Libertatea în românia e pe primul plan

În cadrul Comisiei de revizuire a Constituţiei s-a decis adoptarea unui amendament propus de parlamentari de la PNL prin care „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. Prin adoptarea acestui amendament, practic, căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt interzise.

Mi se pare normal, având în vedere câți înapoiați mintal s-au exprimat numai aici, în apărarea valorilor strămoșești, cu argumentele că Ștefan cel Mare nu și-o trăgea în cur. Și uite-așa, constituțional, nu o să ai dreptul să intri la spital la partenerul tău homosexual, pentru că ți-o interzice constituția.

Cel puțin am scăpat de amendamente precum:

Recunoscând animalele ca fiinţe simţitoare şi sensibile, care percep suferinţă fizică şi psihică, statul şi cetăţenii au obligaţia să asigure dreptul la viaţă al animalelor, respectul pentru animale şi demnitatea lor, luând măsurile necesare pentru a le proteja. Dispoziţiile constituţionale privind drepturile animalelor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Animalelor, cu legile, pactele şi celelalte tratate internaţionale la care România este parte

Statul român respectă credinţa poporului român eminamente religios şi recunoaşte rolul important al Bisericii Ortodoxe Române şi al celorlalte biserici şi culte recunoscute în istoria naţională a României şi în viaţa societăţii româneşti. Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii

208 comentarii

 1. #1

  Eu unul nu am absolut nimic împotriva căsătoriei între persoanele de același sex, dar de aici până la a adopta LEGAL un copil este cale lungă și toleranță zero din partea mea.
  Da domne, vreți să formați un cuplu? perfect, puteți. Vreți să fiți recunoscuți la primărie ca familie? Perfect, nu am nici o problemă. Poftim, vreți și un copil? Hai sictir.
  În altă ordine de idei, da, și eu susțin căsătoria.

  P.S: care este legătura între căsătoria homosexualilor și paragrafele cu animale și religie?

  0

  • #2

   Amendamente care nu au fost adootate

   0

  • E interesant ce zici – doua persoane pot crea un cuplu dar nu pot fi parinti pentru ca nu au sexe diferite.

   Long story short: am colegi la serviciu care sunt gay. Casatoriti. Si au si copii infiati. Sunt fericiti. Daca ar citi comentariul tau ar fi nefericiti. Pentru ca ei nu sunt nefericiti pentru ca parintii lor sunt gay. Sunt nefericiti ca oamenii ii urasc pe parintii lor ca sunt gay. Si aia mici or sa creada ca e vina lor, ca daca nu existau parintii lor nu isi atragrau sictirul tau.
   Clasica intrebare: crezi ca intr-o familie cu 16 copii si cu mama si cu tata, copiii sunt mai fericiti? Aprobi asta?

   0

  • #4

   Și de ce te bucuri că ai scăpat de ăla cu animalele? Era un pas în plus pentru a nu mai vedea la știrile de la ora 5 cai bătuți cu bestialitate de către cimpanzei turbați, de exemplu… Îți înțeleg ura pentru maidanezi, dar totuși…

   0

  • #5

   @b, Ce crezi că ar fi în mintea unui copil de 3-4 ani atunci când se află în parc de exemplu, și peste tot vede numai cupluri de femei și bărbați ce se plimbă împreună cu copii lor, iar tati și tati își mângâile lasciv barba unul altuia?
   Ce crezi că se află în mintea unui copil atunci când la desene – și nu numai, vede numai cupluri haioase, drăguțe, dar heterosexuale de animăluțe?
   Cât de marginalizat crezi că o să fie copilul ăla în anii tinereții? la școală, liceu, grupuri de prieteni…

   Și nu în ultimul rând, noi ne naștem genetic cu conștiința că mami și tati sunt doi indivizi de sexe diferite, nu de același.

   Call me Hitler, dar poate să vină oricine cu orice pretext, nu o să fiu niciodată de acord cu înfierea.

   0

  • #6

   Aha, si aia 100 de mii de pui decapitati zilnic ca sa nu murim de foame, nu sunt tot animale ? Ce facem cu demnitatea lor si dreptul la viata ?

   0

  • Hitler :)

   0

  • #8

   @Sgt. Pepper Ce crezi ca e in mintea unui copil maltratat de un tata alcoolic cand vede in parc alti copii cu tati normali care au grija de copii lor? De ce niste alcoolici au dreptul sa aiba copii, heterosexuali fiind, iar niste homosexuali cu comportament social ireprosabil, nu?

   0

  • E in capul tau ca ei sunt afectati negativ de dragostea pe care si-o arata tatii/mamele lor. Ei sunt afectati negativ de parerile altora ca ei sunt anormali. Asta incerc sa spun.

   Problema nu e in interiorul familiei. E in afara ei si se proiecteaza asupra membrilor familiei.

   Cum zici tu ca nu accepti, asa spuneau si KKK despre cuplurile inter-rasiale.

   0

  • #10

   @Dani, nu știu dacă pentru mine era comentariul, dar hai să nu dăm în prostii dastea. A ucide un animal pentru a mânca mi se pare un lucru extrem de normal și de logic, dar de la a ucide pentru a mânca și până la a chinui|maltrata|ucide cu bestialitate un animal doar pentru propia-ți impotență și minte bolnavă este o cale lungă.
   Pe principiul ăsta, da mă, ce mama dracu, noi și așa omorâm animale în abatoare, așa că la ce mama dracu să ne mai intereseze și de restul? Hai să le maltratăm și să le ucidem din plăcere.

   0

  • #11

   E vorba de amendamentul in sine care e formulat foarte prost : ” statul şi cetăţenii au obligaţia să asigure dreptul la viaţă al animalelor ” Daca apare in Constitutie, devine ilegala uciderea animalelor. Indiferent daca sunt porci de ferma sau capre de munte. Este un amendament formulat foarte prost de o minte mult prea odihnita. Nu are ce cauta in Constitutie.

   0

  • #12

   @Sarpele, ai dreptate în mare măsură. ¨Dabia astept¨ ziua aia în care ¨mama¨ homosexuală va maltrata copilul din cauza băuturii sau, mai rău, îl va viola. Să vezi atunci scandalurile dracu :).

   0

  • #13

   lucruri care nu se intampla niciodata in familii hetero.

   0

  • #14

   @ Sgt. Pepper: Ce le-o fi trecand prin capul copiilor care merg in parc doar cu mama/tata (familii monoparentale), habar n-am. Sau cei care au un parinte alb, unul negru (ca si aia is diferiti, mama lor de maimute, nu?). Sau ce le-o fi trecand prin capul celor adoptati de familii hetero, dar neglijati cu brio, ca deh, nu stii 100% cum o sa iasa, mai bine il bati preventiv (vezi articolele recente referitoare la adoptiile copiilor de tigani), nici aia nu stiu. Dar nu mi se pare un capat de tara ca un copil sa aibe 2 tati sau 2 mame care chiar il ingrijesc, il vor si-i vor oferi tot ce trebuie (si in plus).
   Mentalitatile acestea sunt invechite si provin fie din frica de necunoscut (ala e diferit de mine, ce-ar fi sa-i dau una in cap, tot preventiv), lipsa de informare sau educatie, fie din invidie. Tu unde te situezi?

   0

  • #15

   Da mă, răstigniți-mă, ciudatu´ dracu ce sunt. Iauzi, să nu-i permit lui Ghiță și Vasile să schimbe scutece…

   0

  • #16

   Nu e vorba doar de Ghita si Vasile aici, ci de copiii aia care ar putea fi infiati de cineva care chiar i-ar vrea, dar stau prin orfelinate, ca unora nu le surade ideea ca Ghita si Vasile si-o trag la deal sau Maricica si Florica ling inghetata.

   0

  • @Sgt Pepper
   Ai pornit o discutie, ai enuntat o parere (intr-o maniera un pic violenta) si acum cand vezi ca lumea nu e de acord cu tine, te victimizezi (in mod ironic sau nu, asta tu stii)
   Asta e cand parerea ta nu corespunde cu a celor din jur – te simti prost. Cam asta voiam sa spun si eu despre proiectia parerilor din afara asupra propriei persoane si a alegerilor tale – QED
   Iti doresc sa fii implinit cu tine insuti pentru ca daca esti asa nimic in lumea asta nu o sa te opreasca sa fii fericit! Suna ca din carti, dar eu cred ca e adevarat.

   0

  • #18

   @arhi, nu am zis că nu se întâmplă, dar vor fi de 7 ori mai grave și mai mediatizate în familiile homo.

   0

  • #19

   minim 7, se stie ca gayii sunt niste animale care fut orice, cand li se scoala.

   0

  • #20

   @b
   nu mă simt nicidecum prost, și nici nu m-am victimizat, am făcut doar o glumă ironică. Eu am părerea mea, voi aveți părerea voastră, și punct. Nu mai are rost să ne bălăcărim pe aici, vorbă multă, esență nema, la fel ca discuțiile interminabile din religie.
   Faptul că mai făcut un nimic doar pentru că mi-am exprimat o opinie, nu te face cu nimic mai superior decât mine. ciao

   0

  • #21

   @arhi, ce ironie proastă ai făcut :))) Vrei tu să-mi spui așa, gândind la rece, imparțial, că un viol săvârșit de un tată asupra fiicei sale, va fi vreodată mai mediatizat decât un viol săvârșit de un homo asupra băiatului înfiat? Dar nah, eu sunt un ciudat nazist, care consideră că gay-ii sunt niște animale care fut tot ce prind când li se scoală. :))))

   0

  • @SGt Pepper
   Departe de mine ideea de a ma balacari si in acelasi timp de a te face „un nimic”. Imi cer scuze.
   Frazei mele ii lipseste o virgula importanta:
   „Iti doresc sa fii implinit cu tine insuti pentru ca daca esti asa, nimic in lumea asta nu o sa te opreasca sa fii fericit!”

   0

  • #23

   Nu ar trebui sa existe nicio diferenta intre cele doua cazuri: amandoua sunt la fel de grave.

   0

  • #24

   Ce multe poate face o virgulă într-o frază :P. Stai liniștit|ă ;) !

   0

  • #25

   Pepper, ție ți-e clară diferența dintre homosexuali și pedofili?
   Nu înțeleg de ce doi tați/două mame sunt mai rău decât deloc. De ce ți se pare că viața în orfelinat ar fi mai bună decât într-un cuplu de gay?

   0

  • #26

   Sunt de acord cu SgtPepper. Unui copil crescut intr-o familie de homisti, i se induce involuntar in cap ideea ca asta e un lucru normal si voluntar, sau nu este impins in aceasta directie proliferand poponeala. Unui copil trebuie sa-i dai sansa sa creasca intr-o familie de oameni normali, iar mai tarziu cand are discernamant, treaba lui sa faca ce vrea cu propriul cur.
   … si da cred ca poponarii nu sunt oameni normali. Nu pe motive religioase, ca sunt ateu inrait, pe motive de scarba personala.

   0

  • #27

   @ralu, normal că nu este nici o diferență, amândouă sunt la fel de grave. Dar ce nu a înțeles Cetin din răspunsul dat de mine lui Șarpe și, ulterior lui, este că presiunea și mediatizarea presei va face acea faptă ¨muuult mai grav㨠față de una săvârșită într-o familie hetero.

