Listă cu bancomate care nu respectă legea

comisioane

De ceva vreme există o lege care spune că băncile trebuie să afișeze comisionul pe care îl plătești când retragi bani. Prin urmare, băncile de la care am retras bani și nu mi se afișează comisionul pe operațiune.

ING – Mi se afișează un anunț ambiguu că dacă am nuștiuce tip de card, deschis nuștiucând, voi plăti 1.5 lei pe operațiune.
BRD – Sunt anunțat că voi plăti un comision în concordanță cu contractul pe care l-am semnat cu banca.
BCR – Același anunț.
Rezultate obținute cu un card ING, desigur.

Dacă ați retras bani și aveți anunțuri de gen și de la alte bănci, postați aici.

31 comentarii

 1. #1

  Pai, la contractul semnat cu BRD, nu am niciun comision, deci pentru mine e ok.

  0

  • Naiv esti, uiti ca bancile pot modifica unilateral orice comisioane, dobanzi, cand vor muschii lor?
   De ce crezi ca au castigat acei romani in instanta faza cu Volksbank? Nu pentru dobanzile variabile, ci pentru tot felul ce comisioane si ciumegeli care le-au adaugat tot la cateva luni, unilateral.

   0

  • #3

   BRD e banca de camatari, ca sa pot pleca de la ei, sa imi pot inchide contul a trebuit sa platesc un comision de 120 lei

   0

 2. #5

  Ciudat, mie la BCR imi afiseaza fix comisionul.

  0

  • #6

   La card BCR in ATM BCR. La alte carduri, hoha!

   0

 3. #7

  Din 2012 pana acum, dupa cum au semnat ei conventia cu angajatorul meu, nu am platit nici un comision. Oi fi eu naiv, aia e. La contractul de credit nu prea imi fac probleme, e o tampenie de Prima Casa, iar comisionul platit catre stat, este destul de mare.

  0

  • #8

   asa e la toti bugetarii care au contract cu bancile.

  • #9

   Si noi avem contract cu banca si nu suntem bugetari

   0

 4. #10

  Deci asa….curvele din Montreal se pling ca in saptamina asta care se termina cu Marele premiul al Canadei sint foarte solicitate si abuzate si cer primariei guvernului sa le protejeze.

  0

  • #11

   stie lumea ca esti in canada. chiar si ma-ta.

   0

 5. Brd și bcr mă informează când folosesc cardul ing NL, cat este comisionul, cu sau fără conversie valutară.
  ING nu spune nimic.
  La ceilalți nu am încercat

  0

 6. #13

  Confirm, ING sunt niste muisti la faza asta, afiseaza o aberatie in loc de costul tranzactiei. In alta ordine de idei, pot sa confirm ca in primele zile dupa ce s-a dat hotararea respectiva, afisau corect, respectiv, valoarea comisionului. Anuntul l-au schimbat la cateva zile, probabil dupa ce s-au mai dumirit juristii ce pot pune acolo.

  Pe mine ma deranjeaza mai mult ca nu-ti arata si in homebank-ing, nu se merge pe acelasi principiu?

  0

 7. #14

  La BCR cu card BCR arata comisionul corect.

  0

  • #15

   Da’ la BCR cu card de sanatate ai incercat?

   0

 8. #16

  Raiffeisen e ok, BRD cu card de Raiffeisen, ciuciu.

  0

 9. Mie nu mi-a aratat la raiffeisen cu card unicredit. Era aceeasi poveste – conform contractului, etc

  0

 10. Cand ai un card de la banca X in ATM-ul bancii Y, respectivul ATM iti va afisa textul cu „vei fi comisionat conform contractului dintre tine si banca X” pentru ca asta este procedura si nu-l doare pe BRD capul de comisioanele tale cu ING plus ca mai apare si un cost suplimentar cand scoti bani de la ATM-ul altei banci.

  0

 11. #19

  Cind folosesti cardul in alta bankomat sint doua comisionae: unul al bancii care are bancomatul si acela e vizibil si altul al bancii unde ai contul. Cel din urma nu este afisat.
  Asa ajungi sa platesti cumulativ 4$ comisioane pentru 20$ cash.

