Începând de luna viitoare, guvernul MRU va introduce legea prin care va penaliza neigienizarea anuală a apartamentelor și caselor proprietate personală. Mai exact, dacă nu îți zugrăvești casa anual, vei primi o amendă graduală, primul an 200 lei, următorul an 400 și în al 3 lea ți se confisca casa, pentru că nu resppecți legea.

Părerile oamenilor sunt împărțite, unii sunt de părere că e bine, că astfel crește sănătatea locuitorilor din case, plus că ar crește nivelul de fericire al ocupanților, care ar trăi în case mai curate și mai luminoase. Alții sunt de părere că foarte mulți oameni nu au bani să plătească o zugrăvire, care poate costa și 500 euro, dacă e ceva simplu, sau câteva mii, dacă vine și cu reparații și inovații.

Hahaha, ce glumă bună. Nu?
Nu. pentru că guvernul s-a gândit că trebuie să introducă o taxă de toaletare a terenurilor aflate în proprietatea țăranilor. Nu îl toaletezi anual? 200 în primul an, 300 în al 2 lea, 400 în al 3 lea. Adică să nu mai avem terenuri pârloagă, nu îl lucrezi, pune iarbă și teren de golf.

Desigur, sunt convins că printre cei ce citesc aceste rânduri sunt o majoritate de capete pătrate care remarcă extraordinara vigilență a statului și cum astfel toate terenurile vor fi lucrate, crescând producția la hectar.

La fel de desigur, nu luăm în seamă că PROPRIETATEA MEA e a mea. Dacă pe terenul ăla eu vreau să pun o umbrelă de plastic și o sperietoare de ciori, AIA PUN, pentru că e proprietatea mea. A MEA, nu a statului, nu a primăriei, nu a unui conglomerat de ministere.

Încă și mai sigur, nu ne va păsa că cel ce nu a avut bani să își lucreze pământul, sigur nu va avea bani să plătească amenda dată cu larghețe de mizeriile care conduc rromânia. Sărăcia nu e un motiv să nu îți lucrezi pământul, nu?

Ah, cum, nu i-a trecut nimănui prin cap că de fapt legea asta e o mizerie care va ieftini la maximum prețul terenurilor? Totul în favoarea baronilor agriculturii, care nu vor mai trebui să arendeze terenuri de la amărâți, le vor cumpăra pe câteva zeci de lei, cu amenințarea că altfel vine fonciirea și le ia vaca din curte, că nu și-au plătit amenzile de toaletare. Nu, serios, nu v-ați gândit? Ciudat. Interesați-vă cam care e lupta pe terenuri pentru culturi de rapiță, rapiță din care se face biodiesel. Cum concernele energetice încearcă să achiziționeze milioane de hectare de teren, pentru a putea cultiva biodieselul.

După care mergeți și scuipați-i în gură pe sărăntocii ăia care nu sunt în stare să își lucreze pământul, spre greața sublimă a guvernelor pedeliste.
Asta este practic ultima mânărie majoră din agricultură, înainte de trecerea în neființă a portocaliilor.
Să fie primit…