Justiție, te mănânc pe pâine

Din categoria Justiția rromână, șmirghel de șters anal, avem cazul Laurei Frunză, traducător.
Laura Frunză a traduc cărți pentru Editura Rao, editura Rao a vândut cărțile, după care a plătit-o pe Laura Frunză. Prin gură, mai exact. La urma urmei, nimic nou sub soare, orice mizerie de firmă rromânească de succes a dat o țeapă la viața ei.

Nou sub soare ar fi că deși a avut contract cu RAO, deși nu și-a primit banii, lucru asumat de RAO, când a vrut să îi dea în judecată, judecătoarea i-a respins procesul ca fiind nefondat. Nici măcar nu s-au judecat. Pur și simplu, dacă ești un simplu om, fără bani, pile și relații, justiția rromână are grijă să îți amintească unde te afli și că ești o râmă ineptă. Simplu.

Eu personal am ales să BOICOTEZ PRODUSELE RAO. Nu voi mai cumpăra niciodată, sub nici o formă, produse de la editura RAO. Pot fi și seria completă din Cavalerii Pardaillan, după care tânjesc eu de ani întregi.
Nu cumpăr de la editura RAO.
Punct.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

49 comentarii

 1. am auzit eu ca google indexeaza chiar si comentariile. deci daca apar p-aici si prin alte parti ale internetului chestii de genul: rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao etc., nu cred c-o sa le convina celor de p-acolo. asa-i ?

  Thumb up 0
  • AndreiArde » deci daca spui ca rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao, google indexeaza? interesant, nu stiam ca si comentariile sunt indexate. de retinut.

   Thumb up 0
  • 😆 ne intelegem de minune

   Thumb up 0
  • #4

   Am inteles ca rao fura, rao da tepe, rao nu plateste, rao e de cacat, rao face nasoale, rao nu e o editura serioasa.

   Sper sa nu ma insel si voi sa nu fi vrut sa spuneti ca rao fura, rao da tepe, rao nu plateste, rao e de cacat, rao face nasoale si ca rao nu e o editura serioasa.

   Thumb up 1
  • #5

   So if i would say this in english : rao does not respect it’s contracts , rao robs people , rao does not pay contracts , rao has no common sense, rao is not a serious business partner , would it be the same as rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao ?

   Thumb up 0
  • Ce ma?
   Adica rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt?

   Thumb up 0
 2. daca e ceva ce vrei neaparat cumpar eu pt tine:P

  Thumb up 0
 3. plata prin virament nu e sigura, cu cec asemenea, de platit cu bani lichizi nici nu poate fi vorba si e logic ca plata prin gura sa fie ultima si cea mai convenabila optiune.
  ah, sa nu ui: editura RAO fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao.
  macar ceva de bine ca sa nu fiu negativist. : editura RAO are coperti foarte frumoase.

  Thumb up 0
 4. #11

  Cred ca ai facut o greseala! Corect este:
  „La urma urmei, nimic nou sub soare, orice mizerie de firmă rromânească de succes a dat cel putin o țeapă la viața ei.”

  Thumb up 0
 5. Pai si exista sansa ca google sa indexeze direct din comentarii „rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao”? Chiar asa editura a dat o replica la treaba asta ?

  Thumb up 0
  • #13

   @DanM

   Aaa….. care editura? RAO? Nu e RAO editura aia care fura, rao care da tepe, rao care nu-si respecta contractele, rao care face nasoale, rao fara bun simt aceeasi cu RAO la care nu merita sa ne angajam? 😉

   Thumb up 0
 6. #14

  Eu chiar primisem cadou doua carti de la RAO dar sa inteleg ca nu-s seriosi. Cum pot eu citi o carte muncita de un om care mai apoi n-a fost platit?

  RAO = lemne de foc

  Thumb up 0
 7. #15

  Deci daca spui ca rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao, google indexeaza? Si este valabil numai pentru RAO ? Ca io mai as avea si alti faliti. 🙂

  Thumb up 0
 8. #16

  Chiar e pe bune, Google indexeaza chestii gen „rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao”???? Oare indexeaza si varianta in engleza?

