Cum manipulezi publicul cu limba murdară de fericire

În cazul în care nu v-ați prins de calambur, Felix înseamnă fericire în latină. Ca să cităm pentru eternitate,
Doamna_ministru_Pruna_si_uriasul_aparat_de_propaga_2016-01-14_00-11-44

scrie colega Mircea Badea, îngrozit că domnul patron al său, ce înfundă pușcăria, nu va mai scrie cărți științifice pe bandă rulantă. Dar poate nu știți care e faza exactă cu cărțile.

În românia, orice pușcăriaș, dacă scrie o carte științifică, o carte ce aduce contribuții la dezvoltarea științifică a societății, primești o lună reducere de pedeapsă. Scrii 10 cărți, 10 luni. Ținând cont că anul „universitar” are 8 luni în sistemul penitenciar, ia te uită cum cu efort minim, ai scăzut un an de pedeapsă.

Prin urmare, printr-un noroc deosebit avem operele

 • Omenirea, incotro?
 • Dezvoltarea economica durabila
 • A patra cale
 • Efecte de antrenare a investitiilor straine in economia romaneasca 1990-2014
 • Economia romaneasca
 • Investitii straine directe – vector al dezvoltarii economice
 • Managementul riscului in accesarea si gestionarea fondurilor europene
 • Clasa de mijloc – teoria si practica antreprenoriala
 • Consideratii asupra teoriei lui Maslow – Participare la conferinte nationale si internationale
 • Teoria valorii – Participare la conferinte nationale si internationale

toate scrise de domnul profesor Voiculescu, care astfel tocmai și-a scăzut un an de pedeapsă, conform legislației actuale. Sau, de ce nu, contribuția științifică a înaltului spirit luminat numit George Becali

 • Muntele Atos, patria ortodoxiei
 • Steaua si Becali
 • Becali si politica. Inceputurile
 • Iubirea milostiva si mantuitoare
 • Becali Parlamentul Europei si Parlamentul Romaniei

Dacă vă interesează cu adevărat, aveți aici lista completă a operelor științifice scrise de pușcăriașii cu manșete albe, cei ce își permit să angajeze sclavi care să le scrie așa zisele opere și își permit să cumpere profesori universitari care să le gireze actul științific.

Dar revenind.
Prin influența pe care o are, domnul Badea încearcă să inducă ideea că statul le-ar interzice pușcăriașilor să mai scrie, prin urmare domnul Mencinicopski nu ar mai putea scrie despre alergiile la gluten, iar lui Badea i-ar crește burta la loc. BTW, ați văzut ce burtică hidoasă are? E absolut diformă și informă, iar omul arată ușor estropiat.

abdomen2

În fine, să revenim.
Ideea e că, deși domnul Badea încearcă acreditarea acestei idei, de fapt nimeni nu le interzice să scrie cărți, dacă asta doresc, la pârnaie. Desigur, în timpul programului liber, că și pârnăiașii mai fac chestii pe lângă cășile lor. Doar că, spre nemulțumirea lingăilor cu limba fericită, nu li se va mai reduce din pedeapsă pentru contribuții uriașe la știință precum Consideratii asupra teoriei lui Maslow – Participare la conferinte nationale si internationale. Ci doar își vor aduce contribuția la știință fără a mai fi răsplătiți, doar din dragoste de oameni și pentru dezvoltarea durabilă a societății.

E chiar atât de simplu.

50 comentarii

 1. #1

  Gigi Becali a scris cu 5 carti mai multe fata de cat a citit.

  0

  • #2

   Aia care scriu n-au timp sa citeasca . Stie toata lumea 😀

   0

 2. #3

  Aici tin cu badea din 2 motive , chiar daca emisiunea si pledoaria e clar partinitoare asa cum ai explicat , pentru ca dom’ profesor.