   0

  • #28

   @eva, da, îmi este foarte clară. And your point is…? Există pedofili gay la fel de bine cum există și pedofili hetero.

   0

  • #29

   păi atunci să nu mai înfieze nici cuplurile hetero, că cine știe pe ce mâini ajunge copilul…
   o tot dați pe asta cu copilul care vede că ceilalți au o mamă și un tată și ce înțelege el și bla bla. și dacă rămâne în orfelinat cu ce o să fie mai bine? acolo nu se întreabă de ce alții au părinți și el nu? acolo nu se întâmplă abuzuri?
   sunt casele de copii pline. câți orfani ați avut printre colegi la facultate? eu nu cunosc niciunul.
   sunt niște copii care ar avea șansa la o viață mai bună, la educație, la o grămadă de lucruri pe care le aduce cu sine o familie. lucruri pe care voi le ignorați din start, că na, homosexualitatea SE IA, știe @thor mai bine

   0

  • #30

   Sa inteleg ca e mai bine ca un copil sa fie adoptat de catre o familie care l-a luat doar in scopul de a primi bani de la stat sau e mai bine ca cel mic sa se afle intr-un orfelinat, se vad aici -> http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/romania-irecuperabila-209.html conditiile perfecte de trai pentru un copil orfan.

   Stii ca (cacofonie) creierul nu are sex? Da, este un soc pentru tine, cel mai probabil, aceasta informatie. Stiai ca sexualitatea ne este indusa de catre cei din jur, insemnand parintii? Stiai ca, pana in secolul al XVI-lea (cand catolicismul si-a pus amprenta in privinta asta) homosexualitatea era acceptata, chiar promovata? Vrei sa iti spun pe toti conducatorii din lume care erau bisexuali (pana in secolul XVI)? Ar fi multi, procentul sare de 75%.

   Nu promovez homosexualitatea, nici nu sunt unul dintre ei (Desi nu vad care ar fi problema). Fiecare are liberul arbitru sa faca ce vrea cu viata lor, iar, daca se adopta un copil, care ar fi problema? Ca este o sansa sa ajunga gay? Si daca ajunge gay care ar fi problema, mai exact? ca nu moare de foame in orfelinate sau ca nu maltratat sau violat? Da, probleme foarte mari ce nu trebuie sa lipseasca din viata unui copil.

   0

  • #31

   @ Sgt. Pepper: Aici sunt de acord cu tine: „presa” va face mult mai mult scandal in cazul unui copil abuzat sau maltratat de unul din parintii homosexuali. Se vede cat de bine sunt trateaza cazurile de abuz sau viol in familiile hetero, ce sa mai vorbit de eventualele abuzuri in familiile gay. Pentru ca scandalul se vinde. Parca si vad titlurile cu „INCREDIBIL!” si „CITESTE AICI!”, si mi se face greata. Dar asta e si din cauza consumatorului de „presa”, ahtiat dupa scandal si vulgaritati.
   Si nu zic nici ca nu se intampla, bestii exista oriunde, indiferent de orientarea sexuala, religie, nationalitate. Dar asta nu inseamna ca ar trebui sa li se taie anumite drepturi, doar pentru ca nu vor aceeasi gaura ca „standardul”. Atata timp cat respectivii oameni sunt oameni, nu bestii, nu as avea absolut nimic impotriva adoptiei in cazul cuplurilor de acelasi sex. Cand nu poti avea copii si vrei sa-i ai, acestia devin o binecuvantare. Cel putin in cazul persoanelor intregi la minte.

   0

  • #32

   @ b : te asigur 100% ca , cu toat fericirea colegilor tai( familie de gay) , copiii lor , foarte probabil sunt f mici , insa cu fiecare an trecut fericirea acestor copii se va diminua….Da-o pe fata frate , cum se vor simtii copii aia in lume , alaruri de colegi de scoala , prieteni ,,,,,,,etc , etc,etc…???? Nici mama psihologilor nu ii va putea face sa accespte si sa fie confortabili si toleranti in sinea lor , Vor traii complexati pana la maturitatea lor, cand se vor resemna….Natura , e greu de schimbat….

   0

  • #33

   Sgt. Pepper tu nu ai nimic altceva mai bun de facut se pare.
   adevarul este ca heterosexualii trebuie sa aiba o oarecare conditie psihica ca sa adopte un copil, pe cand la homosexuali ar fi ceva de genul „a va futeti in cur, perfect primiti si un copil pentru asta”.
   cum mori tu de grija altora, daca tot ai o parere care vrei sa o sustii sus si tare, macar obosestete si analizeaza fiecare latura a ei ca nu de alta, dar din cauza unei decizii luate de tine pot suferi altii si nu in ultimul rand ca sa nu pari un dobitoc…

   0

  • off-topic

   Aici in SF, Ghita (indiferent daca e casatorit cu Maria sau cu Vasile) poate sa schimbe scutece in toaletele (de barbati) publice sau cele de la restaurante pentru ca majoritatea sunt dotate cu masuta si dispozitive pentru a permite acest lucru – atat cele de femei cat si cele de barbati.

   0

  • #35

   @Sgt. Pepper, in sistem exista acum in jur de 40.000 de copii institutionalizati. Multi dintre ei ar putea creste foarte bine in familii gay (homosexuali sau lesbiene), dar nuuuu legea nu e de acord. Asa ca hai sa-i lasam in institutii sau in grija asistentilor maternali ca le e mai bine. Astia ca tine sunteti atat de orbiti de ura si de propriile prejudecati incat nu sunteti in stare sa treceti cu rationamentul dincolo de varful nasului.

   0

 2. #36

  preferam sa treaca ala cu animale

  0

  • #37

   Ala cu animalele e foarte ipocrit si imposibil de pus in practica. Noi supravietuim deoarece omoram animalele. Sau e vorba doar de ocrotirea animalelor pufoase si dragalase ?

   0

  • #38

   Da, exact, omorâm ce este de omorât pentru a supraviețui noi, pentru a nu muri de foame. Asta înseamnă că dacă omorâm câteva specii de animale pentru a ne hrăni, ne dă dreptul de a chinui și maltrata restul?

   0

  • #39

   Alea cateva specii sunt de fapt majoritatea. Nu avem voie sa omoram animalele din rezervatii si animalele pe cale de disparitie, care au statut special. In rest, putem sa omoram si sa mancam orice: porci, vaci, gaini, gaste, rate, curci, caprioare, iepuri, prepelite, ursi, cai, oi, capre, etc. O formulare normala era ” Se interzice chinuirea animalelor „. Aia cu dreptul la viata e o tampenie.

   0

  • #40

   Sunt majoritatea din cauza noastră :). Noi le-am făcut majoritate, ca să hrănim șepte miliarde de indivizi.

   0

  • #41

   Asa este natural. Specia mai evoluata se inmulteste si extermina speciile inferioare. Au disparut ei dinozaurii, ne poticnim acum intr-un fazan s-o dropie ?
   Am facut acum un calcul sumar. Eu intr-un an mananc aprox. un porc, un vitel, 50 de pui, 15 curcani, 10 rate, trei miei, 50 de pesti si cativa iepuri. Presupunanad ca traiesc 70 de ani, ia uite ce carnaj rezulta :D
   Dar nu am de ales. Nu am bani sa imi asigur un meniu complet, exclusiv din vegetale.

   0

  • #42

   una-i sa le cresti pentru consum in conditii ok (chiar daca le omori intr-un final) si alta-i sa le chinui.

   0

  • #43

   Aha . Suna ca :
   O formulare normala era ” Se interzice chinuirea animalelor “. Aia cu dreptul la viata e o tampenie.

   0

  • #44

   corect.

   0

  • #45

   @Dani, corect, plus o precizare: Se interzice atât chinuirea animalelor, cât și omorârea lor fără scopul de hrănire sau de procurare a pieii. Omorârea ar trebui să se facă rapid, pintr-un mod eficient, fără a supune animalul la durere fizică mare și îndelungată, și într-un mod organizat, fără să se pună în pericol specia din care face parte.

   0

  • #46

   Pepper: cred ca exista deja niste reguli si legi care sa reglementeze chestia asta cu omorarea/sacrificarea animalelor. Ce rost are sa apara si in constituie(indiferent care ar fi formularea)?

   Eu zic ca e simplu:
   1. Homosexualii sa faca ce vor la ei acasa, inclusiv sa adopte un copil. Un cuplu de homosexuali poate creste un copil mult mai bine ca un cuplu de betivi ordinari sau tigani(care trimit si copilul la cersit)
   2. Pentru partea cu animalele exista legi, nu e nevoie de constitutie
   3. Biserica nu are ce sa caute in constitutie, nici macar in 3 randuri.

   0

  • #47

   dani: am in farfurie niste spanac cu oua ochiuri pe langa niste muschi de porc condimentat cu ierburi italiene. Ce sa zic… mancare echilibrata :)))

   0

  • #48

   @Alexandru, nu există în toată lumea. Caută pe internet filmulețe cu animale bătute cu parul și jupuite de vii pentru a li se lua blana, sau vaci bătute și târâte de gât cu tractorul pentru o carne mai fragedă vezi Doamne…. Adevărate bestii care omoară animale într-un mod de neimaginat.

   0

  • #49

   stiu filmuletele, era un buzz pe tema asta la un moment dat.

   0

  • #50

   @Sgt. Pepper „A ucide un animal pentru a mânca mi se pare un lucru extrem de normal și de logic” „Da, exact, omorâm ce este de omorât pentru a supraviețui noi, pentru a nu muri de foame.” Te cred bossule. E greu sa traiesti acum zeci de mii de ani.. greu tare. E si mai greu sa supravietuiesti cand stai pe internet si sa n-ai un mcchicken.. Din toata mancarea pe care o dam la vite, porci si gaini ca sa ‘supravietuim’ noi la un gratar, hranesti 3 tari africane minim.
   Sa lasi te rog o adresa aici sa-ti donam niste carne.

   0

  • #51

   cutare: vegan shit.

   Argumentatia asta e tampita si ar trebui sa te simti tampit

   0

  • #52

   @cutare

   Să înțeleg că cei din Africa mănâncă iarbă și lucernă? Să nu-mi spui că n-ai pus niciodată gura pe carne că scuip de deochi.

   0

 3. #53

  Bai, nu vi se pare ca prea multa atentie li se acorda curistilor? Imi aduce in minte bancul „sper sa nu devina obligatoriu”. Ghei au existat inca inainte de Stefan cel Mare, treaba lor, dar de ce trebuie sa defileze, sa se etaleze in toate felurile? Nu mai bine raman ei in dos si toata lumea e fericita?

  0

  • #54

   Nu.

   0

  • Incerc sa raspund si la asta; eu traiesc intr-un oras (San Francisco) unde gay-ii au anumite drepturi (paradoxal, nu cel de a se casatori sau adopta copii). Lumea ii accepta/tolereaza/sustine – cum vrei tu sa ii spui.
   Totul e asa de normal, ca gay-ii nu ies in evidenta; ca in cazul multor lucruri te iei dupa ce e mai tipator, ce apare la televizor – viata cu cupluri de gay in bloc nu e asa grea. Cuplurile hetero sunt mai rele vecini decat cele de homosexuali/lesbiene. Ajungi sa nu ii vezi, daca nu te intereseaza asa mult viata lor.

