Legea 51% a fost cea mai bună idee de protecție a micilor intreprinzători

politician roman

Da, a fost cea mai minunată idee. Prin urmare, micilor intreprinzători le merge și mai rău, condițiile din hypermarketuri sunt aceleași, toată lumea e fericită.

Și totul doar pentru că un băiat populist a gândit o lege cu picioarele.

14 comentarii

 1. Dam o lege ca toate rafturile sa fie la acelasi nivel si gata. E simplu.
  Articolul are 14 paragrafe din care numai unul se ocupa concret de lege celelalte 13 fiind comentariile obisnuite la adresa politicienilor. Pentru cele 13 ii dau dreptate, pentru singurul la obiect nu prea. Legea parca intra in vigoare dupa 6 luni de la promulgare. Dupa calculele mele nu au trecut decat vreo 2 luni. Inseamna ca dupa 12 ani de Ringier doamna Oana Osman a inceput sa vada in viitor?

  0

  0

  • #2

   nu, inseamna ca cei vizati de lege se pregatesc din timp. serios, dam o lege ca toate rafturile sa fie la nivel? asta e tot ce ai putut?

   0

   0

  • Aia era gluma. Restul nu. Doar prima propozitie ai citit-o?
   Inteleg ca inainte plateai taxa si aveai raft bun. Avantaj, marii producatori. Din cate stiu, toti comerciantii se plangeau de taxa. S-a scos.
   Acum, raftul bun e in functie de discount. Avantaj, marii producatori. Efectul legii = 0. Restul calculelor cum ca preturile vor fi mai mari sunt doar speculatii. La un an de la scaderea tva-ului vedem ca de fapt preturile sunt mai mari. Un ziarist inteligent ar putea spune ca preturile au crescut din cauza asta ceea ce e gresit.
   Reprosul pe care-l vad e legat de taxa de raft, nici o legatura cu procentul de 51%.

   0

   0

  • #4

   legea se numește 51%

   0

   0

 2. #5

  Legea 51% intra in vigoare din Ianuarie.

  0

  0

  • #6

   Si tu crezi ca retelele de supermarketuri o sa astepte seara de Craciun ca sa se gandeasca ce sa faca cu noile contracte, in lumina minunatei legi?!?

   0

   0

  • #7

   se pare ca da, asta crede

   0

   0

  • Mai exact la ce se fac preturile acum? La rosiile de ianuarie, la lapte, la carne? Nici nu s-au nascut inca gainile si porcii pe care-i o sa mancam la anul.
   Stie o pizdulice care de 20 de ani sta in centrul Bucurestiului ce-i mai bine pentru micii intreprinzatori.

   0

   0

  • #9

   cam da, la alea. si acum se fac contractele. sau crezi ca se strang de craciun si le fac?

   0

   0

  • ivanG, nu e minunata dar de asta exista perlament. Daca o lege nu e buna o schimbam. Asta-i singura menire a parlamentului. Daca intamplator majoritatea parlamentarilor sunt tampiti ar trebui sa ne faca Carrefour legile?
   E ironic putin ca fix cu un articol mai jos ne plangem ca ne fura astia la box.

   0

   0

  • big0ne – Carrefour, spre exemplu, are catalogul gata si cu cateva luni inainte pentru multe produse. Ei deja cam stiu ce aflux de cerere o sa fie pe o anumita gama de produse si stiu sa isi discute preturile si stocurile cu multe luni inainte.
   Asta este secretul: sa nu te dai de ceasul mortii cu cateva zile inainte de perioada propice de vanzare a produsului X pentru ca il vei gasi si greu si prost si scump.
   De asta „gospodarul isi face vara sanie si iarna o vinde si-si cumpara vodka”.

   0

   0

 3. #12

  Atata timp cat supermarketul este in oras, nu conteaza nici macar o lege protectionista

  0

  0

 4. #13

  o lege inutila…
  majoritatea romanilor se imparte in 2… sunt aia care se uita extrem de atent la ce cumpara (si in cazul lor asul verde e un fel de biblie mai mare) si sunt aia care nu se uita in nici un fel al ce cumpara. either way (stiu, injurati-ma ca am folosit expresia in engleza, s-ar putea sa ma doara), nu conteaza aia 51%.

  as mai scrie ceva da pisica tocmai s-a asezat in fata ecranului…. she means business.

  0

  0

  • legea e pentru stimularea micilor producatori locali, nu pentru stimularea cumparatorilor sa caste mai bine ochii la ce cumpara. Daca din ianuarie va fi mai multa marfa din romania/lantul scurt pe rafturi legea nu e inutila. Restul, speculatii cu 5 luni inainte, fix spula.

   0

   0

Citește și...

Scris de Robert Agachi Un vis, o dorință, o singură inimă. 22 de jucători incleștați într-o luptă fratricidă. Fotbalul transcende epoci și unește destine.Bună seara stimați spectatori, suntem Miron Costin și Grigore Ureche și vă invităm sa urmariți impreună cu noi cronica finalei Cupei Pașalâcul dintre echipele Moldova și Țara Românească, ce are […]

După faza de mai sus, apare asta. Evident, mă-nțelegi, nu ai cum să întinezi valorile unui festival de asemenea anvergură muzicală, unde muzica de laptop rupe artistico-auditiv nevoia de cultură a plebeilor dezlănțuiți în tina primordială în care se bălăcesc. EC, gardianul revoluției culturale române. Între timp, lumea a cântat ACM, s-a […]