  1) Dar argumentul cu din moment ce unuia i se scurteaza din pedeapsa un termen bine definit pentru zile de munca e o masura de corectitudine sa se intample la fel si pentru activitatea de „studiu”, „cercetare” , in general activitati inteletuale.

  Cred ca legislatia prevede doar pe „linie de stiinta” , dar apreciez ca si activitatea culturala ar trebui rasplatita corespunzator.
  Daca tot vrem sa fim norvegieni.

  2) Si mi se pare un pic in neregula ca ministrul justitiei sa propuna legi . In general , nu cred ca e bine ca justitia sa faca legi , ci sa judece dupa regulile stabilite de altii , legiuitori, care aplica principii democratice in stabilirea legilor nu cauta cai sa inlesneasca activitatea celor ce le interpreteaza.
  Altfel spus , daca e o problema cu modul in care sunt scrise lucrarile ( si sunt sigur ca e -desi nu as paria ca lu’ Voiculescu ii scrie cineva textele) atunci trebuie sa schimbe cu ceva modul de supraveghere si factorii de coruptie trasi la raspundere , nu sustrasa facilitatea.
  Altfel, daca alte cateva gulere albe se duc la munca la curatat piscinele unor interpusi care contra unor sume ii lasa sa se si bucure de ele , sa zicem , e incorect sa dispui incetarea facilitatii de reducere a pedepsei pentru munca executata pentru ca ai un sistem de retributie corupt.

  Iar abdomenul lu’ Badea e sportiv. Beton as zice.

  0

  • #4

   Mirciulica, tu esti?

   0

  • #5

   Atat am sa-ti spun: tara condusa dupa ordonante de urgenta.

   0

  • #6

   nush bozz, eu zic sa ii pedepsim cu inchisoare pe viata pentru ca puteau scrie lucrari stiintifice dar n-au facut-o, alegand calea cea rea. daca totusi sunt bune zic sa renuntam la pedepsa pe viata si sa ii lasam sa iasa la pensie. daca sunt deja la pensie zic sa ii ajutam cu niste morfina, oricum la varsta aia nu mai poti face multe lucruri productive si ii si decoram postmortem cu steaua carpatilor(sau cum se cheama la noi in tara distinctia cea mai cu seama).

   0

  • #7

   „abdomenul lu’ Badea e sportiv. Beton as zice.” Taci, mă, că e mai sexy al lui Arhi :))

   0

  • #8

   Poate, sa salte tricoul și sa pună poza, ca nu am văzut 🙂 .

   0

  • #9

   Ti-l arat pe al meu…. Ca-i mai tare decat al lui arhi
   http://cdn.emgn.com/wp-content/uploads/2015/06/EMGN-Belly-buttons17.jpg

   0

  • Vezi sa nu iti spargi capul.

   0

  • #12

   daca treaba asta cu scrisul in inchisoare aduce un beneficiu asa de mare atunci care este beneficiul celor care scriu in libertate fiind ? pare usor discriminatorie.
   si o comparatie usor fortata: cina sta la bloc si are incalzire la comun primeste banuti la greu pentru subventionarea caldurii. dar aia care sunt pe barba lor si au centrala primesc mumu.

   doua chestii aparent disparate dar care au in comun discriminarea unui grup de oameni pe niste criterii pe care nimeni nu le baga in seama.

   0

  • #13

   buna asta cu incalzirea…

 3. #14

  Incep sa cred ca ceauseasca era chiar savant de renume si daca o bagau la puscarie pe sistemul asta ajungea si la Nobel! Doamne nu ma lasa!

  0

 4. #15

  Acuma sincer. Și eu făceam la fel dacă eram badea

  0

 5. #19

  Nu e chiar aşa. Marea modificare a lui Prună schimbă multe, dar în esenţă nimic.
  Se abrogă doar reducerea de 30 de zile per carte.
  Dar articolul ăsta de lege rămâne la fel:

  (f) din art 76:
  “în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate, se consideră 3 zile executate pentru 2 zile de muncă.”