   Paradoxal e ca nu e obligatoriu – nu trebuie sa te tragi pe cur daca nu vrei. E posibil sa se dea vreunul/vreuna la tine, dar atat timp cat le spui ca nu esti interesat nu insista – ceea ce nu poti spune la agatamentele hetero din club :)

   0

  • #56

   @b, este foarte posibil ca si eu sa am vecini gay, dracu stie,(Doamne feri :) ) atata timp cat nu ies in fata blocului imbracati in papagali sa isi ceara nush ce drepturi absurde, pace lor. Intelegi cam ce vroiam sa spun?

   0

  • #57

   @ Baxt – ai perfecta dreptate insa daca te uiti la numere o sa vezi ca nu sunt prea multi aia care cer ceva sau nu ai prea vazut gay sa isi manifeste iubirea in public. Mai iute vezi mici cocalari care ling la consoarte cu drag si spor, doar ca nu le .. in public. As spune ca mai iute e un subiect de presa bun de rating asa cum e si cu ungurii care ne iau Ardealul.

   0

  • #58

   @Zicatorul, mane eu nu neg ca sunt si subiectiv in parere. Pur si simplu nu imi place sa ii vad pe ei cum se exteriorizeaza. Sunt convins ca in 32 de ani de viata am dat mana cu sute si probabil am stat la masa ca zeci. Si ce bine e ca acum imi dau cu presupusul si nu sunt apt sa ii contabilizez… :)
   Deci, de ce sa nu ramana ei „anonimi” si vor sa se faca cunoscuti cu orice pret?

   0

  • #59

   @ baxt – Aia ziceam si eu bre, cate cupluri de tipi ai vazut tu sarutandu-se patimas pe strada sau tinandu-se in brate si mangaindu-se temeinic?

   0

 4. #60

  Că tot veni vorba de libertate (indiferent de felul ei):
  http://www.youtube.com/watch?v=FsujXHTvCfo

  0

 5. #61

  Asta de care zici ca a fost propus de PNL a fost de fapt propus de Patriarhia Romana

  0

 6. #62

  iauzi domne. faptul că nu vi cu niște argumente plauzibile, ci doar cu niște jigniri gratuite, asta te face un dobitoc și mai mare ca mine. hai sictir.

  0

 7. #63

  cred ca majoritatea cititorilor tai sunt de acord cu amendamentul propus. foarte putini au fost mai vocali, ca sa nu te te necăjească! dar lasă, sunt convins ca se va găsi curând un leac pentru boala asta!!

  0

  • #64

   O sa le dea parteneriate și gata, s-a rezolvat :)
   Din partea mea era ok și chestia căsătoriilor, dar mi se pare o chestie cam dubioasa și incerta cu adopția, care in mod normal ar fi trebuit sa intre la foc automat și ea, și pe care se poate bate fierul la greu cu discriminarea, dacă cumva lor nu li s-ar fi aprobat, ca aia au voie și noi n-avem și tot asa mai departe, tot căsătorie avem si noi.. etc, tralala…
   Sa dea parteneriate.

   0

 8. #65

  Statul român respectă credinţa poporului român eminamente religios şi recunoaşte rolul important al Bisericii Ortodoxe Române şi al celorlalte biserici şi culte recunoscute în istoria naţională a României şi în viaţa societăţii româneşti. Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii

  asta de sus, ca sa fie ok pentru urechea mea, trebuia sa sune asa:

  Statul român respectă credinţa poporului român eminamente religios şi recunoaşte rolul important al bisericilor şi cultelor recunoscute în istoria naţională a României şi în viaţa societăţii româneşti. Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii

  Aia cu animalele e cretina rau. Nu cred ca trebuie sa fie scris in constitutie ca nu trebuie sa torturam/omoram/etc animale de placere, de parca aia care le vor tortura se vor apri bursc din ceea ce fac..”Ohhh!Wait! Scrie in contitutie ca e nasol ce fac eu…”
  Probabil ca vanatoarea va fi interzisa :)))

  0

 9. #66

  Doi homosexuali infiaza un copil. Mai tarziu cand se duce la scoala toti copii il necajeau ca are 2 tati.

  Intr-o dimineata cand intra copilul in scoala, un coleg se intreapta glont spre el si ii zice :

  “ – Ce nasol de tine, ai 2 tati!!”

  Copilul nervos ii raspunde :

  “- Bah, a zis mama sa ii sugi pula!! “

  0

 10. #67

  Karl Lagerfeld vrea sa se insoare, sau marite dracu sa-i mai stie, cu pisica din dotare. Daca dupa aia adopta un copil, cine este pisica, tatal sau mama copilului ?

  0

  • #68

   Ete pisica tutore n-am auzit….dar nu-i timpul pierdut….si cum semneaza la copil in carnetul de note? Vezi batuta (mieunatura)dracu’ de la pisica cand vine copilul beat acasa pa la opspe ani….o sa zica vecinii ca a intrat pisica in calduri

   0

  • #69

   Pai asta si zic, pana unde poate merge dileala asta cu drepturile tuturor cretinilor ?

   0

  • #70

   @Miha, made my day :)

   0

  • #71

   Pai daca astia milionari au putut sa lase unei pisici sau unui caine toata averea si s-a putut, nu vad de ce nu am merge pana acolo incat o pisica sa fie tutorele unui nou nascut? Sau o iguana! Sau ce vrea muschiu’ milionarului!

   0

  • #72

   altii se casatoresc cu pernele. fucked up world

   0

  • #73

   @ alexandru: si zii tu ca n-ai vrea ca tutore un borcan de muraturi in loc de o mama vitrega

   0

  • #74

   daca ar contine ardei gogosar,sfecla rosie, conopida si morcov ii dau drepturi depline si asupra conturilor din banca. Sa le gestioneze el, ce dracu…:))

   0

 11. #75

  mai superior?

  0

 12. #76

  @pmk: inainte de a face pe cineva dobitoc argumenteaza…..ai copiii?Stii cum se cresc? Ai vreo experienta cu copiii? Ce le explici cand vine vremea sa te intrebe cum au ajuns pe lume? Au vreo sansa de a mai vedea mama(femeie)si tata(barbat) sau le spui ca daca vor sa faca copiii merg la banca de sperma? E ca la alimentara viata bagi banu’ si ai marfa.
  Eu sunt de acord ca homo erau de pe vremea gladiatorilor si hat mai in urma da’ la naiba aia se duceau la razboaie si n-avea cine sa le scrijeleasca vre-un Playboy pe vreo tablita sau pe vreo piatra sa mai vada cum arata femeia. Si apoi n-am auzit ca pe vremea aia daca cei doi dupa veneau de la rezbel cineva le dadea voie sa creasca copiii. Poate doar sa-i faca razboinici la fel ca ei …nu sa devina filozofi sau matematicieni sau ….mame.

  0

 13. #77

  Nu-mi plac homosexualii dar :

  Prefer sa stau de vorba cu un homosexual civilizat si cu bun simt, decat cu un heterosexual mitocan si prost-crescut
  Cred cu tarie ca pentru un copil este extrem de important sa aiba parte de grija, ingrijire, ocrotire, sustinere si desigur iubire. Niciuna dintre acestea nu sunt apanajul exclusiv al heterosexualilor, ele tin de fiinta fiecaruia.
  M-ar oripila sa vad intr-un parc doi tipi cum se fut in cur, dar nici sa vad pe unul cum da o muie unei curve nu mi-ar face placere.

  Ca sa conchid, mi se rupe daca un tip se fute-n cur acasa la el, daca este un om corect, decent si cu bun simt

  0

  • #78

   Ar fi si mai bine daca nu ai sti ca e gay, este?

   0

  • #79

   si apropo de mentalitati de cacat

   In Romania, unul care se drogheaza si eventual pentru asta fura sau face alte nenorociri, este privit de multe ori cu compasiune – E, sarmanul, l-a prins viciul asta nenorocit, in schimb un cuplu de homosexuali care isi vad de treaba lor, au servici, platesc impozite, in parc arunca tigarile la cos, sunt priviti ca ultimii oameni.
   Repet, nu-mi plac homosexualii, ador femeile ( daca nevasta-mea n-ar citi si ea blogul asta, as exemplifica si dezvolta ) insa nu suport ipocrizia si bigotismul.

   0

  • #80

   @baxt

   Am avut un prieten gay.
   Era un tip absolut ok, inteligent, amuzant si niciodata, dar niciodata, nu a atentat la curul meu paros.

   0

  • #81

   Faptul ca il stiai ghei nu te facea sa pastrezi totusi distanta? Serios acum

   0

  • #82

   @baxt

   Hai mai omule, ce naiba :)
   Stia ca imi plac p…(ador femeile) si discutia pe planul asta era incheiata.
   Vorbeam despre fotbal, politica, carti, filme, etc.
   Desigur ca daca mi-ar fi facut avansuri, il bagam in masa si terminam cu el, insa cu toate ca sunt un barbat frumos si bine facut, niciodata nu a incercat asa ceva.

   0

  • #83

   Nu baga tu mana-n foc ca astia prefera doar curu epilat. :)))))

   0

  • #84

   @baxt

   Mi se pare interesant si flatant totodata ca ai tinut minte ca am spus ca am cur paros :))

   0

  • #85

   Erai dubios sa nu :)))

   0

 14. #86

  Devine din ce in ce mai evident ca nu mai e cazul sa mai putem spera ca vreodata o sa formam o „familie” din punct de vedere legal. Si este extrem de dureros sa vezi cum statul la care platesti taxe si impozite chiar consistente, considera ca esti cetatean de mana a doua. Pentru ca rahatul ala de hartie roz-chilotiu iti da dreptul la mostenire, la o coasigurare medicala, la vizite pe la spital, la decizii medicale in cazul in care jumatatea este in incapacitatea de a face asta, la posibilitatea de a organiza o inmormantare cand va veni si momentul ala, si eventual poate ai avea dreptul sa fi si tu pe acolo sa iti iei „la revedere…

  0

 15. #89

  sa sustii ca o familie de gay este automat mai rea decit o familie hetero este o prostie. la fel cum a sustine ca un crestin e obligatoriu mai moral decit un ateu. daca copii adoptati de gay vor fi si ei gay – asta nu putem sti pentru ca numarul copiilor crescuti de gay pur si simplu este prea mic pentru a face un studiu concludent.

  0

  • #90

   Om bun, noi inca n-am invatat ca e foarte urat sa scuipam pe jos sau ca trebuie sa avem grija de spatiul din jurul blocului, ca e al nostru. Si tu vrei sa invatam sa-i acceptam pe homosexuali. Mai e cale lunga pana acolo. Eu personal o sa incep sa iau in serios capricii din astea numai atunci cand nu mai aud de copii care merg 7 km la scoala pe jos, in fiecare zi, dus-intors. Si multe altele din astea, nevoi de baza. Trebuie luate pe rand, asa-i randuiala.

   Revenind, propunerea asta de mofdificare a Constitutiei e o mizerie de forma fara fond.

   0

 16. #91

  Off-topic, on topic, cum vreti voi: in ultimele 6 luni parlamentarii au lucrat doar 36 de zile si au cheltuit peste 25 de milioane de euro.