  Thumb up 0
 9. Cumb bre, „Cavalerii” ii iei frumos de pe online. Stiu ca am luat odata 9-12 carti de pe DC++, parca.
  Aaa.. daca vrei cartile ca sa le poti atinge si mirosi… asta e alta socoteala.

  Thumb up 0
 10. #18

  Hai, mo, serios: rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao ?! Urat, mo, urat!

  Thumb up 0
 11. Justitie de cacao.Intr-o tara ca asta, justitia e pe masura ei.punct

  Thumb up 0
 12. Dacă filtrați prin vreo 300 de comentarii aici, găsiți încă cel puțin 10 alți traducători care au luat același tip de țeapă de la Editura RAO. Și mai amuzant e că dacă-i întrebi pe blogul RAO despre chestiile de mai sus, comentariile cu picina dispar ca prin minune.

  Thumb up 0
  • #22

   @ Razvan T. Coloja : esti bine? traiesti? ti-ai rupt degetele?

   Thumb up 0
  • razvan: daca ii suni, direct pe sefi, pe enculesti, nu spun nimic, se fac ca ploua.
   arhi: Laura a avut contract cu RAO, dar ultimele contracte au fost semnate de o singura parte … astfel, fiind nule. ea tre’ sa dovedeasca prin alte mijloace că are de recuperat acea suma …
   ps: chestia aia „rao face laba, etc” ca formula de boicot am scris de vreo trei zile pe blog

   Thumb up 0
 13. #24

  Sunt convins ca daca dna. Frunza vinde traducerile altei edituri, RAO sigur o da in judecata (cu succes!) pentru nerespectarea exclusivitatii.

  Pai ziceti si voi … sa n-a ajungi sa umbli cu stelutze ninja prin buzunare ?

  Thumb up 0
 14. Se pun criminali in libertate (vezi cazul de pe Floreasca), la ce sa ne mai asteptam?

  Thumb up 0
 15. Dar directori, asociati sau mai stiu eu ce sefi nu are editura respectiva? ca nu stiu daca merita ca respectivii sa scape cu obrazul curat dupa ce se spala pe maini de „Editura RAO”

  Thumb up 0
 16. #27

  Cine cauta pe google rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao. Marea magoritate cauta ceva despre editura rao fura, editura rao da tepe, editura rao nu-si respecta contractele, editura rao face nasoale, editura rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la editura rao

  Thumb up 0
 17. #28

  La Guerilla am inteles de la fatuca in cauza chestia ca aia nu apucasera sa semneze cotractele. Erau semnate doar de ea. La tepe de genul Justitia nu are ce face…
  Ca fapt divers, colegul meu de apartament are de luat niste bani de la Curtea Veche (1-2 carti) si de la inca o editura (aprox 5000 de roni). Curtea Veche nici nu se sinchiseste sa plateasca la timp considerand ca a traduce pentru ei e ceva beton la CV.

  P.S. rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao. Marea magoritate cauta ceva despre editura rao fura, editura rao da tepe, editura rao nu-si respecta contractele, editura rao face nasoale, editura rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la editura rao

  rao does not respect it’s contracts , rao robs people , rao does not pay contracts , rao has no common sense, rao is not a serious business partner

  Thumb up 0
 18. @Arhi, apropo de justitie, stiai despre cazul SUA vs Ramona Fricosu? mai multe detalii aici ->http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/02/feds-urge-court-to-reject-laptop-encryption-appeal.ars .

  Thumb up 0
 19. Stiti cumva daca Rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, si sa nu va angajati la rao ?

  Intrebam pentru ca la mine in sat umbla vorba ca Rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt si sa nu ne angajam la rao.

  Thumb up 0
 20. Nu-mi explic de ce editura RAO isi inseala colaboratorii!
  Ma poate ajuta cineva? Va multumesc frumos.