  Deci alde Becali pot în continuare să plătească „universitari” pentru scrijelitul lucrărilor ştiinţifice. Pe urmă stau frumos 200 de zile în bibliotecă, să copieze de mână ce le-au trimis universitarii. Pac, lucrarea ştiinţifică! Pac, 100 de zile bonus la eliberare!

  Dacă articolul de lege nu se schimbă – Şi doamna Prună nu a zis absolut nimic în sensul ăsta – modificăm un rahat din pix, dar rămâne totul cam la fel. Acelaşi personal, aceleaşi comisii care au decis eliberarea lui Becali. Doar că punem batista pe ţambalul presei.

  0

  • #20

   Giovanni a scris vreuna? Ca vreau s-o cumpăr

   0

  • #21

   Giovanni s-a făcut profesor de spaniolă. N-a avut timp de scris.

   0

 6. #22

  Nea Mencinicopski asta a ramas la niste teorii vechi de 50 de ani, expirate in prezent si unele dovedite chiar daunatoare sanatatii. Astea pe langa amestecul de tot felul de chestii pseudoreligioase. Mai bine nu ar mai scrie nimic, am fi mai castigati, ca e destula prostie in domeniul asta.

  0

 7. #27

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1124494307561462&id=100000027101940
  Uite aici cam cum arată o lucrare științifică

  0

 8. In numele a tot ce e sfant, te rog, domnul profesor DOCTOR Voiculescu

  0

  • #29

   Prof. Univ. Dr., daca e sa fim corecti. Asta a predat economie la ASE. Sunt curios daca studiile de caz incepeau de la prezumtia ca esti agent acoperit si ai cateva milioane dolari intr-o perioada in care cea mai mare parte a tarii habar n-avea cum arata hartia de 10 dolari.

   0

 9. #30

  De ce nu se modifica legea in asa fel incat sa poti sa scrii ce vrei, chiar si autobiografie, doar ca oricate carti ai scrie, tot o luna de zile sa-ti scada. Unele povesti din viata detinutilor ar fi chiar interesante de auzit.:)

  0

 10. #31

  Masura ce se vrea luata mi se pare o mizerie. Decat sa-ncerce sa reglementeze astfel incat alde Becali si alde Ioan Nicolae sa nu mai scoata o carte la 24 de h, se da o lege prin care nu se mai considera munca scrierea unei lucrari stiintifice. Ca daca te apuci sa lucrezi si sa faci munca fizica in inchisoare n-ai nicio problema, poti sa-ti scurtezi pedeapsa.

  Cat despre textul de mai sus si tu, la fel ca Badea, cazi in acelasi pacat al dezinformatii prin omisiune. Daca voiai s-o arzi la modul corect ai fi pus informatia legata de cartile lui Voiculescu in context. Iar contextul e acela ca Voiculescu a scris destul carti inainte sa intre la bulau. Uite aici

  Activitatea Editoriala
  Publicatii:
  1985 -„Leasing” – co-autor, Editura Stiintifica si Academica, Bucuresti
  1988 -„Industrializarea si Comertul Mondial”, Editura Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti
  1989 -„Conducerea, tehnica si eficienta comertului international”,co-autor, Editura Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti
  1990 -” A Deontology of Industrialization and World Trade”, Eyeplus Publications, London
  1990 -„Din experienta Mondiala in Privatizarea Intreprinderilor de Stat”, Editura Tehnica, Bucuresti
  1991 -„Negocierea-Forma de Comunicare Interumana”, Editura Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti
  1993 -„Economie si Umanism”, Editura Intact, Bucuresti
  1994 -” Franchising-Ghid practic al omului de afaceri”, Editura Intact
  1996 -„Praxologia afacerilor”, Editura Intact, Bucuresti
  1997 -„Tranzactii comerciale internationale”, co-autor,Editura Economica
  1998 -„Analiza de competitivitate a economiei romanesti – Orizont 2000-2005-2010. Solutii strategice alternative”, coautor, Editura Academiei Romane
  1999 -„Comert International si politici Comerciale Contemporane”, co-autor, Editura Economica
  1999 -„Comertul Exterior al Romaniei la sfarsitul secolului XX”, Editura Intact
  1999 -„Lupta cu Noi Insine, Romania 1989-1999”, co-autor, Editura Economica
  2000 -„Competitivitatea Note de curs”, Editura Economica, Bucuresti
  2001 -„Competitie si competitivitate”, Editura Economica, Bucuresti
  2002 -„Competitie si competitivitate.Aplicatii”, Editura Economica, Bucuresti
  2004 -„Societatea Umanista”, Editura Intact, Bucuresti
  2007 -„Competitivitatea intreprinderilor si a natiunilor”, Editura Intact, Bucurest

