Maimuțica superficială la spectacol

Din nefericire și prin prisma locului de muncă, am în feedreader și câteva păsărici bloggerițe de soi, ca să mai fiu la curent și cu ce se întâmplă pe planeta unde toate produsele de cosmetică sunt senzaționale iar acidul hialuronic curge din robineți montați intercopsal unor domnișoare uscate.

Și cum citeam eu aberații, mă gândeam cum să categorizez lucrurile acelea. Chestiile alea pe care le citiți și voi, din când în când, când una din aceste păsărici descoperă că în afară de barul de cartier există și film/teatru/concert, de preferință pe bază de invitație, pentru că biletele costă. Aberațiile acelea cu sufletul mi-a fost atins pe interior, m-am descoperit ca om, ca ființă, ca femeie, am fost răvășită, m-a vindecat de mine, mi-a scos dopurile inspiraționale și alte bășini de genul ăsta și nu reușeam să găsesc cuvântul care să le desemneze corect și coerent.

Am fost ajutat de un prieten, care mi-a comentat astfel fenomenul.

maimutici-superficiale

Dap, niște maimuțici superficiale, semianalfabete, care consideră că orice femeie cât de cât trebuie să pară profundă, adânc ancorată în sinergia sinaptică, plin de verbe, adverbe si subverbe subjonctivale și inspiraționale. Pentru că așa e femeile, ce știți voi.

De asta îmi place mie de Andreea Nedelea. Pentru că deși are bagajul cultural necesar, deși e capabilă să folosească cuvinte pentru care maimuțicile de mai sus ar trebui să caute explicația explicației în dex, alege să scrie bine și să fie o femeie normală, pe care o poți respecta.

The end.

22 comentarii

 1. Femeie, fii bărbată!

  0

 2. #2

  Care e the real Andreea Nedelea pe facebook? cea din Boldesti, Oltenita, Pitesti, studenta de la Ovidiu, aia cu un tip alaturi cam urât, cea in ochlari si…batic sau cea cu un fel de cosita trasa pe frunte. Nu de alta, dar incerc sa inteleg esentialul.

  0

 3. #4

  I-am bagat deja blogul la favorite, imi place cum scrie :)

  0

 4. #5

  Eh, generalizezi :) Eu merg la concerte de muzică clasică unde simt că mă redefinesc de fiecare dată. Biletele le plătesc eu, deplasarea asemenea (unele sunt la 3-400 km distanță). Și apoi scriu despre ele, uneori mai ponderat, alteori mai exaltat, sub impresia momentului fiind. Ceea ce nu mă face maimuțică.
  Sau oi fi eu celebra excepție care confirmă regula :D

  0

  • #6

   hai ma ingrid, fii serioasa…

  • #7

   esti maimuta, nu maimutica :))

   0

  • #8

   Dragos, atunci suntem chit, numai un babuin poate recunoaște o maimuță :D

   0

  • #9

   Hahah! Bun come-back! Am văzut si maimuțe drăguțe, așa ca nu era neapărat ceva rău

   0

 5. #10

  Nu zic, poate e interesant, poate are verb în ea, pare documentată, fapte, dar frățică, mi-a sărit rotița la mouse încercând să ajung la al treilea articol. tl;dr nu-i face dreptate.

  Sugestie: Rezumat pe prima pagină, romanul doar pentru cine e interesat.

  0

  • Sa fii tu oare balaurul meu din vechime? :))

   0

  • #12

   Nu. În cel mai bun caz coincidență de nume. Serios. Așa e când își aleg oamenii nume de sfinți, la un moment dat încep să se repete.

   0

 6. Oameni buni, eu sunt „celebra” de care zice arhi. Din nedericire, pe blog nu mai sunt activa de multisor (incerc sa repar asta), scrie mai mult Gabi Diaconu. Avem un blog comun, de familie. Eu sunt activa mai mult pe facebook, unde ma si lamentez, ma si bucur, scriu si de bine si de rau. Si nu prea vreau sa ma dau desteapta ww, desi nu cred ca-s tuta, asa ca pe facebook scriu pt. oamenii din lista (din care cunosc 98%), am vreo 4 pe care inca nu am apucat sa-i intilnesc in cadru oficial, pe o terasa la un vin. Dar nu e timpul pierdut. Arhi, merci de aprecieri, ma fortezi sa ma apuc din nou de scris. Drept pt care iti multumesc. Si te si pup :)

  0

 7. #14

  Eu am observat că există două categorii de femei: „femeile” și „partenerele de viață ale bărbaților”.

  Femeile sunt preocupate de aparențe. Le interesează să pară mai frumoase, mai zvelte, mai culte, mai populare etc. Le interesează doar să pară, nu să și fie. Nu știu dacă asta e o eroare de programare a Mamei-Natură sau dacă pur și simplu așa trebuie să fie ele… Mimează aproape orice! De la aspect fizic la stil de viață, de la prietenii la orgasm.