  0

 17. #92

  Ok, deci eu in Ro am voie sa fac dragoste cu o prietena, dar trebuie sa am grija sa nu ma indragostesc de ea, caci apoi daca vom vrea o relatie de durata/familie va fi ilegal. Bine de stiut.

  0

  • #93

   Nu te mai plange.
   Daca un cuplu de lesbiene se saruta cu pasiune pe strada, barbatii se uita cu placere si interes.
   Daca insa doi tipi merg tinandu-se de mana, ii injura si-i afuriseste toata lumea.
   Deci si aici, avantaj femeile :)

   0

  • #94

   Nu-s lesbiana, dar ocazional daca pica ceva sanisori obraznici, se lipesc bine cu niste tequila :))

   0

  • #95

   @Diana Esti bi atunci. ;)

   0

  • #96

   @Diana, in spiritul traditiei arhiblog, vrem poze !!! :)

   0

 18. #97

  Pepper, referitor la tractoare si jupuiri de vii, alea sunt cazuri singulare, si mediatizate sau poate chiar sponsorizate de tembelii cu protectia animalelor. ca intregi la cap nu sunt.

  gandeste si tu logic, ca are randament mai mare ? sa tai vaci pe banda rulanta, sau sa plimbi una legata de tractor ?
  jupoi animalul mort eventual omorat cu ciocan in cap, ca doar are toata lumea asa ceva, sau risti sa ramai fara oua, degete, sfarcuri ?
  nu zic ca nu sunt cazuri, dar probabil sunt la fel de dese ca exemplu tau homo. adica o mama cu penis care isi violeaza baiatul minor. se intampla 1 pe an la populatia globala, dar este mediatizat de parca fiecare cuplu ar face asta.
  cand mai primesc cate un spam cu sarmanele animale chinuite, contine acelasi video care l-am mai vazut si acu 10 ani.

  0

  • #98

   Ai parțial dreptate. nu este în avantajul abatorului să târască fiecare vacă cu tractorul, dar jupuitul ratonilor de vii este o tehnică folosită în China pentru a nu risca să strice blana, că cică se scoate mult mai ușor dacă animalul e viu.

   0

  • #99

   tipu vorbea de tehnici de omorare a animalelor pentru hrana si tu vii si spui de jupuirea animalelor pentru blana.

   0

  • #100

   mai citește-i o dată comentariul și dă-ți două palme.

   0

 19. #101

  @mihaela Cati parinti explica inca din copilarie cum ajungi pe lume? Povestea asta, ca nu stii ce sa ii spui in cazul unui cuplu gay, mi se pare mult depasita… Cum parintii vorbesc destul de tarziu copiilor despre sex, la varsta la care adolescentul, de cele mai multe ori, are capacitatea de intelegere, asa poate intelege si ca el a fost infiat. Si ca a fost facut de o mama si un tata. Iar cei care il cresc sunt 2 barbati sau 2 femei.
  Vorbim discutii si probleme pe care ni le imaginam, dar despre care nu intrebam pe cei care duc o astfel de viata. In Franta am cunoscut numeroase cupluri gay, iar in orice fel de grup de 10 persoane e imposibil sa nu cunosti pe cineva gay. Credeti ca in Romania sunt mai putini? Eu nu cred. Ci sunt mai discreti/ascunsi pentru ca restul populatiei e homofoba.
  Asa cum nu deranjeaza in viata de zi cu zi, nu vor deranja nici ca familii. Invatati-va copiii ce inseamna atractia sexuala si apoi lasati-i pe ei sa decida pe cine sa iubeasca.
  Cum ies din familii heterosexuale copii gay, asa pot si copiii crescuti de familii gay sa inteleaga si sa isi aleaga singuri sexualitatea.

  0

 20. #102

  @Delia: draguta m-am explicat prea mult pe blogul asta cam ce gandesc in sensul asta asa ca nu ma mai repet….nu ma nimic importiva lor si mai citeste inca odata ce am citit si apoi sa vii cu scandal. In Franta…in Franta se doreste de mult o scadere a populatiei franceze si in curand o sa vedem o populatie musulmana care nu are nimic de a face cu Voltaire sau Baudelaire (sa vezi ce Alahuri in franceza o sa se rosteasca – o nebunie)…..chiar mi se rupe de cum si in ce fel gandeste francezul de rand. Daca e sa luam la bani marunti mentalitatea franceza chiar nu este cea care as dori sa caracterizeze genul meu de familie. Romanii care mai traiesc in Romania au dreptul la o opinie zic eu. Si nu sa fie o chestie ca asa am vazut eu in occident sau de ce occidentul poate si noi nu. Perfect, vreti occident – mereti voi in occident si traiti acolo ca poate nu ne intereseaza. Dar nu sa o interpreteze politicienii cum vor ei!

  0

 21. #103

  Prea multe comentarii, unele pertinente, altele fara pic de logica sau argument, sau hai…ceva argumente „arhaice”. Multi nu sunt de acord ca un copil sa fie adoptat de o familie gay. Puneti-va urmatoarea intrebare: Cati copii sunt abandonati si cresc fara familie in Romania? In primul rand un cuplu de gay, de orice fel, ii va oferi acelui copil o familie. La cat de greu se fac adoptiile in Romania voi chiar credeti ca Naomi and co vor primi aviz favorabil? In acelasi timp foarte multi cred ca ei sunt buricul pamantului si opiniile/siguranta/rolul lor in societate sunt mult mai importante decat ale persoanelor de o alta orientare sexuala, ceea ce este foarte gresit. Nu totul se invarte in jurul vostru, daca ai o facultate si esti iesit putin in lume nu inseamna ca esti „mai” decat altii.

  0

 22. #104

  Kill them all , except the bitches! Asa spun majoritatea, dar nu poti avea una fara alta! Daca părinții nu intervin direct in sexualitatea copilului, pot adopta 200, fara urmari! Nu vor rezulta decat niste maturi cu viziuni mai largi! Chiar exista sondaj, mai putin de 10% din copii adoptati de cupluri gay (she\she, he/he), sunt bi sau gay!

  P.s: extremely drunk people writing

  0

  • #105

   Daca parintii ar fi putut sa intervina in „sexualitatea copiilor”nu ai fi vazut picior de gay.

   0

 23. #106

  poate o varianta de compromis ar fi mai potrivita: casatoria sa ramina intre barbat si femeie, parteneriatul civil intre parteneri de acelasi sex.

  0

  • #107

   Asa este in UK si functioneaza foarte bine.

   0

  • #108

   Diana,
   da, pentru ca biserica reformata din UK tolereaza aceste parteneriate civile intre persoane de acelasi sex.
   fara binecuvantarea bisericii, politicul nu misca nimic.

   0

  • #109

   Hary, da, ai dreptate, si e bine sa fie asa. E normal sa fie partide de dreapta in acelasi timp cu politici de stanga, e normal sa fie punctul de vedere al bisericii in acelasi timp cu punctul de vedere al statului laic, e normal sa fie unii care simpatizeaza cu Gadea in acelasi timp ce altii cu Turcescu. Singura problema apare cand balanta inclina prea tare in vreuna dintre parti.

   0

 24. #110

  Atata timp cat BOR este convinsa ca homosexualitatea este o boala care trebuie tratata, nu se va schimba nimic nici in legile noastre. Nici un politician roman, nu vrea sa riste sa ajunga in dizgratia bisericii. Cu credinciosii se castiga alegerile…

  0

  • #111

   da’ cum ar putea bor, sau orice alta biserica crestina, sa considere homosexualitatea normala?

   0

  • #112

   PCH,
   in general in bisericile crestine, homosexualitatea este privita ca si un mare pacat. Insa nu ca si o boala. BOR este de parere ca homosexualii nu comit un simplu pacat, ci sint victima unei boli grave care trebuie sa fie vindecata cu CREDINTA dreapta.

   Insa nu in toate bisercile crestine homosexualitatea este un pacat.
   De exemplu, biserica catolica de rit vechi si multe biserici reformate crestine nu accepta, dar tolereaza homosexualitatea intr-un cuplu si chiar accepta in unele cazuri izolate si casnicii homosexuale. Ceea ce le confera homosexualilor posibilitatea de a beneficia de aceleasi drepturi in viata sociala ca si cei hetero.

   Deci, se poate…

   0

  • #113

   Degeaba. Si cu BOR si fara BOR nimic nu se va schimba atata timp cat se fac pagini de fb pentru a boicota paradele gay. Bineinteles nimeni nu se duce sa-i injure, pentru ca in real life sunt sanse sa ti-o iei in mufa( sau mufe) de la un gay de 2/2. In marea majoritate ti se aduc argumente gen: acum 2000 de ani nu era asa, Dumnezeu nu a lasat asa. Pai nici acum 2000 de ani nu erau lumina, internetul si prezervativele.

   0

  • #114

   doctrina crestina, indiferent de biserica, spune ca homosexualitatea este un pacat. intoleranta fata de pacat nu este egala insa cu intoleranta fata de pacatos. aici este, dupa parerea mea de crestin old school, greseala crestinilor: nicaieri crestinismul nu tolereaza prigoana impotriva pacatosilor, inclusiv a homosexualilor, ci din contra dragostea, intelegerea si compasiunea fata de aproape, fie el si pacatos. prigoana impotriva homosexualilor fundamentata religios este o prostie, o neintelegere a mesajului crestin. chiar si evangheliile descriu cum isus a stat la masa cu vamesi, curve, etc. nu spune si de homosexuali, dar nu cred ca isus i-ar fi gonit de acolo. homosexualitatea nu este un pacat mai mare decit minciuna, preacurvia sau invidia. toti suntem pacatosi, numai ca ei au un pacat in plus. nu ne face asta mai buni pe noi, cei hetero.

   0

  • #115

   PCH,
   da, fix acesta este spiritul crestin. Homosexualitatea este un simplu pacat ca si minciuna si furatul. Vezi tu, fix aici este problema.
   Un mincinos merge sa se spovedeasca pentru ca are remuscari si vrea sa aibe sufletul impacat.
   La fel ar trebui sa faca si un homosexual, nu?

   Cum este sa iubesti o fiinta umana, copia fidela a lui Dumnezeu, din tot sufletul tau si sa te simti vinovat ca ai facut un pacat? Iti poti da seama in ce situatie se afla homosexualii crestini care sint acceptati de biserica doar daca recunosc ca iubirea lor este un pacat si daca isi cer iertare in fata domnului?

   0

  • #116

   fiinta umana nu este copie fidela a lui dumnezeu. a fost creata asa, dar nu mai e cazul acum.
   nu stiu de ce homosexualii se nasc predispusi spre pacatul homosexualismului. la fel cum nu stiu de ce unii se nasc infirmi sau malformati, retarzi, in somalia pe cimp sau in familie de bogati fara griji. fiecaruia ni se da o cruce pe care trebuie s-o ducem. cit e de grea pentru unii si cit de usoara pentru altii, nu-s eu in masura sa judec sau sa explic de ce.

