Kendama, Igor și zbaterile lui Ametcea

Acum vreo 2 luni, văzând prin mall-ul de la începutul Moldovei, brăila mall, un puști care se juca foarte frumos cu o kendama, le-am luat și copiilor una, din carrefour, gândindu-mă că poate le-ar plăcea și lor să se joace cu una.

Mirare, ca la cam toate jucăriile pe care li le-am luat eu, de-a lungul timpului, logic, nu le=a plăcut. Bine, nu mi-au zis că nu le-a plăcut, doar că nu s-au jucat cu ea deloc. Timp de vreo 2 luni, până într-o zi.

Într-o zi fatidică, când a prins Igor kendama și a transformat-o în rumeguș fin. Eh, din momentul ăla, a fost cea mai mișto jucărie pe care o putea avea cineva, ceva fin, ceva minunat, ceva extraordinar. Ceva pe care ei nu îl mai aveau, pentru că îl stricase Igor, mă-nțelegi?

De 3 zile caut kendama. Prin toată Brăila, prin toate marketurile din capitală. Nimic, absolut nimic. Am găsit mai-nainte, la Auchan Titan, 32 de lei, unde au vreo 3000 de bucăți, mi s-a șoptit un inside. Noroc că ai cunoștințe pe ici și colo, mi-a șoptit demonul meu cel bun.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

21 comentarii

 1. #1

  Andrei are la scoala concurs de asa ceva. Maria a luat o astfel de jucarie din Piata Veteranilor (Militari).
  Din cauza ei, televizorul meu era sa fie dauna totala. 🙂

  Thumb up 14
  • #2

   Poate ar trebui sa nu mai arunci nume de parca iti stim toti arborele genealogic. Poti sa spui „fiul meu”, crede-ne , nu ne intereseaza numele lui.

   Thumb up 42
 2. #3

  Nu dispera.
  Cu timpul, Igor va avea și sesiuni reușite de bricolaj.

  Thumb up 42
  • #4

   mai ales daca il duce la cursuri la master of Brasov 🙂

   Thumb up 21
 3. #5

  Uite, nu stiam cu ce sa imi mai chinui prietenii de familie, Le iau kendama la fetite :)))

 4. #6

  Mare boss, pai comanda online ca aia e.
  Dap, si eu sunt satul de kendamele vietii.

  Thumb up 1
 5. #10

  Eu initial i-am luat de pe OLX .. s-a jucat vreo 2 zile cu ea apoi mi-a zis ca „are un coleg una si sta mai bine in spike si in lighthouse … whatever that means.
  Si eu i-am comandat de pe un site online … nu as vrea sa postez sa fac reclama. Dar intr-adevar a costat 220 lei dar pare profi la feel.

  Thumb up 1
  • #11

   Ce, ma? ai dat 220 de lei pe o chestie din asta? :))
   Si cica pare „profi”…

   Thumb up 1
 6. #12

  Eu iti recomand metoda aplicata -culmea!- catelului meu: daca are in casa mai mult de 3 jucarii „nejucate” i le confisc pe toate si scot una de la rezerve. Una singura. Sa vezi ce pretioasa devine 🙂

  Thumb up 7
 7. #13

  229 lei o minge pe un bat? Vai de sufletul meu, eu ma jucam cu o sarma confiscata de la bunica-miu facuta cerc, ziceam ca i volan la tractor. Imitam si sunetul de tractor cu propria gura, totul la fabuloasa suma de 0 lei.

  Thumb up 45
 8. La valoarea ta iei de doar 32 lei? Uite aici ceva de calitate https://carturesti.ro/brand/sweets_kendamas?id_product_type=51

  Thumb up 0
 9. #16

  Al meu si-a spart deja dintii de asfalt cu bicicleta.
  Nu dau si 200 lei ca sa si-i sparga si pe restul.

  Thumb up 12
 10. #17

  Acum vreo 25 de ani aveam o jucărie asemănătoare făcuta la o ora de Lucru Manual, era o bucata de placaj tăiata după profilul unei feţe umane cu nas gigant, de nas era legat un cerc, toată șmecheria era sa bagi cercul in nasul figurinei.

  Thumb up 2
 11. #18

  Cumparat ieri de la Cora Ploiesti, 35 lei

  Thumb up 0
 12. #19

  Ai putea sa ii bati!

  Thumb up 0
 13. Vali Petcu akka Zoso e demonul tau cel bun ?

  Thumb up 0
 14. Un prieten cauta si el o dracie d-asta ca l-a innebunit fi-su. I-a luat una la 20 de lei, o porcarie si-a venit fi-su suparat de la scoala, colegii au d-alea misto. 120 de lei una misto, cu care iti ies schemele vietii. si asta acu sta si se gandeste daca sa-i ia lui fi-su o jucarie cu care se va juca maxim o saptamana sau mai bine sa-i ia ceva de imbracat.

  Thumb up 0