  Deci nu cred ca e bizar ca cineva care a scos cam o carte pe an, atunci cand era liber, avea multe alte preocupari, acum ca e inchis sa scoata o carte la 1-2-3 luni. Sigur, mi s-ar parea firesc sa se faca o comisie, o comisie prin care sa treaca fiecare carte, fiecare autor pentru a-si prezenta lucrarea, pentru a se verifica daca acea lucrare chiar a fost scrisa de autor, inainte de a i se aproba reducerea pedepsei cu 30 de zile pentru acea carte. Dar decat sa facem asta, e mai simplu sa scoatem de tot reducerea pedepsei pentru scrisu de carti.

  0

  • #32

   Deci tu vrei ca eu sa cred ca nespalatul ala care de abia boloborosea ”Dis moni ar in Saiprus Crescent Acaunts”, cam tot in aceeasi perioada, scria ” A Deontology of Industrialization and World Trade”. Claaar… cu manuta lui a scris treaba asta… Baga-ti tu dezinformarea aia prin omisiune…

   0

  • #33

   @gerar: este ca nu prea stii cu ce se mananca scrierea unei lucrari stiintifice? Pentru o amarata de teza de licenta trebuie sa citesti cel putin zece carti de specialitate. Cam ce biblioteca au astia la Rahova? Numai lucrari de macroeconomie, economie mondiala, anuare statistice si alte alea, nu?
   Pentru „•Dezvoltarea economica durabila ” scrisa de Voiculescu in doar doua luni (15.10.2014 – 12.2014) nici macar nu avea timp sa citeasca bibliografia, pentru ca in timpul asta a mai fost si la munca, a mai si dormit (stiu, un supraom nu se odihneste niciodata, dar dom’ profesor nu e Supermen)
   Asa ca mai lasa-ne cu activitatea stiintifica hotului de la Intact, ca pe blogul asta suntem imuni la manipulare

   0

  • #34

   Bai Marcian, normal ca Dl Prof. Dr. (o fi si docent?) nu e supermen. Toata lumea stie ca e betmen.
   Ca si Radu mai jos, ai perfecta dreptate.
   Sunt curios, toti profesorii care au facut referat privind valoarea stiintifica a lucrarilor respective, ar recomanda respectivele lucrari ca bibliografie pentru studentii lor la examen? Adica ca pe o informatie absolut necesara formarii lor? Sau pentru o lucrare de licenta, sau, sa mergem si mai departe, daca sunt asa de valoroase din punct de vedere stiintific, de ce nu pentru o lucrare de doctorat?
   Eu sunt de acord ca Voiculescu poate le cerea studentilor ca, pentru examen la disciplina pe care el o preda, sa foloseasca exclusiv cartile si cursurile lui, dar asta nu confirma neaparat valoarea stiintifica a respectivelor lucrari (se practica relativ des in invatamintul romanesc).