   0

  • #117

   si iubirea nu este scuza suprema. nu toate iubirile sunt nepacatoase. iubirea de bani, de putere, de desfrinare…

   0

  • #118

   PCH,
   sa inteleg ca si cei care se nasc malformati, handicapati sint si ei pacatosi sau poate ca parintii lor au fost, la fel ca si homosexualii?
   atunci zic ca e ok sa-i iubim si sa le aratam dragostea noastra de crestini, aratandu-le mila si compasiune homosexualilor si de ce nu, sa ne rugam pentru sufletele lor de pacatosi, nu-i asa?

   nu exista dragoste mai denigratoare si mai umilitoare decat cea crestina, atunci cand vine vorba despre oameni de alta credinta sau orientare sexuala…

   0

  • #119

   nu m-am referit la malformati ca fiind pacatosi, ci fiind pusi in fata unei dificultati aproape de netrecut cu care trebuie sa traiasca toata viata.

   0

  • #120

   PCH,
   eu vorbeam despre iubirea fata de un alt om, si el o fiinta creata de Dumnezeu ca si mine. De ce sa fie un pacat aceasta iubire? Doar pentru ca nu exista un rod material al iubirii? Ce este daca doctrina impotriva heterosexualitatii este doar o porunca de perpetuarea speciei si nu este o cerinta divina pentru ca se bazeaza pe o interpretare profana a puterii si raspandirii crestinismului in lume?

   De ce nu este un pacat viata la manastire? Din rugaciune si viata curata si nepatata, la fel, nu rezulta nici un rod al iubirii. Dimpotriva, daca toti oamenii ar trai fara pacate, specia ar disparea destul de rapid de fata pamantului.
   Ce sens crestin are viata in comunitati de acelasi sex, cum sint cele din manastiri de calugari? Sa inteleg ca manastirile sint ghetto-uri de homosexuali care se spovedesc zilnic ca sa se mai suporte pe ei insisi?
   La fel Iubirea fata de Dumnezeu sau Isus, nu este datatoare de viata. Bine, cu exceptia iubirii nepatate a fecioarei Maria, dar ala a fost un caz singular:-))

   Ce-ar fi daca homosexualitatea crescanda din zilele noastre, este raspunsul lui Dumnezeu la problema suprapopulatiei pe Terra?

   0

  • #121

   PCH,
   care este atunci legatura dintre handicapati, malformati si homosexuali in argumentarea ta? Pacatosii homosexuali trebuie sa-si duca crucea la fel ca si handicapatii? De ce?
   Eu stiam ca pacatosii au sansa sa-si schimbe destinul prin CREDINTA si pocainta, nu sint condamnati si nici nevoiti sa-si accepte soarta grea ca si malformatii, bolnavii si handicapatii. Ar avea sens, doar daca ai spune ca homosexualii sint si ei handicapati sau suferinzi de boali incurabile.
   Ceea ce ar fi fix pozitia BOR in privinta homosexualilor…

   0

  • #122

   legatura e ca toti avem slabiciuni, ispite, situatii grele de care trebuie sa trecem. unii ne nastem homosexuali, altii bolnavi, altii saraci, ghinionisti, prosti, negri pe plantatie acu 200 e ani. nu inseamna ca unii suntem mai buni decit altii doar pt ca nu impartim aceeasi situatie nefericita (dpdv religios).
   nu noi decidem ce e pacat sau nu. regulile ni se dau, noi trebuie sa le respectam – asta e credinta. de multe ori nici nu ni le putem explica pt ca pur si simplu este peste puterea noastra de intelegere. ca un ciine care baleste la ciocolata stapinului fara sa poata intelege ca daca o maninca face diabet si moare.

   0

  • #123

   @Hary , dragoste fata de o alta fiinta creata de Dumnezeu…o oaie ce are ? Ce pare ai ? dar de faptul ca nu vrei sa dai 10 lazi de bere daca afirmatiile tale sunt kk ? fetiza?

   0

  • #124

   Dina,
   uite ce ziceam eu mai sus: „eu vorbeam despre iubirea fata de un alt om, si el o fiinta creata de Dumnezeu ca si mine.”

   si uite ce mi-ai scris tu mie raspuns:
   „dragoste fata de o alta fiinta creata de Dumnezeu…o oaie ce are ? Ce pare ai ?”

   ia spune, ce parere pot sa am despre cum argumentezi tu?

   legat de pariu, nu mi-ai oferit nimic tentant ca sa fac pariu cu tine.
   eu daca pierd dau 10 lazi de bere, iar tu imi oferi in schimb cumpararea celor 10 lazi de bere. dafuq, imi jignesti inteligenta.

   0

 25. #125

  Casatoria nu poate fi decat intre persoane de sex opus. Ce este intre homosexuali este o aberatie care trebuie tolerata si nicidecum incurajata. Pentru ca e vorba de democratie si toate minoritatile au drepturi, ii pot spune uniune consensuala, sa le faca acte oficiale si tot ce decurge ca drepturi si obligatii. Dar sa nu faca nimeni greseala sa ii spuna casatorie, pentru ca nu este.
  Scopul casatoriei este printre altele aducerea pe lume a copiiilor, ceea ce este imposibil in relatiile homosexuale. Adoptia nu te face tata sau mama.

  Arhi, daca vrei sa sustii drepturile homosexualilor, du-te la bucatarie, ia facaletul si studiaza problema. Dupa care sa te auzim ce bine si minunat e sa fii deschis la minte.

  0

  • #126

   esti retard, nu are sens nici macar sa argumentez ceva

   0

  • #127

   Alex,
   daca nu ai inteles de ce te face Arhi retard, iti explic eu.
   Intai sustii ideea ca homosexualii ar trebui sa aibe si ei anumite drepturi si te legi doar de ideea de casatorie. Foarte bine pana aici, ai expus o opinie personala.

   Finalul este un atac la persoana complet in contradictie cu ce sustineai chiar tu mai sus.
   Retard.

   0

  • #128

   @Alex

   „Adoptia nu te face tata sau mama.”

   Tata sau mama nu te face faptul ca ai futut ci tocmai ca iti dedici viata cresterii unui copil.
   In rest, Arhi si Hary au punctat esentialul.

   0

  • #129

   Arhi si Hary au fost si sunt amandoi paraleli cu situatia. Pentru ca ei sustin ca ceva este bun si este OK si are dreptul sa existe… fara ca ei sa fi experimentat pe propria piele ce inseamna si fara sa stie de fapt despre ce vorbesc. Pentru ca argumenteaza doar privind din afara.
   Eu m-am saturat de toata campania in seriale, filme, media, bloguri cum ca e OK sa fii gay. Acceptam ca esti deviant de la normalitate, asta e. Nu inseamna ca trebuie sa ma impiedic peste tot de povestea asta si ca vai cat trebuie sa ma intristez pentru ca s-a clarificat o realitate in legi.

   Peste 20 de ani iti vine fata cu prietena cea mai buna de mana si zici „mami, tati, vrem sa ne casatorim!”. Garantat iti pica fata.

   0

  • #130

   ca sa intelegi homosexualitatea trebuie sa te futi in cur? o relatie gay se refera strict la sex? tu esti cu nevasta-ta doar pentru ca o poti fute? in alta ordine de idei, tu esti impotriva pentru ca ai testat si nu ti-a placut?

   0

  • #131

   pai clar Alex a fost violat si d-aia percepe homosexualitatea ca ceva grav.

   0

  • #132

   Reactia mea este perfect naturala, sa nu imi placa ceva ce nu stiu. Ca idee, am avut parte de o colonoscopie la viata mea si experienta a fost profund dezagreabila. Nu inteleg cu i-ar putea place sa aiba parte experienta similara zilnic sau mai des.

   Voi va incapatanati sa sustineti o deviatie de comportament, la care nu participati si care nu v-ar incanta deloc sa o constatati la copiii vostri. Chestii pe care nu observ ca le-ati nega cumva.

   Stii multe relatii gay si platonice? In afara de Twilight desigur. Nu ca ai fi facut vreo remarca inteligenta aici, casatoria avand ca scop convietuirea impreuna, sexul si copiii. Negand sexul si sustinand o relatie gay si platonica vii doar sa imi aduci mie argumente ca nu se poate incadra la casatorie.

   0

  • #133

   esti profund ilogic. dr. pepper are macar o motivatie. la tine este faptul ca nu ti-a placut cand ti-a bagat camera in cur.

   0

  • #134

   cred ca e prima oara cand gluma asta nu e o gluma „tie ti-a bagat cineva ceva in cur si d-aia nu iti plac omosexualii”. De obicei e o gluma proasta, facuta cu scop pseudopsihologic.

   Mie nu imi plac alea cu tzatze urate. Am flexat odata una si in timpu actului singura emotie logica de imi trecea prin cap era „bah, ce tzatze urate are asta”. Restu de ganduri erau bete.
   Deci, nu pot intelege un om care fute tipe cu tzatze urate. Practic, de maine, la starea civila femeia tre sa isi arate tzatzele. daca le are urate n-au voie la casatorie. Nu inteleg ce deviatie sexuala e asta sa balotezi la femei cu tzatze urate.

   0

  • #135

   @Arhi

   Gresesti profund si esti nedrept fata de Alex

   Normal ca l-a durut cand i-au bagat camera in fund, daca asistentul era homosexual, o facea cu delicatete, duiosie, poate folosea o alifie ceva, nu stiu.
   Dar probabil ca daca se intampla asa, acum Alex stergea pe jos cu japitele alea care se iau de drepturile homosexialilor.

   PS. Ca sa preintampin o posibila replica :)) , nu , mie nu mi-a bagat nimeni nimic in fund, camera sau altceva.

   0

  • #136

   @Alex: tu compari colonoscopia cu….n-am ami auzit asa ceva! Asta ar insemna ca toate femeile care merg la ginecolog si sunt testate cu diverse sa vina acasa si sa bage interdictie sotului.

   0

  • #137

   @mihaela
   „toate femeile care merg la ginecolog si sunt testate cu diverse sa vina acasa si sa bage interdictie sotului.”
   Gata !
   Pana aici !!
   Cu asta nu se glumeste !!!

   0

  • #138

   mai naspa e sa vina amantele cu interdictia

   0

  • #139

   @animal00

   Discutia devine periculoasa si extrem de stresanta.

   0

  • #140

   @jerome: :) da omule…ai vazut cum arata instrumentarul pentru testul Papanicolau? ei si testul ala il faci cel putin odata pe an…ca sa nu mai spunem de instrumentarul pentru nastere…..eu cand l-am vazut nici nu-mi mai trebuia anestezie – ca m-am scurs pe langa masa de operatii.

   0

 26. #141

  Arhi, off-topic: cum iti plac palmerii de Timisoara? :)

  0

 27. #146

  @mihaela – Nu am avut nicio intentie de scandal. Am facut doar referire la o parte din comentariul tau, legat de explicatiile pe care (nu) ar putea sa le dea un cuplu gay copiilor adoptati.
  Nu am stat sa iti urmaresc toate comentariile ca sa stiu ce explicatii mai dai, dar in niciun caz nu m-am adresat tie in vreun fel nerespectuos sau ironic.
  Faptul ca am facut referire la Franta este tocmai pentru faptul ca in ultimul timp aceasta dezbatere a fost foarte ferventa aici. Iti respect opinia, iar dorinta mea ar fi fost sa fie o conversatie argument/contra-argument pe o tema data. De aceea ti-am si raspuns. Daca asta te-a facut sa crezi ca sunt o „draguta”, pe care simti nevoia sa o trimiti sa mai citeasca (comentarii in acest caz), e strict interpretarea ta.
  Eu incetez sa mai deranjez spirite pe aici :)

  0

  • #147

   deranjeaza, pls, mihaela e cam inchistata.

