Mama lui Marius Manolache e pe etichetele de margarină

arbeit_macht_frei

Scris de Nea Ilie de la Sculărie

(întâmplare adevărată)

Jordan e român. În ciuda faptului că are doar 17 ani și al numelui dat de mama lui pe jumătate rusoaică – jumătate americancă, Jordan e român pe cale paternă și bate la cur mai mult de 3 sferturi de vorbitori de limbă română din țară cu multe finețuri în exprimări și glume de nivel de liceu. Bunăoară, el la casă veche zice “casă bătrână” dar declar cu mâna pe inimă că ăsta e singurul idiom românesc pe care nu l-am înțeles la el.
Pentru că amicul meu, tată-su, nu era acasă l-am luat pe el cu noi să alegem o barcă lansator cu telecomandă – pescarii înrăiți știu despre ce vorbesc – e o bărcuță de vreun metru și ceva cu motor electric dotată cu cameră video și telecomandă cu care lansezi momeala exact în locul dorit.
Am umblat cam peste tot după o astfel de jucărie până ne-am pomenit la un magazin de hobby-uri unde aveau și bărcuțe de-astea. Cum ne uitam noi așa la ele trece o babă curioasă cu pălărie roz și floare-n păr și cu o potaie mică și creață în brațe și zice:
– Dar la ce folosește, mamă, bărcuța asta?!
– Să-ți pui cățelul pe ea și să-l trimiți în Cuba – zice Jordan de colo.
S-a dus băbuța înlăcrimată și pun pariu că nu mai întreabă în viața ei de bărci.

După ce ne-am întors de la pescuit am poposit un pic pe la tată-su și ne-a înpins păcatul să ne uităm la știri din România. Era și Jordan de față dar nu ne-a prea băgat în seamă (vă spun sincer, nimic nu-i poate scoate din starea lor de apatie pe adolescenți: e ca și cum ei au văzut totul, au trăit totul, au toată lumea la picioare, au experimentat totul și nimic interesant nu se poate mai întâmpla).
Și apare Manolache. Da, ăla cu “calitatea de înalt demnitar nu o poate avea oricine”. Frustrări pe noi, dă-i și suduie, freacă-i imaginar vreo paișpe dosuri de labă… Cum bă e posibil să zică un coate-goale despre un inginer așa ceva…
La care Jordan sigur pe el:
– Eu o cunosc pe mă-sa!
– Hai bă, de unde? sare tac’su bănuitor, în ideea că mă-sa ar fi fost vreo milfetă mai bună ca rusoaica lui.
– O cunosc, a apărut pe eticheta de la margarină…
Zic, gata, iar ne trimite ăsta în Cuba… ne-am dat seama că e o glumă de liceu, dar hai să-l lăsăm să continue.
– Da, era la ingrediente: grăsime 60%…

13 comentarii

 1. #1

  Nu’s de ce dar imi aduce aminte de al treilea Reich gluma asta

  0

  • #2

   Madam Manolache ar fi putut satisface necesarul de sapun al celui de-al 3-lea Reich pe aproximativ 2 ani si 6 luni si necesarul de grasime pentru industria explozibililor pe cel putin un an.

   Cu o asemenea rezerva, nemtii ar fi castigat la Stalingrad si cel mai probabil Putin azi ar fi vorbit nemteste full-time, nu doar cand i se pare amuzant.