   0

 11. #35

  Ce se fac ca nu inteleg sustinatorii motanului (pentru ca multi sunt prosti, de-aia nu inteleg; iar altii, ca comicul Mircea, inteleg foarte bine, dar sunt jigodii platite sa faca pe prostii si sa maniPuleze) este ca in momentul de fata exista un bug in lege si orice cacat scrii in puscarie (adica poti scrie intr-un caiet „Am scris o carte; Am scris o carte; Am scris o carte” de 10000 de ori), daca gasesti un „profesor” sa gireze caracterul stiintific si o editura sa publice cacatul, ti se scade o luna de parnaie. Cei din sistem spun ca pentru ei acum e suficient sa indeplinesti cele 3 criterii adica maculatura+profesorul+editura, ei nu sunt apti sa judece caracterul stiintific al lucrarii. Astfel ca, pe langa genii literare ca voiculescu si ucraineanul sarac si condamnat pe nedrept mencinicopshi, sunt sute de alti borfasi care au suficienti bani din furaciuni sa cumpere triada de mai sus si sa profite de o lacuna legislativa si sa iasa mai devreme. Lucru complet incorect, eliberarea anticipata trebuie sa intervina pe motive extraordinare, adica:
  – fie esti model de corectitudine si cumintenie, ai invatat o meserie, o practici acolo, demonstrezi ca din borfas te poti reinventa ca om (asta ar trebui sa se aplice in primul rand borfasilor marunti, nu in cazuri de coruptie, trafic de influenta, furt din bani publici etc;)
  – fie esti un geniu savant care a comis si el o greseala si a ajuns la intristare, acolo se strofoaca si demonstreaza ca totusi cercetarea lui ar produce un bine umanitatii (mai mare decat binele pe care ni-l face puscaria tinandu-l acolo) si de-aia ar fi bine totusi sa fim mai blanzi, pentru ca e la un laborator distanta de vindecarea cancerului, cheliei si tzatzelor cazute.
  Vine blegul de mai sus si spune ca voiculescu a scris si in libertate. Asa, si? A studiat cineva si ce a scris si in libertate? Exista vreo referinta stiintifica legata de „operele” lui, sunt folosite ca reper undeva? Nu e plina romania de profesori universitari si doctori (Dinel Staicu e doctor, Oprea e doctor etc) care scriu si in libertate doar pentru orgoliul propriu, acelasi tip de orgoliu care ii face pe imbecili agramati, care abia pot citi o pagina in jumatate de ora, sa aiba acasa biblioteci intregi de carti, avand astfel impresia ca ceilalti au impresia ca ei sunt destepti. Asta unu la mana, doi la mana in libertate ai acces la internet, la biblioteci, la universitati, teoretic ai mai multe surse de unde sa iti vina idei stiintifice si documentare decat in puscarie unde nu ai acces nici macar la WC individual. Trei la mana, in cazul jivinei de motan a fost pontat dublu (vezi ancheta hotnews) si pentru carti (7 carti din 10 scrise in acelasi timp!! bah, esti nebun, a scris 7 carti deodata, eu nu pot citi doua in paralel) si pentru munca, adica taia cartofi si spala WCuri in timp ce scria in paralel 7 carti, zi de zi, timp de maxim 8 ore ca atat e programul recunoscut in parnaie.
  Eu zic ca noi, ca umanitate, ar trebui sa profitam pana la schimbarea legii de aceasta oportunitate si sa il prindem pe George RR Martin si sa il bagam la bulau. Ca tot tergiverseaza cartile alea si mi-e ca da coltul inainte sa termine capodopera, dupa 2-3 luni la Rahova mai scoate 6 volume si incheie dracului epopeea.