  0

 12. #20

  Banca Transilvania BT – afiseaza exact suma si butoane daca este de acord sau nu. am folosit card BT

  0

 13. #22

  Comisioanele incasate sunt cele din contractul cu banca emitenta a cardului. La bancomatul altei banci platesti fix cat scrie in contractul tau cu banca emitenta. Nici mai mult, nici mai putin. Nu platesti in plus daca scoti de la banci diferite care nu sunt banca emitenta. E acelasi comision peste tot.
  On topic: probabil ca legea e data cu o chichita care nu ii obliga de fapt sa afiseze comisioanele pentru cardurile emise de alte banci.

  0

 14. #23

  BCR,la cont in euro te anunta ..la bancomatele lor cel putin….10 eurocenti intergogarea de sold,si 5 euro comision daca vrei sa retragi,indiferent de suma………..evident,nu am retras:)))

  0

 15. La ING cu cardul de sănătate = 4,200 ron.

  … i could do this all day …

  0

 16. #25

  Sigur nu e vina ING-ului? BCR/BRD/etc poate sa iti zica ce comision platesti cand bagi un card emis de alta banca (ING) DOAR daca are un protocol cu banca respectiva si poate afla comisionul… altfel nu are de unde sti ce anume ai tu scris prin contractul tau de la ING.

  Daca ti se intampla cu un card BCR la bancomat BCR, mai ziceam. Dar altfel… tine de interoperabilitate.

  0

 17. #26

  La BCR te anunța comisionul

  0

 18. #27

  Card de la ING am si eu, iar ING afiseaza aberatii cu spor. Am si card la Credit Europe Bank, ei afiseaza clar…

  De BCR stau departe, hoti mai mari greu de gasit…

  0

  • #28

   Mesajul de la ING e lung si prost conceput dar acopera partile esentiale.
   Iti spune ca vei plati comision daca acel card este atasat unui cont deschis dupa nu stiu ce data. Pentru cele mai vechi comisionul este zero.

   Interesant e ce mi s-a intamplat cu acelasi card ING la o banca din afara RO.
   Pana acum eram notificat ca banca va face o conversie si eram intrebat daca sunt de acord sau nu. Extrageam valuta dintr-un cont in lei. (stiu, valutist). Si baietii lucrau cu avant muncitoresc facand doua conversii din lei in euro si din euro in moneda in care scoteam.
   Saptamana trecuta am dat ok la varianta fara conversie. Ma gandeam ca imi va fi respinsa tranzactia, dar ce sa vezi: suma solicitata a fost eliberata iar la verificarea contului via online banking suma respectiva fusese convertita din lei (cred direct) la un curs cu vreo 3% mai favorabil mie.

   0

 19. #29

  BCR – Operatiunea este taxata cu un comision X.
  Pe mine ma anunta indiferent de operatiune. Card BCR. Poate pentru alte carduri nu este implementat asa.

  0

 20. #30

  Daca retragi cu un card de BCR sa zicem de la BT sau oricare alta banca, ai din start un comision de 2,5 RON + 1% din suma retrasa.

  0

 21. Nici la ING, nici la Alpha Bank nu arata nimic de gen. La BCR arata comisionul, dar au pus un ecran idiot care te obliga sa dai „da, am citit” daca vrei sa treci mai departe. Puteau sa-l afiseze mai inteligent.

  0

Citește și...

Citeam spamul ăsta primit de dimineață, cu conferințe de alea de fericire. E ceva tedex, la promenada, mergeți, dacă vă interesează, eu am cunoscut acolo oameni foarte interesanți și diferiți de mine, cu care mi-am extins bula în moduri nebănuite. Despre Șora, ok, e clar, are 100+ de ani, a văzut totul, e […]

Pe Platon îl chema Aristocle. Puteți închide internetul pe ziua de azi. „Platon” este o poreclă derivată din cuvântul grec pentru „lat”. Unii spun că a fost poreclit așa de profesorul lui de lupte, pentru că era mare în piept. Aristocle însuși afirma că îl cheamă Platon pentru că o are lată. Fruntea […]

sâmbătă 17 august, în jurul orei 3,00, şoferul de 27 de ani al unui autoturism ce rula pe DN 22, dinspre cariera de piatră Sitorman către localitatea Lumina, la km 280+700 m, a accidentat o trotinetă electrică, fără elemente de semnalizare, condusă în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 43 […]