26 comentarii

 1. #1

  umbla vorba ca si irlandezii au volan tot pe partea aia…

  0

 2. #3

  Malta și Cipru circula pe aceeași parte ca UK.

  0

 3. #9

  Nu cred ca e ceva care se poate face, pentru ca si in alte tari din UE (unde se conduce pe dreapta) e permisa inmatricularea masinilor cu volan pe dreapta.

  0

  • #10
   Arhi

   de ce, crezi ca plateste cineva vaporul sa aduca masini din Malta, Cipru sau Irlanda? in UK secondurile sunt foarte ieftine, nu si in celelalte tari

  • #11

   Zic doar ca le-am vazut inmatriculate in Spania, de exemplu, e adevarat ca numarul de englezi care au case acolo e foarte msre, dar totusi.

   0

  • #12
   Arhi

   distanta dintre spania si romania e de 3000 de km.spania malta 1600 km. nimeni nu se muta in malta, unde trebuie aa fii highly trained ca sa te angajezi, ca sa isi aduca masina in romania, sa se laude la prieteni. pentru ca in malta, care nu peoduce masini, secondurile sunt cam de 3 ori mai scumpe decat in uk

  • Sh-urile nu sunt neapărat ieftine in UK. Sunt… gratis!
   La mașinile de peste 20 de ani, ăia trebuie să le dea la casat (altfel sunt taxele foarte mari) și trebuie să plătească să i le ridice.
   Și așa mulți le dau cu 1-20 lire ca să scape de ele. Că ridicarea lor de către stat (casatul) costă peste 300 de lire.

   0

  • #14
   Arhi

   um Volvo ca al meu e 1000 de lire lejer

 4. E vorba ca nu o sa mai fie rentabil sa aduci toate cazanele aici.

  0

 5. #16

  Trebuie apreciata inventivitatea romanilor, cum apare o problema si nu mai pot fi aduse masini din UK…hop au aparut si variantele Malta si Cipru.

  0

 6. #17

  Mai iese UK din UE?

  0

 7. #18

  si vice versa, eu tot vad o masina de Ialomita de vreun an pe aici, aum cativa ani aveam niste vecini pe strada cu masina de Maramures.

  0

 8. #19

  Ala nu e bou pentru ca are volanul pe dreapta, e bou pentru ca e bou. Si e un bou printre miile alea de boi in masini cu volan pe stanga.
  In ocazionalele preumblari prin tara mu…ciuma am remarcat ca nu mai sunt masini „pe bulgaria” dar traficul tot nasol e. Asa ca si fara alea de pe anglea tot aia u sa fie.

  0

 9. #21

  Am inmatriculat cazanul personal si pt ca era adus din Nemtia o trebuit sa merg la RAR pt omologare si primul ITP. Si am gasit in timp util la Craiova. Era plin de masini cu volan pe dreapta acolo la RAR, toate venite pt omologare si ITP in vederea inmatricularii.

  0

 10. #22

  RAR a rezolvat-o simplu: pe motiv de BREXIT, începând cu data de 13 aprilie 2019 înmatricularea vehiculelor aduse din UK devine mult mai grea (sau aproape imposibilă)

  http://www.rarom.ro/?page_id=7487

  citat:

  1. Vehiculele noi, care au fost omologate UE de tip de către UK (marca e11) nu vor mai primi automat cartea de identitate a vehiculului (CIV) în vederea înmatriculării, dat fiind faptul că omologarea UE de tip şi certificatul de conformitate (CoC) aferente îşi pierd valabilitatea de la data menţionată mai sus. Aceste vehicule vor fi supuse unei reomologări individuale […]

  2. De la aceeaşi dată, la eliberarea CIV pentru vehiculele utilizate (second-hand) nu mai sunt recunoscute omologările UE de tip acordate de UK (marca e11) fiind necesară o reomologare individuală […]

  3. Începând cu 13.04.2019, autovehiculele utilizate (second-hand), cu postul de conducere pe partea dreaptă şi care provin din UK, nu vor mai putea primi CIV, indiferent de omologarea în baza căreia au fost înmatriculate.

  4. Inspecţia Tehnică Periodică efectuată în UK la vehiculele utilizate (second-hand) nu mai este acceptată (recunoscută) la omologarea individuală şi eliberarea CIV pentru reînmatriculare în România. ITP trebuie refăcută la RAR.

  /citat

  0

 11. #24

  Cazanu meu de tuica are volanu cand pe stanga, cand pe dreapta 🙂

  0

 12. #25

  „pula-n ma-ta” :)))))))))

  0

 13. #26

  Solutia nu trebuie sa fie interzicerea lor ci cresterea asigurarilor.
  Cum este de fapt si in UK.
  Ai masina cu volanul pe partea gresita: Asigurarea e de 3 ori mai mare. Sau de zece… Cat sa acopere paguba,
  De altfel masina de maturat soseaua sau altele din astea e mai bine sa aibe soferul langa trotuar. De ce sa le interzicem?

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.