicitoarea sa-i faca scandal ca nu a avertizat-o. Pe Oana Zavoranu o mai inteleg, dar o judecatoare sa apeleze la vrajitoare?

  0

 9. #14

  eu am ramas blocata la spaga cu faina – cat cozonac fac astia ca eu mai mult de 5 kg de faina nu consum pe an … si mai face si molii :)

  0

 10. #15

  Suntem saraci nenicule, fiecare da ce poate. Intelege si judecatorul, e si el om…

  0

 11. #16

  Ce-i in videoul ala? Bigfoot?

  0

 12. #17

  Totusi, ce produse avea in sacosa respectiva? O bucata de paine si un praz?

  0

 13. #18

  Mai cunoastem niste indivizi de pe la Agentiile de Mediu care dupa o vizita la o halta de zgura, au plecat cu sacose de zgura. Sa fie.
  Iar sacosa de produse…cine stie ce produse erau…Poate erau niste produse Rolex, ceva :) Cum e aia „Judecatorii sunt Dumnezeu pe Pamant”….Lui Dumnezeu i se duc ofrande. Prin echivalenta………….

  0

 14. #19

  Apropo de MM. Acum cred ca ar da si 5 milioaie, cam cat voia berbecali sa dea, numai sa iasa. But karma is a bitch.

  0

 15. #20

  Cand vezi ca un hot o ciordeste pe Gioconda, parca incepi sa-l respecti pentru abilitatile lui, dar cand vezi ca vrea sa fure carpeta cu Rapirea din Serrai, incepi sa-l desconsideri.

  0

Citește și...

Una din marile probleme ale știrilor și subiectelor din ziua de azi este fake news. Sub umbrela așa zisului jurnalism, cea care permite orice, pentru că e libertate de opinie, poți minți, poți inventa, poți inventa inclusiv teroriști și vânzători de arme în românia, ca porcul ăla din UK și să nu pățești […]

Citisem zilele trecute o discuție pe internet, despre faptul că, în România, nu se fac case/apartamente cu ferestre mari. Și aici e chestie de mentalități. Oamenii nu consideră ferestrele ca pe un atu al casei, ci ca pe o cheltuială. Nu vreau să cheltuiesc prea mult pe ferestre, nu? Ce mare brânză fereastra? […]

Dragă tată – sau tătuțule, că sunt puțin emoționat, sunt la a doua sticlă de ceai. M-am gândit să-ți scriu și să-ți mulțumesc că m-ai îndemnat să dau la facultate. Țin minte că într-o zi, când am venit acasă, am intrat pe poartă și tu stăteai rezemat în coada cazmalei și mi-ai zis: […]

Scris de Robert Agachi -Alo!Alo!Casa Moise?     -Alo!Da, domnișoară.     -Așteptați vă rog să va fac legătura ,că vă caută Dumnezeu dar acum e pe linia cealaltă cu Noe…     -Da’ durează mult domniță, că e tarziu și as vrea să dorm, că mâine tre’ să mă duc iar cu […]