  În lumea păsărilor masculul impresionează ușor femela umflându-se în pene, pentru că ea nu face diferența dintre un mascul mai mare și altul APARENT mai mare! De aici și expresia „a se umfla în pene” (și nu în blană sau în solzi).

  La polul opus se află partenerele noastre de viață care deși fizic sunt femei, sufletește și intelectual parcă-s din altă stofă; parcă poți vorbi cu ele și altceva decât nimicuri cotidiene și parcă atunci când au o părere, aceasta vine din mintea lor și nu e doar o formă rearanjată a ce ai spus tu cu două minute înainte; parcă nu uită sfaturile tale și parcă telefonul nu i se mai strică așa des iar cafetiera nu se mai înfundă la fiecare cinci cappuccino; parcă după trei luni de mers la sală are și brațele definite și nu doar posteriorul mai bombat și talia mai subțire; parcă printre lucrurile ei e mai multă ordine și găsește imediat ce caută; parcă mâncarea ei e ceva mai mult decât „Maggi Fidelicios” și pizza ”Ristorante”…

  Iar când ea intră languroasă în dormitor…
  Parcă și-aud vecinii bătând în țevi de zor;
  Nu știu ce credeți voi, poate-s îndrăgostit,
  Ar fi și-așa un soi de dame de găsit?

  Tot din experiență, tipologia asta de pe urmă are crize emoționale mult mai rar și dacă ea n-ar aminti în treacăt nici nu ți-ai da seama că e „perioada aia”… în care mulți dintre noi se retrag în munți.

  0

 8. #15

  hai ca nu sunt numai femei, cand a venit Roger Waters cu The Wall, am avut pareri foarte avizate de la Auras Mihai, Sebastian Birgau (cel putin el a fost pe banii lui) sau Adrian Ciubotaru.

  0

  • #16

   nu cunosc, nu citesc. si ei erau cu dopurile desfundate?

 9. #17

  Să nu uităm categoria „video bloggeriţe” care ne prezintă bidoane (la propriu mă refer, golanilor) goale (aka empties) în fiecare lună pe youtube.

  0

 10. #18

  Mie mi-a placut cand am fost acum doua luni la Romeo si Julieta si era sa-mi cada Jorje-n cap.

  0

 11. #19

  ok, deci nu sunt nebun cand la fiecare bericioaica intelectuala alaturi de ceilalti mecanici din service tot aduc in discutie subiectul asta al bloggingului masculin vs. cel feminin.
  nu cunosc toata blogosfera si nici nu vrea. totusi, am observat ca blogurile masculine sunt de la cele mega documentate intr-un domeniu pana la cele generaliste unde „baietii” au cate o parere despre orice se intampla in lume.
  la femei insa nu e vorba de ce livrezi catre cititor, trafic, valoare adaugata in prim plan ci despre ele.
  Important e sa-si cultive ego-ul iar lumea sa aiba impresia ca sunt cel putin niste celebritati. si ca orice mini-raduleasca, trebuie sa arate ca e si intelectuala…ca si „diva de sub pietrisica”.
  look! diletanti everywere!

  0

 12. #20

  Să nu uităm de …

  1.Charlize Theron
  2.Pisicoasă
  3.Sefă
  4.Petrecăreață
  5.Religioasă
  6.Nebună
  7.Jackpot
  8.Geloasă
  9.Carton
  10.Citeste-mi mintea
  11.Intelectualistă de sezon
  12.Solar
  13.Femeia vieții
  14.Nici una de mai sus

  Si în final
  15.Nevastă-ta

  …. dar vine si rândul bărbatului emancipat care îsi cheltuie o avere pe masini ca sa impresioneze la rândul lui pe trecătoare…so much win

  0

 13. #21

  deci ai cateva pasarici dar mai multi cuci (cucuri?)… sper ca ii tii bine in colivie :)

  0

 14. Multumim pentru recomandare :) Am adaugat-o pe Andreea in reader

  0

Citește și...

Am văzut pe net poze de la lansarea în românia. O festivitate de pișcotari micuți, care nu ar putea să vândă un telefon de 6000 de lei nici în visele lor umede, darămite să își permită să cumpere. Un băiat cu chiflă în cap. Și cam atât. Cred că s-a cam atins limita […]

Ministerul Finanţelor vrea să modifice programul ”Prima casă”, care se va numi „O familie, o casă” şi va fi destinat familiilor cu venituri mici, urmând să fie impuse un prag de venit pentru beneficiari şi un preţ maxim de achiziţie a locuinţei. Pragul de venit ar urma să fie 4.500 de lei […]

Pentru că știm cât de greu este să sincronizezi timpul tău cu cel al copilului și pentru a te elibera de grija transportului celui mic, am creat KidsCab, un serviciu special la care poți apela pentru transportul copilului de acasă la școală, de la școală către casă sau către after school. Șoferii […]