   0

 28. #148

  Ştefan cel Mare nu se futea în cur, dar Traian da. Cam atât cu argumentele strămoşeşti. „Părinţii” poporului român sunt un bisexual şi un sinucigaş. BOR ce părere are? :evil:

  0

  • #149

   Vezi ca-l confunzi pe Traian cu Decebal… ;)

   Decebal e ala de s-a sinucis.

   0

 29. #150

  la aia cu cruzimea animalelor eu nu mi-as face probleme. acolo lucrurile evolueaza firesc si cand o noua tehnologie devine rentabila ea se aplica pana la urma.

  0

 30. #151

  Cu legalizarea casatoriilor sunt intre a fi de acord si nu. Pe de o parte homosexualitatea, asa cum zic si altii trebuie doar tolerata pentru ca este o deviatie, pana la urma. Insa este nevoie ca si relatiile homosexuale sa fie reglementate cumva, poate ca nu vor adopta copii dar sunt raporturi patrimoniale intre ei, au si ei bunuri comune, cumva trebuie sa stabilim si regimul acestor bunuri si raporturile ale caror obiect il constituie, nu?

  0

 31. #152

  Cat despre celelalte, ma bucur ca nu vom deveni un stat religios si ca vom recunoaste exact meritele reale ale BOR, anume: informatori pentru Securitate si lobbysti pentru diversi baroni locali.
  De asemenea ma bucur ca javra de tomberon nu va ajuge animal sacru, cel putin nu in Constitutie.

  0

 32. #153

  FMI i-a dat muie lui Ponta. Asta inseamna canci pensii, canci ajutoare sociale, canci medicamente, canci etc. In maxim trei luni o sa avem anarhie si voi vorbiti de legi.
  Mai bine vorbiti despre supravietuire.

  0

 33. #155

  E absolut infiorator sa-ntalnesti tineri, care teoretic ar trebui sa aiba mintea ceva mai dezghetata, care nu inteleg cum e cu toleranta. E infiorator sa vezi ca niste tineri condamna niste copii la o viata in orfelinate cand ar putea fi crescuti chiar si de-un cuplu gay. Nu vad absolut nicio problema. La fel cum mamele divortate trebuie sa le explice alor mici de ce-a plecat tati, la fel si cei doi vor trebui sa-i explice micutului, la un moment dat, ca e crescut de-un cuplu gay. Bine, problema e pusa gresit. Chipurile traumatizand pentru acel copil ar fi sa creasca intr-o familie gay, decat faptul c-a fost abandonat iar mai apoi creste intr-un orfelinat alaturi de alti 10-20 de copii. Misto logica.

  Serios, nivelul nostru de trai si toate mizeriile din tara asta se reflecta perfect prin mentalitati cum e cea a lui sgt. pepper. Serios, mai exista vreo tara civilizata in lumea asta in care cuplurile gay sa nu fie acceptate? Sa aruncam o privire in Olanda, Franta, unde de curand s-a oficializat prima casatorie gay. Si la fel e cam in toate tarile cu apa calda.

  Daca-mi place sa vad un cuplu gay tinandu-se de mana pe strada? Nu. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie interzisi. Sunt un milion de alte lucruri care nu-mi plac, dar nici nu le vreau interzise. Ar fi ok ca un copil sa fie dat in grija unei familii gay, dupa niste anchete sociale ample? Da, cu siguranta da. Si pentru simplul motiv ca acei doi oameni ar iubi si-ar trata mult mai bine acel copil decat ar face-o niste oameni angajati de stat, care ar trebui sa aiba grija de alti 10-20 de copii in acelasi timp. E amuzant totusi, ca o familie gay isi doreste sa indrepte raul facut de-un cuplu hetero, si-anume faptul c-au abandonat un copil. Evident, asta e un lucru absolut ok, mai nasol e faptul ca doi oameni, fie ei de acelasi sex, vor sa ia acel copil acasa si sa-i ofere o viata mai buna. Nu stiu daca normal, dar in mod sigur mai buna. Pana la urma normalitatea asta-i relativa.

  0

  • #156

   Normalitatea e „rutina”, ceea ce fac toti oamenii din jurul tau. Daca ar fi sa vorbim de normalitate, conform majoritatii populatiei din Romania (varsta inaintata), pentru ei normalitatea este sa te culci la 10 seara in timpul saptamanii, iar in weekend la 12, ca na, asa este normal. Normal este sa iti iei un job de 10 milioane pe luna si sa te chinui sa supravietuiesti.

   Mie nu-mi place normalitatea, pare mediocra si plictisitoare. Iar doar oamenii mediocri pot fi impotriva comunitatii gay, pentru ca dom’le, vezi tu, nu sunt ca mine. Mai bine creste un copil orfan in orfelinat, pentru a i se da un sut in fund la varsta de 18 ani sa plece cu hainele de pe el, decat sa fie crescut de un cuplu gay. Buna logica.

   0

  • #157

   ¨Serios, nivelul nostru de trai si toate mizeriile din tara asta se reflecta perfect prin mentalitati cum e cea a lui sgt. pepper. Serios, mai exista vreo tara civilizata in lumea asta in care cuplurile gay sa nu fie acceptate?¨

   În plm, unde am scris eu că am ceva împotriva homosexualilor??? Unde am scris eu că nu accept cuplurile de homosexuali? Nu am absolut nimic cu ei, îi consider oameni ca și noi, m-aș vedea prieten foarte bun cu un homosexual, sunt foarte de acord cu căsătoria DAR!!! da, DAR, nu sunt de acord cu adopția. Atât. Este doar părerea umilă a unui simplu cetățean. Dacă se va aproba bine, dacă nu, la fel de bine. Deh, am mentalitatea modelată de nivelul de trai și de mizeriile din țara asta, dar totuși am și eu dreptul de a-mi da cu părerea chiar dacă nu este pe placul tău. Deal with it.

   0

 34. #158

  in curand si rromania cu rosu, asta ca sa fie clar ca nu avem vreo treaba cu europa http://en.wikipedia.org/wiki/File:Same_sex_marriage_map_Europe_detailed.svg

  0

 35. #159

  Ba, daca vrei copil, de ce plm te arzi in cur si nu iti cauti o femeie?

  0

  • #160

   sambag pula, asta este cel mai retard comentariu citit vreodata despre subiect.
   daca, si sper ca asta e cazul, este trolling, este cea mai tare replica evar

   0

  • #161

   nu e trolling, asa e el

   0

  • #162

   zi-mi ca asta e o incercare de a face trolling

   0

  • #163

   Nu sariti pe el, sintetizeaza foarte bine genul de glume pe care le vor auzi zilnic, de 4873 de ori pe zi, copii infiati de cupluri de homo. Ok, legiferam treaba asta, dar e pregatita societatea? Noi suntem pregatiti? Cum garanteaza statul ca acei copii infiati o sa aiba o copilarie normala? Ca nu o sa cada in depresie, ca nu o sa se arunce de pe bloc? O sa se interzica glumele de genul asta? O sa-i amendeze pe colegii lor de la gradinita si de la scoala? Vreti sa traiti intr-o societate in care e interzis prin lege sa faci glume proaste?

   0

 36. #164

  Maaaaaai ia sa franam un pic: ala cu biserica eu stiu ca exista. Nu stiu daca e un amendament sau ii zice altfel, dar sigur am auzit ieri dimineata la stiri ca o sa fie ceva de genu asta („BOR e ze shit, piatra de temelie etc. etc.”)

  0

  • #165

   neah, l-au respins. si pe ala cu deviza rromaniei sa fie nihil sine deo

   0

 37. #166

  Daca ar baga in Constitutie treaba asta cu casatoriile gay poate ar duce la o mai buna coabitare :wink:

  0

 38. #167

  Chiar asa, in timp ce poporul freamata de mila lui Jiji si de grija Stelei, astia modifica dupa cum ii taie capul Constitutia. Parca vad in cateva zile un BREAKING NEWS pe RTv ” In urma noului amendament, Basescu imparat pe viata, Victor Ponta, micul print „

  0

  • #168

   @Dani Corban: poate mica printesa, ca in reclama aia: „si calvalerul a devenit printesa regatului”. De multe ori m-am intrebat daca reclama aia are intentionat un substrat ghei

   0

  • #169

   Sau un alt BREAKING NEWS pe RTv: „De cand e la Jilava Gigi Becali a promis sa angajeze si homosexuali la Steaua”

   0

  • #170

   A pud deja ochii pe un fundas si pe un varf impins adanc.

   0

 39. #171

  Nu e corect, am scris si eu ceva si acum imi apare „Comentariul tau a fost trimis si este in CUR de moderare”. Pai asta nu-i discriminare?

  0

 40. #172

  Calul moare de drum lung si prostul de grija altuia.

  Eu nu inteleg, sa mor daca inteleg o chestie, de unde atata tupeu sa-ti permiti sa-ti dai cu parerea despre ce drepturi ar trebui sa NU aiba alti oameni, diferiti de tine, dar perfect capabili sa ia decizii si sa-si vada de viata cum vad ei de cuviinta? Mai ales ca deciziile lor – sa se casatoreasca sau sa nu se casatoreasca, sa adopte sau sa nu adopte copii, nu te afecteaza cu nimic, dar cu absolut nimic.

  E ca si cum as avea eu o parere despre faptul ca unii oameni sunt stangaci si scriu cu stanga. Si sa incep sa-i boicotez, sa fac pagini de facebook impotriva lor, sa militez pentru a le lua dreptul la educatie ca daca poate ii intoxica si pe altii si poate si altii or sa inceapa sa scrie cu stanga, sa zic non-sensuri de genu’ – unde o sa ajunga societatea noastra? Cand iti faci cruce faci cu dreapta, asa a lasat bunu’ Dumnezeu… sa sar cu furca la tren daca incearca sa-mi explice cineva ca-i treaba lor si ca nu ma afecteaza cu absolut nimic cu ce mana le vine lor mai bine sa scrie.

  In fine si mai e si o chestie – ca in Romania e de abia la inceput ideea de toleranta – la nivel general – nu doar cu homosexualii. Vad oameni care in viata lor n-au intalnit un cuplu de gay, care nu cunosc nici o familie de gay care sa fi adoptat copii si totusi au tupeul nesimtit sa faca judecati de valoare asupra efectelor malefice pe care casatoria intre doua persoane de acelasi sex le-ar aduce. Trag ei concluzii bazate pe nimic, nici macar pe propria experienta, e absurd. Lipsa asta de decenta in gandire, eu n-o inteleg.

  0

  • #173

   Cred ca cel mai coerent si valid punct de vedere. Felicitari!

   0

  • #174

   Aia cu drumul lung era cu cainele. Nu de alta dar poate o sa aiba si animalele drepturile lor inscrise in Constitutie, poate chiar si la casatorie, cu conditia sa spuna DA in fata ofiterului starii civile.

