Klaus a încălcat constituția. Veorika a încălcat constituția! Dan Barna…a, nu.

Se dă următorul text.

CCR a admis parțial sesizarea Guvernului cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională între Executiv și președinte, care a refuzat numirea miniștrilor interimari propuși de premierul Viorica Dăncilă. Prim-ministrul trebuie să vină în Parlament pentru un vot de reconfirmare a noii structuri a Guvernului.

De aici, orice om normal înțelege că Klaus a încălcat constituția nenumind miniștri interimari, Veorika a încălcat constituția nemergând în parlament pentru reconfirmarea votului, datorită schimbării configurației politice. Nu?
Mke.

Veorika

Președintele Iohannis a încălcat Constituția cu cinism și nepăsare, arată decizia CCR, potrivit premierului Viorica Dăncilă, ce-l acuză pe președinte de abuz în ce privește refuzul de a numi miniștrii interimari.

Ea a încălcat constituția nemergând în parlament, ocupată fiind să îl distrugă pe Tăriceanu.

Fifor

Mihai Fifor a afirmat că decizia CCR este o victorie pentru Guvern, care oricum mergea în Parlament, pentru că aceasta a arătat că președintele este obligat să respecte Constituția.

Unde e victoria? CCR, care ESTE PESEDISTĂ nu a putut nici măcar ea să pună batista pe țambal și a arătat că premierul trebuia să meargă în parlament. Unde e victoria?

Barna

Dan Barna afirmă că este rușinos pentru PSD faptul că premierul a amânat prezentarea în Parlament și îl critică pe Klaus Iohannis pentru decizia de amânare a miniștrilor interimari, care „ne arată că tot ce a obținut până acum domnul Iohannis nu a fost decât o amânare, care n-a ajutat la nimic”

Stating the obvious.

KW

Klaus Iohannis a declarat, după decizia CCR, că aceasta nu schimbă cu nimic situația politică a Guvernului. „Constat astăzi, cu satisfacție, că și Curtea Constituțională a României a ajuns, în mod corect și inevitabil, exact la aceeași concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul Dăncilă și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului ca să ceară un vot de validare

Constată cu satisfacție că a încălcat constituția. Fără drept de apel. Cere ca decizia CC să fie IMEDIAT pusă în aplicare de Dăncilă, când e vrba de Dăncilă. Când e vorba de el…

Acum, deciziile mele referitoare la punerea în aplicare a hotărârii Curții Constituționale a României de astăzi le voi lua după publicarea și analiza motivării deciziei

Spuneți-mi și mie, poate nu înțeleg eu, cine a câștigat de aici, că din declarații se înțelege că toți au avut dreptate și sunt câștigători. De pierdut, pierdem noi, zi de zi.

E un circ zilnic, care nu spune nimic, ne mișcăm într-o melasă groasă. Toți candidații urlă despre ceilalți că sunt populiști și cam atât. Dacă încerci să vezi vreo ceva de la cei mai importanți 3 candidați, îl ai pe Klaus care nu face, as usual, nimic, așteaptă, așa cum a așteptat 5 ani.

Îl ai pe Barna care este exclusiv reactiv, nu face decât să iasă la rampă să arate uite ce nasol, huo Johannis, huo Dăncilă, dar nu ai nimic, niciun program, nicio o chestie Uite bă, eu, Dan Barna, după atâția ani de Muie PSD, am venit cu următoarele idei. Idei din plop. Da, știu, sunt pe site. Dumbfucks.

O ai pe Viorica care o dă din prostie în prostie, cu broșa ei hidoasă, ultima dudă fiind invitația de a semna acel pact, trimisă lui Ponta de pe mailul lui Dragnea. A scos pactul ăla anti săraci, toată lumea a urlat că e populism și că e în campanie, pentru că, evident, ei nu fac populism și e în campanie.

Serios, vă amintiți vreun moment în care să fi avut niște candidați atât de evident slabi și fără niciun fel de miză? Pute totul a blat și lipsă de miză. KW o arde culeanu, trăgând de timp și ignorându-l pe Barna, sperând că ajunge în turul 2 Veorika și, oricum, după sondaje, are șanse să iasă chiar din primul tur, Veorika știe că poate, cel mult, să ajungă în T2, iar Barna chibițează mărunt pe tușă, pentru că, pe ei, îi interesează alegerile de la anul, nu gluma de acum.

Și noi ne-o luăm, an de an, alegeri de alegeri.

19 comentarii

 1. #1

  Hac… eu cu cine votez hac…

  Parca ar fi special olimpics… iar astora nu le e jena de jena noastra.

  10

 2. #3

  La ce altceva te astepti in tara unde fiecare interpreteaza legile cum vrea (pentru ca sint interpretabile), unde Veorika se face ca se ia la trinta cu „premierul de la Grivco” iar noi asteptam pe margine ca luzerii sa vedem cine cistiga…

  0

 3. #4

  Lăsați, ne salvează diaspora

  7

 4. #6

  Clasicul caz în care toată lumea are dreptate ! Și tu ai dreptate !

