Când mi-am luat aerul condiționat, un Electrolux EPI09LEIWI, prietenii făceau mișto de mine că am devenit ardelean, îmi fac iarna car. Vara nu îmi mai fac sanie, că e timpul scurt până în iarnă.

De fapt, eu am luat aparatul pentru vechiul meu inamic, umiditatea și al său fiu verde, mucegaiul. Sunt alergic la mucegai ca rusul la apă și, de când m-am mutat în casă exagerat de nouă, fiind umiditate care generează mucegai, starea mea de bine nu e chiar foarte bună, ca să mă exprim delicat.

So, de ce electrolux și nu altă marcă? În primul rând pentru că sunt sătul de clasicile nordstar sau mai știu eu ce se vinde pe piață. Ultima experiență a fost dezastruoasă, ducând pur și simplu la aruncarea aerului care ploua în casă, nimeni negăsind vreun remediu.

Second, aparatul are și inverter, prin urmare îmi face absolut tot ce aș putea avea nevoie de la un aparat de aer condiționat. Răceşte, încălzeşte, dezumidifică și, datorită filtrelor performante, curăță praful și mucegaiul din aer, cu relativ succes aș zice, pentru că de când îl am, am strănutat mult mai puțin. Mai are și nușce tehnologii de ionizare, dar eu sunt mulțumit și cu cele pe care le și înțeleg.

Ah, și telecomanda funcționează ca un termostat. Are o funcție numită follow me care, odată activată, face ca aerul să mențină temperatura constantă în locul unde se află telecomanda. Da, la modul cel mai serios, din ce am citit eu, este cel mai avansat model de aer condiționat din clasa lui.

Dacă a meritat efortul de a-l lua, deși a fost un an destul de costisitor pentru mine?
Da, fără îndoială și la anul o să îmi mai iau unul, pentru dormitor, deși, pe testate, acoperă oarecum și dormitorul. Dar probabil ar crește consumul, ceea ce ar fi păcat, fiind un aparat cu clasa A+++++++++ și încă câteva plusuri.