Mai complicat de atât nu se putea?

S-a băgat posibilitatea de a-ți plăti călătoria cu metroul prin SMS. 50 eurocenți călătoria. Nu pot să îmi dau cu părerea dacă e scump sau nu 22 000 lei vechi, nu am mers cu metroul demult. Și nu spune dacă e cu tva sau fără

Dar modalitatea de acces e senzațional de haioasă, zici că cineva a făcut o ședință de brainstorming cu tema Cum să facem plata prin sms cât mai complicată.

Incepand de luni, 30 ianuarie, clientii Orange Romania vor putea sa-si cumpere calatorii la metrou prin SMS la numarul scurt 1700, disponibil exclusiv in aceasta retea, pretul unei calatorii fiind de 0,5 euro, a anuntat operatorul. Confirmarea platii se face imediat, tot prin SMS, iar accesul in statie se va face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate

Și dacă receptorul meu se aude slab, ce facem? :mrgreen:

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

28 comentarii

 1. daca receptorul tau se aude slab si ai fost taxat, asta e. sari parleazul. te certi cu aia de la casa si cu aia de la scorseze si pleci mai departe :).

  Thumb up 0
 2. ca sa fie pentru toata lumea, nu numai pentru smartphone-uri. asa pentru smartphoneuri era usor, cu un cod de bare si un cititor.

  Thumb up 0
 3. #3

  Cred ca merge doar la telefoanele cu NFC http://en.wikipedia.org/wiki/Near_field_communication

  Thumb up 0
  • SMS-ul nu are legatura cu NFC. Eu am NFC pe telefon si configurat Google Wallet. Nu ami ai nevoie de nici un operator de telefonie pentru astfel de plata.

   Thumb up 0
 4. Pentru unii poate e complicat pentru altii mai comod. Fiecare se adapteaza.

  Thumb up 0
 5. Banuiesc ca astia inca nu o auzit de NFC (near field communication) sau RFID. Ceva telefoane destepte de la noi au deja incorporate asa ceva. Si bucuria ta, iPhone 5 se zvoneste ca va avea asa ceva 🙂

  Thumb up 0
 6. 10 calatorii cu metroul costa 10 lei. Multa dragoste in *** pentru Orange.

  Thumb up 0
 7. 2 calatorii cu metroul sunt 4 lei, deci pe aproape.

  Thumb up 0
 8. Codul QR lover. 🙂

  Thumb up 0
 9. Intr-un timp, studentii din Regie plateau 1 leu pe calatorie la tanti de la ghiseu, apasa tanti pe buton si ei intrau fericiti. Si cartela era „decat” 1,3 lei cand am vazut prima data procedeul. Acum probabil scapi daca versi 1,5 lei.
  Daca nu merg cu metroul (ca fac 5 minute pana la work cu RATB-ul), cumpar o cartela de 10 calatorii, si o am cateva luni. E ok asa.

  Thumb up 0
 10. „Săr’na! Am și io’ decât un leu jumate și tre’ să ajung la școală/serviciu/facultate. Mă lăsați și pe mine să trec, vă rog io mult!”

  N-am întâlnit stație la care să nu meargă :))

  Thumb up 0
  • Și comentariul pe subiect: Orice răgălie mai nouă de anul 2002 poate fi pusă pe speaker. Nu există „se aude încet”.

   Thumb up 0
 11. e bună şi evoluţia asta la ceva: ne face viaţa mai uşoară… 🙁

  Thumb up 0
 12. Chestia asta cu SMS-urile si calatoriile de metrou e de multa vreme pe-afara. A ajuns si la noi cu intarziere

  Thumb up 0
 13. … am stiut eu ca ar fi o greseala sa renunt la Orange. 😐

  Thumb up 0
 14. De aia e cel mai bine sa iti o cartela cu 10 calatorii cu doar 10 lei decat sa dai 27 de lei pe 10 calatorii la orange

  Thumb up 0
  • #19

   Perfu » corect. bine, astea cu sms se refera la momentele cand nu ai bani la tine sau ai doar card si atunci faci o jertfa

   Thumb up 0
 15. Se mai merita de cateva ori pe an sa faci o jertfa si sa-i ajuti pe cei de la orange , dar nu mereu ca apoi se invata 😀

  Thumb up 0
 16. Hai ca asta chiar ca e culmea, lol. Abia astept sa vad ziua in care o sa fie taxa prin SMS la WC-urile publice, ala marketing destept..

  Thumb up 0
 17. Trebuie sa stai la coada pregatit de butonare.

  Thumb up 0
 18. #23

  Cum trimit SMS de pe un telefon cu disc?

  Thumb up 0
 19. Hai coane, ai Iphone 4, se aude bine! Nu o da în cataclisme.

  Thumb up 0
 20. Inginerie curata :))

  Thumb up 0
 21. Poate e pe baza de unde care se transmit in timpul apelarii numarului respectiv, nu neaaparat sa se auda ceva din receptor.

  Thumb up 0