  9

 5. #7

  După publicarea și analiza motivării înseamnă la circa 10 zile după publicarea motivării, adică niciodată.

  0

 6. #8

  Iohannis vrea sa continue sa fie presedinte ca sa poa’ sa isi continue vacantele, ca are locuri pe care inca nu le-a vizitat, iar restul nu vor, pentru ca stiu ca PSD-ul i-a luat presedintiei toata puterea si ar fi o presiune pe ei sa faca niste lucruri pe care ei nu le pot face cel putin pana anul viitor la parlamentare, unde vor spera ca castiga partidul lor, ca sa dea legile ce le trebuie.

  Practic, candidatii de anul asta sunt un fel de jucatorii din nationala Romaniei, ia tu mingea ca eu nu stiu ce sa fac cu ea. Singurul care ar putea scoate ceva din situatia asta ar fi Domnul Traian Basescu, de care mi-e din ce in ce mai dor fmm de betiv. So far, aia 10 ani cu el au fost mult peste oricare perioada de la revolutie incoace. Nu, nu inseamna ca a fost vreun incredibil om politic, cu suflet bun, care merita premiul Nobel, doar pune in oglinda cat de odiosi si de imbecili au fost toti ceilalti, chiar si comparati cu el, care nu a ridicat deloc imposibil de sus stacheta.

  9

 7. #9

  De fapt, nu sicrie nicaieri ca tanti Veo trebuie sa mearga in Parlament sa ceara nu’s ce vot, asta-i doar in capatana lui Robotten si a celor care sunt analfabeti functional! La naiba-n puii mei, minuta CCR e foarte clara, dar in tara pixelului albastru totul e posibil!

  2

  • am citit si eu minuta de dimineata. doar ce a aparut pe news.ro. vedem cand apare motivarea, chiar suntt curios

  • #11

   Uite ce zice Zegrean: https://www.b1.ro/stiri/politica/augustin-zegrean-explica-decizia-ccr-premierul-dancila-are-obligatia-de-a-se-prezenta-in-parlament-ea-nu-poate-sa-ramana-cu-interimarii-mai-mult-de-45-de-zile-295622.html

   Deci, presedintele nu este obligat sa astepte publicarea hotararii. In baza minutei, care se emite la momentul deciziei CCR si care nu mai poate fi modificata, presedintele poate demara procedurile. Insa, KW cred ca va astepta publicarea hotararii ca sa mai traga de timp.

   0

  • #12

   A apărut motivarea, acum scrie.

   119. Așa fiind, Curtea constată că, începând cu data de 26 august 2019,Președintele României nu mai putea exercita atribuția prevăzută de art.85 alin.(2) din Constituție, de numire a membrilor Guvernului, fără ca, în contextul unor evenimente ce au determinat modificarea coaliției politice ce a asigurat, până în prezent, guvernarea, să existe acordul prealabil al Parlamentului, exprimat în conformitate cu dispozițiile art.85 alin.(3) din Constituție. Din acest punct de vedere, al atribuției Președintelui României de numire a miniștrilor titulari, la propunerea primului-ministru întemeiată pe art.85 alin.(2) din Constituție, Curtea constată că nu există conflict juridic de natură constituțională între primul-ministru, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, generat de refuzul Președintelui de a numi miniștrii titulari propuși de primul-ministru

   0

  • #13
   Arhi

   tot in motivare:

   122. Curtea constată, în primul rând, o anumită contradicție în ceea ce privește conținutul acestor declarații publice, deoarece, pe de o parte, Președintele susține că nu domnia sa are atributul numirii membrilor Guvernului, ci Parlamentul, în contextul modificării compoziției politice, dar, în același timp, respinge punctual, prin aprecieri de ordin subiectiv, propunerile formulate pentru ocuparea funcției de ministru al justiției, ministru al educației naționale și viceprim-ministru pentru implementrea parteneriatelor strategice ale României. Or, Președintele poate refuza o singură dată o propunere de numire pe criterii ce ţin de corespunderea persoanei în funcţia propusă doar în ipoteza în care își exercită efectiv atribuția prevăzută de art.85 alin.(2) din Constituție, ceea ce, însă, domnia sa neagă, arătând că este mai întâi competența Parlamentului de a aproba propunerile primului-ministru.
   123. Dincolo de această observație, Curtea constată că Președintele României trebuia, înainte de toate, să motiveze în scris opțiunea refuzului propunerilor de numire, de îndată ce a anunțat public decizia respingerii acestora. Considerentul cu privire la schimbarea compoziției politice a Guvernului nu justifică lipsa motivării refuzului numirilor. Curtea Constituțională a statuat, prin Decizia nr.875/2018, că răspunsul Președintelui trebuie să fie exprimat clar şi fără echivoc, în formă scrisă, tocmai pentru a se înţelege motivele şi criteriile pentru care a refuzat propunerea de numire. Totodată, Curtea a precizat că lipsa totală a motivării sau o modalitate de exprimare ambiguă, imprecisă este improprie rigorilor specifice demersurilor şi procedurilor interinstituţionale, cu atât mai puţin a celor derulate în cadrul unor raporturi de drept constituţional pur, cum sunt cele dintre Președintele României și primul-ministru. În consecință, Curtea constată că Președintele României a încălcat dispozițiile art.147 alin.(4) din Constituție, din perspectiva obligativității Deciziei nr.875/2018 și că acesta urmează să răspundă, de îndată, în scris şi motivat, cu privire la refuzul propunerilor de numire în funcția de ministru titular, înaintate de primul-ministru prin adresele din 26 august
   2019.

