Mândria zdrențărosului de cursă lungă

Sta langa mine la masa. Imi atrage atentia pentru ca bolboroseste singur calcule complicate, cu cati lei a facut ieri si ca o sa ii dea lui Calu 30 si are si el de niste mici.

Dupa care se ridica de la masa, cu pasi mici mic, tarsaiti, se duce la Doner, strigand, cu aceiasi voce bolborosita si ingalata:
– Fata, baga aici 2 mici si niste varza de aia calita, ca azi sunt in bani.

Isi ia varza cu micii, le pune intr o tava deja folosita de pe o masa, unde sunt resturile unei paini feliate, inca in folia ei si se indrrapta cu aceiasi pasi tarsaiti spre masa. Pe drum, un muncitor la vreo 50 de ani se opreste langa el, ii intinde o hartie de 5 lei si zice:
– Hai, ia-i si zi si tu bogdaproste.

La care omul nostru ridica ochii si cu cea mai clara voce posibila:
– Mars ma, cu 5 lei ai tai, crezi ca eu nu am bani? Nu mai deranja oamenii la masa.

19 comentarii

 1. la cum sta, ma mir ca nu cade de pe scaun ;).

  0

 2. Macar nu i-a mancat cu cartofi prajiti…

  0

 3. De unde si vorba aceea: Pe sarac sa nu-l ajuti si pe proasta sa n-o f*/i.

  0

 4. Asta-mi aduce aminte de o doamna (~65ani) cersetoare ce statea lang-o brutarie (ma rog, la 20-25m de ea) si avea urmatorul text: „Dati-mi si mie cativa banuti pentru o paine”.

  I-am luat paine si niste produse de panificatie (cornuri sau ce draci mai aveau) si cand sa i le dau ma intreaba „si eu ce sa fac cu astea?”. Le-am dat la niste caini maidanezi…

  0

  • #6

   O faza din asta am vazut si eu la un „cuptor” de paine. O baba cersea chiar langa servire, cerea „un leu sa-si ia o paine”. O femeie din fata mea cumpara si pentru baba o paine si i-o da. Baba o ia, cam fara tragere de inima, dar o ia… asteapta sa se departeze aia putin, si apoi pune painea jos pe trotuar.

   Astia vor bani, nu paine. Daca le cumperi paine, covrigi, samd… arunci chiar tu banii, indirect. Ori le dai bani, ori nimic (de preferat a doua varianta).

   0

 5. Asta-i in Cora Pantelimon :)

  On: Asta-i motivul pentru care nu dau bani la cersetori. Da, stiu, el n-a cerut nimic… merci!

  0

 6. #10

  Ai, sa-mi bag! Asta e Freige iesit de la pacanele, baiat aspru, nu se bag el in cârd cu muritorii.

  0

 7. #11

  Auchan 1 decembrie, cea mai buna saorma cu cel mai bun sos de ustoroi la Dinner.
  O fi omul zderntaros si amarat, DAR NU STA CU MANA INTINSA BA!! E betiv pe spinarea lui.

  0

 8. #12

  Ca nenea ăsta sunt câteva milioane dintre bărbaţii din România. Nu înseamnă că sunt toţi cerşetori. Omul mănâncă în oraş, pe banii lui. Mai mult, îi plăteşte lui Calu datoria. Asta cu datul banilor înapoi este o raritate printre români. #respect

  0

 9. #14

  E un barosan travestit. Cum de nu v-ati prins? Se vede clar din desen

  0

 10. #16

  Asa papuci am avut eu cumparati de pe amazon cu 10 sau 15 lire. Mau tinut vreun an de zile.

  0

 11. #17

  Eu sunt Calu’. Nu mi-a dat nici un ban.

  0

 12. – Da si mie un leu sa-mi iau o paine.
  – Ia o paine
  – Nu nu, da-mi bani!
  – Păi ai zis că vrei să-ți iei o pâine.
  – Da, dar iau din altă parte.

  Unii nu merita ma. În schimb, la metro la Victoriei e una care cerșește de mâncare. Dar e pe zile. Azi te roaga sa-i iei musai o merdenea, maine ce un covrig cu cascaval, poimaine un merc cu cacao. Si daca-i dai altceva fata ce ce-a cerut, nu acceptă!

  0

Citește și...

Articol scris de Major Tom, care s-a mutat odată pe Jupiter, pentru că i-a plăcut mai mult gravitația de acolo. Tigăile jos, fetelor. Știm că nu sunteți ITste și că aveți o minte genială. Ideea din spatele titlului este alta. N-am cum explica bărbaților computația cuantică fără a explica fizica cuantică. Cum să […]

M-am gândit de multe ori că prin poveștile mele s-ar putea să aduc serioase deservicii bărbaților fiindcă din toate rezultă cum că bărbații ar avea doar 3 nevoi de bază: somnul, mâncarea și sexul. Nu prea am cum să ascund asta pentru că așa e. 24 de ore din 24, bărbații își consumă […]