   0

  • #175

   @ Tetelu – cainele intr-adevar :), mai mor si caii de drum lung depinde de stapni, bine c-am nimerit partea a doua a proverbului. Inteleg ca ai fost ironic, deci ce zic in continuare nu ti se adreseasza neaparat.

   Sunt fascinata si de logica asta foarte interesanta – „daca azi o sa se casatoreasca homosexualii pai maine ce mai urmeaza? Sa legalizam pedofilia? Zoofilia? Necrofilia? Pai unde o sa ajungem?”

   Iarasi n-are nici un sens din punct de vedere logic, e ca si cum as zice ceva de genul „daca azi legea permite oamenilor sa faca gratar in parc, maine o sa le permita sa dea foc padurilor, sa arda copacii, o sa ardem cu totii!”. E enervant, cum poti sa iei in serios un om care iti vine cu un argument de genu’ asta?

   0

  • #176

   Ai si tu dreptate …ce sa comenteze altii daca eu vreau sa fut o capra si sa o iau de sotie…poate infiez si un copil ca doar capra are lapte sanatos si e mama buna…Trag ei concluzii bazate pe nimic, nici macar pe propria experienta, e absurd. Lipsa asta de decenta in gandire, eu n-o inteleg.

   0

  • #177

   @Dina – mda, exact ce spuneam mai sus.
   Totusi, Dina, eu am incredere ca tu nu pui un om, adult, sanatos din punct de vedere mental, care are capaciatea de a-si purta singur de grija si de a-si exprima dorintele, pe picior de egalitate cu un animal. Cred sincer in capacitatea ta intelectuala de a face o diferenta clara intre cele doua ipostaze. In contextul asta, comentariul tau il pun pe seama unei incercari esuate de a fi amuzanta. Se mai intampla.

   Totusi, prin absurd, de dragul dezbaterii, daca tu imi demonstrezi mie ca respectiva capra de care te-ai indragostit si cu care ti-ai dori sa intemeiezi o familie isi doreste sa se casatoreasca cu tine si isi exprima pe intelesul tuturor aceasta dorinta de a intemeia o familie cu tine, eu va sustin cauza. Iar daca vreti sa adoptati un copil si puteti demonstra, tu impreuna cu sotia ta capra, ca aveti resursele necesare si abilitatile de a creste un copil, foarte bine.

   0

  • #178

   Da astia care si-au luat animale de companie acasa si nici macar nu le iau de nevasta, au consimtamantul animalului? Atunci ce-am facut, ne-am luat sclav, il purtam cu zgarda ca pe Django?!!

   0

  • #179

   Nu e corect , de ce gay sa fie mai sus decat noi zoofilii ? ..da capra dar mai ales cateaua cu care trăiesc e mai buna mama , e mai fidela ca multe femei ….da iubeste copiii si da e deacord sa ne casatorim…sa vezi cum da din coada, e evident . De ce sa nu pot sa i las averea mea , sa infiem un copil si sa fim legal casatoriti ?? Dacă eu cer asta sunt luat in gluma dar dacă doi gay cer…hai sa nu mai fim inchistati si sa acceptam …ori suntem liberi in gândire ori nu mai suntem…

   0

  • #180

   @Tetelu – vad ca ai citit ce-am scris, da’ nu pare c-ai inteles.

   Acu’ ai adus in discutie o chestiune care n-are absolut nici o legatura cu subiectul initial al discutiei. Si asta voiam sa punctez – ca oricand se discuta despre drepturile homosexualilor, astia de sunt impotriva n-au nici un argument pertinent si-o iau pe aratura cu tot felul de aberatii pe langa subiect.

   Practic gandirea e in felul urmator – a oferi drepturi egale homosexualilor e totuna cu a oferi drepturi egale zoofililor, pentru ca si homosexualii si zoofilii practica un alt tip de sex decat cel practicat de majoritatea oamenilor. Pentru ca zoofilia e cruzime impotriva animalelor inseamna ca si homosexualitatea tre sa fie ceva rau. Numai scriind chestia asta mi s-au sinucis doi neuroni. Nu pot sa iau in serios pe nimeni care gandeste asa.

   Noi vorbeam aici ca toti oamenii ar trebui sa aiba aceleasi drepturi, indiferent de orientarea sexuala.

   Poti sa-mi argumentezi, de ce nu e bine pentru tine personal ca Ion si cu Vasile sa se casatoreasca si sa adopte copii daca demonstreaza ca sunt capabili sa-i creasca? Fara sa faci analogii aberante? Strict la obiect, cu ce te afecteaza pe tine faptul ca, acum, undeva pe planeta asta Cem si John (persoane reale, poveste reala), casatoriti, isi cresc linistiti copilul adoptat acu’ 14 ani? Copilul e ok, invata ok, nu iese in evidenta cu nimic nici in bine nici in rau, e un copil ca oricare altu’ si pur intamplator e heterosexual. E un exemplu.

   Eu nu zic ca daca esti homosexual, automat esti minunat, deloc nu cred asta. Judeci omu’ dupa ce fel de om este nu dupa ce dumnezeu alege, ce culoare are, ce sex are sau daca e atras sexual de persoane de acelasi sex.

   Si nu o mai bagati pe asta – „si daca iubeste in fund o capra, daca e om bun tre sa-l acceptam”. E non-argument pentru ca nu pui niciodata pe picior de egalitate un om adult, sanatos la cap, nici cu un copil, nici cu un mort, nici cu un animal. Ca daca faci asta esti prost.

   0

  • #181

   @Miha, în cazul ăsta, campanii precum cea împotriva fumatului nu-și mai au rostul. Adică-lea ce băăă, ce te fute pe tine grija de plămânii mei? E corpul meu, e dreptul meu să fumez și să mă simt bine.

   Așa și în cazul adopției de către cuplurile gay. Te rog să nu fii atât de superficială încât să-mi spui că ABSOLUT toți copii care vor fi înfiați de către homosexuali vor avea o viață roz și lipsită de traume psihice.

   Rețineți ceva oameni buni, că văd că am fost făcut de la dobitoc până la rasist în topicul ăsta, și zic eu, că pe nedrept: refuzul meu de adopție NU este din cauza homosexualilor în sine, am repetat de șpe mii de ori mai sus de ce, așa nu mai zic încă o dată, ci din pricina traumelor ce mai mult ca sigur or sa le trăiască majoritatea copiilor în sânul acelei familii, traume ce nu vor veni neapărat din interiorul familiiei sau din lăuntrul copilului, ci din exterior, din lumea înconjurătoare.

   Bineînțeles, nu toți copiii sunt la fel, așa că îmi puteți garanta, nu neapărat mie, ci societății în care trăiți, că acei copii nu vor dezvolta traume psihice odată cu înaintarea în vârstă? Nu, deoarece unii au un caracter puternic, alții sunt mai slabi de înger, mai sensibili.

   În încheiere, ăsta a fost ultimul meu comentariu în topicul ăsta, am scris tot ce am avut de spus, așa că nu o să-mi mai bat iarăși capul cu repetarea la nesfârșit a ideilor deja scrise aici.

   0

  • #182

   Tragi concluzii fără sa ai nici măcar experiența , e absurd . De ce zici tu ca dacă cateaua mea face o felatie superba si eu am orgasm o chinui ? De unde știi ca Caprita nu are plăcere ? O dai cu drepturile hai fa o pana la capăt nu te opri chiar la noi zoofilii …aaa sunt prost ca pun pe picior de egalitate cateaua mea cu tine…

   0

 41. #183

  (ia sa zic si eu ceva de chestia cu gay-ismu…)
  Cred ca poa’ sa scrie in constitutie orice – atata timp cat exista oameni care fluiera pe strada doua fete ce se tin de mana (de baieti nu mai zic), este fix pix.
  Am patit asta cu oameni de la care chiar aveam pretentii, doar ca ei n-au fluierat, ci doar s-au multumit cu comentarii porcoase si glume de autobaza.

  0

 42. #184

  Si mi-a mai venit o idee, ca azi sunt in verva. De ce se mai vaita astia cu animalelele in Constitutie, ca animalele au drepturi mai mari decat noi oamenii. Pasarile si alte animale daca vor, pot trece granita in orice tara fara sa le intrebe nimeni de Schengen, de acte de nimic, sau daca un caine prinde ceva pe strada si vrea sa f_ta nu-l baga nimeni la parnaie pentru viol.

  0

 43. #185

  Si chestia SUPREMA, sa vad eu un om care sta in mijlocul drumului si se linge pe „zdranga” de fata cu toata lumea fara sa dea socoteala nimanui. Asa ceva nici in America, care e mama democratiei nu e posibil.

  0

 44. #190

  Dar de articolele astea bagate ce ziceti?
  „Defaimarea tarii, interzisa
  Pentru articolul 30 a fost admis alineatul 7 propus de PNL: „Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, profanarea drapelului, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri”. De la Forumul Constitutional a fost aprobat urmatorul text: „Art.29.- (4) Sunt interzise orice forme, mijloace sau actiuni de invrajbire religioasa”.”
  Si asta cu delictul de presa
  „Comisia a avut de lucru cu mai multe articole privind presa, printre amendamentele adoptate fiind si unul care introduce in Constitutie notiunea de „delicte de presa” si stabileste ca „se pedepsesc prin lege”, iar „raspunderea civila pentru informatia sau creatia adusa la cunostinta publica revine, dupa caz, autorului, celui are exercita raspunderea editoriala sau mijlocului de comunicare in masa, in conditiile legii”. De asemenea, a fost aprobat un alineat (propus de Forumul Constitutional) care prevede ca „mijloacele de comunicare in masa au obligatia de a declara public sursele de finantare si structura actionariatului”. Tot la presa a mai trecut un amendament potrivit caruia „nici un mijloc de comunicare nu poate fi suprimat”. In fine, grupurile parlamentare ale PSD si Forumul Constitutional au propus, si Comisia a adoptat, un amendament conform caruia serviciile publice de radio, de televiziune si agentiile de presa sunt autonome, cele din urma fiind nou introduse. Parlamentarii nu au uitat sa adauge ca aceste servicii publice trebuie sa garanteze „dreptul la antena” al grupurilor sociale si politice „importante”.”