   0

  • #3

   Chiar ieri am pierdut toata ziua citind si urmarind mai multe declaratii si analize cum ca nu au existat „sapunuri evreiesti” sau camere de gazare.
   Cauta pe youtube clipuri cu istoricul David Irwin.
   De exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=zY61s9-P2J8
   ——————–
   Plus faza asta:
   oficialii au redus numarul de victime inregistrat la Auschwitz, de la 4 milioane la 1 milion. OFICIALII au facut asta. Au schimbat si placile comemorative. ;)
   „The number of deaths at Auschwitz has changed drastically over the past 75 years. The Nazis were famous for keeping detailed records, so why are the number of deaths at Auschwitz an estimate that keeps changing?
   At the Nuremberg IMT, the German war criminals were charged with killing 4 million prisoners at the three camps known as Auschwitz I (the main camp), Auschwitz II (Birkenau) and Auschwitz III (Monowitz). What was this figure based upon?
   The charge against the Germans at Nuremberg was based on a document written on May 6, 1945 by the Soviet Union that was accepted into evidence by the Nuremberg IMT although there was no proof whatsoever given in this document that 4 million people had been killed. The Soviet figure of 4 million was based on the estimated capacity of the ovens at Auschwitz and Birkenau. The ovens at Birkenau had been removed by the Germans two months before they abandoned the camp, but the Soviets were still able to somehow estimate their capacity.
   The Soviets also charged the German war criminals with killing 1.5 million prisoners at Majdanek. That figure has now been reduced to 78,000 by the Majdanek Museum. Out of this number, 59,000 were Jews.
   In 1990, the plaques with the figure of 4 million at the International Monument at Birkenau were removed. It was not until 1995 that new plaques were placed at the International Monument with 20 metal plates inscribed in Yiddish, English and all the major languages of Europe; the plaques were set on granite slabs on the steps of the International Monument. The number of deaths at Auschwitz, according to each of the 20 metal plates, is 1.5 million.”

   0

  • #4

   60% grasime… se vede si din pozele cu cei din lagare, erau galbeni de grasi.

   0

 2. 1. Prinz Albert Strasse sau Altona? ( apud taica Sven )

  2. Nea Ilie, la malu gârlei, bărcuțe de-alea se utilizează pentru transportul transfrontalier nefiscalizat de mahoarcă. Vâjt-vâjt de zece cinșpe ori pe noapte și ai bucurie monetară la saltea.

  0

 3. #6

  Cea mai buna gluma tip yo momma de cand ma stiu!

  0

 4. Buna asta, :)) .
  Ce e cu poza? Hm, ca nu prea se leaga, zic eu.

  0

  • #8

   Coiță, ce e cu LDH-ul ăla la tine pă blog?

   0

  • #9

   Hm..

   0

  • Pai, e la mine in comuna, in gara e poza mai veche, acum nu mai circula trenul cu un vagon zis si Zambilica :D :)) . Ehe, ce vremuri…

   0

 5. #11

  Wow. Un intreg text pentru o gluma de nivelul copii de clasa a 3-a plimbandu-se pe coridor, spusa de un pustan de 17.

  De ce se intinde pateul ? O fi si el obosit ! =))) :))))) =)))))))

  0

 6. #12

  ambalaj stufos si miezul sec. slab, slab.

  0

 7. #13

  trist e ca, de cand arhi si zoso au dat-o-n good cop bad cop, greu sa mai prinzi un comentariu de calitate. iar gluma a fost maxima, efectiv! nea ilie, chapeau!!

  0

Citește și...

Citeam spamul ăsta primit de dimineață, cu conferințe de alea de fericire. E ceva tedex, la promenada, mergeți, dacă vă interesează, eu am cunoscut acolo oameni foarte interesanți și diferiți de mine, cu care mi-am extins bula în moduri nebănuite. Despre Șora, ok, e clar, are 100+ de ani, a văzut totul, e […]

Pe Platon îl chema Aristocle. Puteți închide internetul pe ziua de azi. „Platon” este o poreclă derivată din cuvântul grec pentru „lat”. Unii spun că a fost poreclit așa de profesorul lui de lupte, pentru că era mare în piept. Aristocle însuși afirma că îl cheamă Platon pentru că o are lată. Fruntea […]

sâmbătă 17 august, în jurul orei 3,00, şoferul de 27 de ani al unui autoturism ce rula pe DN 22, dinspre cariera de piatră Sitorman către localitatea Lumina, la km 280+700 m, a accidentat o trotinetă electrică, fără elemente de semnalizare, condusă în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 43 […]