huidu-criminal

A vrut să respecte tradiţia şi a băut cel puţin 44 de pahare, în timp ce era la volan. E povestea lui Costel, un şofer din Dâmboviţa care în decursul a şase ore a fost oprit de trei ori de poliţişti. Iar la fiecare întâlnire alcoolemia lui era şi mare! Aşa se face că iniţial a primit doar o amendă, a doua oară a fost lăsat fără permis şi i s-a întocmit dosar penal, iar ultima oară chiar poliţiştii l-au dus acasă pentru că bărbatul nu vroia să se dezlipească de volan.

Știți de ce legile din românia sunt stupide și ineficiente? Pentru că de aia.
Dacă eu circul fără RCA sau ITP valabil, poliția îmi ia plăcuțele și imobilizează vehiculul pe dreapta, pentru că e un pericol clar la adresa celorlalți participanți în trafic.

În schimb, dacă sunt prins beat la volan, mi se dă o pălmuță delicată peste fundulețul catifelat și o atenționare gen Iohannis, Vezi că urmăresc cu foarte mare atenție situația ta! Sunt convins că polițiștii nu ar lăsa-o așa, dar pur și simplu legea e atât de tâmpită încât nu au ce să facă.

De exemplu, știți că dacă comiți o nefăcută pe stradă și ți se ia permisul, în cazul în care faci contestație, permisul ți se dă înapoi, până la soluționarea în instanță a problemei? ȘI POȚI FACE ASTA DE UN NUMĂR INFINIT DE ORI!

Sau dacă cumva ucizi 3 oameni într-un accident de circulație, nu ai nicio problemă în a-ți recupera permisul și a conduce liniștit, de parcă nu s-ar fi înâmplat nimic (vezi criminalul Huidu). Da, legile sunt tâmpite, inutile și fără sens.

Între timp plângem că suntem între primele locuri din UE la accidentele rutiere și dăm vina pe lipsa autostrăzilor. Uitând că pe străzile noastre sparte și mici circulă criminali la volan, alcoolici și infractori, făfă ca cineva să îi poată deranja în vreun fel.