  0

 45. #191

  @Delia – ar trebui intai sa ne gandim la mentalitate…..ce argumente vrei sa-ti dau? Accept sa li se dea dreptul homosexualilor si lesbienelor de a avea decizii cand formeaza un cuplu, accept sa fie prieteni cu mine. Cunosc situatia catorva si sincer imi sunt dragi. Nu sunt oameni care sa faca parada de situatia lor si sa-si impuna cumva ceea ce numesti tu „argumente”. Ok sunt in casa lor si peste pragul lor faca ce vrea! Dar de aici si pana acolo unde un cuplu gay ar infia in Romania un copil este o cale …luuuuuunga. Pai mie nu mi se da voie sa infiez pentru ca locuiesc in alta tara desi nu mi-am pierdut cetatenia romana (cica trebuie sa fiu ruda cu copilul – n-am rude care sa abandoneze copii asa ca nema) si o sa dea voie unui cuplu de gay sa infieze in Romania? Intai sa li se ofere cadru legal in care convietuirea mai mult de 3 ani impreuna sa dea voie la decizii si legalitate pentru partener si dupa aia mai vorbim. Despre asta era de fapt vorba in subiectul de aici.
  Ca nu pot accepta ideea ca un cuplu de gay sa infieze un copil asta-i alta problema. Mentalitatea nu se schimba nici in tara civilizata pentru ca eu o vad si o traiesc in fiecare zi. Ca pot ei sa cresca sau nu un copil si sa-l educe mai bine decat un alt gen de cuplu nu contest. De fapt pana la urma copilul este cel care sufera la scoala pentru ca pana la urma eu ca adult imi fac damblaua si infiez un copil ……da? Dar el la scoala e marginalizat numai ca e alta culoare decat marea majoritate sau ca provine din alta religie….ce sa mai spunem daca s-ar afla ca acel copil e crescut de familie gay. Ce ii explici in fiecare zi unui copil de genul asta? Ca toti din clasa sunt tampiti si el e cel normal? Ca de ziua lui mergi la munte sau la mare pentru ca stii foarte bine ca nici un copil din clasa sau de pe strada nu o sa-ti intre in curte. Cate cupluri gay cu copil cunosti? Totul e frumos si dragut pana la a da explicatii copilului care poate intra in depresie pe tema asta.

  0

 46. #192

  @Mihaela
  Ok, abordam doua probleme diferite.
  1. casatoria gay, cea de la care am plecat
  2. dreptul de a adopta si legislatia in vigoare

  1. Casatoria gay este cea interzisa prin Constitutie. Am sa deviez un pic pentru ca mi se pare esential. Odata pus principiul casatoriei intre o femeie si un barbat in Constitutie, poti sa te dai peste cap cat vrei dupa aceea sa incerci schimbarea Codul Civil prin introducerea unei legi ordinare. Nu se va mai putea si punct pentru ca va fi neconstitutionala. Sa mai amintim procedura greoaie de revizuire a Constitutiei (ceea ce e si normal intr-un stat de drept care doreste securitate juridica)?
  In aceasta situatie, va trebui sa mai asteptam inca cel putin 10 ani si un referendum popular sa dam dreptul unor cetateni ai Romaniei sa se casatoreasca si de aici sa aiba drepturile ce rezulta. De aici ajungem la problema nr 2.
  2. Adoptia – Legislatia este foarte restrictiva din cauza unor adoptii masive si frauduloase petrecute in anii 90. Tu vorbesti de adoptia internationala, care este si mai stricta. Da, adoptia internationala e practic imposibila pentru ca trebuie sa fii ruda de gradul 2 cu copilul(in traducere frate sau bunic).
  Adoptia nationala e alta mancare de peste. Si aceasta este f greoaie cu termene lungi din cauza procedurilor in instanta si de cautare a familiei naturale. Din aceasta cauza copiii declarati adoptabili trec de un an si nu mai sunt „atractivi”
  Revenim la cine poate adopta. Nu spune legea ca trebuie sa fii casatorit ca sa poti adopta (cel putin asa era cand am citit ultima data legea). Teoretic, un gay single poate adopta linistit.
  Singurul lucru pe care casatoria gay o schimba este faptul ca amandoi pot avea titlul de parinti oficiali si ca ar avea puncte in plus (pentru ca sunt un cuplu si nu parinte singur) in caz de departajare intre mai multe cupluri. Sa ajungem noi la situatia sa avem mai multi copii adoptabili decat parinti care doresc sa adopteze (fie ei hetero sau gay) si atunci mai vedem.
  In concluzie, prin acceptarea casatoriei gay nu se da drept expres la adoptie (care exista deja pentru orice cetatean roman) si in niciun caz unul prioritar.

  Imi cer scuze pentru mesajul prea lung.

  0

 47. #193

  Arnold said it best:
  “I think that gay marriage is something that should be between a man and a woman.”

  0

  • #194

   Adica femeia sa ramana virgina

   Mda, e un punct de vedere.
   De reflectat.

   0

 48. #195

  Abia acum ti-ai dat seama? El uraste pe toata lumea!

  0

 49. #196

  „eu nu pot infia da niste omosecsuali da??”
  „mi-am luat un colonoscop in cur si e najpa, moarte omosexualilor”

  plm, ai cititori mai tampiti decat prevede legea

  0

 50. #198

  problema pe care o vad eu este ipocrizia la care te duce PC-ul (corectitudinea politica).
  Este ok sa nu va placa homosexualii. Este ok sa nu vrei sa aibe drepturi. Este in fiinta oamenilor prosti sa urasca ceea ce e diferit. Pentru ca, a intelege presupune creier, a ura nu presupune nimic.
  Asa cum este ok sa ti se spuna: ba gica, esti prost.

  Ce nu imi place mie este ipocrizia. „vedeti voi, io n-am nimic cu grupu minoritar ala. Numa ca daca le dam drepturi alora, o capra o sa vrea sa se casatoreasca cu un zid”.
  In incercarea de a nu zice „nu imi plac ca isi urca lutu la deal” gasiti cazualitati care mai de care mai deosebite.
  Cam ca aia „marijuana e rea pentru a heroina ucide”. Asa si „un nu hotarat amestecarii magiunului cu bradul pentru ca mie nu imi place laptele de oaie”

  0

  • #199

   Si ce dacă o capra vrea sa se căsătorească …? Si tu Animaloo ? E in fiindcă oamenilor prosti sa urasca ce e diferit.

   0

  • #200

   nu esti cel mai stralucit carbune din focul casei tale nu?

   Care stromeleagul lui Stefan cel Mare si Sfant si binefacator de manastiri, batator de turci si futacios de muieri este legatura intre capra si „gandire”.
   Sa imi putza ochii de nu moare Lorenz de ciuda ca el nu s-a gandit ca animalele or sa vrea sa se casatoreasca. Cum stii tu Dina ca o capra vrea au ba sa se casatoreasca? raspunsul tine, cred, de o alta materie nu etologia, ci psihiatria, si se trateaza cu pastile.

   „E in fiindcă” cred ca ai citit un pic prost, dar nu e bai, noi te intelegem.

   0

  • #201

   @animal00 – Exact :). E mortala combinatia intre corectitudine politica si prostie.

   0

 51. #202

  @PlayActive, ești prost, dă-ți două palme și stai jos.

  0

 52. #203

  Ce e mai dubios este ca ma cam agreseaza campania progay, de zici ca gata, omenirea si-a terminat problemele si numa iubitorii veseli au mai ramas pe agenda
  Dar cand vad argumentele anti, ma ia cu durere la degetu mic

  0

 53. #204

  And the social buzz was reached.

  0

 54. #205

  Nu inteleg de ce anume trebuie corectata Constitutia, de fapt astia vor sa o rescrie aproape complet. La fel de bine nu inteleg de ce schimba fix faza asta cu barbat si femeie in loc sa lase „intre soti” cum era pana acum, fix cand in lume si Europa homosexualii tind sa capete tot mai multe drepturi pe de o parte iar pe de alta sunt f multe discutii si procese pt discriminare. Daca nu as sti ca noua Constitutie e scrisa(proiectul e condus) de expertul in drept constitutional Crin Antonescu as fi putut crede ca e Gigi Becali sau un sobor de preoti din dreapta credinta, ca prea multa religie si „normalitate” e in ea.
  Nu vad logica in a discuta calitate ca parinte a unui om plecand de la un amanunt personal cum este orientarea sexuala. Zau nu inteleg ce are una cu alta, de ce un homosexual este un parinte mai bun sau mai prost decat un hetero. La fel de incorecta mi se pare presupunerea ca acel copil infiat o sa fie discriminat in scoala sau societate pentru ceea ce sunt parintii lui. La fel de bine putem spune ca un copil de moldovean e discriminat in sud sau un regatean in ardeal, pentru ca parintii „majoritari” au o parere proasta de parintii acelui copil.
  Mi se pare amuzant cum se aduce religia in discutia asta. Cand e vorba de homosexuali, cel putin 60% sunt de partea religiei, cand este vorba de preoti 90% sunt atei. Mai mai sa cred ca se umbla la sondaje…
  Religia crestina spune ca familia este formata din barbat si femeie si scopul ei este perpetuarea speciei.Uraaa, toti citeaza asta. De ce sa nu continuam si cu restul chestiilor spuse sau impuse de biserica? Lipsa sexului in afara casatoriei, nu ai voie sa furi, sa minti, sa te razbuni, sa … ma rog, lista lor. Eu zic sa lasam religia la locul ei atata timp ca nu aplicam toata regulile respective, e jenant sa le triem in interes propriu, nu?
  Am si eu insa niste exercitii de logica – am inteles ca gigel o sa aiba o problema daca are doi tati sau 2 mame, insa cf noi constitutii sunt permise casatoriile de tip mormon sau islamic, cu un sot si 4 sotii, nu? Nu scrie ca doar intre un barbat si o femeie, spune doar barbat si femeie. Cum ar arata o familie de heterosexuali foarte normali cu un barbat si 4 femei? Suntem ok cu asta? Gigel, care vine din familia asta (repet, perfect heterosexuali) ar fi oare discriminat la scoala si in societate? Parintii ar fi ok ca progeniturile lor sa mearga la un gigel acasa unde tatal are 4 neveste?
  Sper ca nu o sa imi spuneti acum ca de fapt dscriminarea nu ar avea baza sexuala, nu?

  0

 55. #206

  Boloni e pe mana cu Paskany , cu mafia maghiara si cu mafia din federatie. Vor sa retrogradeze Steaua si s-o vanda Becali pe nimic. O cumpara Paskany si revin in prima liga din 2014, cu Boloni antrenor.

  0

 56. #207

  @delia: tot n-ai raspuns la ce te-am intrebat…partea legala nu tine seama de partea psihologica. Cu legislatia am inteles. Practic in Romania la ora actuala un gay poate infia un copil daca il duc buzunarele dar un cuplu nu, numai pentru ca traiesc in alta parte decat tara de origine. Ti se pare normal?
  Intrebarea mea este: Cum schimbi tu insa mentalitatea celor din jurul tau dupa ce ai infiat copilul? Cum ii explici tu unui minor de ce il privesc ceilalti copii altfel doar pentru ca cuplul e altfel decat „normalul”. Pana ajungi tu sa-i explici ce inseamna atractia sexuala iti cresc peri albi iar copilul o ia pe campuri. Pentru ca de fapt nu sunt de vina copiii de la scoala care fac misto de el ci parintii acestora.

  0

  • #208

   da, pentru ca asta e marea problema a unui copil institutionalizat. ca nu va primi explicatii clare despre cum se fute tacsu in cur și cum il vor privi cei din jur. nu bataile, foamea, frigul, cersetoria si restul bunatatilor ce vin pentru un copil fara parinti. dar ce buni suntem noi ca suntem atenti cu viitorul psihicului sau. mai terminati in pula mea cu argumentatia asta de cacat, ca urla penibilitatea in voi.

   0

Citește și...

Futu-i. S-a terminat noaptea, și eu n-am terminat de dormit. Măcar am timp să-mi beau cafeaua. Poate și scriu două rânduri. “Când încălzim un filament de wolfram până la incandescență…” – Mama! – Da, puiule. Bei cacao sau cafea? Iar e frig în mașină. Mâine e musai să pornesc motorul mai devreme, să […]