  0

  • #36

   Radule, si eu ma rog periodic pentru sanatatea lui George RR Martin, ca aceeasi temere am si eu: daca moare pana publica? Sau daca mor eu…? Acum cateva zile auzeam la radio o stire care incepea cam asa: „Scriitorul George RR Martin, autor al cunoscutei serii…” si jur ca era sa scap volanul din mana pentru ca, asa cum incepuse, parea ca va continua cu „… a incetat din viata azi, la ora…”. Dar nu, era doar o alta amanare a publicarii urmatoarei carti din serie…

   0

  • #37

   Da, corect, solutia ar fi la puscarie, sa apuce si HBO sa termine serialul!!!

   0

 12. intre noi fie vorba, voiculescu e singuru dintre astia cu scandal care chiar avea capacitatea mentala sa scrie carti.

  0

  • #39

   Da, e doctor smenaris causa.

   0

  • #40

   Intre noi fie vorba, decat sa citesc dintr-un fost securist ce a facut avere dand tunuri statului si care si-a turnat familia iar acum „preda” lectii de economie as prefera sa citesc:

   „Ghidul taurului comunal” manual de Cristi Borcea
   „Fac parnaie dar macar am regulat baroul” roman politist de Cristi Borcea
   „7 copii cu 4 femei diferite and still counting” tratat demografic de Cristi Borcea
   „Viata la bulau: pe cine-am regulat aseara” roman de dragoste de Cristi Borcea
   „Buteliile, fotomodelele si saorma cu de toate la Miami” roman de aventuri de Cristi Borcea
   „Banca de sperma, imprumuturi pe termen lung” tratat economic de Cristi Borcea
   „Nu exista viata pe Marte? Ma ocup Eu!” benzi desenate de Cristi Borcea
   „Lasa-ti-ma sa ma pregatesc de Liga Campionilor” nuvela SF de Cristi Borcea

   0

  • #41

   @antinevralgic: prima chiar pare o lucrare stiintifica.

   0

  • #42

   @anti… jos palaria… titlurile lucrarilor suna fantastic de amuzant :))

   0

  • #43

   Antinevralgic, asta cu ” sa citesc ce a scris un fost securit” e o prostie. Ala nu e prost este insa un VARAN si un jeg, E turnator si a facut politie politica. DAr la noi nu e prea clara linia intre securisti de orice fel si politie politica pentru ca aia de au condus tara au amestecat lucrurile. De aceea nu exista nimic despre Basescu si Daniel ca au facut si ei cate un denut mic pe ici pe colo asa ca dosarele lor au trebuit arse cu totul nu doar pe bucati. Base de conducea cel mai mare vas romanesc nu are dosar de urmarire iar Daniel de facea doctorat in Italia in 86 la fel nu are dosar de urmarire.

   0

 13. #44

  Mie mi se pare acceptqbil Badea si abdomenul lui. Sincer, l-as fute.

  0

 14. personal m-am lamurit cu mircea badea de ani de zile. omul e incolor si insipid ca apa. nu are nimic de zis, la fel ca 80 % din mass-media.

  punct !

  0

 15. #50

  ciutacu e genial.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Am încercat ieri să merg la cumpărături la Auchan, că e mai aproape de casă, ceva lejer și era să rămân blocat în trafic. Cred că și acum zăceam undeva, pe o stradă, tânjind să ies la libertate, la aer, la viață. Sfat: Carrefour are una din cele mai mișto chestii. Aplicația lor, […]

M-am uitat ieri sau alaltăieri la unul din ultimele episoade din Southpark, în care cable guys se revoltau împotriva serviciilor de streaming. Bine, cred că e o reclamă deloc mascată la DIsney+, că l-au menționat de 100 de ori, plus cât de mult place The Mandalorian tuturor. Azi, de curiozitate, am apăsat iconița […]

Am pe facebook o tipă așa și-așa, nici prea prea, nici foarte foarte, nici prea tânără, nici prea bătrână, aurea mediocritas. Și, din când în când, bagă câte un rant despre cum pe ea, ca să o impresionezi, trebuie să fii nuștiu cum, să vorbești nuștiucum, să te porți nuștiucum, să să fii […]