 8. Nu sună nimeni la 112 să anunțe că prin guvern a scăpat liberă o maimuță (pavian cu gușă)? Asta de când dresorul este el cel băgat în cușcă.
  Poate fi recunoscută ușor după rochia cu mâneci trei-sferturi.

  3

 9. #15

  Unu la mâna, e firesc să stea pe tușă acum, doar alegerile de anul viitoar au un impact.
  Doi, nu are nici un sens să se zbată acum cu propuneri, in parlament PSD are 45% si USR 8%. Rezultatele de la europarlamentare sunt bune, dar nu modifică deloc puterea în țară.
  Trei, singurul efect al articolelor de genul ăsta este decredibilizarea USR. Rezultatul o să fie că la alegerile parlamentare, singurele importante, o sa scadă interesul de vot pentru ei. Practic e echivalent cu a face campanie pro-PSD, pentru ca știm că votanții lor se prezintă în același număr.

  6

 10. #16

  Il va anal-iza cu atentie si ingrijorare.

  0

 11. #17

  Nu cred ca putea sa spuna pur si simplu ca a tras de timp. Daca pavianul vine in parlament si pica votul atunci trece motiunea.

  0

 12. L-am ascutlat ieri pe KW la radio, zicand ce scrie mai sus. M-a distrat ca s-a editat fisierul audio cu ce spunea, taind din linistea dintre cuvinte. Un fel de KWJ pe fast forward, care suna si mai artificial decat vocea lui naturala. In rest ma distreaza astia care nu vor sa citeasca nimic de rau despre USR Plus pentru ca iese in castig PSD-u. Adica noi trebuie sa inchidem ochii si sa ne facem ca nu vedem niste cacaturi – n-ar fi mai bine sa nu le faca aia din USR? Haideti baieti, ca pareti baieti finuti, cu planuri, cu idei, cu discutii in spatiul public, ca daca imi ziceti ca PSD-u si PNL-u is prosti, stiu si eu, ce nu stiu e daca sunteti voi mai buni. Si nu, nu orice e mai bun, ca daca ajunge prim ministru Caramitru ala, s-ar putea sa nu fie mai bine.

  1

 13. #19

  Mi se pare incredibil cum pe un fundal atat de mediocru: VIorica & Klaus, Barna sa nu poate sa se demarce sau macar sa intre in joc.
  Parca ar fi jucatorul ala accidental care se agita pe tusa la arbitru sa opreasca jocul si sa-l lase sa intre. Cat timp asteapta striga de pe margine dar cu frica asa, sa nu-i supere pe jucatori.

  Si era atat de simplu sa se apuce sa spuna lucrurilor pe nume: bai popor, Veronica a fost pusa acolo de DRAGNEA bah, desi e o leguma, nu e comestibila! bai popor, Iohannis a stat 5 ani la Cotroceni si n-a facut nimic, ba chiar a numit 3 guverne PSD, el a confirmat-o pe Veronica in functie, tot el a demis-o pe Kovesi, practic Iohannis e fratele de lu’ Veve.
  Ce-o fi asa greu, nu stiu. Doar daca nu cumva si Barna face non combat ca sa poata dupa aia sa intre la guvernare cu PNL-ul, ce idiotenie, sa lasi ce aproape ai in mana pentru ceva ce nu esti sigur ca o sa ai.

  Mentalitate de echipa nationala care trage la 0-0….

  2

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Ieri am primit carnetul de note al fiului, unde am constatat, cu surpriză, că are FB la religie. A întrebat maică-sa învățătoare de ce, răspunsul a fost simplu – S-a înscris el la religie, pentru că îi place. Fiul meu, care are 7 ani, s-a înscris singur la ora de religie și primește […]

Pentru că e aproape weekend și pentru că o să fiu destul de ocupat, am făcut poll-ul oficial care să dea relevanța internetului funcție de realitate. La ultimul poll pus aici, Barna câștiga cu vreo 65%. Mă gândeam că ori votăm frumos, conform conștiinței, ori am eu audiență de USR-iști, conform opțiunilor mele […]

Acum un an și ceva scriam acest articol, legat de personalitatea lui Klaus AduAruncătorul, din care citez: Am zis și o mai zic. Dacă, la alegeri, vor rămâne, în turul 2, Johannis și Pandele Vrânceanu Firea Șicâțiormaififost, merg și votez cu cordelina din voluntari. Oricum, datorită lui Johannis, funcția de președinte a […]