  PS: Nu se indexeaza fraze repetitive care apar pe aceeasi pagina. Putina creativitate n-ar strica. 🙂

  Thumb up 0
  • Radu: de ce editura RAO isi insala colaboratorii?
   din acelasi motiv pentru care cainii si-o sug…. pentru ca pot!

   Thumb up 0
 21. Daca tot vreti sa dati o mana de ajutor, preluati linkul Laurei intr-un articol, pe „Rao Publishig”, „Grupul Editorial Rao”, „Editura Rao”, si puneti pe langa toate condimentele necesare. Si ceva in engleza, ca sa dea bine pe-afara.

  Eu vreau iar tepe… dar alea de pe vremea lui Tepes, sa si le ia cine trebuie!

  Thumb up 0
 22. Radu, daca nu indexeaza inseamna ca chiar nu conteaza ca eu scriu rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao, este?

  Thumb up 0
  • alta marie » eu am citit ca daca scrii rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao de mai multe ori, google zice ca e chiar mai relevant. acum sincer, nu as vrea sa se indexeze doar ca rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao. dar daca e sa fie…nu am ce face.

   Thumb up 0
 23. Boicotăm şi justiţia şi începem să ne facem dreptate singuri?

  Thumb up 0
 24. Poate ma ajutati si pe mine, am un prieten care vrea sa se angajeze la editura rao si am nevoie de niste informatii, am auzit de la alti prieteni ca rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt si as vrea sa clarifica lucrurile astea, ca dupa aia iar se aude prin media ca rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt si nu vreau sa-l trimit pe prietenul meu spre un loc de munca care este caracterizat de sintagme de genul rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt,

  Thumb up 0
 25. #40

  Asa fac jegosii si cu procesele pentru taxa de poluare. Dupa ce cheltui zeci de milioane cu avocatii, dau „nefondat” in mod abuziv.

  Thumb up 0
 26. #41

  hei, cine a zis primul ca: rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao ???

  poate totusi e incorect ca: rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao

  ramane sa vedem daca totusi: rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt, nu va angajati la rao

  Thumb up 0
 27. #42

  Bine fratilor, nu a semnat contractele, dar editura a publicat munca ei, scrie pe carti numele ei la traducator. Cu atit mai mult is de dat in judecata, cum, folosesti munca unui traducator fara sa ai dovada ca detii si dreptul pentru asa ceva? dupa mine… merita dati in judecata pe sume muuuult mai mari decit cele din contracte. Asta sa se invete minte, ca altfel se prinde lumea ca editura Rao e un jeg, rao is tepari, editura rao nu isi plateste colaboratorii, editura rao is niste nesimtiti…

  Thumb up 0
 28. #43

  Ma bucur ca ai scris si tu despre subiectul asta. Chiar asa o fi, rao fura, rao da tepe, rao nu-si respecta contractele, rao face nasoale, rao nu este o editura cu bun simt?.. ntz ntz ntz…

  Thumb up 0
 29. #44

  E la fel cu situatia in care eu as incepe sa tiparesc o carte scrisa de un autor strain, scriu pe carte numele lui, dar nu semnez contract cu el si ii mai fac si in ciuda: ”ce vrei fraiere, nu ai contract cu mine, nu am cum sa te platesc…”
  Ce mama dracului, ce reguli avem in justitia asta?
  Oare am spus de cit de rao sint niste jegosi? nu mai tine minte. Dar ca sa nu existe dubii mai spun o data: Editura Rao sunt niste tepari, rao sint neseriosi, rao fura cu nerusinare…

  Thumb up 0
 30. Boicotaţi editura rău-platnică RAO la Bookfest
  insigna anti-RAO aici:
  http://www.picbadges.com/rusine-rao/2595512/
  Articolul meu pe această temă aici:
  http://cristinaandrei.blogspot.com/2012/02/depreciatorii.html

  Thumb up 0